Antalya'da yaşayanlar önerilerinize ihtiyacım var ...

graceful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
4.065
23
merhabalar ,

Eşimin işi sebebiyle ekim ya da kasım gibi İstanbul'dan Antalya'ya taşınmayı planlıyoruz.
Eşim de ben de doğma büyüme İstanbulluyuz. 35 yıldır yaşadığımız şehir maalesef artık çok yorucu ve maddi külfetleri çok ağır...

Eşimin çok şükür ki iyi bir işi var ... Ben de düzenimi oturtup çalışmaya başlamak istiyorum.2 kızımız var en çok da çocuklar için iyi olacağını umut ediyorum. İstanbul da maalesef doğa denilen şey kalmadı ne hava ne deniz ne orman çocuklarla yapacak şeyler okadar uzakta ve masraflı ki ...

• Size soruyorum, eşimin işi lara'da kiralık ev için nereleri tavsiye edersiniz ? aileye uygun ve fiyatları uçuk olmayan? bir ev kiralarken nelere dikkat etmeliyim?( ev cephesi,ısınma,konum?)

• sizce antalya yaşanılabilir bir şehir mi? maddi açıdan geçim nasıl?

• antalya için avantajlı ve dezavantajlı olacağımız durumları paylaşırsanız sevinirim

antalyada yaşıyorum bende. lara tarafı pahalıdır. mekanlar olsun kiralar olsun lüks yerlerdir. dedeman kırcami taraflarına bakmanızı tavsiye ederim.
antalya yaşanılabilir bir yer evet. özellikle lara tarafı nezih yerlerdir. kimse kimsenin hayatına karışmaz antalyada.
antalyanın avantajı bir çok ile göre insanlarının biraz daha rahat olmasıdır. yani kimse kimseye karışmaz. canlı bir şehirdir. hayatınızı istediğiniz gibi yaşarsınız vs. dezavantajıda yazları fazla sıcak. klimasız asla yaşayamazsınız

Lara oldukça lüks yerdir pahalıdır muratpaşa yani merkezi yerlerde ev bakabilirsiniz daha uygun olacaktır zira dün bi akrabamız ev tuttu merkezi yer 3+2 dubleks 800 lira kirası markantalya avm nin yakını düşünün aradınız mı çok güzel evler bulmanız mümkün

İstanbula nazaran çok daha rahattır orada ki kalabalık gürültü yok ama sıcağı bayıltır

Ben de Antalya'da yaşıyorum.İstanbul'a kıyasla kesinlikle yaşanılır bir şehir.Hem denize, piknik alanlarına ve çeşitli aktivitelere yakın.Hem İstanbul'a göre daha ucuz. Sadece yazları çok sıcak ve nemli geçiyor çok bunaltıcı.
Larada evler pahalı daha yakın yerlerden seçin ulaşım araçlarını kullansanız daha ucuza gelir size.

arkadaşalr peki bu bahsettiğiniz yerler laraya nekadar mesafede ? ulaşım sorunu yok biliyorum ama konyaaltidan ya da muratpaşa merkezden kaç dakikadır ?

3+2 dubleks 800 çok iyiymiş gerçekten ?
çatı katında sıcaktan oturulmaz yazmışlar birkaç foruma gerçekten öyle mi?

kışın neyle ısınıyorsunuz peki? bebeğim var da kışın nasıl ısınabiliriz

doğalgaz yeni yeni yaygınlaşıyor o yüzden çoğu kişi hala klimayla ısınıyor. bizde öyle. ben kışın odamı tek göz elektrik sobasıyla ısıtıyordum muratpaşa konyaaltı falan merkez ilçelerdir. ve hepsi birbirine yakın. en fazla yarım saatinizi alır bir yerden bir yere gitmek. çatı katıda maalesef denildiği gibi yazın çok sıcak olur.

klima kullanımı yaygınmış tabii gereklilik o sıcakta :) peki elektrik faturaları nasıl geliyor?

