Apartmanda kedi sorunu

Apartman görevliniz yok mu? Eğer yoksa yönetici ile görüşüp temizlik vs. için görevli talep edin topluca. Gerçi bir yönetici olduğundan da şüpheliyim apartman değil ahır gibi keçisi var ördeği var.
Apartmanın yöneticisi keçi, kapıcısıda ördek sjdbsbd

2 katlı bir evde oturan çocuklu bir aileyiz. Buraya taşındığımızda giriş kattaki aile bodrumunda keçi besliyordu. Koku yapmasına rağmen tek laf etmedik. 2.kızım doğduğunda 2 ördek civcivi aldık. Büyük kızım kardeşini kıskanmasın diye. Az balkonda büyürler sonra anneme köye götürecektim. Ama bunlar tavuk gibi değilmiş, çok çabuk büyüdüler. Biz de bodrumdaki kendi yerimize götürdük. Haftasonu köye götürürüz derken pandemide 2 hafta kadar kapanma oldu. Eşim hergün temizliyordu yerlerini. Kapanma biter bitmez köye götürdük. Ertesi gün alt kattaki komşu kapımı çaldı ve sinir bozucu bir üslupla bu konuyu tartıştı benimle. İnsan gibi anlatmama rağmen konu şikayet ederime, ben b*k koklamak zorunda değilimlere geldi. Eşime de takıldı bu kadın sonra, mevzu aynı. Köye götürmüşüz hayvanları ama kadın hala üstünlük kurma çabasında. Eşim de bana artık bu kadının kapısının önünü yıkamayacaksın, sadece bizim katı silersin dedi. Bizim katta bir de yaşlı bir çiftin dairesi var. Ben alt kata kadar olan bölümü vakit buldukça sildim. Sonra kedileri apartmana doldurdular. Giriş kat başlattı, keçisi olan. Ama keçiyi sonradan götürdüler. Kediler çoğaldı. Hayvan düşmanı değilim ama hamileyken aşırı tiksinti oluştu bende kedi pisliğine karşı ve kediye yaklaştığımda sanki hemen boğazıma tüy yapışıyor. Giriş kat ve 1. Katta vaktiyle bizim ördeklere laf yapan kadın apartmana alıştırdı kedileri iyice. Kapılarına rastgele yiyecek savurup sevaba girdiklerini düşünüyorlar. Hayvanlar ayakkabılıklara giriyor diye ayakkabılıkları eve aldık. Kazara kapıda ayakkabı unut idrarını yapıyorlar. Sabaha ıslak giyiyorsun. Sobalı evdeyiz, her gün bodrumdan odun alacaksın ama bodrumun ortak koridoru kedi kakasından geçilmiyor. Nadiren giriş kat temizliyor ama temizlik denmez buna. Apartman çok kötü kokuyor. Bebek arabasını koysan idrarını yapıyor, son zamanlarda bizim evin kapısına idrar yapmaya başladılar. Tam menteşe kısmına, kapıyı açınca eve akıyor. Geçen gün bebeğim elledi oraya deliye döndüm. Merdivenden yukarı çıkarken kedi tüyleri top top havada uçuşuyor. Ağzımızı burnumuzu tıkıyoruz ama ya çocuklar... Düzgün bir üslupla 1. kattakiye söyledim ama değişen bişey yok, ertesi gün kapısına yumurta fırlatmış yine. Pislik görünce ve evime idrar yapınca merdivende basbas bağırıyorum artık. Çocuklarıma oraya dokunma buraya dokunma sürekli mevzu aynı... Bunlar duyuyorlar ama düzeleceğine kediler çoğalıyor. Giriş kat kapıya büyükçe bir kulube yaptı, kızları motor alacaktı onu koymak için güya ama motoru da apartmanın içine sokuyorlar o gün bugün ve üzerine örttükleri tenteyi de sürekli bodruma inen merdivene savuruyorlar. Hiçe sayıldığımızı hissediyoruz. Arabayı hep çizdi kediler. Belediyeyi aradı eşim ama kedilerle ilgilenmediklerini söylediler. Nasıl konuşmak lazım bunlarla ki konu tartışmaya varmadan çözülsün? Kakasını gömen bir hayvan türünün sağa sola pisleyen bir canlıya evrilmesine sebep oldular. Herkes evinde beslesin, yada bodrumunda beslesin, olmadı kapıya yaptıkları kulübede beslesinler. Hatta isterse inek beslesin, tek laf edersem ne olayım. Ama bu vurdumduymazlık canıma tak etti. Tartışıp da çocuklarımı da huzursuz etmek istemiyorum. Ben bu millet rahatsız olmasın diye arka bahçe tarafındaki camdan sofra bezi bile silkelemeyen ben hakediyor muyum bu muameleyi! Hayvanların da günahı yok ama bunlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor aklım almıyor. Kapıya limon sıktım, sirke sıktım ama kurtulamadım. En üst kattayız düşünün, kızımın oyuncak scooterı evin kapısında kaldı üst katta ona bile pislediler. Bebeğimin bisikletine, bebek arabasına da. Diyeceksiniz ki koymayın ama anasınıfına giden kızım var getir götür yapıyoruz. Sürekli üst kata indir çıkar arabayı bir de bebekle öyle kolay gelmesin size. Hem ortak yaşam alanına tecavüz etme cesaretini nerden buluyorlar! Biz niye bu sıkıntıları çekiyoruz, nedir bunun çözümü beynim durru artık. Bu pahalılıkta ev değişemezsin. Var mı kavgasız uzlaşma fikriniz? Kedi düşmanı yaftasını yapıştıracak olanlar önce kendini yerime koymaya çalışsın lütfen.
Maşallah olmayan yok. Tek sorun kedi mi? Keçiler, ördekler bilmem neler.

