- 15 Şubat 2013
- 25.094
- En iyi cevaplar
- 1
- 95.094
- 798
Peki ya hazır mamaya alerjisi varsa? En az gluten alerjisi kadar ihtimal dahilinde değil mi?
Mecburiyetlere birşey demiyorum. Anneler bu mamalara fazla anlam yüklemiş diyorum. Şahsen ben keçi sütüyle büyüdüm. Başka yerleri bilmem ama bizim köyde bebeğe keçi sütü verilir. Alerji sorunu olmadı şimdiye kadar. He insanlık da bizim köyden türemedi, dünyanın dört bir yanında bunun yolunu bulan insanlar var.
Cocuklugu koyde gecmis biri olarak ben size cevap vereyim.hic kimse bebegine dogar dogmaz sebze haslaması meyve puresi yada muhallebi falan sulandırıp vermez,veremez .cunku bebek zaten ishal kabiz yada hazimsizlik yada herhangi bi sekilde tepki verir ki bu fiziksel olarak buna hazir degil demektir, yani kimse keyfinden kalkipta mama vermez, ozamanlarda mama alacak imkani olmayan inek sutunu 3/4 unu ( yanlis hatirlamiyorsam ) su ile sulandirip bebege vermek mecburiyetinde kaliyordu. Yani koydede olsa bebegin inek sutunu dahi o aylarda sindiremeyecegi bilinen birsey.Mısır vermeyiverin çocuğa. Örnek diye bunu mu verdiniz şimdi?
Ben sadece şunu merak ediyorum. Hazır mamalar ezelden beri yoktu. Mesela babaanneleriniz ne yapmış hiç düşündünüz mü bunu? Bu soruma bir türlü cevap alamıyorum nedense.
Arkadaşım şimdi karışıklık olmasın. Raporları kontrol ettim demişsiniz. Haberleir yapılan raporları mı kontrol ettiniz? Yani karalama haber mi yapılmış. Yani aslında gdo yokmuymuş? O haberlerin aslı astarı var mı yok mu?
Mısır vermeyiverin çocuğa. Örnek diye bunu mu verdiniz şimdi?
Ben sadece şunu merak ediyorum. Hazır mamalar ezelden beri yoktu. Mesela babaanneleriniz ne yapmış hiç düşündünüz mü bunu? Bu soruma bir türlü cevap alamıyorum nedense.
6 ayda zaten geçirebiliyorsun o tip pürelere ama benim 3-4 ayda da veren, verileceğini düşünen arkadaşlarım var. Öyle çok cahil falan da değiller. Sanki köylerdeki onca sapasağlam çocuk hazır mamayla mı büyüyor emmezse?
Geçmiş olsun, sütünüz neden kesildi? Bebek kaç aylık?kızlar elim ayagım titriyor sütüm kesildi ve ek besine geçince en iyisidir diye aptamil aldık bebegime kendi ellerimle gdolu mama mı yedirdim haberleri izleyince beynim uyuştu içim yanıyor
Süt hemen gelmez zaten, siz gelmiyor nasılsa diye vermeyi bırakırsanız ağlar tabi zavallı bebek. Benim sütüm 2-3 gün sonra gözle görülebilir şekilde gelmeye başladı, ondan önce sanki boş emiyor gibi görünüyordu. Az da olsa geliyormuş demek ki, rahat uyuduğuna göre.Mama niye veriyorsun mamaya karsiyim diyenler dogum yaptiginizda sütünüz gelmez bebeginiz açliktan hastaneyi inletirse ne verdiginizi görürüz o zaman ...
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Süt hemen gelmez zaten, siz gelmiyor nasılsa diye vermeyi bırakırsanız ağlar tabi zavallı bebek. Benim sütüm 2-3 gün sonra gözle görülebilir şekilde gelmeye başladı, ondan önce sanki boş emiyor gibi görünüyordu. Az da olsa geliyormuş demek ki, rahat uyuduğuna göre.
Sözüm gerçekten süt salgılamada sorunu olan bayanlara değil, o zaman mamadan başka çare yok tabi ki.
Onlara bir şey demiyorum zaten, sadece etrafımda korkutucu şekilde çok örnek var böyle gelmiyor diye vazgeçen, tepkim bu yüzden.Her saat basi emzirmesine ragmen 5 gün sütü gelmeyen insanlar var onlardan bahsediyorum ben herhalde hicbir anne cocugi ac kalsin sütü gelmesin istemez sütü bollassin diye elinden geleni yapar bende yaptim yapiyorumda
sen hayatında süt anne diye bir şey duydun mu? hep taş devrinden örnek vermişsin bak bakalım taş devrindemiyiz. Eğer bağ bahçen yoksa sen zaten evine her şeklide hormonlu bir şeyler sokuyorsun zaten farkında olmadan. Organik ürünün maliyeti çok yüksek ve pahalı merak ediyorum kaç kişi gerçekten organik ürün alabilir. Doğal şeylerden bahsediyorsan ya ondan diyorum. Ha çocuk eskiden olan çocuk ölümleriyle şimdiki bir mi?ha bi sorum daha olucak. tek ya da bir iki malzemeyle yapılmış bir çorba bebeğin beslenmesi için yeterli besin değerlerine sahip midir? Dikkat et Allah sana kınadığın şeyi yaşatmasın köy ky gezip keçi sütü arama sonra
Su kinama basina gelir lafindan gina geldi artik bu sitede. Kinadigim sey basima illa ki gelecekse cocugu olmayan hanimlar kinasin o zaman baslarina gelmesi icin bebisleri olmus olur. Al sana kisirliga cozum.
Mama niye veriyorsun mamaya karsiyim diyenler dogum yaptiginizda sütünüz gelmez bebeginiz açliktan hastaneyi inletirse ne verdiginizi görürüz o zaman ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?