AOF Bati Avrupa Programlari (BAP) Avrupada yasayan Turk'lere...

Merhaba SOSYOLOJİ yada TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI okumak için kaç puan almak gerekiyor? Kazanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..Bu bölümleri bitirdikten sonra avrupada geçerliliği varmı acaba iş bulma konusunda ? Mesela türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun olanlar öğretmenlik yapabiliyormu almanyada ,belçikada veya herhangi bir avrupa ülkesinde ?

Merhaba, Almanya'da oldugun için sanslisin. Cunku sadece almanya denklik veriyor diplomaya. Ogretmenlik yapabilirsin sanirim. Cunku Fransa'dakiFransiz okullarinda turkçe derslere giren turkçe ogretmenleri var. Giris sinavindan bende korkuyorum ama sagolsun esoesin arkadasim beni rahatlatti çunku çok kolzymis.Calismak istiyorsan eger YGS 2011 sinavina çalis. Ama ondan daha kolaymis sorular. Yani jnsaallah oyledir. Ocak ayinda köln'deki buroyu aramayi unutma basvuru için.

Merhaba SOSYOLOJİ yada TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI okumak için kaç puan almak gerekiyor? Kazanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..Bu bölümleri bitirdikten sonra avrupada geçerliliği varmı acaba iş bulma konusunda ?

canim merhaba;

puan sistemi yanlis bilmiyorsam 165 yani en az bende gecen sene girdim ama öyle türkiyedeki gibi degil,

yani sorular evet bilgiye dayali tarih,felsefe,cografya filan ama

bu sinavda yanlis dogruyu götürmüyor

o yüzden puan düsünme zaten sinav geciliyor ve bunun icinde bir puan sistemi yok sinavdan önce mart-nisan ayinda acikögretim bürolarina

ön basvuru icin isim-soyisim adres veriyorsun onlar ögrenci numarsi gönderiyor,sitesinden dolduruyorsun ciktisini alip sinava giris ücretini ödeyip yolluyorsun bu arada

hangi bölümü bölümü istedigin en basta oluyor...sinav aciklandiktan sonra kesin kayit icin yine internetten formu doldurup ciktisini alip 345 euro yatirip onla birlikte yolluyorsun..

yurt disida bu bölümler geciyor mu bilmiyorum,mesela bitirince okulu bulundugun yerdeki üniversiteye derslerini sayadirabilirisn,eksik dersleri yapip oradanda mezun olabilirsin..

türkiyede türk dilini bitirince aritk ögretmen olamiyorsun cünkü formasyon gerekli oda kalkti..yurt disi hakknda hicbir fikrim yok..

Canım teşekkürler,sen aöf'öü okuyorsun ?
canim merhaba;

puan sistemi yanlis bilmiyorsam 165 yani en az bende gecen sene girdim ama öyle türkiyedeki gibi degil,

yani sorular evet bilgiye dayali tarih,felsefe,cografya filan ama

bu sinavda yanlis dogruyu götürmüyor

o yüzden puan düsünme zaten sinav geciliyor ve bunun icinde bir puan sistemi yok sinavdan önce mart-nisan ayinda acikögretim bürolarina

ön basvuru icin isim-soyisim adres veriyorsun onlar ögrenci numarsi gönderiyor,sitesinden dolduruyorsun ciktisini alip sinava giris ücretini ödeyip yolluyorsun bu arada

hangi bölümü bölümü istedigin en basta oluyor...sinav aciklandiktan sonra kesin kayit icin yine internetten formu doldurup ciktisini alip 345 euro yatirip onla birlikte yolluyorsun..

yurt disida bu bölümler geciyor mu bilmiyorum,mesela bitirince okulu bulundugun yerdeki üniversiteye derslerini sayadirabilirisn,eksik dersleri yapip oradanda mezun olabilirsin..

türkiyede türk dilini bitirince aritk ögretmen olamiyorsun cünkü formasyon gerekli oda kalkti..yurt disi hakknda hicbir fikrim yok..

