Apartmanda kedi beslenir mi ?

Şu an evimde bir british bir İran persian bir de tekir kedim var ikisinin aşırı tüy dökme sorunundan başka asla bir sıkıntıları olmuyor bana. Tekir pek tüy dökmüyor ama özgür ruhlu oldugu için gün içinde muhakkak birkaç saat dışarda geçirip eve öyle geliyor. Bence cinsi tekirse evde kaç kedi olursa olsun biraz mutsuz oluyorlar.

Çok çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin inş kötü bir şeyi yoktur🤲🤲🤲
İyi ki sizi dinlemişiz, veterinerden 10 dk oldu çıktık. Karnından ısırık almış. Hava dolmasından karnı gaz yapmış. Şu an son durum biliç kapalı. İğneler vuruldu, serum takıldı. İyi size yazmışım. Veteriner diğer ihyimalleri söyleyince eşim bekleyelim demişti. Mesajınızı okur okumaz geldik. İnşallah iyi haberlerini alırız.

İyi ki sizi dinlemişiz, veterinerden 10 dk oldu çıktık. Karnından ısırık almış. Hava dolmasından karnı gaz yapmış. Şu an son durum biliç kapalı. İğneler vuruldu, serum takıldı. İyi size yazmışım. Veteriner diğer ihyimalleri söyleyince eşim bekleyelim demişti. Mesajınızı okur okumaz geldik. İnşallah iyi haberlerini alırız.

Ahhh köpek mi saldırmış kıyamam kuzuya ya😟
Dua edeceğim inş iyi haberler alırsınız, ayet-el kürsi okuyun bol bol çabucak iyileşsin inş🤲🤲🤲

Ahhh köpek mi saldırmış kıyamam kuzuya ya😟
Dua edeceğim inş iyi haberler alırsınız, ayet-el kürsi okuyun bol bol çabucak iyileşsin inş🤲🤲🤲
Ayrıca sakındığımız göze çöp hesabı, o kadar üzgünüz ki. Normalde çişini, kakasını yapar eve alırdık. Ben evde değidim, oğlum çok ağladı, bende... Çünkü arka tarafa kaçmış, yetişememiş. Dışarıda da işimiz vardı, brni almaya gelmişlerdi. Sonrası saat 13.00 den 18. 00 e kadar ancak döndük. Aradık yok, bulamadık. Oğlum brnden izin aldı yan binanın bahçesine girdi, inatla bulacağım dedi. Normalde kızım dese uçan kızımız baygın buldu. Eve aldığımızda bşraz iyi gibi olsada maalesef yolda bilinç gitti sanırım. Serum için kolundan damar açtılar ya ne ağladı kuzum. Gözlerini faltaşı gibi açtı. İnşallah iyi olur da gözümden ayırmam, ayırmayız. (bu mesajı yazmıştım hata verdi)
Yaa bilemiyoruz ki. Çok bağlanmıştık çokkk. Oğlum da çok ağladı 'neden vermiyorsunuz' diye. Anlatık. Bana 'iyi olacak dedi'

Başınız sağolsun çok üzüldüm
Ev hayvanlarını çıkarmamak lazım işte, sokaktakiler gibi alışkın değiller, kaçamıyorlar, cidden çok üzüldüm....
Hala şokuz, başımız ağrıyor. Çok sağ olun. Sadece tuvalete çıkarıyorduk ama anladık ki hata yapmışız. Tekirdi kızımız, pek bir asiydi. Nasıl yanıyor içimiz. Kapıda 3 yavrumuz daha var, kardeş. Bizim kızımız dışarıdab gelio girmişti hayatımıza. Eve bir evlat sığdırır mıyım, acısını hafifletir mi? Kapıdakileri de almıştım eve kızım varken ama onlar çok korkuyorlardı evde, panik yapıp duvara tırmanıyorlardı, kapıya kaçıyorlardı. Benim kızım sskin, terbiyeli idi
Çok yazdım, biraz dağınık oldu kusuruma bakma lütfen.

kesinlikle besleyin ona bir yuva verin .bende kedi besledim evde sokakta baktıklarımda hastalık dönemlerinde ilaç tedavisi için aldıklarım oldu eve gözlemlediğim kadarıyla evde daha mutlu oldular güvende hissettiler tabi her kedinin mizacı farklı ama korkuyorlar hele ki yavru kedi kendini güvende hissetmeyi çok ister . alın lütfen eviniz kaçıncı kat bilmiyorum yüksekse pencerelere balkona güvenlik ağı yapın

Hala şokuz, başımız ağrıyor. Çok sağ olun. Sadece tuvalete çıkarıyorduk ama anladık ki hata yapmışız. Tekirdi kızımız, pek bir asiydi. Nasıl yanıyor içimiz. Kapıda 3 yavrumuz daha var, kardeş. Bizim kızımız dışarıdab gelio girmişti hayatımıza. Eve bir evlat sığdırır mıyım, acısını hafifletir mi? Kapıdakileri de almıştım eve kızım varken ama onlar çok korkuyorlardı evde, panik yapıp duvara tırmanıyorlardı, kapıya kaçıyorlardı. Benim kızım sskin, terbiyeli idi
başınız sagolsun

Evde yaşayan bir hayvanı kaybetmek çok zor, biraz zaman verin kendinize, sonra elbette yeni bir cana açın yuvanızı, onlarla hayat çok güzel. Ama bu kez bir kum kabı edinin, dışarı çıkarmayın.

