Anneyim emziriyorum ama sabırla ve azimle kilolarımdan kurtulacağım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi vedam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vedam

Sevmekle başlar herşey...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
166
105
43
44
Merhaba arkadaşlar.

Kulağa çok zor da gelse,amaca ulaşılacak olan yol çok meşakkatli de olsa kafaya koydum bir kere başaracağım.bebeğim 5 ayını doldurdu emzirdiğim için diyet konularında aşırıya kaçamasamda istikrarlı bir şekilde kendi doğrularımla yolumda devam ediyorum.buyum 1.79 cm.76 kilo ile hamile kalıp 91 kilo ile doğumumu normal yolla gerçekleştirdim.şuan 80 kiloyum.olmam gereken kilo ise boyuma oranla 65-68 aralığı.

ne mi yapıyorum;

bol bol su tüketiyorum güne mutlaka su ile başlayıp yine su ile günü kapatıyorum.

canım ille de tatlı bir şeyler yemek istediğinde dildeki tat alma duyumuz 3 sayısına duyarlı olduğu için yani işter 3 kaşık ister 3 çatal yiyin sadece ilk 3 de dilimiz tadın farkına varıyormuş sonrasında devam edildiğinde artık aynı hazzı vermiyormuş yani boşa yiyormuşuz bu sebepten dolayı maximum 3 de kesiyorum.

çiğneme duygusu yaratması ve tok tutucu özelliğinden dolayı sarı veya beyaz farketmiyor kilo anlamında daha tehlikeli gıdalara yönelmektense leblebi tüketiyorum iştahımı kapatıyor gerçekten.

bir fincan süte bir tatlı kaşığı türk kahvesi karıştırıp içiyorum buda iştahı kapatıp tokluk hissi veriyormuş.

pirinç mümkün olduğunca yememeye özen gösteriyorum onun yerine bulguru daha çok kullanıyorum mutfağımda

şekerli içecekler,gazlı asitli meşrubatlar,hazır ürünler tüketmemeye çalışıyorum.eve cips ve benzeri ürünler almıyorum.

kızartma ve yağlı gıdalardan tüketmemeye evimde de mümkün olduğunca az pişirmeye özen gösteriyorum.

eskiden bir oturuşta çok fazla meyve tüketirdim ancak şeker oranlarından dolayı meyvelerinde pek masum olmadıklarını anladım o yüzden yediğimde 1-2 adeti aşmamaya dikkat ediyorum

gün içerisinde iki kez anne çayı isimli süte katkısı olması açısından bitki karışımı çay içiyorum.

akşamları saat 20:00 itibariyle içecek harici hiç bir şey tüketmiyorum ve hava şartları elverdiğince günde 40 dk kadar yürüyorum.

her gece yatmadan evvelde 1 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp içiyor bir kaç mekik hareketi yaparak günü sonlandırıyorum.

şimdilik elimden gelenler bunlar inşallah bahara kadar emeklerimin karşılığını verebileceğim kilolarım ile alabilirim.şu bir gerçek ki emek vermeden,uğraşmadan,zorluklarla yüzleşmeden hiç bir şey kendiliğinden hallolmuyor.hep olumlu düşünüp yapabilirim,başarabilirim şeklinde kendimizi motive edelim ve asla yılmayalım,yıkılmayalım arkadaşlar.

sevgiyle kalın...

Ne kadar guzel anlatmisin aslinda cok basit bunlari yaptigin surece hem saglikli beslenicen hemde fazlaliklarindan kurtulucan.

