Kimsenin kafasini bulandirmak istemiyorum ama, pazardan ordan burdan aldığımız sebze-meyvelerin tezgahlara ulasana neler yapildigini gozlerimle gordukten sonra bunlar masum geliyor artik :))
hazır mamalar sütü kesilen, sütü yetmeyen anneler yada çeşitli nedenlerle emziremeyen ve emzirmeyen annelerin başvurduğu bir yöntem. Allah aşkına söyler misin yeni doğan ya da 3-4 aylık vs. bir bebeğe nasıl sebze haşlaması yedirebilirsin, çok merak ettim doğrusu. Evet yargılıyorsun. aptamil hiç kullanmadım o marka için konuşmuyorum ama mamalar hakkında merakını gidereyim dedim.
6 ayda zaten geçirebiliyorsun o tip pürelere ama benim 3-4 ayda da veren, verileceğini düşünen arkadaşlarım var. Öyle çok cahil falan da değiller. Sanki köylerdeki onca sapasağlam çocuk hazır mamayla mı büyüyor emmezse?
Seninle aynı fikirdeyim, GDO lu olmasa bile sonuçta kimyasal
Bir fabrika ortamında üretiliyor ve asla güvenilirliğine inanmıyorum
Ayrıca son dönemde moda olan meyve püreleri ve yoğurtlar içinde fikrim aynı
Çevreye bakınca bunu anlamak daha kolay aslında, çocuklar çok dirençsiz, artan sürekli alerji şikayetleri vs.. bunların hazır mamalarla yakından ilgisi olduğunu düşünüyorum
belge çıkarmak zor bir iş değil sanırım aptamil bazı mama firmalarını zora soktu yaptığı satışlarla...
o kadar savunmayın belgeler var ortada. acaba diyorum yok birsey sadece karalama diyenlerin bir bağlantısımi var bu markalarla.olabilirmi bence olur. ben artık tövbe ettim asla almam alanada elimden geldikçe engel olurum. benim bebeğimde sürekli hasta alerji grip artık herseyi daha iyi anlıyorum
bu çok ciddi olsaydı heryerde bangır bangır söylerdi hem aptamil tamamen alman...ve ben alman teknolojisine çok güveniyorum...ona bakarsan aldığın ekmek bile doğal değil yukardaki gıda mühendisi arkadaşta açıklamış yani tamamen karalama...başka birşey olmazdı..edinilen kaynak zıttırı bir haber ajansı herkes çocuğunu nasıl besleyeceğine kendisi karar veriri artık çok fazla kaynak var...
Tabii ki herkes kendisi karar vericek artık ama şahsen anne olsam bu mamalar devam sütleri yerine 5-6 aylık olana kadar keçi sütünü seyrelterek falan devam eder 5-6 aylık olunca da ev yapımı bebek tarhanaları var onlarla falan beslerdim. Alman teknolojisi olabilir ben de mühendisim ve alman teknolojisi bi çok konuda evet en iyilerdendir ama alman kendi yediğimi yediriyorum sana diye bişey taahhüt etmiyor. Şu an gdonun zararları bile tam olarak teşhis edilemiyor hepimiz denek nesildeyiz on sene sonra benim bebegimde önemli bi problem çıksa bu mamalar yüzünden, bu sonuç ispatlanmış olur mamanın üretimi durdurulur belki ama benim çocuğum zarar gördükten sonra ne fayda... Tabi karar yine herkesin kendisine kalmış.
6 ayda zaten geçirebiliyorsun o tip pürelere ama benim 3-4 ayda da veren, verileceğini düşünen arkadaşlarım var. Öyle çok cahil falan da değiller. Sanki köylerdeki onca sapasağlam çocuk hazır mamayla mı büyüyor emmezse?
6aydan önce kesinlikle süt dişinda bişey veremeSin.doktorumuz söyledi biri docent dr.diğeri prof.dr.
Bu mamaları vermeyın patates hasla pirinç unu ver diyen doktor duymadımda görmedimde
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ama pazarda satılan ürünlere kodlarından hiçbirşey anlamadığımız katkı maddelerini koyamazlar değil mi? Hem sırf bebekler için üretilmiş gıdaların daha hassas olması gerekmez mi?
Sırf meraktan sorduğum bir soruya nasıl hırslanmışsınız öyle? Sebze haşlaması olmasa daha sulu kıvamda başka şeyler var. Eskiden köylerde ne yapılırmış hiç merak ettin mi? Taş devrinden beri aptamil var da ben mi bilmiyorum.
Ben de onu merak ediyorum. Köylerde bebeklere hemen çorba yemek vs. veriyorlar. Hatta dedemler köydeki kuzenlerime et suyu verirlerdi. Biliyormusunuz hastalık nedir bilmez hepsi. Şehirdekilerde türlü türlü hastalıklar...
6aydan önce kesinlikle süt dişinda bişey veremeSin.doktorumuz söyledi biri docent dr.diğeri prof.dr.
Bu mamaları vermeyın patates hasla pirinç unu ver diyen doktor duymadımda görmedimde
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bakın benim çocuğum yok, olunca ne yaparım bilmiyorum, ama bazı şeyleri çok ateşli savunuyorsunuz (eğer bu alıntıyı ilk sizden yaptıysam emin değilim) daha sakin söylenecek şeyler var. Profların çoğu organik diyor ama organikler kesin organik mi o da bilinmiyor. Kaç yıldır bu prof arkadaşlar mama mama diyor acaba. Valla sonuçta sizin çocuğunuz ben ne desem boş. Ne isterseniz yedirin. patates haşla diyen doktoru da yukardan bir arkadaştan duydum ben. Güzelce bir tarif de vermiş sanırım doktor. Ha bu da kesin bilgi yayalım demiyorum. Yani iş biraz insanın kendinde, kendi araştırmalarında, kendi mantık süzgecinde bitiyor.
komik olan ne senin konuşma stilin mi bu
bazı merak eden arkadaşların merakını gidereyim demişlerya eskiden mama mi vardı eskiden de bebekler yetersiz beslenmekten ve bakımsizliktan ölüyorlardi hemde şimdiki sayıdan çok daha fazla mesleğim gereği az çok biliyorum.benim de bebeğim doğduğundan beri emmedi ne yapsaydım hastahanede hemen çorbami yoksa meyve salatasimi. bekara bebek bakmak çok kolay
Genetiği en çok değiştirilmiş olan besin pazarda satılan mısır...
3 aylık bebeğe günün 8 öğünü verebileceğiniz sulu gıda hangisidir?
Sizin sülale de alerji olayı hiç yaşanmamış sanırım, süt alerjisi olan bir çocuğa süt yerine ne verilmeli mesela?
Benim kızım 7-8aylıga kadar yemedi hiçbirşey ne yapıcaktım.kasık maması muhallebı.katı olan hiçbirşey yemedi.süt vermek yasak.sadece formül mama.başka öare yok.emmedi de.erken doğdu.istesemde istemesemde mama verdimevet arkadaşım doğru zaten dişi olmayan ve çiğneme ve yutma refkleksi olmayan bebege ne vereceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?