İşte yaptığınız çıkarımın bu konuyla bir alakası yok bence. Haberlerde bile görüyoruz hemen hemen her yerde olabilen sorunlar bunlar. Bilmiyorum insanların maddi durumlarını konuşmak bana doğru gelmiyor hiç.

Ve evet olay kediler zaten kapıya gelip cinler periler işemiyor gelip kediler işiyomuş.
Kimse ayakkabısına işensin istemez. Ama söz konusu hayvanlar olunca burda bir kitle var asla ama asla toz kondurmuyor. Bu durumda kadın apartmanda kedi istememekte haklı değil mi şimdi? Allah aşkına kapınıza,ayakkabınıza işenmesini,onları temizlemekle uğraşmayı ister misiniz gerçekten?

Kim bu tarz bir konu açsa ne hayvan düşmanlığı kalıyor ne zalimliği. Hemen başlıyolarlar lince. Kadın rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmiş sadece. Yorumlarda yazıldığı gibi edildiği gibi kötü kalpli,vicdansiz biri olsa zaten burda konu açmazdı giderdi kedilere zarar verirdi. Ama kadın zarar vermemiş kedilere. Demek ki kötü kalpli biri değil.
Bu yorumuda genel olarak yazıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Siz konu sahibine vicdansız dediniz demiyorum. Muhtemelen bu yorumumdan dolayı beni linç edenlerde olacaktır hatta.
Ben kediler işesinler haklı mı diyorum. Kediler çok ponçik çişlerine kurban mı yazmışım? Konu sahibi keditapar diyip diyip hakaret ediyor. Ben çekilen görüntüye yorum yaptım. Orada kedi tüyü olmasa da pis bir merdiven. Öyle 1 hafta temizlenmemiş pisliği de değil. Evinin önünü temizlemekle olmuyor sonuçta oradan geçip evine geçiyor. O konu özelinde yorum yaptım. Rahatsızsa apartmana bir temizlik görevlisi temin edilirdi. Sanki pürüpak yerde yaşıyor gibi tüy çekip atması komedi. Çişine, kakasına yorum yapmadım farkındaysanız. Neyse ya isteyen istediği gibi algılasın. Laf anlamak isteyene anlatılır.

Yorumlarda yazıldığı gibi edildiği gibi kötü kalpli,vicdansiz biri olsa zaten burda konu açmazdı giderdi kedilere zarar verirdi. Ama kadın zarar vermemiş kedilere. Demek ki kötü kalpli biri değil.
Kötü kalpli olmak sadece kötü bir aksiyon yapmaktan gelmez, gözünün gördüğüne yardım etmeyen çözüm bulmayan da kötüdür. Bu da bir çıkarım, konu sahibi daha önce yavru kediyi vete götürmüş falan filan yazmayın. Genel bir yorum. Şimdi bana kötü dediler diye ağlamasın.