Bence yaptıkların gayet güzel, bunlardan taviz vermeden devam et, daha sert bişeyler yapmaya çalışırsan sütün azalabilir ve bebeğin çok küçük, anne sütü mucizevi bişey biliyorsundur
Ben sık sık emzirdikçe yaptığın bu şeylerle birlikte mutlaka kilo vereceğini düşünüyorum, karbonhidratı abartmamak lazım ki zaten bunun bilincindesin, emziriyorum diyerek şekerli yiyeceklere boğulmak kilo olarak geri dönüyo çok emzirsen bile, bunu bizzat deneyimlemiş biriyim, bebeğim 8 aylık. Psikolojini sağlam tut ve kesinlikle kendine inan pes etme, hayatının hiçbir evresinde göreceğin sonuç ne olursa olsun tartılmaktan korkma, başarılar

inşallah arkadaşım.kendini motive etmeden olmuyor bide fazla aceleci olmamak lazım sanırım,

desteğin için sağol cnm.sende pek güzel moral vermişsin.bazen küçük fireler versemde mantığım hala aynı mantık.bu halime bin şükür yinede.

slm canım ben de emziriyorum ve zayıflamaya çalışıyorum. . Söylediklerinin hemen hemn hepsini yapmaya çalışıyorum. Çok gda güzel anlatmışssın.. Bir haftadan beri azimle yoluma devam ediyorum.

aferin bize.o zaman durmak yok yola devam cnm :)
bebeğimiz kaç aylık ve senin kilo - boy durumun ne ?

aferin bize.o zaman durmak yok yola devam cnm :)
bebeğimiz kaç aylık ve senin kilo - boy durumun ne ?
=) evet canm ben im kızım 14 aylık oldu. Boyum 160 ve 60 ile hamile kaldım 78 ile tammladm 72 de takılı kaldım. Sonrasın da psikolojik olrak çöktüm .Kilolarımı bayağı sıkıntı ediyordum. Ek gidayı bekledim. O zamn diyete başlarım dedim. Ve ramazan ayından beri mücadele ediyorum.şuan ki kilom 62 , hedefim 50 kilo olmak

maaşallah sana güzel vermişsin nasıl başardın ?

bu arada bir haftadan beri azmediyorum çünkü bir kaç3 ay,dan beri 63 ve 64kilodan aşagı düşemiyordum.Bir kilo verebildim çünkü bir haftadan beri günlük spor yapıyorum.

canm ben kilo vermeye kararlaştırdığım da kızım 8 aylıktı. sütüm azalır die çok diyet yapmadım yapabileceğim tek şey spor yapmaktı.Kızımın karnını doyurup uyuttuğum sporumu yapıyordum.sonra bir şey farkettim emzirdikten sonra sürekli bişeyler atıştırıyordum karnım tok biliyorum ama herşeyleri yiyesim geliyordu, Ben de emzirdikten sonra bir ya da iki bardak su içiyordum bunu devamlı hale getirdim.Suyu içiyordum açıkmıyordum.Bol bol su içiyordum. bu şekil de kilolarımın üstüne kilo eklenmiyordu.spora devam ettim.Geceleri emzirdim sık sık Gündüzleri de sık sık emzirdim Bu kalori yakmamı kolaylaştırdı. Senin de dediğin gibi akşam geç saatler de çok yemiyordum ama ara sıra da kaçamak yapıyordum tabiki. Bun dan bi kaç ay öncesinde spor yapmamaya başladım ve kilom takıldı kaldı 63 ve 64 de ben de tekrar dan spora başladım yine bol su içiyorum bi de süt arttırıcı yiyecekleri iyice araştırdım o şekilde devam ediyorum. Biraz uzun sürdü kusura bakmayın

ne yiyip içiyorsun peki ? günlük spor derken cnm...

Her gün 45 dk spor yapıyorum Genel de karın bölgesi yoğunlukta .İlk 15 dak ısınma hareketleri sonrasın da da karın bölgesi çalışıyorum. Günlük yiyeceklerim de bol yoğurt tüketiyorum .Özellikle kahvaltı da çay içmiyorum, onun yerine bir kase yoğurt içine dolabımda ne varsa bir gün salatalık, birgün bir kaç marul, birgün siyah lahana, birgün yeşil soğan, yani değişiyor .Ondan sonra yoğurt salatasının üstüne kimyon, birazçık kırmızı biber ekliyorum ve yiyorum .BİRAZ SARIMSAK DA EKLİYORUM . Bu arada SARIMSAK ve kimyon süt artırıyormuş. Haşlanmış yumurta tüketiyorum tok tutuyor. Yeşilmercimek ve kırmızı mercimek çorbası tüketiyorum içine mutlaka tavuksuyu yada et suyu katıp tüketiyorum. Bu arada etsuyu, mercimek , yeşilsoğan , dereotu sütü artırıyor ..Maydonoz, nane, turşu, limon, şalgam , turunçgiller bunlar sütü azaltıyormuş mümkün olduğunca uzak duruyorum.

