• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneyim emziriyorum ama sabırla ve azimle kilolarımdan kurtulacağım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi vedam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yazmak çok önemli kilo kontrolü açısından çünkü bazen hiç bişey yememişiz gibi gelir ama yazdığımızda bir görürüz ki neler yemişiz,ben bunu çok yaşadım
Su olayını zaten 2.5 lt nin altına düşürme çünkü emziriyorsun
Aslında benim durumum biraz farklıydı,ben 50 kilo ile hamile kaldım 62 ile doğurdum, doğumdan sonra 6 sı gitmişti,ama ben doğum sonrası dayanamayıp şeker çikolata çok baklava yedim ve 4 kilo daha aldım ve önüme 10 kilo birden koymuş oldum,diyet hayatımda hiç yapmadığım için hiç çikolatadan kopamadığım için çok zorlandım,hiç spor yapmadım ama çok hareketli biriyim diyet yapmadım doğumdan hemen sonraki o dönemde niye öyle olduysa çünkü ben normalde iştahsız biriyim,iştahım eski haline döndü,ben hareketli hallerime her zamanki gibi devam ettim,3 lt nin altında su içmedim,tam tahıllı ekmek tükettim,sütüm azalmasın diye hep dikkat ettim arttıran gıdalara yöneldim çok emzirdim ve her gün tartıldım,zaten ben de tartılma hastalığı var sanırım
50 kiloya düştüm yine.
Ama dediğim gibi ben diyet yapamıyorum o yüzden ben kilo almamalıyım ,sürekli tartılıyorum çünkü sevdiğim tatlardan vazgeçemiyorum

bu arada 165 boyum
bi de normal doğum yaptığım için mi bilmiyorum göbek falan hiç yok, o nedenle de herkese en fazla gebelikte 15 kilo almalarını ve normal doğum yapmalarını öneririm

vedam ve tomrs ikiniz de başaracaksınız siz de çıtır anne olacaksınız itiraz yok,yediklerinizi mutlaka not edecksiniz ,böylece kaçamak yapmak istediğinizde gün içinde çok yedim diyip vazgeçeceksiniz,azimle sabırla bitireceksiniz bu işi ve tabiki bol bol emzireceksiniz,1 hafta sonra ikinizinde kilo verdiğini duymak istiyorum
İnşallah canım benim , tamm dediğini uygulayıp hergün not tutacağım. Ben de bol bol ezirmeye calışıyorum ama benim kızın pek iştahı yok, bugünlerde biraz iştahlı, balıkyağı vermeye başladım ondan galiba. teşekkür ederim canım önerilşerin için

yapma ya ltfn böyle hemen yelkenleri suya indirmeyelim birbirimize destek hatta yoldaş olalım :KK43: tamam bazen bende kural ihlali yapabiliyorum ama tüm tehlikelileri bi günün içerisinde yememeye çalışıyorum.şükürki bu akşam saat 20:00 den sonra bir şey yememe kuralını aynen uyguluyorum ancak dün bende annemlerdeydim evden çıkıpta başka biryere gittiğinde ister istemez kurallarda bozulma olabiliyor.bizde de sabah kahvaltısında börek,salçalı sosis,patates kavurması ,simit falan vardı ama ben çok az börek,simit,patates kavurması ile bir tane haşlanmış yumurta ve peynir yedim.akşam üzeri annem un helvası kavurdu 5 yemek kaşığı da bi güzel onu hüplettim.sonra akşam yemeği yendi saat 20:30 gibi büyük kızım Öyküm'ün ayın 8 i doğum günüydü ama o gün pastasını kesememiştik pasta kesildi ben yemedim sadece çay içtim.işte yaptığım kural ihlalleri bunlar ama insana çok suçluluk duygusu hissettiriyorlar yine de.napalım emzirdiğim için o kadarı da hakkım diye düşünüyorum yoksa haksız mıyım ?
Tamam canım destekolalım inş, hafta onu kural ihlali yaptım of o bugüne de sarktı.Bazen kendime engel olamıyorum. Bugün de çok yedim . Yarın daha dikkatli olacam inş.Benim yoğurdum bitti ikigüne olur. neyse yerine yeşilmercimek çorbası yaptım sütü de çoğaltıyor. vedamdediğin de haklısın emzirdiğimiz için o kadar da hakkımız var yediklerimizde .neyse canım önümüzde ki haftaya kadar dikkat edelim süt arttırıcı yiyeceklerden tükatelim bol su ve bol bol emzirelim. Vedam sen geceleri kaç kez emzirmeye kalkıyorsun. Ek gıdaya başladın mı.

bu arada 165 boyum
bi de normal doğum yaptığım için mi bilmiyorum göbek falan hiç yok, o nedenle de herkese en fazla gebelikte 15 kilo almalarını ve normal doğum yapmalarını öneririm
Normal doğum yaptığın için çok şanslısın canım Ben sezeryanla doğum yaptım benim göbek kaldı. Zayıflamayla azaldı ama oturduğum zamn karnım kat kat dürülüyor . Çok kötü görüntü kirliliği oluyor. Düzenli spor yapsam da çok da azalma yok. zmana bırakıyorum.
Ben gebelikte çok dikkat etmedim herşey den yiyeyim bebğim sağlıklı olsun dedim ama bebeğimçok kilolu doğmadı, kiloyu alan ben oldum. Allah nasip ederse ikinci gebeliğim de dikkat edeceğim bakalım.