Ben kediler işesinler haklı mı diyorum. Kediler çok ponçik çişlerine kurban mı yazmışım? Konu sahibi keditapar diyip diyip hakaret ediyor. Ben çekilen görüntüye yorum yaptım. Orada kedi tüyü olmasa da pis bir merdiven. Öyle 1 hafta temizlenmemiş pisliği de değil. Evinin önünü temizlemekle olmuyor sonuçta oradan geçip evine geçiyor. O konu özelinde yorum yaptım. Rahatsızsa apartmana bir temizlik görevlisi temin edilirdi. Sanki pürüpak yerde yaşıyor gibi tüy çekip atması komedi. Çişine, kakasına yorum yapmadım farkındaysanız. Neyse ya isteyen istediği gibi algılasın. Laf anlamak isteyene anlatılır.
Bakın ben ne demişim siz öyle dediniz diye yazmıyorum yazmışım dimi? Siz sorun pislik değil kediler yazdığınız için sizin cevabınız üzerinden konuya genel bir yorum yazdım. Okuduğum yorumlara genel bir yorumda bulundum yani.

Ayrıca kadın bu olaylardan sonra sadece kendi kapısını temizlemeye başladığını da belirtmiş. Keşke okusaydınız. Apartman görevlisi tutmayada herkes yanaşacak mı bakalım? Öyle tek kişinin bem apartmana temizlik görevlisi tutucam demesiyle olmuyor malesef.

Son cümlenize de hiç gerek yoktu ayrıca. Ben size kavga çıksın diye yazmadım. Maddiyata girmeye gerek yoktu bence dedim. Çünkü böyle şeyleri gereksiz ve rencide edici buluyorum. Hepimiz lüks ve zenginlik içinde yaşamıyoruz malesef. Ve bunu gayet sakin bir şekilde belirttim. Ama dediğiniz gibi laf anlamak isteyene anlatılır sanırım haklısınız.

Kötü kalpli olmak sadece kötü bir aksiyon yapmaktan gelmez, gözünün gördüğüne yardım etmeyen çözüm bulmayan da kötüdür. Bu da bir çıkarım, konu sahibi daha önce yavru kediyi vete götürmüş falan filan yazmayın. Genel bir yorum. Şimdi bana kötü dediler diye ağlamasın.
Konu sahibini pek bir tanıyorsunuz anladığım kadarıyla sadece bir konudan hüküm verebildiğinize göre. Bende yorumlarınızdan dolayı insanlara yüksekten bakan biri olduğunuz sonucuna varabilir miyim öyleyse? Bu çok yanlış olurdu değil mi?

Hanımefendi bu kadar agresif olmanıza gerçekten hiç gerek yok. Çünkü ben sizi sinirlendirecek bir şey demedim. Hatta kedilerle ilgili konuya bile girmedim. Maddi konulara girmeye gerek yok dedim sadece. Siz bana verdiğiniz cevapta olay pislik değil kediler dediğiniz için kedi konusuna yorum yaptım hatta ve yine belirteyim onuda siz şöyle dediniz böyle dediniz diyerek,itham da bulunarak yapmadım. Genel olarak konuştum. Bu şekilde gerilmeye devam edecekseniz gerçekten konuşmaya gerek yok.

yıllardır kedi besliyorum ortalık yere asla idrar yapmazlar , çok şaşırdım anlattiklariniza.
bide kapı onu , ayakkabı yok bebek arabası mümkün değil yani :KK64:
Biz bahçe katında oturuyoruz ve geniş bir balkonumuz da var bahçeye açılan.Yillardir iki sokak kedisi besliyoruz biz de balkon önünde ve hatta kutu koyduk orda geceliyorlar,kessinlikle ne bir idrar ve bir kaka hiç bir şey görmedik.. Konu sahibinin anlattığı kediler hiç mi dışarı çıkmıyorlar da apartman içine pislemişler.Kediler temiz hayvanlardır ve özellikle sokak kedileri mutlaka beslendikten sonra sokağa çıkmak ister .Apartmana giren,çıkan olunca onlarla bile çıkarlar.Nasil çıkmadan yaşamışlar dışarı hayret...

Bakın ben ne demişim siz öyle dediniz diye yazmıyorum yazmışım dimi? Siz sorun pislik değil kediler yazdığınız için sizin cevabınız üzerinden konuya genel bir yorum yazdım. Okuduğum yorumlara genel bir yorumda bulundum yani.

