kızlar elim ayagım titriyor sütüm kesildi ve ek besine geçince en iyisidir diye aptamil aldık bebegime kendi ellerimle gdolu mama mı yedirdim haberleri izleyince beynim uyuştu içim yanıyor
kızlar anne sütüne en yakın süt eşek sütüdür. Keçi veya inek sütü 1 yaşından önce kullanılmaz, hazımsızlık yapar bebeğe ve bağırsaklarına zarar verir.
Maalesef bu bilgiyi doktorlar paylaşmıyor, onlar da enteresan bi şekilde ticar, anlaşma gereği mamaya yönlendiriyor.
Aptamilin tahıllı sütlü gıdalarında kullanılan mısır gdo luymuş
Aptamilin tüm ürünleri değil o yüzden üzülmeyin ama sonuçta fabrika çıkışlı bi ürün ne kadar doğal olabilir ki, koruyu madde katkı maddesi gibi bi srü ek vardır muhakkak. Allah göstermesin büyük konuşmuyorum ama ben hazır gıda kullanma taraftarı değilim. En kötü ihtimalle eşek sütü ararım muzdur vs dir böyle idare ederim
hazır mamalar sütü kesilen, sütü yetmeyen anneler yada çeşitli nedenlerle emziremeyen ve emzirmeyen annelerin başvurduğu bir yöntem. Allah aşkına söyler misin yeni doğan ya da 3-4 aylık vs. bir bebeğe nasıl sebze haşlaması yedirebilirsin, çok merak ettim doğrusu. Evet yargılıyorsun. aptamil hiç kullanmadım o marka için konuşmuyorum ama mamalar hakkında merakını gidereyim dedim.
Eşek sütü içiliyor mu ya? Yapma etme.
inanmayın bü tür haberlere rant için herşeyi yaparlar kimbilir kimi öne çıkarmak istiyorlar en iyi mama tabi ki aptamil asla ve asla öyle birşey olmaz olsa hemen toplatılır zaten çamur at izi kalsın..gdo herşeyde var eğer gdosuz istiyorsan köyde yaşayacaksın hereşyi kendin yetiştirip tüketeceksin...maalesef şehirlerde tam doğal beslenemiyoruz artık...
Cocugum yok sirf merakimdan soruyorum. Neden hazir mama? Ne biliyim evde corba meyve puresi sebze haslamasi varken baska bir ozelligimi var da hazir mama tuketenlerin sayisi cogalmaya basladi? Hangi marka olursa olsun yuzde yuz organik olduguna nasil inanabiliyorsunuz? Sonucta sirketlerin kar etmek para kazanmak icin urettigi birsey bu. Yanlis anlamayin yargilamiyorum ama hazir mamanin mantigini bir turlu cozemiyorum.
Eşek sütü içiliyor mu ya? Yapma etme.
Hemen perişan etmeyin kendinizi ,gıda mühendisiyim ,bu ara bebek mamaları üzerinde duruldu özellikle ,tüm piyasadan numuneler alındı ,fabrika ve üretim tesisleri gezildi ,numil yani milupanın firma denetiminde yoktum fakat yine çok bilinen herobaby denetimine gittim,özellikle tahıl içeren gıdalar daha detaylı tetkikleden geçiyor ,milupanında sütlü tahıllısında ,yani içinde mısır ,buğday v.s gibi tahılların olduğu mamalarda gdo taraması yapılıyor,yani devam sütü niteliğinde kullandığınız formül mamada korkulacak bişey yok ,daha doğrusu özellikle raporları kontrol ettim temiz çıkmış ,içiniz rahat olsun ,tabi elden geldikçe kullanmamamakta fayda var ama kullnamak zorunda iseniz tahıllı ,mısırlı ,buğday ve yulaflı olanlardan uzak durun.
evet canım uzamanlar da biliyor ama bulması zor ve çok pahalı olduğu için önermiyorlar galiba
Kanser hastalıklarına iyi geldiği belirtilen ve az bulunduğu için litresi 60-80 lira arasında satılan eşek sütünün anne sütüne çok yakın özelliği olduğu bildirildi.Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zübeyde Öner, eşek sütünün anne sütüyle benzer özellikler taşıdığını söyledi. Eşek sütünün dünyada en çok Çinde üretildiğini belirten Prof.Dr. Öner, şöyle konuştu: "Eşek sütü üretimi Avrupada da yaygınlaşmaya başladı. Bizim ülkemizde de kıymete bindi. Bunun en önemli nedeni anne sütüne çok yakın özellik göstermesi.Şeker ve protein açısından anne sütüne çok benziyor. Eşek sütünde lizozim ve laktozi dediğimiz maddeler var. Bu maddeler vücudun savunma sistemini güçlendiriyor dolayısıyla vücutta tümör oluşumunu engelleyici faktör olduğu da yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuş durumda. En önemli özelliği kuru madde açısından anne sütüne yakın olmasıdır. Protein değeri anne sütüne yakın. Yağ değeri anne sütünden daha düşük. Eşek sütünde çoklu doymuş yağ asitlerinin daha fazla olduğunu görüyoruz."
her derde deva eşek sütü canım, çok ciddiyim
bizim burda satılır, çok pahalı ama 1 fincan kadarına 50 tl verebilirsin o derece yani.
astım hastaları mı ne alıyor özellikle
ortada belgeler var ama
canım 5 aylık bebege günde kaç kere sebze çorbası verebilirsin süt çocugu daha önce anne sütü tabi yoksa devam sütü inek sütü yasak dediler vermedim
Valla ben gene de caizlik durumunu araştırın derim caiz/caiz olmama durumlarını önemsiyorsanız. Çünkü sütünün caizliği eti ile değerlendirilir diye duymuştum.
inanmayın bü tür haberlere rant için herşeyi yaparlar kimbilir kimi öne çıkarmak istiyorlar en iyi mama tabi ki aptamil asla ve asla öyle birşey olmaz olsa hemen toplatılır zaten çamur at izi kalsın..gdo herşeyde var eğer gdosuz istiyorsan köyde yaşayacaksın hereşyi kendin yetiştirip tüketeceksin...maalesef şehirlerde tam doğal beslenemiyoruz artık...
Bu konu bu kadar hafife alınacak bi konu degil yanlız. Seneler önce petit danoneler vardı en meşhur markalardan biriydi zeka geriligine sebep oldugu ortaya çıktı firma el değiştirdi vs.. Yani bu bakanlık denetimleri çok ciddi ve güvenilir sadece ifşa uygulaması yeni keşke çook önceden başlamış olsaydı
Hemen perişan etmeyin kendinizi ,gıda mühendisiyim ,bu ara bebek mamaları üzerinde duruldu özellikle ,tüm piyasadan numuneler alındı ,fabrika ve üretim tesisleri gezildi ,numil yani milupanın firma denetiminde yoktum fakat yine çok bilinen herobaby denetimine gittim,özellikle tahıl içeren gıdalar daha detaylı tetkikleden geçiyor ,milupanında sütlü tahıllısında ,yani içinde mısır ,buğday v.s gibi tahılların olduğu mamalarda gdo taraması yapılıyor,yani devam sütü niteliğinde kullandığınız formül mamada korkulacak bişey yok ,daha doğrusu özellikle raporları kontrol ettim temiz çıkmış ,içiniz rahat olsun ,tabi elden geldikçe kullanmamamakta fayda var ama kullnamak zorunda iseniz tahıllı ,mısırlı ,buğday ve yulaflı olanlardan uzak durun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?