Aptamil

Kimsenin kafasini bulandirmak istemiyorum ama, pazardan ordan burdan aldığımız sebze-meyvelerin tezgahlara ulasana neler yapildigini gozlerimle gordukten sonra bunlar masum geliyor artik :))

Ama pazarda satılan ürünlere kodlarından hiçbirşey anlamadığımız katkı maddelerini koyamazlar değil mi? Hem sırf bebekler için üretilmiş gıdaların daha hassas olması gerekmez mi?

Sırf meraktan sorduğum bir soruya nasıl hırslanmışsınız öyle? Sebze haşlaması olmasa daha sulu kıvamda başka şeyler var. Eskiden köylerde ne yapılırmış hiç merak ettin mi? Taş devrinden beri aptamil var da ben mi bilmiyorum.

Ben de onu merak ediyorum. Köylerde bebeklere hemen çorba yemek vs. veriyorlar. Hatta dedemler köydeki kuzenlerime et suyu verirlerdi. Biliyormusunuz hastalık nedir bilmez hepsi. Şehirdekilerde türlü türlü hastalıklar...

Hazır bebek mamalarına fazla anlam yüklediğini düşünüyorum, sanki olmazsa olmaz bir gıda yerine konmuş anladığım kadarıyla. Sütten sadece günümüz kadınları kesilmiyor, insanlığın ilk zamanlarıdan beri olan birşey ve hazır mama olmamasına rağmen bu günlere gelebilmişiz şükür. Hatta şuan bile dünyada hazırmama kullanmayan anneler de var ve kullananlara göre sayıları fazla.

Üstelik kimse sorgulamıyor mu, evde meyve püresi yapıyorsun ertesi güne yenmiyor. Ama hazırlar aylarca raflarda. Besin denen şey (bal, konserve vs. dışında) oda sıcaklığında hemen bozulur. Nasıl oluyor da basit bir meyve püresi hala taze kalabiliyor?

o kadar savunmayın belgeler var ortada. acaba diyorum yok birsey sadece karalama diyenlerin bir bağlantısımi var bu markalarla.olabilirmi bence olur. ben artık tövbe ettim asla almam alanada elimden geldikçe engel olurum. benim bebeğimde sürekli hasta alerji grip artık herseyi daha iyi anlıyorum

:)))

Tabii ki herkes kendisi karar vericek artık ama şahsen anne olsam bu mamalar devam sütleri yerine 5-6 aylık olana kadar keçi sütünü seyrelterek falan devam eder 5-6 aylık olunca da ev yapımı bebek tarhanaları var onlarla falan beslerdim. Alman teknolojisi olabilir ben de mühendisim ve alman teknolojisi bi çok konuda evet en iyilerdendir ama alman kendi yediğimi yediriyorum sana diye bişey taahhüt etmiyor. Şu an gdonun zararları bile tam olarak teşhis edilemiyor hepimiz denek nesildeyiz on sene sonra benim bebegimde önemli bi problem çıksa bu mamalar yüzünden, bu sonuç ispatlanmış olur mamanın üretimi durdurulur belki ama benim çocuğum zarar gördükten sonra ne fayda... Tabi karar yine herkesin kendisine kalmış.

ben ve eşim aptamille büyüdük hatta benim amcamın oğlu hayvanlarla aynı yerde yaşadı amcamın oğlu ve eşim katır gibilerdireşim 191 boyunda ben 172 amcamın oğlu 187 ve hastane nedir bilmezler...maaşallah

6aydan önce kesinlikle süt dişinda bişey veremeSin.doktorumuz söyledi biri docent dr.diğeri prof.dr.
Bu mamaları vermeyın patates hasla pirinç unu ver diyen doktor duymadımda görmedimde

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

arkadaşlar konuyu dkkatli olalım diye açmıştım süt çocuguna öncelikle süt gerekiyor yogurttur çorbadır onlar ek gıdaya giriyor 6 aydan başlanıyor tabi herkesin anneliğini yaptıgı şeyleri sorgulayacak değilim ben sadece annelerin bu konuda dikkatini çekmek istedim eskiden aptamil yoktu ama ben doktor değilim ilk çocugum ve eski zamanlarda ne yapıyorlardı bilmiyorum çünkü ben 30 yaşındayım süt zararlı dedi doktorlar hatta bilinçli bir anne olarak kaç doktor gezdim inek sütü zararlı 1 yaştan önce verilmez dendi aptamil önerdiler en iyisi dendi verdim evet herşeyde var gdo ama ben kabullenemiyorum yavrularımıza bunu yapamazlar herkes duysun ve dikkatli olsun benim üzüldüğümü anlayıp destek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim ama hala yok mama yanlısı değilim sebze püresi yok çorba verseydin illa ağtamil vermeceksin sende gibi yorumlar konunun içerigiyle pek alakalı değil bir anne bebegi için en iyisini ister bende bunu istedim

