- Konu Sahibi Batidandogangunes
Yok bu kadar yukardan yapabilmeleri mümkün değil benceBunlar minnacık değil, kediden korkan biri değilim ama göz selamı vermeden geçemiyorsun bile yanlarından
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok bu kadar yukardan yapabilmeleri mümkün değil benceBunlar minnacık değil, kediden korkan biri değilim ama göz selamı vermeden geçemiyorsun bile yanlarından
Hayvanda dış parazit olsa bile bu insana değil başka hayvana geçip onu rahatsız eder. Kedinin dışkısına da çıplak elle ellemediği sürece iç parazitinden bir şey bulaşmaz. Benim kedim çok uzun tüylüdür, alerjik de bünyeye sahibim bunca sene bir şey olmadı. Kıl tüy yapışması ne yani merdiven mi yalıyor bu kadın? Apartman içinde derin nefes açma egzersizi mi yapıyor? Ağızdan ciğere soluk borusu geçer yemek borusu değil.
Konu sahibi çok agresif ve mantıksız davrandığı için zaman ayırıp tavsiye veresim gelmedi ama ihale kediye kalacak gibi.
İnsan olmamızın bir artısını kullanarak apartmandakilerle konuşarak düzenli bir temizlikçi tutulabilir. Kendi kapısının önünü silme bahanesi kalmamış olur. Bütün apartman her zaman temiz olur. Gayet cüzi paralara yapanlar var bunu. Azıcık yol yordam yöntem bilinip biri ayarlanacak sadece.
Daha sonra apartman içerisinde değil dışarıda besleme olacağına karar verilecek. Bununla birlikte apartmanda diğer düzenler de sağlanabilir. Dışarıya ayakkabı, eşya koyma vs. Bu oturup birkaç konuşmaya bakar yani. Kediler de bayılmıyor apartmanın betonunda gezmeye. Kapıyı kendi açıp çıkamayacağı için idrarını yapmış olabilir, kızgınlık dönemindeyse koku bırakmıştır, kötü muamale gördüyse bunun stresiyle veya ortamda tehdit algıladıysa bölgesini işaretlemek adına işemiş olabilir. Bu kedinin doğası. İnsan da insan olup konuşarak bir çözüm yolu bulacak, elinden geleni yapıp bir çözüm üretecek. Olmuyorsa da taşınsın. Burada komşum sevişiyor sesini duyuyorum diyince taşının diyor herkes.
Empati yoksunu olunca böyle olunuyor demek. Kusura bakmayın kafanız çok değişik. Kedileri pisletsin izmarit atsınlar yemek saçsınlar ben temizleyeyim. Oldu canım başka bi rican var mı merak ettim. Bi de bana cevap verecek vakti yokmuş hey Allah'ım yaHayvanda dış parazit olsa bile bu insana değil başka hayvana geçip onu rahatsız eder. Kedinin dışkısına da çıplak elle ellemediği sürece iç parazitinden bir şey bulaşmaz. Benim kedim çok uzun tüylüdür, alerjik de bünyeye sahibim bunca sene bir şey olmadı. Kıl tüy yapışması ne yani merdiven mi yalıyor bu kadın? Apartman içinde derin nefes açma egzersizi mi yapıyor? Ağızdan ciğere soluk borusu geçer yemek borusu değil.
Konu sahibi çok agresif ve mantıksız davrandığı için zaman ayırıp tavsiye veresim gelmedi ama ihale kediye kalacak gibi.
İnsan olmamızın bir artısını kullanarak apartmandakilerle konuşarak düzenli bir temizlikçi tutulabilir. Kendi kapısının önünü silme bahanesi kalmamış olur. Bütün apartman her zaman temiz olur. Gayet cüzi paralara yapanlar var bunu. Azıcık yol yordam yöntem bilinip biri ayarlanacak sadece.
Daha sonra apartman içerisinde değil dışarıda besleme olacağına karar verilecek. Bununla birlikte apartmanda diğer düzenler de sağlanabilir. Dışarıya ayakkabı, eşya koyma vs. Bu oturup birkaç konuşmaya bakar yani. Kediler de bayılmıyor apartmanın betonunda gezmeye. Kapıyı kendi açıp çıkamayacağı için idrarını yapmış olabilir, kızgınlık dönemindeyse koku bırakmıştır, kötü muamale gördüyse bunun stresiyle veya ortamda tehdit algıladıysa bölgesini işaretlemek adına işemiş olabilir. Bu kedinin doğası. İnsan da insan olup konuşarak bir çözüm yolu bulacak, elinden geleni yapıp bir çözüm üretecek. Olmuyorsa da taşınsın. Burada komşum sevişiyor sesini duyuyorum diyince taşının diyor herkes.
