- 23 Ağustos 2022
- 322
- 764
-
- Konu Sahibi Batidandogangunes
iyi hoş da kedinin kumunu kim temizleyecek ?Sizin kata kedi kumu koysanız bir kabın içerisine hayvancagizlar oraya yapardı.
Apt içerisinde kilitli kalıp dışarı çıkamıyorlarsa tabiki oraya buraya yapmak zorunda kalıyor Kediler onlara da yazık.
Kediler çok temiz hayvanlardır.
Benim kedim kısırlaştırma işleminden sonra kumunu odaya getirdiğim halde yapmamıştı tekrar banyoya götürdüm kumunu narkozlu halde bile gidip oraya yaptı düşünün.
tamam şimdi anladım. kedi kendini kaşıdıkça dökülen tüyler. evet dökülme var ama saç kadar yogun değil.. genede tahammül edilecek birşey değil. madem kadın deli inadına yapıyor. deliyle inatlaşmak boşa olur. kendinizce çözüm üretin kadınla muhatap olmayın mümkünse. mesela dısarı sokaga yakın biryere kediler için su geçirmez yuvalar yapıp koyun içine bez kumaş atın biraz mama koyun cogu apartmandan çıkar yuvaya alısır zaten.. onun dısında kadından mantıklı hareketler beklemeyin ee hayvanada derdini anlatacak değilsin. olabildigince çözüm üretmeye çalişin yoksa dahada ilerleyecek bu duurum
Çözüm olur mu acaba... Ayakkabılıklarına bez koymuşlar yatsınlar orda diye. Tabak çanak sağda solda yemekler. Evine aldıkları da var. Dışarda barınakları var giriş katın. Orda beslesinler. Tartışmaya dönmeden nasıl söylenir artik bilmiyorumtamam şimdi anladım. kedi kendini kaşıdıkça dökülen tüyler. evet dökülme var ama saç kadar yogun değil.. genede tahammül edilecek birşey değil. madem kadın deli inadına yapıyor. deliyle inatlaşmak boşa olur. kendinizce çözüm üretin kadınla muhatap olmayın mümkünse. mesela dısarı sokaga yakın biryere kediler için su geçirmez yuvalar yapıp koyun içine bez kumaş atın biraz mama koyun cogu apartmandan çıkar yuvaya alısır zaten.. onun dısında kadından mantıklı hareketler beklemeyin ee hayvanada derdini anlatacak değilsin. olabildigince çözüm üretmeye çalişin yoksa dahada ilerleyecek bu duurum
Ben de göremedim ama bi daha demeye korktumgöremedim
Çözüm olur mu acaba... Ayakkabılıklarına bez koymuşlar yatsınlar orda diye. Tabak çanak sağda solda yemekler. Evine aldıkları da var. Dışarda barınakları var giriş katın. Orda beslesinler. Tartışmaya dönmeden nasıl söylenir artik bilmiyorum
Ben de göremedim ama bi daha demeye korktum
Oradaki tüy mü battı size? Bakın haklı olabileceğiniz noktalar varken siz abartmak için olayı başka yere çekip komik duruma düşüyorsunuz. Tüyü görmeyin merdiven zaten temiz değil. Düzenli temizliğin olmadığı, düzenin kuralı olmadığı bir apartmanda bata bata kedi mi battı size. Belli ki kendi sosyoekonomik yapınıza göre bir yerde yaşıyorsunuz işte.
Siliyorum sevmedikleri kokulardan sorey yaptım sıktım ama sonuçKedileri cok severim ama apartmana hele kapıma işerlerse iş değişir. Engellemek için spreyler var, olmadı kapınızın önünü çamaşır suyuyla silin. Bazı temizlik malzemesi kokusunu sevmiyorlar. Cif sprey kokusu mesela.
Ben niye temizleyeyim kendi katımı siliyorum artık. Mecbur muyum apartmanda kedi besleme taraftarı değilken bunca pisliği çekmeye temizlemeyeOradaki tüy mü battı size? Bakın haklı olabileceğiniz noktalar varken siz abartmak için olayı başka yere çekip komik duruma düşüyorsunuz. Tüyü görmeyin merdiven zaten temiz değil. Düzenli temizliğin olmadığı, düzenin kuralı olmadığı bir apartmanda bata bata kedi mi battı size. Belli ki kendi sosyoekonomik yapınıza göre bir yerde yaşıyorsunuz işte.
Bu kadar yukardan yapamaz gibi ya emin misiniz kedi olduğuna bunu yapanın?Siliyorum sevmedikleri kokulardan sorey yaptım sıktım ama sonuç
normalde bende kızacaktım ama şöyle bir durum var sokak kedileri sürekli çöpten beslenmek durumunda e zaten iç dış parazit aşıları yok.. bu yüzden tüyleri gerçekten zararlı. birçok bakteri mikrop barındırabiliyo ve bahsedilen cigere kıl yapışma olayı bu aşisiz canların tüylerinden kaynaklanıyo halkımızda cahil tüm hayvanlara kesiyo faturayı... evet bine pis olabilir ama burda bir hastalık söz konusuda olabilir temizlikten önce... birde cocukları varmış. sadece konu kıl değil veteriner hekim söylemişti iç parazit aşısı olmayan hayvanların dıskısıınıda bulaşıcı virüs olabiliyormuş. özellikle gebeler için çok riskli demişti. sonuc olarak hayvanlar kapalı kapı arkasında betonda yasayamaz ev değil ki merdiven boslugu. hayvanın topraga ihtiyacı var. baş suclu zeminde oturan ilgisiz kadın bence hayvanlarada günahOradaki tüy mü battı size? Bakın haklı olabileceğiniz noktalar varken siz abartmak için olayı başka yere çekip komik duruma düşüyorsunuz. Tüyü görmeyin merdiven zaten temiz değil. Düzenli temizliğin olmadığı, düzenin kuralı olmadığı bir apartmanda bata bata kedi mi battı size. Belli ki kendi sosyoekonomik yapınıza göre bir yerde yaşıyorsunuz işte.