Slm arkadaslar , bu sene bap giriş sınavına girmek istiyorum. Ama sınav hakkında hiç bilgim yok. Ayrintili Bilgisi olan var mı ?
Kaç soru var ? Kaç puan almamız lazım girebilmemiz icin ? Sorulara nerden çalışabilirim ? Kolay mı zor mu sorular ? Hangi konulardan cikiyor ?Yardım ederseniz cok sevinirim. Ben liseyi yine açık öğretim lisesinde bitirdim Almanya'da. Ama uzun zaman oldu ders calismayali :KK43: o yüzden giriş Sınavı'nın nasıl olduğunu cok merek ediyorum. Bilgisi olan var mı ???

nazligül canim sinava ben girmeden önce cok kolay gözü kapali yaparsin gibi seyler söylenmisti

ama tarih,felsefe,cografya bilgiye dayaliydi,matematik herzamn ki gib bir matematik

fakat yinede yapabiliyor,zaten puan sisteminde yanlis dogruyu götürmediginden

yapamdigin soruyuda bos birakmiyorsun sadece dogrular göz önüne aliniyor

nasil hesaplaniyor bilmiyorum her giren zaten kazaniyor hepsinde biraz yapinca ben 240 puan almistim

öyle korkacak birseyi birseyi yok

Cok sagol canım.
Slm arkadaslar , bu sene bap giriş sınavına girmek istiyorum. Ama sınav hakkında hiç bilgim yok. Ayrintili Bilgisi olan var mı ?
Kaç soru var ? Kaç puan almamız lazım girebilmemiz icin ? Sorulara nerden çalışabilirim ? Kolay mı zor mu sorular ? Hangi konulardan cikiyor ?Yardım ederseniz cok sevinirim. Ben liseyi yine açık öğretim lisesinde bitirdim Almanya'da. Ama uzun zaman oldu ders calismayali :KK43: o yüzden giriş Sınavı'nın nasıl olduğunu cok merek ediyorum. Bilgisi olan var mı ???

canim ben ilk defa bu sene kayidimi yaptirdim bizim kayitlar agustostun 14unde basladi(yanlis hatirlamiyorsam) eylülün ortasinda bitti ..

ama yinede gelmek zorunda sanada sonucta sinav tarihi ayni zamanda,

banada onay maili ya da herhangi bir bisey gelmemisti mail atip ögrendim,sanirim sistem biraz yavas ilerliyor..

sen hangi bölümde okuyorsun?

dis ticaret bolumune kayit yaptirdim birinci sinif ...
sinav ocak 12 de ama elimizde hala kitap yok komedi gibi =à))

Arkadaslar benim kitaplar ekim 20 de geldi belcikaya ve ogrenci kartim gelelide 10 gun oldu sizinki baagi gecikmis keske eskisehiri arayip bir bilgi alsaydiniz yaa turkiyedekiler bizden 10 gun once giricek sinavlara acaba ayni sorular olurmu ki?onceki senelerde okuyan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim:KK9:

bugün sifre geldi
sinav giris belgesini yollamyacak verdikleri siteden sifreyle girecekmisiz

ama ben deniyorum hatal sifre ve kullanici adi diyor

e-mail veya kimlik no istiyor ama olmuyor ne sacma sey ya,

hallettim:KK66:

Son düzenleme:
Arkadaslar benim kitaplar ekim 20 de geldi belcikaya ve ogrenci kartim gelelide 10 gun oldu sizinki baagi gecikmis keske eskisehiri arayip bir bilgi alsaydiniz yaa turkiyedekiler bizden 10 gun once giricek sinavlara acaba ayni sorular olurmu ki?onceki senelerde okuyan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim:KK9:

canim olmasina olurda sorulari yayimlamazlar ki,yinede yaz sen bilgin olunca

ama begen tusunada bak burasi cok unutuluyor,o zaman farkediyorum ben

kizlar ben türkiye´de okumayi düsünüyordum, bu sene mümkün olmayacak gibi...sene kaybetmek istemiyorum ...AOF´de kayitlar nisan´daydi herhalde...birde ne kadar ücret ödüyoruz yillik...ve acikögretim zor olmuyormu? siz hangi bölümü okuyorsunuz, zorlaniyormusunuz ? yardimci olursaniz sevinirim :))

mart ayinda duyurulara bak canim,ön kayit 30 euroydu,harcta bölüme göre degisiyor sanirim

benim bölüm isletme dönemllik 345 euro..

henüz sinavlara girmedik bu hafta girecegiz bakalim

nasil birsey ama daha önceleri cikmis sorulardan geliyormus simdi degismis bu,bakacaz artik nasil olacak.

kızlar eskı sorulardanda cıkmıs ama kımse kredılı sıstemı begenmıyor sorular bugun yar:2:ın nete duser denıyor takıp edelım bakalım gecen yıllardan avrupa okuyan ve soruları takıp eden hıc mı arkadas yok......

canım benım ozel mesaj gonderme hakkım yok o sıteyı bır ınceleyım son ana kadar soru cevap yonetmıyle eskı soruları calıscam strese gırdım yaaaaaaaaaaa sen neler yaptın bu arada sorular 30 dan 20 ye ınmıs

canim ben kitaba calistim ama eksiklerim var yinede:)

bakalim toparlaycam insallah

X