• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF. Sosyoloji Bölümü.

merhaba arkadaşlar ...ben açıkcası tam olarak başlayamadım çalışmaya..Sosyolojiye giriş ilk ünitedeyim hala.:59:
Merhaba sana bir yöntem söylemeliyim sanırım. Ben ilk önce;

Türk Siyasal Hayatı : Vize bölümüne kadar olan yerleri bitirdim. Ayrıca yardımcı
kitaptanda vize yerine kadar çalıştı ve testleri çözdüm.
Psikolojiye Giriş : Aynı şekilde vize bölümüne kadar çalıştım. Yardımcı kitaptan da çalışıp testleri çözdüm.
Sosyolojiye Giriş'teyim şimdi 2. ünitedeyim. İlk ünite iyiydi fakat 2. ünite biraz kastı gibi.

Yöntem dediğim ise; bu kadar hızlı ilk iki dersi çalıştım fakat Sosyolojiye Giriş'te tıkandım kaldım. Normalde 1 üniteyi ve testlerini 2 saatte falan bitirirdim. Fakat Sosyolojiye Giriş'te 2 gün oldu hala 2. üniteyi bitiremedim. Çalışmakta içimden gelmiyor. İlk önce diğer derslerden başlamayı dene istersen.

Sosyolojiye Giriş'i bitirip diğer derslere geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca not ortalamamı 80 üzeri tutmayı düşünüyorum. Onur Belgesi almayı hedefliyorum. Ondan sonrada ver elini örgün. Birde İstanbul ya da Marmara'dan formasyon aldım mı tamamdır. Eşimin annesi ve babası emekli öğretmen fakat annesi hala bir okulda çalışmakta. Okul seçme ve mesleği ilerletme konusunda çok yardımcı oluyor sağ olsun. :16:

Kızlar herkese merhaba. Ben AÖF Sosyolojiye geçen sene ikinci üniversite olarak kayıt yaptırmıştım. Bu sene 2.sınıfa geçtim. Bölümü çok istediğim için inanılmaz zevkle çalıştım. Sadece İktisata Giriş dersinden kaldım, onu pek sevemedim çünkü. :1: Murat Yayınlarının yardımcı kitabını aldım ama bence bazı derslerde tek başına yeterli bir kitap değil. Mesela Sosyal Politikayı oradan çakışıp iyi bir not alabilirsiniz ama Psikolojiye Girişi sadece oradan çalışıp anlamak bence çok zor. Mutlaka kitaptan bir kere de olsa okumak gerek. Herkese kolay gelsin :66:

Kızlar herkese merhaba. Ben AÖF Sosyolojiye geçen sene ikinci üniversite olarak kayıt yaptırmıştım. Bu sene 2.sınıfa geçtim. Bölümü çok istediğim için inanılmaz zevkle çalıştım. Sadece İktisata Giriş dersinden kaldım, onu pek sevemedim çünkü. :1: Murat Yayınlarının yardımcı kitabını aldım ama bence bazı derslerde tek başına yeterli bir kitap değil. Mesela Sosyal Politikayı oradan çakışıp iyi bir not alabilirsiniz ama Psikolojiye Girişi sadece oradan çalışıp anlamak bence çok zor. Mutlaka kitaptan bir kere de olsa okumak gerek. Herkese kolay gelsin :66:

hmm bende orda takılmıştım işte sadece yardımcı kitap yetermi diye
garantisi ikisinide çalışmak galiba :68:
diğerlerinden kaç aldın not ortalaman yani, ne?

hmm bende orda takılmıştım işte sadece yardımcı kitap yetermi diye
garantisi ikisinide çalışmak galiba :68:
diğerlerinden kaç aldın not ortalaman yani, ne?

Elbetteki ders kitabını da çalışmak gerekiyor. Yardımcı kitap adı üstünde yardımcı. Ders kitabının haricinde yardımcı kitap olarak çalışmak için. Ki Murat Yayınları'nda konular daha kısa anlatılmış, özetler halinde. Tek başına çok bir faydası olmaz.
Ben önce ders kitabını çalışıyorum, sonra yardımcı kitabı çalışıyorum.

Kızlar herkese merhaba,

Kısa bir hatırlatma yapmak istedim. Sınav tarihlerimiz aşağıdadır.:32:

Sınav Tarihleri
Arasınav : 03-04 Nisan 2010
Yılsonu Sınavı : 29-30 Mayıs 2010
Bütünleme Sınavı : 04-05 Eylül 2010

Çoğunluk arkadaşlar 1. sınıf galiba. Bu da 1. sınıf ara sınavda sorumlu olduğunuz üniteler.

