• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AÖF. Sosyoloji Bölümü.

selam bayanlar;
sosyal hizmetler mezunuyum ve yarın sosyoloji 3.sınıfa kayıt yaptıracağım ama bu kredili sistem benim kafamı kurcalıyor ya
nasıl olacak,aöf'ün eski sistemine alıştığım için bunda zorlanacağım galiba
ama kredili sistemi daha kolay diyorlar bakalım hayırlısı
3.sınıf olan var mı acaba?

iktisat dersinde çok zorlanıyorum, grafik sorularını pas geçicem sanırım :43: sizler bu derse nasıl çalışıyorsunuz?

arkadaşlar kaydımı yaptırdım.e posta adresimi aldım.yalnız daha önce girdiğim Dönemlik-Kredili Programlar
Öğrenci Sayfası na girebiliyordum.orda anket,ders notları,bilgi güncelleme vardı.şimdi oraya giremiyorum hatalı tc kimlik veya şifre diyor.
offfff bu normal mi?siz girebiliyormusunuz acaba e posta adresi aldığım içinmi giremiyorum.
lütfen bilenler yardımcı olsun.
çok endişeliyimmmm

Bende giremiyorum kredili sisteme geçiş yapıldığından galiba başka bir yerden girilcek...Uyarı çıkan sayfanın en altında açıklamada yazıyor zaten.Üniversitenin ana sayfasındadn da denedim ama giremedim.. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim....

ben 2012 -2013 yili icin kayit yaptirmayi istiyorum yurt disindayim burada da haziran ayinda olacak sinavla
bölüm seciyoruz,fakat ben avusturyada ekonomi bölümünü okuyorum oldukca zor bende acik ögretime gecip burdaki okulu birakmak istiyorum..
fakat henüz hangi bölüm olmasi gerektigine karar veremedim,burda iktisat-isletme-kam yön.-sosyoloji-türk dili ve edebiyati bölümleri var
ekonomi alanindan skildigim icin okumasi daha kolay olan birseyler istiyorum ama tabiki türkiye ye gittigmdede is imkani olan,
sosyoloji bölümünü arastirdigimda aslinda kamu ve özel sektörde is imakni oldugu yaziyor ama kamu alaninada sanirim belli zamanlarda kpss sinavininda kontenjan aciliyor diye okudum...ayrica özel sektörde de her firmanin sosyolog calisiani olmali diyor ama sanirim pek yaygin degil türkiyede...
gercekten bu bölümün hakkinda arti ve eksilerini yazarmisiniz..ben türk dili ve edabiyatinida düsünüyorum ama ondada akliam yatmayan bircok sey var..
en kötü ihtimal isletme yazarim ama yinede her bölüm hakkinda bilgi almak istiyorum..
eger okuyup yazarsaniz cok sevinirim

ben 2012 -2013 yili icin kayit yaptirmayi istiyorum yurt disindayim burada da haziran ayinda olacak sinavla
bölüm seciyoruz,fakat ben avusturyada ekonomi bölümünü okuyorum oldukca zor bende acik ögretime gecip burdaki okulu birakmak istiyorum..
fakat henüz hangi bölüm olmasi gerektigine karar veremedim,burda iktisat-isletme-kam yön.-sosyoloji-türk dili ve edebiyati bölümleri var
ekonomi alanindan skildigim icin okumasi daha kolay olan birseyler istiyorum ama tabiki türkiye ye gittigmdede is imkani olan,
sosyoloji bölümünü arastirdigimda aslinda kamu ve özel sektörde is imakni oldugu yaziyor ama kamu alaninada sanirim belli zamanlarda kpss sinavininda kontenjan aciliyor diye okudum...ayrica özel sektörde de her firmanin sosyolog calisiani olmali diyor ama sanirim pek yaygin degil türkiyede...
gercekten bu bölümün hakkinda arti ve eksilerini yazarmisiniz..ben türk dili ve edabiyatinida düsünüyorum ama ondada akliam yatmayan bircok sey var..
en kötü ihtimal isletme yazarim ama yinede her bölüm hakkinda bilgi almak istiyorum..
eger okuyup yazarsaniz cok sevinirim

Sosyoloji bölümünü bitirdiğinizde sosyolog, insankaynakları uzmanı olabiliyorsunuz. Sadece sosyologla sınırlı değil. Ayrıca formasyon yapıp kpssye girdiğiniz taktirde sosyolog olarak atanıyorsunuz. Şuan 3 bölümde (sosyoloji, türk dili ve edebiyatı ve felsefe) bölümerinde formasyon eğitimi yürülüğe giricek. Açıköğretim deyip geçmeyelim. Önümüz açılıyo yavas yavas

Türk dili ve edebiyatında erkek arkadaşım okuyo 3. sınıfta şuan osmanlıca uygurca kril alfabesini görüyo her sene bi dil. Sosyolojiden bende daha zor. ÇAlışmak lazım. Hemde baya bi çalışmak.