merhaba bende aptamıle yenı baslamıstım oglumu sutten kesınce ama gdo cıktıı sımdı sma ya gececegım o en ıyısı ama sma 3 kullanacam ben gunde 3 kez verılmelı dıyor baktım da 3 den daha fazla verılse ne olur merak ettım yanı oglum gece cok sut ıcıyor 3u gecer bızımkı sma 3 kullanan varsa benı aydınlatın lutfenn

Benim kizimda aptamille buyudu sagligi da boyu da yerinde sanmam doktorlar tavsiye ediyor isvixredeyim ben burda hersey cok kontrillu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bazı merak eden arkadaşların merakını gidereyim demişlerya eskiden mama mi vardı eskiden de bebekler yetersiz beslenmekten ve bakımsizliktan ölüyorlardi hemde şimdiki sayıdan çok daha fazla mesleğim gereği az çok biliyorum.benim de bebeğim doğduğundan beri emmedi ne yapsaydım hastahanede hemen çorbami yoksa meyve salatasimi. bekara bebek bakmak çok kolay

Bakın benim çocuğum yok, olunca ne yaparım bilmiyorum, ama bazı şeyleri çok ateşli savunuyorsunuz (eğer bu alıntıyı ilk sizden yaptıysam emin değilim) daha sakin söylenecek şeyler var. Profların çoğu organik diyor ama organikler kesin organik mi o da bilinmiyor. Kaç yıldır bu prof arkadaşlar mama mama diyor acaba. Valla sonuçta sizin çocuğunuz ben ne desem boş. Ne isterseniz yedirin. patates haşla diyen doktoru da yukardan bir arkadaştan duydum ben. Güzelce bir tarif de vermiş sanırım doktor. Ha bu da kesin bilgi yayalım demiyorum. Yani iş biraz insanın kendinde, kendi araştırmalarında, kendi mantık süzgecinde bitiyor.

Son düzenleme:

Genetiği en çok değiştirilmiş olan besin pazarda satılan mısır...

3 aylık bebeğe günün 8 öğünü verebileceğiniz sulu gıda hangisidir?

Sizin sülale de alerji olayı hiç yaşanmamış sanırım, süt alerjisi olan bir çocuğa süt yerine ne verilmeli mesela?

Son düzenleme:

evet arkadaşım doğru zaten dişi olmayan ve çiğneme ve yutma refkleksi olmayan bebege ne vereceksin

Bende kardeşlerimde .kızımda aptamille büyüdük,büyüyor.hiçbirşeyiniz yok çok sükür.her doktor aynı değildir.bunuda biliyorum.mantığımıza ne yatıyorsa onu yapalım.çok araştırdik doktorlara sorduk hepsı milupa dedi.ama banada hep hipp daha güvenilir gelmiştir nedense.allahtan sadece kaşık mamasıında varmiş.gerçi 1,5yaşına kadar onuda yedirdim ama allaha enanetiz.sonucta pazardakı domatea patates de doğal değil.

özellikle bekar arkadaşlar bilmiyor ama kızmıyorum bende bilmiyordum çocugum olana kadar ama fikir yürütürken lütfen deneyimlerimize veya kesin bilgilerimize göre konuşalım bence sana katılıyorum

Mısır vermeyiverin çocuğa. Örnek diye bunu mu verdiniz şimdi?

Ben sadece şunu merak ediyorum. Hazır mamalar ezelden beri yoktu. Mesela babaanneleriniz ne yapmış hiç düşündünüz mü bunu? Bu soruma bir türlü cevap alamıyorum nedense.

evet arkadaşım doğru zaten dişi olmayan ve çiğneme ve yutma refkleksi olmayan bebege ne vereceksin
Benim kızım 7-8aylıga kadar yemedi hiçbirşey ne yapıcaktım.kasık maması muhallebı.katı olan hiçbirşey yemedi.süt vermek yasak.sadece formül mama.başka öare yok.emmedi de.erken doğdu.istesemde istemesemde mama verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…