Aptamil

golden goat diye bi mama var keçi sütünden, tavsiye ederim",bulması biraz zor ama helo babyde gördüm bu hafta sonu

Her çocuk erşeyı yıyıp içmiyor malesef birde öyle düşün sende bende isterim keçi sütü içsin.ama içmiyor.ne diycem o zaman kızım keçi sütü içmiyorsan ben sana mama içiremem açliktan telef ol yavrum diyim çıkıyım o zaman.1yaşından önce vermeyın diyorlar o da ap ayrı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cocuklugu koyde gecmis biri olarak ben size cevap vereyim.hic kimse bebegine dogar dogmaz sebze haslaması meyve puresi yada muhallebi falan sulandırıp vermez,veremez .cunku bebek zaten ishal kabiz yada hazimsizlik yada herhangi bi sekilde tepki verir ki bu fiziksel olarak buna hazir degil demektir, yani kimse keyfinden kalkipta mama vermez, ozamanlarda mama alacak imkani olmayan inek sutunu 3/4 unu ( yanlis hatirlamiyorsam ) su ile sulandirip bebege vermek mecburiyetinde kaliyordu. Yani koydede olsa bebegin inek sutunu dahi o aylarda sindiremeyecegi bilinen birsey.

haberler doğru,milupa sütlü tahıllı kaşık mamasının içindeki mısırın ithal ürün olduğu ve gdo lu olduğu raporu verilmiş.onun dışındaki aptamil,conformil,pre aptamil,milumil devam sütleri ve bebelac devam sütlerinde sorun yok ,ayrıca tahıl içermeyen kaşık mamalarıda sorunsuz.

Ülkemizde GDO`lu tarima izin verilmis.Simdiye kadar bu konuda hic bir sey yapmayan halkimiz söz konusu mama olunca birden telaslaniyor.Sadece bebeklerin beslenmesi mi önemli acaba?O bebek bir yasini gectikten sonra bu GDO`lu ürünlerden yemiyecek mi?Arkadaslar halk olarak zaten bu konuda bir sey yapmamiz gerekiyor.Isin kötü tarafi Türkiye`deki firmalar ürünlerinin GDO `lu olup olmadigini bildirmek zorunda degiller.Gecen yil bir misir üreticisiyle konuyordum adama tohumlarinin menseini sordum bana cevap veremedi.GDO `lu olup olmadigini sordum yine cevap vermedi.

bilinenin aksine türkiye de gdo lu ürün satarken bunu bildirmek zorundasınız.
faturanızda muhakkak ki gdo ludur kaşesi bulunmalıdır.ve insan gıdasında kullanılamaz.
konuyla ilgili bilgim vardır.ezbere konuşmuyorum bu arada.
gdo dediğimiz şey hava zerreciklerinden bile bulaşan birşeydir.
örneğin bir kamyon gdo lu mal taşıdı.arkasından gdo suz mal taşıdıysa,bir önceki gdo lu mal gdo suza bulaşır.
bu çıkan haberde muhteelen bulaşmadan kaynaklıdır diye düşünüyorum.bu mallara parti numarası koyulmak zorundadır.ki bu sanırım belli bir parti numarasında belirlenmiştir.
bu haklı çıkarır mı aslaaa.ama gdo lu mal üreterek adını karalayamayacak kadar büyük bir firma.bence bu riski göze alamaz.
peki ne yapmalıydı?taşıma konusunda titiz davranmalıydı.muhtemelen taşıma sırasında bulaşmış olduğunu düşünüyorum.
çünkü muhtemelen malın hammaddesini ithal getiriyordur.türkiye ye gdo suz girerek taşıma esnasında bulaşma olmuş olabilir.

şimdi bu firmayı korumuş gibi görünüyorum.yazdıklarımı okuyunca ben bile öyle anladım.
ama açıklık getirmek isterim ki ucundan kıyısından bu firmayla ilgim yok.yurt dışından ithal ham madde getirerek gdo analizini -aman çıkmasın- diye milyon kere hem devlet hemde özel laboratuarda yaptıran bir firmada 8 yıldır çalışıyorum.

Son düzenleme:
Ben bunu bilmiyordum tesekkür edrim.Fakat bir sey daha sormak istiyorum.Bu bildirme isi ne kadar ciddiye aliniyor ve ne kadar kontrol ediliyor bu konuda fikriniz var mi?Maalesef bir cok alanda rüsvet verilen bir üldede yasiyoruz.