Evde yaşayan bir hayvanı kaybetmek çok zor, biraz zaman verin kendinize, sonra elbette yeni bir cana açın yuvanızı, onlarla hayat çok güzel. Ama bu kez bir kum kabı edinin, dışarı çıkarmayın.
Kum kabı almıştık, kum araşırıyorduk. Çok üzgünüm. Havalar bozuyotr diye, dışarıya göndermeyecektik. Keşkeler kaldı geriye. Kesinlikle istiyoruz bir can eve.

Kum kabı almıştık, kum araşırıyorduk. Çok üzgünüm. Havalar bozuyotr diye, dışarıya göndermeyecektik. Keşkeler kaldı geriye. Kesinlikle istiyoruz bir can eve.

Temizmama diye bir site var, onların micho marka kedi kumunu kullanıyorum hem fiyatı hem kalitesi çok iyi, tavsiye ederim

Birçok kişi maddiyattan bahsetmiş.
Ne kadar olur bir kedinin aylık masrafı ? Maddi olarak durumumuz iyi ama bilsek iyi olur.Aylık 300-400’ü geçmez diye tahmin ediyordum.

Benim de bir kızım var. Sokaktan kaçırdım kendisini.
Herhangi bir hastalık durumu olmadığı sürece aylık masrafı 300'ü bulmaz. Biraz da bütçenize bağlı, ucu açık.
Ben ND marka mama kullanıyorum, 5 kiloluk paket alıyorum. 2,5 ay civarı gidiyor. Aylık 100 lira gibi bir maliyeti oluyor.
Reflex aktif karbonlu kum alıyorum, çok memnunum. Koku yapmıyor ve kum kabı önü dışında eve dağılmıyor. O da kullanacağınız miktara göre değişir. Benimki aylık 60-70'i buluyor.
Benimki yaş mama yemiyor inatla. Aslında çok faydalı ama yediremiyorum. Zaten normal yemeklere de musallat olmaz. Yaş mama masrafınız da olur.

Bunlar dışında malt masrafınız olur. Yaladığı tüylerin midede ya da bağırsakta birikmemesi, dışkıyla çıkarabilmesi için.
İlk yıl aşıları sık olur, biraz pahalıya patlar ama sonraki seneler 1-2'ye düşüyor hepsi.
Kısırlaştırma masrafınız olur ki bu da yaşadığınız şehre göre değişir. Ben 400 verdim ama burada 700-800 lira verenleri de okudum.
Diğer masraflar size bağlı. Yatak, raf, oyuncak vs...

Kapı ve pencereler için önlem almanız lazım. Alüminyum sineklik ya da kedi filesi olmalı.
Evdeki eşyalara zarar verebilir, bunu göze almalısınız.
Bizimki şu an pek bir şey yapmıyor ama yavruyken 5 kulaklık, 3-4 tane de şarj aleti telef etti. Gözünün içine bakıyordum artık büyüsün diye. Yavru kedi zor, her yeri kurcalar, kemirir. Sabrınız olması lazım.
Bunu göze alamıyorsanız yetişkin kedi de sahiplenebilirsiniz. Kısırlaştırınca eve alışmama durumu pek olmuyor sanırım.

Ama bunlar gözünüzü korkutmasın, kısırlaştırma, tel gibi şeyleri bir kez yaptırıyorsunuz bitiyor.
Onun dışında kedi mükemmel bir canlı. Biz kediyle yaşamaya başlayalı 8 ay oldu. Evde herkes çok mutlu. Özellikle ben kediden sonra daha sakin bir insan olduğumu fark ediyorum.
Farklı türden bir canlıyı sevmek, onun tarafından sevilmek muazzam bir şey. Keşke çok daha önce gelseydi diyoruz şimdi.
Siz de bir miniğe güzel bir yuva olursunuz umarım. İmkanınız varsa iki kedi sahiplenin, birbirlerine de yoldaş olurlar.

Beslenir tabiki neden beslenmesin. Yalnız besleyeceksenizde heves olsun diye değil, onunla bir ömür yaşayabilecekseniz sahiplenin. Şuanda iki kedim var, önceden 4’tü, 2’sini kaybettik öldüler. Bizde apartmanda yaşıyoruz ve uzun senelerdir bakıyoruz onlara

Bizim kedimiz var , mutlu bir kedi olduğunu düşünüyorum .
Apartman dairesinde yaşıyoruz
Kucağımda komşumuza gidip gelmişliği terasa çıkmışlığı vardır .
Eğittik onu hiç bi derdi tasası olmuyor bize şükür , tuvaletini bile alaturka küçük bir tuvalet var ona alıştırdık .

zor değil yani , sevip eğittikten sonra .

Hazır böyle bir konu varken ben de bir şey danışmak istiyorum .
Sheldon_Cooper Sheldon_Cooper konunu zaptediyor saymazsın umarım :KK53:
Kısırlaştırma işlemi nasıl oluyor hanımlar ?
Ben kedimizi kısırlaştırmaya annemi ikna edemiyorum . Hayvan barınağına gitmiştik bir kere , boydan boya kesikli bir kedi gördük annem sordu ne oldu diye , kısırlaştırdık dedler .
O oldu , asla ikna olmuyor .
Benim küçük kızım o olmaz yaptırtmam diyor :KK70:

Bir de şey duymuş kısırlaştırılsa da dönemde isteklenen kediler oluyormuş yine . Doğru mu bu ?

X