Normal doğum yaptığın için çok şanslısın canım Ben sezeryanla doğum yaptım benim göbek kaldı. Zayıflamayla azaldı ama oturduğum zamn karnım kat kat dürülüyor . Çok kötü görüntü kirliliği oluyor. Düzenli spor yapsam da çok da azalma yok. zmana bırakıyorum.
Ben gebelikte çok dikkat etmedim herşey den yiyeyim bebğim sağlıklı olsun dedim ama bebeğimçok kilolu doğmadı, kiloyu alan ben oldum. Allah nasip ederse ikinci gebeliğim de dikkat edeceğim bakalım.

Canım, sezeryanda olsan zayıfladığında dediğin gibi göbeğin azalacak en azından, ben de sezeryanın ucundn döndüm 40+2hf da suni sancı için yattım muayeneden sonra ağrılarım başladı neyse uzun hikaye canım, evet Allah nasip etti çok şükür.
Zamana bırakman lazım tabiki o görüntüler değişecek inan yeter ki, tartıda azalma görmediğinde de vazgeçme,ara ara durgunluk dönmelerine girebilirsin bu normal bişey.1 hf sonra bildirim istiyorum sizden tartılmaktan korkmak yok tamam mı kızlar

selam canlarım.begüm ayın 2.de 6 aylık olacak henüz başlatmadı doktor sadece anne sütü veriyorum.gece 24:30 gibi uyuduğunu düşünürsek ve sabahıda saat 6 imiş gibi baz alırsak 3 veya 4 kez kalkıyor cnm emmek için.ek gıda için 6.ay itibariyle başlayacağız acele etme dedi doktorumuz bende tamam dedim.sende durumlar nasıl siz ek gıdaya geçtiniz mi ? senin bebeğin geceleri kaç kez kalkıyor emmek için ?

Benim kızım 8 ayını doldurdu, ek gıdaya başladık ama çok da istekli değil, bizim diş olaylarımız da olduğu için benim kızım huysuz bu aralar ve sık uyanıyor, ama 6 aylıksa kızın gayet iyi 3-4 kez az bile uyanıyo benim kızım daha sık uyanıyodu o zamanlarda
Vedam bana kilo bildirimi yapcksınız ona göre pazar-pazartesi hangi gün müsait olursanız ona göre
Size güveniyorum çıtır annneler

bende her iki kızımı normal yolla dünyaya getirdim.ilkinde 68 ile hamile kalıp 100 kilo ile doğum yaptım doktor çok fırçaladı beni bu yata bu kilo ne dedi.ikinci doğumumda ise 76 ile hamile kalıp 91 kilo ile doğum yaptım sonrasında 80 kiloya düştüm ama olmam gereken asıl kilo 68-70.kızım 5 buçuk aylık neredeyse ve garip olan da şu ki daha önce fazla tatlı tüketen birisi olmama rağmen şimdi aşırı tatlı tüketesim geliyor ve bebek görmeye gelenler oldukça da yaptığım tüm mamalardan fazlası ile bende yiyorum 80 de takıldım kaldım.ilk etapta 1-2 kilo verebilsem bana da moral olacak ama bi yerlerde yanlış yapıyorum sanırım canım.yarın yazmaya başlayacağım yediklerimi diğer hafta salı günüde sana kilo bildirimi yapacağım canım söz.

bende her iki kızımı normal yolla dünyaya getirdim.ilkinde 68 ile hamile kalıp 100 kilo ile doğum yaptım doktor çok fırçaladı beni bu yata bu kilo ne dedi.ikinci doğumumda ise 76 ile hamile kalıp 91 kilo ile doğum yaptım sonrasında 80 kiloya düştüm ama olmam gereken asıl kilo 68-70.kızım 5 buçuk aylık neredeyse ve garip olan da şu ki daha önce fazla tatlı tüketen birisi olmama rağmen şimdi aşırı tatlı tüketesim geliyor ve bebek görmeye gelenler oldukça da yaptığım tüm mamalardan fazlası ile bende yiyorum 80 de takıldım kaldım.ilk etapta 1-2 kilo verebilsem bana da moral olacak ama bi yerlerde yanlış yapıyorum sanırım canım.yarın yazmaya başlayacağım yediklerimi diğer hafta salı günüde sana kilo bildirimi yapacağım canım söz.

