Neden mi mama-kasik mamasi?
Çünkü pazar tezgahindaki tarim ilacli sebze meyvelerden daha sağlıklı olduğu için. .Bir bebeğin alacagi bütün besinleri, kaliteli bir mama firmasi bir arada topladığı için ..
Organik olmadığını düşündüğünüz kaliteli kaşık mamalari aslinda kaliteli malzemeden olusan bir toz karisim..Pazardaki organik olmayan sebzeler yada meyvelerle yapilmiyor bu mamalar. .en azından sirf bunun icin bile kullanilabilinir..
Böceklenmesin diye bir ton tarim ilaci sıkılan sebze meyveden, çok daha sağlıklı bu mamalar. .
En azından laboratuvar da denetleniyor, görüldüğü gibi sorun olunca hemen gün yüzüne çıkıyor. ..
Peki pazar ürünleri laboratuvar da denetleniyor mu?
Ek gidaya geçen bir bebek süt ürünü muhallebi yer mesela ...Evde yapıyorum mantığı ile bakkala cakkala gidilir..işlenmiş bir sürü pirinc unu çeşidinden alir..(pirinç zaten gdolu) denmedi mi?ama yok, kendi ocağimizda pisiriyoruz ya, kesin sagliklidir bebege verilen..
Derken bir güzel gdo iceren pirinç unu ile muhallebi yapılır. .sadece inek yada keci sutuyle yapılır, daha saglikli gelir. .ama ne yazik ki; bir bebeğin alması gereken hic bir vitamin yoktur içinde. ..
fakat olsun, egom tatmin oldu, kendi ocağımda, kendim pisirdim, kesin dogaldir...
Iste bu nedenle, evde muhallebi yaptığım coook olsada (irmikle)
Aptamil in 5 meyveli vs kasik mamalarini severek verdim cocuguma.
Tam tahilli sütlü de verdim..ve büyük ihtimal bu üretilen seriye ugramadik..ve nadir tam tahilli sütlüyu verdim belki 1 kutu tamamı. .
Malesef bu beni tatmin etmiyor, sadece tam tahılli ürünündede gdo ciksa, öğrendiğim de çok kotu oldum. ..tek tesellim sadece bi ürününde çıkması. .ki genede yalanlama var..