1. Sosyolojiye Giriş Ünite : 1- 7
2. Türk Siyasal Hayatı Ünite : 1- 3
3. İktisada Giriş Ünite 1-10
4. Psikolojiye Giriş Ünite 1- 5
5. Sosyal Politika Ünite 1- 7
6. Sosyolojide Araştırma Yöntem ve Teknikleri Ünite 1- 4
7. Temel Bilgi Teknolojileri Ünite 1- 7

Not:Arkadaşlar bilgiler aofsosyoloji.com'dan alıntıdır. Girmenizi tavsiye ederim. Sınavlarla ilgili olarak da detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün. Kolay gelsin :46:

Kızlar herkese merhaba,

Kısa bir hatırlatma yapmak istedim. Sınav tarihlerimiz aşağıdadır.:32:

Sınav Tarihleri
Arasınav : 03-04 Nisan 2010
Yılsonu Sınavı : 29-30 Mayıs 2010
Bütünleme Sınavı : 04-05 Eylül 2010

Çoğunluk arkadaşlar 1. sınıf galiba. Bu da 1. sınıf ara sınavda sorumlu olduğunuz üniteler.

2. Türk Siyasal Hayatı Ünite : 1- 3

Not:Arkadaşlar bilgiler aofsosyoloji.com'dan alıntıdır. Girmenizi tavsiye ederim. Sınavlarla ilgili olarak da detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün. Kolay gelsin :46:

Kızlar kusura bakmayın, bu bilgiler geçen seneye aitmiş. Güncel bilgileri bulur bulmaz ekleyeceğim.:71:

1.SINIF ARA SINAV SORUMLULUK ÜNİTELERİ

2. Türk Siyasal Hayatı Ünite : 1- 4

Kitapları aldığım ilk zaman "iktisat" ve "sosyal politika"dan korkmuştum fakat boşa imiş. Ön yargılı davranmışım. Çok eğlenceliler, hepsini severek çalışıyorum. :21: Sosyolojiye Giriş'te Mark'sın kitaplarını daha önce okuduğum için zorlanmıyorum. Üzerinde çok fazla durmama gerek kalmıyor. Bildiğim şeyler zaten. :8: Herşey çok güzel. :16:

Kitapları aldığım ilk zaman "iktisat" ve "sosyal politika"dan korkmuştum fakat boşa imiş. Ön yargılı davranmışım. Çok eğlenceliler, hepsini severek çalışıyorum. :21: Sosyolojiye Giriş'te Mark'sın kitaplarını daha önce okuduğum için zorlanmıyorum. Üzerinde çok fazla durmama gerek kalmıyor. Bildiğim şeyler zaten. :8: Herşey çok güzel. :16:

Meraba kızlar!
Ben sizlere bişey danışmak istiyorum.2008 işletme(örgün) mezunuyum.Şu an yüksek lisans yapıyorum. İK. alanında.Seneye tez yazarken açıköğretim ikinci üniversite olarak sosyoloji okumak istiyorum.Çok ilgimi çeken bir bilim ve bana katkısı olacağını düşünüyorum.Ama iktisatı işletme okurken zor geçmiştim. :9:Yeniden iktisat dersi görmek fln zor geliyo sosyal politika'nın da isminden ürküyorum açıkçası.:1:Sizce başarabilir miyim hem tez hem sosyoloji 1 sınıf derslerini??

Meraba kızlar!
Ben sizlere bişey danışmak istiyorum.2008 işletme(örgün) mezunuyum.Şu an yüksek lisans yapıyorum. İK. alanında.Seneye tez yazarken açıköğretim ikinci üniversite olarak sosyoloji okumak istiyorum.Çok ilgimi çeken bir bilim ve bana katkısı olacağını düşünüyorum.Ama iktisatı işletme okurken zor geçmiştim. :9:Yeniden iktisat dersi görmek fln zor geliyo sosyal politika'nın da isminden ürküyorum açıkçası.:1:Sizce başarabilir miyim hem tez hem sosyoloji 1 sınıf derslerini??

İktisat ve işletme bölümünden ve derslerinden hiç haz almam. Fakat derse gittiğimde hoca anlattığında gayet zevk aldım. Hiçte düşündüğüm gibi değilmiş. Bazen önyargılı davranabiliyorum. Sosyal Politika içinde aynı şeyi düşünmüştüm. Biraz tarihle, biraz da politika ile aran varsa zevkle yaparsın bu derside. Sana katkı sunacağına inanıyorsan okumalısın. Artın olur, kaybın olmaz.