taktir ettim cnm seni.bu gidişle tığ gibi olursun sen,

teşekkürler canım. O kadar da kolay olmuyo hele 30 yaşlarında olunca daha da zor. Hele haftasonu bütün diyetleri unutuyorum bugün börek, ekmek götüerdüm valla hele turşu sonradan pişman oldum tabiki. Olsun hafta da bir kaçamak yapmak lazım. İnş sen de zayıflarsın canım.Benim boy da kısa olunca daha verecek kilolarım çok

desteğin için sağol cnm.sende pek güzel moral vermişsin.bazen küçük fireler versemde mantığım hala aynı mantık.bu halime bin şükür yinede.

Tamam işte çok güzel, hiç motivasyonunu kırmadan yaptıklarına devam ediyosun, emzirmekten vazgeçmek yok, zamana yayıyorsun istikrar şart, bol bol su iç hareket edebildiğin kadar hareket et, bulgur sütü arttırdığı gibi fazlasıyla tokluk veririr,yoğurt çok tüket, yeşillikler de sütü arttırır bol bol ye, tatlı krizini hurma ile gider hem sütü arttırır hem de kan şekerini çok sağlıklı bir şekilde yükseltir mucizevi bir meyve(1 tanesi 15cal) bence günde 3-5 adet tüketebilirsin, yediklerini mutlaka yazmanı öneririm kendini çok daha net görürsün

bazen motivasyonum kırılmıyor dersem yalan söylemiş olurum oda sanırım hemen her şeyin bikerede olmasını istediğimden olsa gerek.her gün su ve yoğurt bayağı tüketiyorum.hurma alayım bak ben eve iyi oldu hatırlattığın teşekkür ederim.bakalım inşallah bahara kadar biraz yol katedebilirim bu sayede.

yapma ya ltfn böyle hemen yelkenleri suya indirmeyelim birbirimize destek hatta yoldaş olalım tamam bazen bende kural ihlali yapabiliyorum ama tüm tehlikelileri bi günün içerisinde yememeye çalışıyorum.şükürki bu akşam saat 20:00 den sonra bir şey yememe kuralını aynen uyguluyorum ancak dün bende annemlerdeydim evden çıkıpta başka biryere gittiğinde ister istemez kurallarda bozulma olabiliyor.bizde de sabah kahvaltısında börek,salçalı sosis,patates kavurması ,simit falan vardı ama ben çok az börek,simit,patates kavurması ile bir tane haşlanmış yumurta ve peynir yedim.akşam üzeri annem un helvası kavurdu 5 yemek kaşığı da bi güzel onu hüplettim.sonra akşam yemeği yendi saat 20:30 gibi büyük kızım Öyküm'ün ayın 8 i doğum günüydü ama o gün pastasını kesememiştik pasta kesildi ben yemedim sadece çay içtim.işte yaptığım kural ihlalleri bunlar ama insana çok suçluluk duygusu hissettiriyorlar yine de.napalım emzirdiğim için o kadarı da hakkım diye düşünüyorum yoksa haksız mıyım ?

vedam ve tomrs ikiniz de başaracaksınız siz de çıtır anne olacaksınız itiraz yok,yediklerinizi mutlaka not edecksiniz ,böylece kaçamak yapmak istediğinizde gün içinde çok yedim diyip vazgeçeceksiniz,azimle sabırla bitireceksiniz bu işi ve tabiki bol bol emzireceksiniz,1 hafta sonra ikinizinde kilo verdiğini duymak istiyorum

sağol canım moral veriyorsun.bu yediklerini yazma uygulaması gerçekten işe yarıyor mu ? su bile içsem aynen yazacak mıyım kuzu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…