Söz konusu keçi beslenen apartman bu mu?
Evet plazada yaşamıyoruz haliyle. Utanılacak bişey mi bu? Dalga geçecek başka birşey bulun. Ben çadırda da kalsam hayvanı kapıma doldurup alanıma pisletemezsin. Ben böyle tuy gorunce hemen boğazıma yapışmış gibi oluyor ve o sadece çektiğim. Kakaları da atacağım size de çocuklar olmadan inmeliyim bodrum katınaOradaki tüy mü battı size? Bakın haklı olabileceğiniz noktalar varken siz abartmak için olayı başka yere çekip komik duruma düşüyorsunuz. Tüyü görmeyin merdiven zaten temiz değil. Düzenli temizliğin olmadığı, düzenin kuralı olmadığı bir apartmanda bata bata kedi mi battı size. Belli ki kendi sosyoekonomik yapınıza göre bir yerde yaşıyorsunuz işte.
Tabi ki işiyorlar,tüyleri de dökülüyor. Konuya bakıp evde bakilan tüyleri taranan,gerekli vitaminleri verilen,kumu olan ev kedileri ile kıyas yapilması saçma. Bizim apartmana da giriyor 1 tane kedi, geçen gece çıkamayınca üst kata işemiş, benim paspasim kedi kılı içindeydi muhtemelen orada uyudu.Bizim apartmana kedi girmisti, dogum yaptigi icin ellemedik. Komsumuz bakiyordu. Evet işiyorlar arkadaslar. Ozellikle terlik, ayakkabi gibi yerlere. Biz kapida asla ayakkabi birakmayiz, apartman kokuyor diye ortak karae aldik. Birkez bakkaldan geldim, terligim kapida kalmis, isemis. Komsunun paspasina, kapı esiklerine cis yapiyorlar. Diger komşularinkinede yapiyordu. Apartmanda kum yok, toprak yok nereye isesin hayvan? Dogal olarak ortalik yere yapiyordur. Çişini kakasini tutacak hali yok ya.
Ayrica bebek arabasının icine girip, yatiyorlar. Cocugu alip, oturtana kadar kedi gelip yatmisti.
Oyle bi bahsediyorsunuz ki sanki kedinin dogal ihtiyaclari yok, tüy dökmeyen bir hayvan. Apartmanda kedi beslemek isteyen insan ihtiyaclari ile ilgilenmeli
Bunlar minnacık değil, kediden korkan biri değilim ama göz selamı vermeden geçemiyorsun bile yanlarındanBu kadar yukardan yapamaz gibi ya emin misiniz kedi olduğuna bunu yapanın?
bunu kedi yapamaz... oturupta yaparlar..Siliyorum sevmedikleri kokulardan sorey yaptım sıktım ama sonuç
Hayvanda dış parazit olsa bile bu insana değil başka hayvana geçip onu rahatsız eder. Kedinin dışkısına da çıplak elle ellemediği sürece iç parazitinden bir şey bulaşmaz. Benim kedim çok uzun tüylüdür, alerjik de bünyeye sahibim bunca sene bir şey olmadı. Kıl tüy yapışması ne yani merdiven mi yalıyor bu kadın? Apartman içinde derin nefes açma egzersizi mi yapıyor? Ağızdan ciğere soluk borusu geçer yemek borusu değil.normalde bende kızacaktım ama şöyle bir durum var sokak kedileri sürekli çöpten beslenmek durumunda e zaten iç dış parazit aşıları yok.. bu yüzden tüyleri gerçekten zararlı. birçok bakteri mikrop barındırabiliyo ve bahsedilen cigere kıl yapışma olayı bu aşisiz canların tüylerinden kaynaklanıyo halkımızda cahil tüm hayvanlara kesiyo faturayı... evet bine pis olabilir ama burda bir hastalık söz konusuda olabilir temizlikten önce... birde cocukları varmış. sadece konu kıl değil veteriner hekim söylemişti iç parazit aşısı olmayan hayvanların dıskısıınıda bulaşıcı virüs olabiliyormuş. özellikle gebeler için çok riskli demişti. sonuc olarak hayvanlar kapalı kapı arkasında betonda yasayamaz ev değil ki merdiven boslugu. hayvanın topraga ihtiyacı var. baş suclu zeminde oturan ilgisiz kadın bence hayvanlarada günah
Benim binamda da apartman merdiveni bu şekilde taştan ama her zaman temizdir. Bu bir görgü kültür meselesidir. Ben buraya taşındığımda öğrenciydim. Pandemi olduğu zaman bile temizliği aksatılmadı. Aylık aidat param da 50 lira. Kovayla su bile istenmez. Böyle bir hizmet olmasa ben o yoğunluğuma, apartmandaki en küçük kişi olmama bakmadan organize eder birini ayarlatırdım.Evet plazada yaşamıyoruz haliyle. Utanılacak bişey mi bu? Dalga geçecek başka birşey bulun. Ben çadırda da kalsam hayvanı kapıma doldurup alanıma pisletemezsin. Ben böyle tuy gorunce hemen boğazıma yapışmış gibi oluyor ve o sadece çektiğim. Kakaları da atacağım size de çocuklar olmadan inmeliyim bodrum katına