Son düzenleme:
Sosyoloji bölümünü bitirdiğinizde sosyolog, insankaynakları uzmanı olabiliyorsunuz. Sadece sosyologla sınırlı değil. Ayrıca formasyon yapıp kpssye girdiğiniz taktirde sosyolog olarak atanıyorsunuz. Şuan 3 bölümde (sosyoloji, türk dili ve edebiyatı ve felsefe) bölümerinde formasyon eğitimi yürülüğe giricek. Açıköğretim deyip geçmeyelim. Önümüz açılıyo yavas yavas

Türk dili ve edebiyatında erkek arkadaşım okuyo 3. sınıfta şuan osmanlıca uygurca kril alfabesini görüyo her sene bi dil. Sosyolojiden bende daha zor. ÇAlışmak lazım. Hemde baya bi çalışmak.

tesekkür ederim sineray tabiki eskiye bakarak acik ögretimin simdiki durumu bariz ortada benim kafami kurcalayan sey bu dedigin is imkanlari heryerde yaziyor ama gercekten her sene belli bi kontenjan oluyor mu kadro icin,mesela insan kaynaklari uzmani özel alanlarda sanirim ama iste demek istedigim bulabilir miyiz?
acikcasi suanda sosyolojiden yana düsünüyorum,ben artik yoruldum cok ciddi bir karar asamasindayim okulu birakip burdan devam etmek gibi o yüzden sonradan pisman olmamk adina cok soruyorum..birde devlette is imkani icin bildiginiz bir yas siniri varmi..ögretmenlikte 40 yas ama baska kadrolarla alinan sosyloglar icin bir yas siniri biliyor musun
yada her yil kac kisi atanabiliyor :)

tesekkür ederim sineray tabiki eskiye bakarak acik ögretimin simdiki durumu bariz ortada benim kafami kurcalayan sey bu dedigin is imkanlari heryerde yaziyor ama gercekten her sene belli bi kontenjan oluyor mu kadro icin,mesela insan kaynaklari uzmani özel alanlarda sanirim ama iste demek istedigim bulabilir miyiz?
acikcasi suanda sosyolojiden yana düsünüyorum,ben artik yoruldum cok ciddi bir karar asamasindayim okulu birakip burdan devam etmek gibi o yüzden sonradan pisman olmamk adina cok soruyorum..birde devlette is imkani icin bildiginiz bir yas siniri varmi..ögretmenlikte 40 yas ama baska kadrolarla alinan sosyloglar icin bir yas siniri biliyor musun
yada her yil kac kisi atanabiliyor :)

Canım okadar bilmiyorum dah 1. sınıf oldugum için arastırmadım sadece not ortalamanı yüksek tutmaya çalış. Diplomanda senin açıköğretim fakültesi yazmıycak cnm :34: O yüzden kolaylıkla bulabilirsin iş. İK uzmanı özel sektörde cnm Rehber öğretmeni de olabilme ihtimalin var benm lisede sosyoloji hocam. Aöf sosyoloji bölümü mezunuydu :9: Ve öğretmen olmuştu sözleşmeli alan çok geniş cnm değerlendirebilene tabiki. İyice araştırmak lazım

kızlar bende bu sene ygs ye giricem ve aöf sosyoloji bölümünü çok istiyorum ilgi alanım çünki.her zaman sevdiğim iş yapmak isterim.bu bölümü bitirince diplomayı aldığımızda nerlere başvuruyoruz iş için sosyal hizmetler felan iş imkanı sağlıyormu bizlere formasyon nasıl alınıyo peki nereye başvuruluyo derhanelerde çalışmak için beni biligilendirriseniz çok sevinirim..:44:

mrhb sosyoloji birinci sınıfım dersleri kafam almıyor bebekte var toplasan bi saat uyumuyor ders çalışayım.eşim test çöz diyo ama okuyup anlayıp öyle sınava girmek istiyorum vakite kalmadı sadece psikolojiyi bitirebildim bana ne tavsiye edersiniz nasıl bi yol izliyim:18::18::18::18:

Bende hic calisamiyorum.daha dogrusu 7kitap hele iktisat hic calisasim gelmiyor.murat acikogretimin kitabi varmis ama sosyoloji toplatildi dediler.belki ozetlenmis bi kitap olursa calismak daha kolay olur.