canım yaptıklarının sadece minnacık tadına bakıversen ya
şimdi sen birazcık kısıtlamaya gitsen acayip güzel kilo verirsin ben biliyorum,bir yumurta 70 cal sabahları 2 yumurta ye haşlanmış kızarmış ekmeğin kalorisi daha düşük 1 dilim de kızarmış tam buğday ekmeği,1 tatlı kaşığı bal,bol yeşillik
ara öğünlerinde yoğurdun içine haşlanmış nohut mercimek gibi bakliyatlar, yoğurt içine meyve doğrayabilirsin,yoğurt içine haşlanmış 1-2 yemek kaşığı makarna mesela yiyebilirsin
akşam da bol bol salata ve protein balık gibi tavuk yada ızgara köfte
tatlı krizinde de günde 3-5 adet hurma
bol yoğurt tüket
bol bol su iç ama kesinlikle yemekle birlikte değil,yemeklerden 30-45 dak önce ve yemeklerden 1 saat sonra
gazlı içecek yasak
olaki dayanamayıp zararlı tatlılardan yiyeceksin çikolata gibi ya da baklava mesela yanında mutlaka süt iç,insülin düzenlenmesi için çok önemli bu
güvenyorum sana ümitsizliğe kapılmak yok

sağol canım sayende bende kendime daha fazla güvenmeye başladım.ne güzel fikir vermişsin bana.yoğurt fazlaca tüketiyorum ama boş boş yediğin zaman mideyi fazla tutmuyor.dediğini yapayım en iyisi içerisine nohut veya yeşil mercimek haşlayıp karıştırayım acı biberde ekleyeyim metabolizmayı hızlandırıyor diyorlar inşallah iyi olur.gazlı içecek tüketmiyorum zaten o konuda bir sıkıntı yok.su çok içiyorum.tatlı yersem dediğin gibi süt veya yoğurt eşliğinde yemeye çalışayım inşallah yemem yememek daha iyi olur benim durumumda.hurma acil alıp evde bulundurmam lazım.birde ben sabah erken saatte kahvaltı edemiyorum ezelden beri midem bulanıyor.en erken 11:00 gibi edebiliyorum oda biraz öğle yemeği saati gibi oluyor acaba bir sakıncası olur mu ? saat durumu öyle olunca arada öğle yemeği güme gidiyor maalesef onu ya meyve ya leblebi veya yoğurt gibi şeylerle geçiştiriyorum.pirinç yememeye çalışıyorum ama bulgur pilavı yersem zararı olmaz değil mi ?
2 yumurta yeme fikride gayet güzel onuda uygulayayım ama yanında peynir yememem lazım sanırım çünkü fazla protein almış olurum bu sefer de.yani yumurta ve yeşillilk bol bol veya 1 yumurta kibrit kutusu peynir yeşillik gibi...

aynen öyle yumurta tercih et peynir yerine çünkü düşünsene azıcık peynir yapmak için bile çok daha fazla miktarda süt kullanılıyor ki o peynir elde edilebilsin bu durum da yumurta avantajlı
bulgur pilavı harika hem bağırsaklarını çalıştırır hem de glisemik indeksi pirinçten düşük ben pirinç hiç yemiyoum ben beyaz işlenmiş mamul yemiyorum beyaz şeker beyaz un yemiyorum, çok sağlıksız çünkü evime bile koymuyorum beyaz un beyaz şeker
helva yaparken bile doğal pekmezle tatlandırdım mesela
ben sağlık takıntılı bir tipim maalesef bazen biraz abartıyorum

slamlar, vedam benim bebiş 14 aylık ben ek gıdaya bir yaşın da başladım. Ek gıdaya erkwen başlasaydım beni bırakacak gibiydi. çoğu günler sütümolsa dahi emmezdi kendini arkaya doğru atar istemezdi ama ben mücadele ettim sırf emsin die, ay o günler neydi öyle geldi geçt şükür.
Birincisi ben uyumadan öce ikincisi sabah 3 de sonrasın da da 5 civarın da emziriyorum. Daha sık emzirsem daha iyi olacak ama benimki çok iştahlı değil. Akşam yedikleri de tok tutuyor galiba. Benim kızın düzeni aylardan beri hep böyle keşke daha çok emzirebilsem. Senin bebiş kücükmüş sık sık emzirmen lazım. Her emziemen de bayağı kalori yakarsın. .Bu süreçte de inş verirsin kilolarını. Bu arada emzirdikten sonra hemen bir iki bardak su iç tok tutar. Ben öyle yapıyorum. Hemen su içmezssem aç kalmış yemek canavarı gibi oluyorum kendi mi kaybediyorum mutfakta onu ye bun ye elime ne geçerse özellikle tatlı çerez . Çok garib bir şey .artık kendi mi az çok dizginliyorum galiba.