klima kullanımı yaygınmış tabii gereklilik o sıcakta :) peki elektrik faturaları nasıl geliyor?
klimasız bi hayat düşünemiyorum valla :) klima kışın yazın yaktığından daha çok yakıyor. yani kışın aralıksız yandığında birazcık cep yakabilir. ama yazın bizim klima günde en fazla 4-5 saat kapalı kalır onun dışında full yanar ona rağmen aşırı elektrik faturası ödemiyoruz. yazın yaktığımız kadar kışında yaksak klimayı cebimiz baya yanacak :)

bu mevsimde antalya nın dezavantajı sorulursa alınacak cevap sıcağıdır

antalya yaşanılabilir bir şehir. bende orada yaşıyorum. Zaten arkadaşlar da demiş lara pahalı diye. onun yerine merkezde bir yerden ev tutsanız lara çok uzak olmaz. ulaşım sorun olmaz yani. bencede muratpaşa olabilir.

ayrıca odam çatı katı, gündüz klima bile soğutmuyor. gece bu mevsimde de klima açmadan uyunmuyor.

ama bence antalya güzel bir şehir. kısa zamanda alışırsınız diye düşünüyorum.

kış diye bir şey yok ki klima yeterli gelir inverter klimalar pahalıdır ama fatura çok fazla gelmiyor klima uzmanı oluyorsun burada yaşayınca

çatı katında oturuyorsan yandın zaten ki normal şartlar da gece bile terliyorsun o derece düşün

Muratpaşa merkezi yer tam ortada kalıyorsun ulaşım derdn olmaz Laraya şarampol bölgesi 100.yıl pek hoş yerler değil Muratpaşa Etiler mh araştırabilirsiniz yeni evler var kiraları vs de uygun istanbula göre

istanbuldan antalyaya taşınmıştım. yapamadım. çok şükür tekrar döndüm.
ben sevemedim antalyayı.
ama sevenler var tabii.
sıcağı felaket. doğalgaz yok. ısınma klimayla
. odaların hepsinde klima şart. yada kullandıklarında çalıştıracaksın. kışın öyle ılıkta olmaz evler. takırrdadığımı bilirim.
sakinliği sevmediğim içinde yapamadım. şehir içine kapanık bir şehir. dışardan gelenleri çok içlerine almıyorlar.
vede genelde ev olayı var. dışarda çok sevmez halk yemeyi.
son dönemler işte biraz biraz başladıydı

6 ay yanarsın sıcaktan. kasım olduğunda dışarda bir brunch yaparken gölge aradığımı bilirim. kasıma kadar klima çalıştırdım son senem.
ve en son yemek lokanta pastahane. benim zaaflarım. yok. adam gibi güzerl yemek yapan yer çok çok az. yemek kültürleri sıfır

Cok tesekkurler istanbul tutkum yok ... cogu kisiye gore sicaktan durulmuyor yasanmaz dediler ama ben oyle dusunmuyorum ozellikle denizi ve sicagi seven biri olarak...

Istanbuldan bir yerden bir yere gitmek azap... trafik cekilmiyor.

Cocuklarla avm gezmesinden hoslanan biri degilim istanbuldan arabasiz hicbir yere gidilmiyor. Doga okadar uzakki burada ...

Yaz diye bir mevsim istanbulda ayrica bir eziyet zaten ... kacip siginacagimiz bir denizimiz de yok agac golgemiz de...

Hayat sartlari cok agir .. inanin kizlar 90 m2 evimizi kisin dogalgazla 300 liraya zor isittik ... kosullar cok agir... 2 kisi calismamiza ragmen yol paralari, kiralari vs. Her sey okdr pahali ki ay sonunu goremiyoruz cogu ...

Lara anladigim kadariyla pahali bu durumda o civara yakin mahalleleri arastirmak lazim

Yemek kültürleri sıfır ne demek biraz açıklar mısınız ?Bende normalde Antalya da yaşıyorum Antalyalı olmasam da ama bu bir yönetici olarak yakışmış mı ? Sıfır derken neye göre kime göre sıfır ? Antalyanın bir sürü yemeği vardır,kabak tatlısından,piyazına,köftesinden,pidesine ..Ne aradığınızı merak ettim ..
Atatürk boşuna dememiş Antalya şüphesiz dünyanın en güzel şehridir...Sizi biraz sağ duyuya davet ediyorum gelirseniz biz oradayiz ...

ben özel yemeklerinden bahsetmiyıorum. gittiğim restaurantlarda yediğim yemeklerden lezzet alamadığımı söylüyorum. piyazı köftesi kabak tatlısı dışındaki yemeklerden bahsediyorum.
yakıştıramanız sizin sorununuz. ben yaşadığım şeyi paylaşttımki benim gibi düşünen arkadaşlarımda çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…