Ayrıca kadın bu olaylardan sonra sadece kendi kapısını temizlemeye başladığını da belirtmiş. Keşke okusaydınız. Apartman görevlisi tutmayada herkes yanaşacak mı bakalım? Öyle tek kişinin bem apartmana temizlik görevlisi tutucam demesiyle olmuyor malesef.

Son cümlenize de hiç gerek yoktu ayrıca. Ben size kavga çıksın diye yazmadım. Maddiyata girmeye gerek yoktu bence dedim. Çünkü böyle şeyleri gereksiz ve rencide edici buluyorum. Hepimiz lüks ve zenginlik içinde yaşamıyoruz malesef. Ve bunu gayet sakin bir şekilde belirttim. Ama dediğiniz gibi laf anlamak isteyene anlatılır sanırım haklısınız.
Hem kadını semt üzerinden eleştiriyor, hem de o semtte tüm apartmanın temizlikçi tutmaya razı olacağını düşünüyor...

Hem kadını semt üzerinden eleştiriyor, hem de o semtte tüm apartmanın temizlikçi tutmaya razı olacağını düşünüyor...
Küçük apartmanlarda genelde insanlar kendileri temizliyor zaten apartmanı. Belliki konu sahibinin oturduğu apartmanda da öyle. Kadın şimdi kalkıp apartmanı temizletmek için birini tutalım dese kimse kabul etmez. Eski köye yeni adete ne gerek var derler. Hem zaten birini tutsalarda haftadan haftaya gelir. Kadın kapısındaki idrarı yine kendisi temizleyecek gelen temizlikçinin konu sahibine ne faydası olacak ki?

Ben kedileri severim ama kapımın eşiğine de gelip idrar yapsın istemem. Hadi ben temizledim, merdivenler , bodruma gidilen yer sürekli temizlenmezse baya da kötü kokar .
Konu sahibi bu durumu kabul etmek zorunda değil.

Üstelik konu sahibi bir tane kediden bahsetmiyor , bir sürü kedi varmış apartmanda .
Oluşan kokuyu düşünmek bile istemiyorum.

Konu sahibi ev sahibinizle konuşmayı denediniz mi ?

Bayağı avam bir apartman anladığım kadarıyla, sofra bezi silkmediğiniz için alkış mı bekliyorsunuz? Kapı önünde ayakkabılık olmaz, ayakkabı konulmaz emsal yargıtay kararı var hatta, apartmanın ortak kullanım alanlarına çocuk scooterı, bisikleti efendime söyleyeyim bebek arabası zaten konmaz. Kediler medeniyet öğretmiş. Bizim aile apartmanımızda hep kedi besleniyor, hepimizin araçları apartmanın altında dizilidir, ne araçlarımız çizildi ne böyle şeyler yaşandı. Çok rahatsızsanız bahsedilen spreylerden edinebilirsiniz, katınıza gelmez. Bakanlar her gün paspas atsa problem çözülür.

Bayağı avam bir apartman anladığım kadarıyla, sofra bezi silkmediğiniz için alkış mı bekliyorsunuz? Kapı önünde ayakkabılık olmaz, ayakkabı konulmaz emsal yargıtay kararı var hatta, apartmanın ortak kullanım alanlarına çocuk scooterı, bisikleti efendime söyleyeyim bebek arabası zaten konmaz. Kediler medeniyet öğretmiş. Bizim aile apartmanımızda hep kedi besleniyor, hepimizin araçları apartmanın altında dizilidir, ne araçlarımız çizildi ne böyle şeyler yaşandı. Çok rahatsızsanız bahsedilen spreylerden edinebilirsiniz, katınıza gelmez. Bakanlar her gün paspas atsa problem çözülür.

Sus lütfen keditapar gadın 😒

Sus lütfen keditapar gadın 😒
Açıkçası ayakkabılığın kapı önüne bırakılıp, ayakkabıların kapı önünde dizildiği, çöplerin kapıya bırakılıp katların leş gibi ayak, çöp, rutubet kokutulduğu apartmanların kedilerden daha büyük problemleri var. Tabii ki bizim apartman tertemiz, bakanlar temizliğini yapmalı yalnız; leş gibi yaşanmaz. Biz gerçekten seviyoruz, herkes çok özverili hayvanlar konusunda, yerleri belli bizimkilerin apartmana zulüm olmuyorlar, katlara işemiyorlar; herkes de sevmek zorunda değil tabii ki. Kedi sevmeyen spreylerle uzaklaştırabilir.

X