Bu arada dr dr tavsiyelerin için teşekkürler. Söylediğin çoğu önerileri hemen hemen yapıyorum. Bu arada benim koçiş çok yemek düşkünü özellikle börek ve tatlılaırı çok sever.her hafta sonu börek yapılır mutlaka haliyle ben de yiyorum ben de yemek düşkünü oldum. Onun sevdiği yemeklerden yapıyorum. Onun da spora başlamasını istiyorum ama henüz ikna edemedim. Başlar gibi oldu, havalar soğuk ısınsın diyor bi bahanesi var mutlaka. Neyse canım pazartesi raporu veririm inş

bazen abartmakta gerekiyor bence en doğru olanı yapıyorsun.bazı şeyleri kural'a dönüştürmezsek hayatta maalesef bir istikrarı olmuyor bi ye bi yeme vücutta neye uğradığını şaşırıyor cnm.

slm cnm evet sen bayağı yol katetmişsin artık kendine göre bir düzenin ve kuvvetli bir iraden oluşmuştur diye düşünüyorum.bende drdr ın tavsiyesine uydum ilk kez bugün yediklerimi birer birer not ettim bu sayede de gerçekten onuda yiyeyim şunu da yiyeyim gibi bir psikoloji içerisine girmedim cnm.kendimi de hafiflemiş nasıl desem arınmış gibi hissediyorum.evet benim miniğim henüz çok küçük şuan sadece emziriyorum bir daha ki ay belki ek bir şeyler vermeye başlayabilirim durumu göre.yavaş yavaş kudurmaya başladı anne gel beni salla uykum geldi demeye çalışıyor sanki.biraz kızımla ilgileneyim sende buradaysan yazışmaya devam ederiz tomrs cim.

bazen abartmakta gerekiyor bence en doğru olanı yapıyorsun.bazı şeyleri kural'a dönüştürmezsek hayatta maalesef bir istikrarı olmuyor bi ye bi yeme vücutta neye uğradığını şaşırıyor cnm.

Di mi ama vedam kendini çok iyi hissedecksin sana söylemiştim ilerleyen zamanlarda yaptıklarının sonuçlarını da aldıkça daha da iyi olacak
Bunu bir yaşam biçimi haline getirmek lazım diyet yaparak yaşayamazsın ama dikkat ederek yaşarsın, baskülün en yakın arkadaşın olacak ve kilo aldığın an o yerleşmeden vereceksin
Bildirimleriniz bekliyorum pazartesiye
iyi geceler kızlar

inşallah canım hayatta bazı şeyler yine bazı şeylerin gerçekleşmesi için bir vesiledir.sende benim vesilem-sebebim olursun inşallah.öpüyorum çok iyi geceler...

Herkese gunaydin bende bu sabah tartida 71 i gorunce karar verdim...benim kizimda iki aylik bende kendimden bahsedeyim 65 ile hamile kalip 74 le dogum yaptim gakat dogumdan sonra cok istahim acildi dogumdan sonra 68 e dusmustum iki ayda 3 kilo geri almisim bende cok fazla tatliya duskunum nasil gidicek bu kilolar...bugun karar verdim rabbim yardim etsin birbirimize destek olalim en azindan benim cok ihtiyacim var...bugun cok mutsuzum

günaydın.aramıza hoş geldin canım.emin ol ki doğru yerdesin.burada benim iki arkadaşım var dr dr ve tomrs ve bana gerçekten sağlıklı kilo verme konusunda deneyimledikleri fikirleri ile çok yardımcı oluyorlar.hayatımı düzene sokmaya ve kararlılığımın çeşitli sebeplerden dolayı kırılmamasına karar verdim o iki arkadaşım sayesinde.sende aslında abartılacak kadar çok kilo almamışsın ne mutlu sana ki ama tabi başladığın yere geri dönmek istiyorsun çokta haklı olarak.ben dün itibariyle yediklerimi birer birer not etmeye başladım bu sayede maymun iştahlı olmuyorsun gerçekten defter kalem önünde olunca içeriden bir ses sürekli sana cış diyor.birde sağ olsun dr dr bana sürekli neleri neler ile birlikte tüketmem gerektiği konusunda da çok güzel fikirler veriyor elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum ve pazartesi günü dr dr a kilo durumlarımızı raporlayacağız inşallah 1 kilo da olsa verebilirim ki azimle yoluma devam edebileyim.senin bebeğin daha çok minikmiş gerçekten Allah bağışlasın bu arada ilk mi ve emziriyor musun ?
Birbirimize destek olalım seninde belirttiğin gibi birlikten kuvvet doğar.Hem motivede olmuş oluruz bu anlamda.öpüyorum cnm.

Back