1. Katta bir kadın var bişey bilmez ama alemi yönetecek. Hiç yola gelecek bir yer olmadığından ben de sadece karşı teyzeyle bizim katı temizliyorum napayım ama neler atmıyorlar apartmana kiBenim binamda da apartman merdiveni bu şekilde taştan ama her zaman temizdir. Bu bir görgü kültür meselesidir. Ben buraya taşındığımda öğrenciydim. Pandemi olduğu zaman bile temizliği aksatılmadı. Aylık aidat param da 50 lira. Kovayla su bile istenmez. Böyle bir hizmet olmasa ben o yoğunluğuma, apartmandaki en küçük kişi olmama bakmadan organize eder birini ayarlatırdım.
güzel tespitlerin var haklısın ancak dış parazit zaten cogu zaman halledilir. bahsettigim iç parazit maalesef. ilk sayfalarda cocugu dıskıyı ellemiş diye okudugumu hatırlıyorum o yüzden yazmıştım. cocuk bu sonucta belli bir yaşa gelmeden anlatamazsın bazı şeyleri. 2 3kedi olur kontrol edilir ancak sayı arttıkça işin rengi değişir. evimde 2canım var ve ikisi bile bazen beni zorluyor kaldıki kontrolsüz kediler büyük sıkıntı. biz çok seviyorum ve anlamaya çalişiyoruz durumu ama bazı insanlar sevmiyo/korkuyo vs yapacak bişey yok. zarar vermedigi sürece zorla aynı ortamda bulunduramazsın ki... dedigin gibi oturulup tüm sakinlerle ortak karar alınmalı. biri alıp getirince diğeri istemeyip kavga çıkarınca kreş ortamı gibi sonuca ulaşılmaz. konu sahibi fevri ama bu sorunu açan kadında anlayıssız.. zor bir durum. bazı insanlarla konusarak anlaşılmıyo maalesefHayvanda dış parazit olsa bile bu insana değil başka hayvana geçip onu rahatsız eder. Kedinin dışkısına da çıplak elle ellemediği sürece iç parazitinden bir şey bulaşmaz. Benim kedim çok uzun tüylüdür, alerjik de bünyeye sahibim bunca sene bir şey olmadı. Kıl tüy yapışması ne yani merdiven mi yalıyor bu kadın? Apartman içinde derin nefes açma egzersizi mi yapıyor? Ağızdan ciğere soluk borusu geçer yemek borusu değil.
Sen temizle demiyo ki, bir temizlikciyle anlasin, ufak paralara yapiliyo, bi de mümkünse merdivenleri yalamayin dedi özet olarakEmpati yoksunu olunca böyle olunuyor demek. Kusura bakmayın kafanız çok değişik. Kedileri pisletsin izmarit atsınlar yemek saçsınlar ben temizleyeyim. Oldu canım başka bi rican var mı merak ettim. Bi de bana cevap verecek vakti yokmuş hey Allah'ım ya
Kedi düşmanı yaftası yapıştırmayacağım ama anlattıklarınız abartı geldi. Yıllaaardır kedi beslerim annemlerin bahçesinde de çok kedi baktık kediler öyle kapıya bacaya işeyen pisleyen canlılar değil benim evimde iki kedi var evimde bile öyle anlattığınız gibi top top tüy olmuyor kaldı ki sokakta apartmanda kedinin girip çıkmasıyla olsun. Bence siz kafayı takmışsınız komşunuza kedi bahane2 katlı bir evde oturan çocuklu bir aileyiz. Buraya taşındığımızda giriş kattaki aile bodrumunda keçi besliyordu. Koku yapmasına rağmen tek laf etmedik. 2.kızım doğduğunda 2 ördek civcivi aldık. Büyük kızım kardeşini kıskanmasın diye. Az balkonda büyürler sonra anneme köye götürecektim. Ama bunlar tavuk gibi değilmiş, çok çabuk büyüdüler. Biz de bodrumdaki kendi yerimize götürdük. Haftasonu köye götürürüz derken pandemide 2 hafta kadar kapanma oldu. Eşim hergün temizliyordu yerlerini. Kapanma biter bitmez köye götürdük. Ertesi gün alt kattaki komşu kapımı çaldı ve sinir bozucu bir üslupla bu konuyu tartıştı benimle. İnsan gibi anlatmama rağmen konu şikayet ederime, ben