İktisat ve işletme bölümünden ve derslerinden hiç haz almam. Fakat derse gittiğimde hoca anlattığında gayet zevk aldım. Hiçte düşündüğüm gibi değilmiş. Bazen önyargılı davranabiliyorum. Sosyal Politika içinde aynı şeyi düşünmüştüm. Biraz tarihle, biraz da politika ile aran varsa zevkle yaparsın bu derside. Sana katkı sunacağına inanıyorsan okumalısın. Artın olur, kaybın olmaz.
Teşekkür ederim canım cevabın için.Tarihi severim zevkli gelir.Ama politikaya bulaşmak hiç bana göre değil tek çekindiğim ders o.Ama seneye kaydımı yaptırıcam kararımı verdim.Hatta şimdiden ders notu topluyorum.:68:Zamanım kalmayabilir.Seneye açıp çalışıcam sadece.

Teşekkür ederim canım cevabın için.Tarihi severim zevkli gelir.Ama politikaya bulaşmak hiç bana göre değil tek çekindiğim ders o.Ama seneye kaydımı yaptırıcam kararımı verdim.Hatta şimdiden ders notu topluyorum.:68:Zamanım kalmayabilir.Seneye açıp çalışıcam sadece.

Başarılar dilerim ben de o zaman. :71:

ay bu topiği görünce çook sevindim :46:
kızlar mrb bende bu yıl ygs ye gircem kısmetse sosyoloji yazmak istiyorum sadece ygs puanı yeterliymiş anladığım adarıyla ama yüksek puanlamı kapatıyor durum hakkında bilgi verirnisnz.
benim iş kaygım yok sadece sevdiğim ve kendimi geliştireceğim bir bölüm olarak bakıyorum ve istiyorum ama nasip tabiki. ilerde ales falan düşünürüm niye olmasın.bende şimdiden sizler sayesin de bilgi edineyimmm

kızlar bişey daha sormak istiyorum aöf ikinci üni nasıl bir şey önlisans mezunuyum benim tekrar sınava girmem gerekirmi yoksa direkt başlaya bilirmiyim ?

kızlar bişey daha sormak istiyorum aöf ikinci üni nasıl bir şey önlisans mezunuyum benim tekrar sınava girmem gerekirmi yoksa direkt başlaya bilirmiyim ?

önlisans programlarının kontenjan sınırı olmayanlarına sınavsız başvurabiliyosun :71:

anadolu üniversitesinin sitesinden daha doğru bilgi alırsın ama bende açılmadı başka biyerde şunu buldum:

Örgün öğretim önlisans bölümlerinin herhangi birinde kayıtlı olanlar ile mezun olanlar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim önlisans programlarından kendi alanında olmamak üzere istediği programı ikinci üniversite kapsamında okuma hakkına sahiptir. Bu öğrenciler lisans programlarına (4 yıllık) başvuramazlar. Bu öğrencileri başvurabilecekleri 2 yıllık önlisans programları:
" Ev İdaresi
" Sosyal Bilimler
" Halkla İlişkiler
" Yerel Yönetimler
" Dış Ticaret
" Muhasebe
" Turizm ve Otel İşletmeciliği
" Bankacılık ve Sigortacılık
" Büro Yönetimi ve Sekreterlik
" Sağlık Kurumları İşletmeciliği
" İlahiyat
" Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans
" Tarım Önlisans
" Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

bunlardan sonrada dgs ile 2 yıl daha okuyup tamamlama hakkın var tabi örgünden :31:

cemrecim çok teşekkür ederim.
akşam haberlerinde duydum yargıtaydı sanırım :27: tam bilmiyorum ama sonuç olarak fen edebiyat fak mezunlarının formasyon almasını eşitlik ilkesini aykırı diye iptal etmişşş:41: bende ne umutlar besliyodum ama moralim bozuldu cidden,
neyse nasip kısmet tabi zamanla bakalım ne olur olmasada alıştık biz sözde eğitim sistemine dimii?:95:

Hu hu sosyoloji öğrencileri kimse yok mu? Nasıl geçti ara sınavlar?

Benim gayet iyiydi. 2. oturum biraz zorlamıştı fakat hepsini yaptım. Düşük puan gelebilir belki Sosyolojiye Giriş ile İktisat'tan, fakat kalmam. 50-60 falan bekliyorum en düşük bu iki dersten.

Senin nasıldı? :12:

Son düzenleme:
Back
X