Apartmanda kedi maması koymak artık bunaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi kedisi yer bulamaz. Ben kedilerin derse girdiği kamoüste eğitim aldım. Çok da güzeldi. Ama insanın evi en konforlu alanıdır. Neden her dışarı çıkışında veya eve girerken tedirgin olsun ki.
Şimdi karar verelim. Kızgınlığın sebebi kediler mi yoksa 3 evim var tamam mıııı tavrı mı? İkisi birbirine karışıyor.

Kız bana burdan git derse ben de öyle derim 3 ev var nereye gideyim bırakıp ? tapuda yazan şeyi yalanlayacak halim yok. Güvercinler için 2 tane evimiz var çatıda. Merak etmeyin

Apartmanda kedinin bir zararı olacağını düşünmüyorum saldirmiyorlar. diğer hayvanları bilemicem. Ben koydum kutu su,mama gece konaklayip sabah kapı açılır açılmaz gidiyorlar. Dışarıda sokakta köpekler aç ve huysuz yuva gördüğü anda saldırıyorlar mesela kedilere. Daha savunmasızlar

Bu hayvan yazın da giriyor bir sene oldu. Ben şimdi farklı kedi görünce konu açtım zaten konu bu. Üşümesi değil
Farklı kedi olunca acıkmıyor veya üşümüyor mu ? Şuan mevsim kış haliyle gece gelip sığınmış. Yazın da yemeğini yemiş çıkmış. Size birazcık bile teması yok bir zararı yok… inanın bir zararı olsa anlayacağım ama bu benim fobim diyerek vicdansızlık yapmanızı anlayamam

Gerçekten çevre kirliliği konusunda Hindistan yolunda ilerliyoruz. Bundan 3 4 yıl öncesine kadar belediyeden kaldırım kenarlarına kadar otları temizleyeni bile görüyordum nadirde olsa. Şimdi büyük boy çöp poşetinden 2'sini rahat dolduruyorum bahçemden hemde benim olmayan çöpleri.. Etraftan rüzgarla uçup geliyor hepsi sokaklar leş gibi ya. Birde ayıptır söylemesi taşındığımız yer söz nezih bir yer ama olmayınca olmuyor. Şu çevre kirliliği acayip sinirimi bozuyor.

Benim kedilerim apartman önündeki yuvada veya başka yerlerde yatiyorlar izmir cok aşırı soğuk olmuyor gene de su torbası koyuyorum ama kaç kedimi kopekler boğdu bilseniz gece uyurken yapiyorlar keske her aparman kapısinda kedi kapısı olsada girip çıksalar çünkü hayvanlar yattığı kaldığı yere tuvaletini yapmazlar zorda kalıp kapalı kalmadikları sürece

Yazdığım gibi hayvanların güvercin olsun kedi olsun baska bir şey olsun apartman gibi ortak alanlarda beslenilmesine karşıyım. Sadece kedi konusunda anlayabiliyorum çok benzer şeyleri yaşadığım için.
Ama sorun kedinin zarar verip vermemesi değil ki, kedi fobisi diye bir şey var. Ben de biliyorum kedinin beni yemeyeceğini :) ama korku işte anlamsız ve mantıksız zaten. Ama sizin ne olacak ki dediğiniz bir şey baska bir insanda panik atak yaratabilir.
Ben de seviyorum hayvanları dışarıya su mama bırakırım, ama mesela asla dokunamam. Apartmanda kapımın önünde kedi olsa çıkamam mesela.

Ya bu "Onların kürkü var, onlar üşümez" teorisini ilk kim salladı acaba.
Bizim sitede gönüllüler ha bire sıcak su torbası taşıyor kedi evine

Arkadaşlar apartman içinde hayvan mı beslenir Allah aşkına? Her şeyin bir oluru var yani.
Şey…. Beslenir.
Bizim apt kedi yok ama dışarıda yavrularım var girmiyorlar zaten içeri girselerde sıkıntı yok. Kampüs zamanlarımda atölyede kediler besledim. Ben yokken akademisyen hocalarımın odasında pineklerlerdi.
Birde spor salonunda besliyorum. Beni bildikleri için içeri giriyorlar bazen içerde mama veriyorum. Bazen yanıma kıvrılıp beni izliyorlar.
Şey… bide bazen 4-5 kg çalışacağım zaman kendilerini kullanıp oyun oynuyorum. Herhangi bi tepki vs görmedim.

Arkadaslar lutfen yapmayin ya. Bu konu adeta savasa döndü. Sokak hayvanlari ve insanlar olarak ortak bir alani paylasmak zorundayız. Hayvan insandan, insan hayvandan ustun degil. Ortak bir cozum bulunabilir. Konu sahibi rahatsiz oluyor olabilir, kedi de apartmana alismis. Apartmana kedi kumu koyulabilir, kedi sadece soğuk havalarda apartmana alinabilir, bunun haricinde apartman girisine kedi evi koyulur orada yasar. Bizim apartmandaki kedi her yere cisini kakasini yapiyordu. Kediyi getirdim, kabul edin demek ne kadar dogru? Tum apartman birlesse, para toplansa, kedinin kumu mamasi icin o para harcansa daha güzel olmaz mi? Iki taraf kendi fikrini dogru kabul edip, inatlastigi surece sorunlar cozulmuyor maalesef

Ama kedilerden korkuyorum bunu anlamak zor olmamalı bence.
Burda sorun bu değil ki. Apartmanda üç ( rakamla 3 ) evi olduğu icin,, çatı katı onların sandığı için, tüm binayı/ hakları kendisinin sanması. En doğal hakkı, başkasının doğal hakkını döver sanması...

Bizim apartmandaki kedi her yere cisini kakasini yapiyordu.
Ben aylar önce başka bir konuda kedinin apartmana kaka çiş yaptığını asla kabullendirememiştim.

Annemin apartmanınfa kaka çiş yapıyordu. Çöpleri dşeleyip dçküyordu. Böyle inatçı bir kişi yüzünden apartmanı pislik götürüyordu.

Kedi bütün Apartmanı ayakkabıları geziyor hanımefendi yemeğini yiyip çıkmıyor sorun bu

Ya bu "Onların kürkü var, onlar üşümez" teorisini ilk kim salladı acaba.
Bizim sitede gönüllüler ha bire sıcak su torbası taşıyor kedi evine
Öyle bir yerde yaşıyorum ki kat kat kendim kürkler giyinsem de hava buz gibi bizim de apartmana aynı böyle birkaç kedi giriyor sabah açılır açılmaz çıkıyorlar içeriyi kirletmiyorlar bile… bilemiyorum zararları da olsa anlarım bir nebze konu sahibini ama sadece görmek istemiyor gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…