b*k koklamak zorunda değilimlere geldi. Eşime de takıldı bu kadın sonra, mevzu aynı. Köye götürmüşüz hayvanları ama kadın hala üstünlük kurma çabasında. Eşim de bana artık bu kadının kapısının önünü yıkamayacaksın, sadece bizim katı silersin dedi. Bizim katta bir de yaşlı bir çiftin dairesi var. Ben alt kata kadar olan bölümü vakit buldukça sildim. Sonra kedileri apartmana doldurdular. Giriş kat başlattı, keçisi olan. Ama keçiyi sonradan götürdüler. Kediler çoğaldı. Hayvan düşmanı değilim ama hamileyken aşırı tiksinti oluştu bende kedi pisliğine karşı ve kediye yaklaştığımda sanki hemen boğazıma tüy yapışıyor. Giriş kat ve 1. Katta vaktiyle bizim ördeklere laf yapan kadın apartmana alıştırdı kedileri iyice. Kapılarına rastgele yiyecek savurup sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Hayvanlar ayakkabılıklara giriyor diye ayakkabılıkları eve aldık. Kazara kapıda ayakkabı unut idrarını yapıyorlar. Sabaha ıslak giyiyorsun. Sobalı evdeyiz, her gün bodrumdan odun alacaksın ama bodrumun ortak koridoru kedi kakasından geçilmiyor. Nadiren giriş kat temizliyor ama temizlik denmez buna. Apartman çok kötü kokuyor. Bebek arabasını koysan idrarını yapıyor, son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm. Merdivenden yukarı çıkarken kedi tüyleri top top havada uçuşuyor. Ağzımızı burnumuzu tıkıyoruz ama ya çocuklar... Düzgün bir üslupla 1. kattakiye söyledim ama değişen bişey yok, ertesi gün kapısına yumurta fırlatmış yine. Pislik görünce ve evime idrar yapınca merdivende basbas bağırıyorum artık. Çocuklarıma oraya dokunma buraya dokunma sürekli mevzu aynı... Bunlar duyuyorlar ama düzeleceğine kediler çoğalıyor. Giriş kat kapıya büyükçe bir kulube yaptı, kızları motor alacaktı onu koymak için güya ama motoru da apartmanın içine sokuyorlar o gün bugün ve üzerine örttükleri tenteyi de sürekli bodruma inen merdivene savuruyorlar. Hiçe sayıldığımızı hissediyoruz. Arabayı hep çizdi kediler. Belediyeyi aradı eşim ama kedilerle ilgilenmediklerini söylediler. Nasıl konuşmak lazım bunlarla ki konu tartışmaya varmadan çözülsün? Kakasını gömen bir hayvan türünün sağa sola pisleyen bir canlıya evrilmesine sebep oldular. Herkes evinde beslesin, yada bodrumunda beslesin, olmadı kapıya yaptıkları kulübede beslesinler. Hatta isterse inek beslesin, tek laf edersem ne olayım. Ama bu vurdumduymazlık canıma tak etti. Tartışıp da çocuklarımı da huzursuz etmek istemiyorum. Ben bu millet rahatsız olmasın diye arka bahçe tarafındaki camdan sofra bezi bile silkelemeyen ben hakediyor muyum bu muameleyi! Hayvanların da günahı yok ama bunlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor aklım almıyor. Kapıya limon sıktım, sirke sıktım ama kurtulamadım. En üst kattayız düşünün, kızımın oyuncak scooterı evin kapısında kaldı üst katta ona bile pislediler. Bebeğimin bisikletine, bebek arabasına da. Diyeceksiniz ki koymayın ama anasınıfına giden kızım var getir götür yapıyoruz. Sürekli üst kata indir çıkar arabayı bir de bebekle öyle kolay gelmesin size. Hem ortak yaşam alanına tecavüz etme cesaretini nerden buluyorlar! Biz niye bu sıkıntıları çekiyoruz, nedir bunun çözümü beynim durru artık. Bu pahalılıkta ev değişemezsin. Var mı kavgasız uzlaşma fikriniz? Kedi düşmanı yaftasını yapıştıracak olanlar önce kendini yerime koymaya çalışsın lütfen.