Yardımcı kitap çıkmıycak artık kızlar.
benimde bi iktisatla sosyal politikam kaldı 3 ünite bitirdim iki kitaptanda. Bakalım 14 kasıma kadar 2 kitabıda bitirip sınava kadar tekrar edicem 7 kitabıda inş. güzel puanlar alıcaz 10-11 aralıkta

[COLOR="#008000]kızlar ders çalışırken nasıl bir yöntem izliyorsunuz?bende 1.sınıfım sınav aralıkta ve bitirdiğim bir ders bile yok çok endişeliyim lütfen birbirimize destek olalım.özellikle tecrübeli arkadaşlar desteklerinizi önerilerinizi bekliyorum.:18::18::18:[/COLOR]

[COLOR="#008000]kızlar ders çalışırken nasıl bir yöntem izliyorsunuz?bende 1.sınıfım sınav aralıkta ve bitirdiğim bir ders bile yok çok endişeliyim lütfen birbirimize destek olalım.özellikle tecrübeli arkadaşlar desteklerinizi önerilerinizi bekliyorum.:18::18::18:[/COLOR]

Canım ben 10 ekimde aldım kitaplarımı kendime plan yaptım gerçi planın çok önündeyim ama olsun daha iyi benm için. her gün bi kitaptan 1 ünite bitirdim cnm eger ünite kısaysa 2 ünite bitirdim. Öyle bi takıntım var ünite bitirmeden kapatmam kitabı. Temel bilgi reknolojileri kitabına hiç bakmadım sadece testleri çözdüm çok çok basit pc programlama mezunu oldugum için bana kolay geldi. Psikolojiyi 2 günde bitirdim çünkü biyolojiye bayılırım. beni zorlayan 3 kitap var sosyolojiye giriş iktisat ve sosyal politika, zaman az 36 gün kaldı ve sıksan dişini günde 2 ünite bitirsen tekrar edicek zamanın bile kalır :34:

merhaba bayanlar;
sosyoloji 3.sınıfta olan var mı ya ben dikey geçişle tercih ettim bu bölümü ama çağdaş sosyoloji kuramları diye bir ders var çok karışık ya
okulun kitaplarından çalışıyorum ama ne yalan söyleyeyim anlamakta zorlanıyorum ya 6 kitap ve toplam 28 ünitem var
daha 2.ünitedeyim okuyorum ve önemli olabilecek olan şeylerin altını çizip yıldız falan atıyorum
daha önceden yardımcı kitaplardan çalışıyordum daha o da yok okulun kitaplarından hiç çalışmamıştım bu zamana kadar zorladı baya:((

Canım ben 10 ekimde aldım kitaplarımı kendime plan yaptım gerçi planın çok önündeyim ama olsun daha iyi benm için. her gün bi kitaptan 1 ünite bitirdim cnm eger ünite kısaysa 2 ünite bitirdim. Öyle bi takıntım var ünite bitirmeden kapatmam kitabı. Temel bilgi reknolojileri kitabına hiç bakmadım sadece testleri çözdüm çok çok basit pc programlama mezunu oldugum için bana kolay geldi. Psikolojiyi 2 günde bitirdim çünkü biyolojiye bayılırım. beni zorlayan 3 kitap var sosyolojiye giriş iktisat ve sosyal politika, zaman az 36 gün kaldı ve sıksan dişini günde 2 ünite bitirsen tekrar edicek zamanın bile kalır :34:

tşk ederim cnm biraz içimi rahatlattın peki çalışırken nasıl bir yöntem izliyorsun?yazarakmı çalışıyorsun okuyarakmı?sosyolojiye giriş beni de zorladı.
üniteyi bitirdim.sonundaki sorularda çuvalladım.bende psikolojiye geçtim.offffff çok az zaman kaldı.:18::18::18:

Birsey daha sorucam arkadaslar.1. Donem sosyoloji 1-5 uniteden sorumluyuz 2. Donem kitabin tamamindan
Bu 1-5 unitenin 5. Uniteyide calisacakmiyiz yoksa 5. Uniteye kadar olan kisimmi ? Bilen biri acilen cevaplarsa cok sevinirim .eteklerim tutusmus durumda :(

Back