Birçok kişi maddiyattan bahsetmiş.
Ne kadar olur bir kedinin aylık masrafı ? Maddi olarak durumumuz iyi ama bilsek iyi olur.Aylık 300-400’ü geçmez diye tahmin ediyordum.
Benim de bir kızım var. Sokaktan kaçırdım kendisini.
Herhangi bir hastalık durumu olmadığı sürece aylık masrafı 300'ü bulmaz. Biraz da bütçenize bağlı, ucu açık.
Ben ND marka mama kullanıyorum, 5 kiloluk paket alıyorum. 2,5 ay civarı gidiyor. Aylık 100 lira gibi bir maliyeti oluyor.
Reflex aktif karbonlu kum alıyorum, çok memnunum. Koku yapmıyor ve kum kabı önü dışında eve dağılmıyor. O da kullanacağınız miktara göre değişir. Benimki aylık 60-70'i buluyor.
Benimki yaş mama yemiyor inatla. Aslında çok faydalı ama yediremiyorum. Zaten normal yemeklere de musallat olmaz. Yaş mama masrafınız da olur.
Bunlar dışında malt masrafınız olur. Yaladığı tüylerin midede ya da bağırsakta birikmemesi, dışkıyla çıkarabilmesi için.
İlk yıl aşıları sık olur, biraz pahalıya patlar ama sonraki seneler 1-2'ye düşüyor hepsi.
Kısırlaştırma masrafınız olur ki bu da yaşadığınız şehre göre değişir. Ben 400 verdim ama burada 700-800 lira verenleri de okudum.
Diğer masraflar size bağlı. Yatak, raf, oyuncak vs...
Kapı ve pencereler için önlem almanız lazım. Alüminyum sineklik ya da kedi filesi olmalı.
Evdeki eşyalara zarar verebilir, bunu göze almalısınız.
Bizimki şu an pek bir şey yapmıyor ama yavruyken 5 kulaklık, 3-4 tane de şarj aleti telef etti. Gözünün içine bakıyordum artık büyüsün diye. Yavru kedi zor, her yeri kurcalar, kemirir. Sabrınız olması lazım.
Bunu göze alamıyorsanız yetişkin kedi de sahiplenebilirsiniz. Kısırlaştırınca eve alışmama durumu pek olmuyor sanırım.
Ama bunlar gözünüzü korkutmasın, kısırlaştırma, tel gibi şeyleri bir kez yaptırıyorsunuz bitiyor.
Onun dışında kedi mükemmel bir canlı. Biz kediyle yaşamaya başlayalı 8 ay oldu. Evde herkes çok mutlu. Özellikle ben kediden sonra daha sakin bir insan olduğumu fark ediyorum.
Farklı türden bir canlıyı sevmek, onun tarafından sevilmek muazzam bir şey. Keşke çok daha önce gelseydi diyoruz şimdi.
Siz de bir miniğe güzel bir yuva olursunuz umarım. İmkanınız varsa iki kedi sahiplenin, birbirlerine de yoldaş olurlar.