Ben bir yandan örgün bir yandan açık öğretim okuyorum. Son 2 gün çalışmayla geçenleri ben de anlamıyorum doğrusu. Ama kendi yöntemlerimi burda paylaşmak istiyorum. Son birbuçuk hafta kala eve kapanıyorum, her ders için 1 günümü ayırıyorum, tuvalete gitmeyi bile kısıtlıyorum ciddi ciddi inzivaya çekilmek gibi oluyor.
Son güne ders bırakmıyorum, cuma gününe yani. O gün,cumartesi sınavına girceğim derslerin çıkmış sorularını ezberliyorum. Cumartesi günü de sınavdan eve dönünce pazar günü gireceğim derslerin çıkmış sorularını ezberliyorum.
Yani hem bir buçuk haftalık çalışmam oluyor hemde çıkmış soru ezberim. Bunun yanı sıra hiçbir soruyu boş bırakmıyorum. 12 soruyu kendi bilgimle veya çıkmış sorular sayesinde cevapladım diyelim, geriye kalan 8 soruyu en az işaretlediğim bir şıkka karar vererek hepsini aynı şık işaretliyorum, bu da bana en az bir 10-15 puan artı getiriyor. Yani 12 sorunun 4 tanesini A, 4 tanesini B, 3 tanesini C, 1 tanesini D işaretledim diyelim, geriye kalan hepsini E işaretliyorum. Kafama göre bir A, bir B diye sallamam, hepsini aynı işaretlerim, birinden biri o şık olacaktır çünkü.
Çünkü aöf, cevap anahtarını dengeli yapıyor, her birinden 4 tane oluyor, yada bazen her şıkkın sayısı 4-4-4-5-3 şeklinde oluyor dağılım.
Vizeye hiç çalışmamıştım, ama genel kültür seviyesinde olan basit birkaç soruyu cevaplayarak ve bu şık hilesini de kullanarak tüm sınavlarım aşağı yukarı 35di. Finalde, 1 haftalık çalışma ve çıkmış soru olayını denemeyle ve bu şık hilesini kullanmayla hiç bir dersim 50nin altında gelmedi. 3,06 ortalama getirdim.