sen hayatında süt anne diye bir şey duydun mu? hep taş devrinden örnek vermişsin bak bakalım taş devrindemiyiz. Eğer bağ bahçen yoksa sen zaten evine her şeklide hormonlu bir şeyler sokuyorsun zaten farkında olmadan. Organik ürünün maliyeti çok yüksek ve pahalı merak ediyorum kaç kişi gerçekten organik ürün alabilir. Doğal şeylerden bahsediyorsan ya ondan diyorum. Ha çocuk eskiden olan çocuk ölümleriyle şimdiki bir mi?ha bi sorum daha olucak. tek ya da bir iki malzemeyle yapılmış bir çorba bebeğin beslenmesi için yeterli besin değerlerine sahip midir? Dikkat et Allah sana kınadığın şeyi yaşatmasın köy ky gezip keçi sütü arama sonra

senin arkadaşının çocuğuna ne vereceğini ben karar veremem. Dikkat edersen ben burada aptamil in avukatlığını yapmıyorum. Arkadaşın biri yargılar gibi etrafındaki annelerin neden hazır mamayı kullandıklarını yazmış. Ben ona cevap verdim. Bu arada o arkadaşların sadece püre vermiyor o bebeklere anne sütü ya da formula esas besin maddesi bebeğin. Bazı anneler 4. aydanitibaren püreye başlamak isterse başlıyor. İlk sene bebrğin temel besin maddesi anne sütü ya da formula olmalı. Ben bilimsel konuşuyorum. Ben 1980 doğumluyum ve annemi emmedim anneciğim ne yapsın nişastayla muhallebiyle ya da allah ne verdiyse beslemiş ama boyum uzamadı fazla. Keşke ben bebekken de olsaydı formula.

Ben de bebeğimi sadece anne sütüyle besliyorum hiç mama vermedim, sütüm yetmese mecbur verirdim. Hangi anne yavrusu aç kalsın ister ki? .Hele anne sütü kadar değerli bişey varken hangi kadının gönlü yavrusuna mama yedirmeye razı olur? Ama ek gıdaya geçince hazır gıda vermeyi düşünmüyorum. Evde yapacağım herşeyini ne kadar da olsa hazırlardan daha iyidir bence püre falan hazır vermek bana saçma geliyo tabi herkesin kendi bileceği iş.

Mama niye veriyorsun mamaya karsiyim diyenler dogum yaptiginizda sütünüz gelmez bebeginiz açliktan hastaneyi inletirse ne verdiginizi görürüz o zaman ...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kızlar elim ayagım titriyor sütüm kesildi ve ek besine geçince en iyisidir diye aptamil aldık bebegime kendi ellerimle gdolu mama mı yedirdim haberleri izleyince beynim uyuştu içim yanıyor
Geçmiş olsun, sütünüz neden kesildi? Bebek kaç aylık?
Hiç mama kullanmadım, doğaldan yanayım. Ama gdo hemen hemen herşeyde var, benim annem de pazardan sebze alma kendin dik diyor. Uğraşamam doğrusu =) Eğer doğal mamalara geçme şansınız varsa geçin, yoksa devam. Gerçekten Aptamil en iyi diye duydum ben de.

Mama niye veriyorsun mamaya karsiyim diyenler dogum yaptiginizda sütünüz gelmez bebeginiz açliktan hastaneyi inletirse ne verdiginizi görürüz o zaman ...

Süt hemen gelmez zaten, siz gelmiyor nasılsa diye vermeyi bırakırsanız ağlar tabi zavallı bebek. Benim sütüm 2-3 gün sonra gözle görülebilir şekilde gelmeye başladı, ondan önce sanki boş emiyor gibi görünüyordu. Az da olsa geliyormuş demek ki, rahat uyuduğuna göre.
Sözüm gerçekten süt salgılamada sorunu olan bayanlara değil, o zaman mamadan başka çare yok tabi ki.

Her saat basi emzirmesine ragmen 5 gün sütü gelmeyen insanlar var onlardan bahsediyorum ben herhalde hicbir anne cocugi ac kalsin sütü gelmesin istemez sütü bollassin diye elinden geleni yapar bende yaptim yapiyorumda

Onlara bir şey demiyorum zaten, sadece etrafımda korkutucu şekilde çok örnek var böyle gelmiyor diye vazgeçen, tepkim bu yüzden.

Su kinama basina gelir lafindan gina geldi artik bu sitede. Kinadigim sey basima illa ki gelecekse cocugu olmayan hanimlar kinasin o zaman baslarina gelmesi icin bebisleri olmus olur. Al sana kisirliga cozum.

Su kinama basina gelir lafindan gina geldi artik bu sitede. Kinadigim sey basima illa ki gelecekse cocugu olmayan hanimlar kinasin o zaman baslarina gelmesi icin bebisleri olmus olur. Al sana kisirliga cozum.

bence insanlari bu kadar üzen ve yipratan bi konuda dalga gecmen hic hos degil.
eminim bu sorunu yasayan herhangi biri bu mesajini okusa cok üzülür. Gereksiz bi benzetme olmus.

Helal guzel yazmissin arkadasim

Bide su var emzirmeye ragmen sut yetersiz kalabiliyor

Rutin kontrollerde bebekte gelisim geriligi var sut yeterli beslememis deyince dr sokk oluyorsun

Hemen mama takviyesi diyor tipis tipis aliyorsun

Bide en cok uzuldugum 8 9 yasinda regl olan kizlarimiz gdo tuketecek insan neslini

Allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…