Iyi de cocuk apartmanin yerlerini mi yaliyo, zaten bisikletini siliyomus annesigüzel tespitlerin var haklısın ancak dış parazit zaten cogu zaman halledilir. bahsettigim iç parazit maalesef. ilk sayfalarda cocugu dıskıyı ellemiş diye okudugumu hatırlıyorum o yüzden yazmıştım. cocuk bu sonucta belli bir yaşa gelmeden anlatamazsın bazı şeyleri. 2 3kedi olur kontrol edilir ancak sayı arttıkça işin rengi değişir. evimde 2canım var ve ikisi bile bazen beni zorluyor kaldıki kontrolsüz kediler büyük sıkıntı. biz çok seviyorum ve anlamaya çalişiyoruz durumu ama bazı insanlar sevmiyo/korkuyo vs yapacak bişey yok. zarar vermedigi sürece zorla aynı ortamda bulunduramazsın ki... dedigin gibi oturulup tüm sakinlerle ortak karar alınmalı. biri alıp getirince diğeri istemeyip kavga çıkarınca kreş ortamı gibi sonuca ulaşılmaz. konu sahibi fevri ama bu sorunu açan kadında anlayıssız.. zor bir durum. bazı insanlarla konusarak anlaşılmıyo maalesef
Kendi yalıyor sanırım. Ben hayatımda merdiven yalayan kimseyi görmedim.Sen temizle demiyo ki, bir temizlikciyle anlasin, ufak paralara yapiliyo, bi de mümkünse merdivenleri yalamayin dedi özet olarak
Bence de o kapi eşiğinde bi gariplik vardi, kedi nasi o kadar cok ve yukardan isesinYok bu kadar yukardan yapabilmeleri mümkün değil bence
bu kısımdı hatırladıgım. Bakın cocugum olmamasına ragmen bunun yanlış bi surum oldugunun farkındayım.. kaldıki kadın annelik içgüdüsüyle bilenmiş işte.. haklı veya haksız konunun bütünü belli. kimse yer yalamıyo tabiki ama elleyip ağzına götürmesi zor bişey değil maalesef.. siz nasıl bir konutta oturuyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten bazı insanlar magarasından çıkıp topluma karısmış gibi hareketler yapıyo. benimde dağ ayısı eltimle çok fazla merdiven problemim olmuştu. inadına pisliğe devam etti. ne kadar konussanda boş çünkü karsında bi beyin yok ki.. apartmanın zorluklarını bildigimden bu duurum bi tık haklı geldi bana. Asla hayvan düşmanını savunmam aksine başta kendim linçlerim neyse artık o kdr çözüm sunduk konu sahibi bişeyleri düşünüp kendi halledecek. HAYVANLARA ZARAR VERMEDEN konu çözümlenmeliIyi de cocuk apartmanin yerlerini mi yaliyo, zaten bisikletini siliyomus annesi
son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm.
Ben sprey dedim link verdim ama ilgilendiğinden supheliyimbu kısımdı hatırladıgım. Bakın cocugum olmamasına ragmen bunun yanlış bi surum oldugunun farkındayım.. kaldıki kadın annelik içgüdüsüyle bilenmiş işte.. haklı veya haksız konunun bütünü belli. kimse yer yalamıyo tabiki ama elleyip ağzına götürmesi zor bişey değil maalesef.. siz nasıl bir konutta oturuyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten bazı insanlar magarasından çıkıp topluma karısmış gibi hareketler yapıyo. benimde dağ ayısı eltimle çok fazla merdiven problemim olmuştu. inadına pisliğe devam etti. ne kadar konussanda boş çünkü karsında bi beyin yok ki.. apartmanın zorluklarını bildigimden bu duurum bi tık haklı geldi bana. Asla hayvan düşmanını savunmam aksine başta kendim linçlerim neyse artık o kdr çözüm sunduk konu sahibi bişeyleri düşünüp kendi halledecek. HAYVANLARA ZARAR VERMEDEN konu çözümlenmeli
Çünkü bence konu sahibi kedileri apartmandan atmanın yolunu arıyor, benim kapıma yapmasınlar derdi değil sadece.Ben sprey dedim link verdim ama ilgilendiğinden supheliyim
Hayvana zarar vermem ki onun ne gunahı var. Eşim de deliriyor bodrumdan odun almaya giden o genelde. Dün sabah kahvaltı hazırladım odun alayim da geleyim dedi geldi oturdu kahvaltıya ama surat beş karış. Yiyene kadar bisey demedi sonra patladı tabi. Midem bulanıyor diyor bodrum koridoru pislik içinde heryere pislemişler nasıl kokuyor.bu kısımdı hatırladıgım. Bakın cocugum olmamasına ragmen bunun yanlış bi surum oldugunun farkındayım.. kaldıki kadın annelik içgüdüsüyle bilenmiş işte.. haklı veya haksız konunun bütünü belli. kimse yer yalamıyo tabiki ama elleyip ağzına götürmesi zor bişey değil maalesef.. siz nasıl bir konutta oturuyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten bazı insanlar magarasından çıkıp topluma karısmış gibi hareketler yapıyo. benimde dağ ayısı eltimle çok fazla merdiven problemim olmuştu. inadına pisliğe devam etti. ne kadar konussanda boş çünkü karsında bi beyin yok ki.. apartmanın zorluklarını bildigimden bu duurum bi tık haklı geldi bana. Asla hayvan düşmanını savunmam aksine başta kendim linçlerim neyse artık o kdr çözüm sunduk konu sahibi bişeyleri düşünüp kendi halledecek. HAYVANLARA ZARAR VERMEDEN konu çözümlenmeli
Fare gelmez en azindan binaya, iyi tarafından bakmaya calisinHayvana zarar vermem ki onun ne gunahı var. Eşim de deliriyor bodrumdan odun almaya giden o genelde. Dün sabah kahvaltı hazırladım odun alayim da geleyim dedi geldi oturdu kahvaltıya ama surat beş karış. Yiyene kadar bisey demedi sonra patladı tabi. Midem bulanıyor diyor bodrum koridoru pislik içinde heryere pislemişler nasıl kokuyor.
Apartmanda işleri yok zaten. Ortak alanda işleri yok. Kapida koysunlar o kulubeye suyu mamayi yemegi pisleyecekse oraya pislesinler. Zaten hastalıktan kırıliyoruz aylardır. Kedi pisliği de üstüneÇünkü bence konu sahibi kedileri apartmandan atmanın yolunu arıyor, benim kapıma yapmasınlar derdi değil sadece.
Apartman icinde bu pisliği cekmek zorunda degilsiniz zaten, o konuda kimse aksini soylemiyor, en azindan bi yonetim secilsin o zaman, kurallar belirlensin falan bi de oyle deneyinApartmanda işleri yok zaten. Ortak alanda işleri yok. Kapida koysunlar o kulubeye suyu mamayi yemegi pisleyecekse oraya pislesinler. Zaten hastalıktan kırıliyoruz aylardır. Kedi pisliği de üstüne
Apartmanda işleri yok zaten. Ortak alanda işleri yok. Kapida koysunlar o kulubeye suyu mamayi yemegi pisleyecekse oraya pislesinler. Zaten hastalıktan kırıliyoruz aylardır. Kedi pisliği de üstüne
Duvara da ben işeyip attım buraya değil mi? Giriş kattaki kadına neden takayım manyak gibi mi geldim size. Anlattıklarımı bir de eşimden dinleseniz var ya. Geçen ayakkabı aldı o kadar para saydı ve dalgınlık birkaç gün sonra kapıda unuttu hastaydık iğnelerim vardı gece gündüz iğne için koştur gel derken o sabah bi giydi ıslak. Aklıma gelmeyen şyler de vardır. Ama abartıyorsam bildiği gibi yapsın zaten beni AllahKedi düşmanı yaftası yapıştırmayacağım ama anlattıklarınız abartı geldi. Yıllaaardır kedi beslerim annemlerin bahçesinde de çok kedi baktık kediler öyle kapıya bacaya işeyen pisleyen canlılar değil benim evimde iki kedi var evimde bile öyle anlattığınız gibi top top tüy olmuyor kaldı ki sokakta apartmanda kedinin girip çıkmasıyla olsun. Bence siz kafayı takmışsınız komşunuza kedi bahane
Aynen öyle hanımefendi. Şuan en büyük sorunumuz bu. Günde 2 sefer okula ve 1 kez bodruma iniyoruz. Sürekli nefesimi tutmak zorunda değilim.Sanki kediler apartmana girmese bir Norveç bir İskandinav ferah ve huzuruna kavuşacaksınız , komşu bir anda medeniyet timsaline dönecek falan