Anneye Karşı susmalı mı ? Herkeze soruyorum.

yapabilcegin tek sey aranizdaki dialogu minumuma indirmek yapacak birsey yok hicbirseyini anlatmiycaksin derdin sıkıntin varsa arkadaslarina anlatarak cozmeye calisicaksin milletin onunde kizina serefsiz diyebilen bir anneden kim olsa sogur
Yok anlatmıyorum zaten abla. Kimsem yok doğru dürüst..bi kuzenim var bendenhabersiz küçük ona anlatırım. Ama arkamda kimse yok abla.

9 ay taşımanın önemini çocuk sahibi olan ben anlamamışım bu zamana kadar sağolun ya
zaten kendi isteğimle hamile kalmadım kendi kendine oluyoya çocuk
kendi kararımla ve isteğimle yaptığım çocuğu 9 ay eziyet çeke çeke taşıdım evet
ama bunu ben istedim benim kararımdı işkence çekerekte doğurdum bunuda ben istedim
ama ilerdede karnımda 9 ay taşıdım besledim büyüttüm diyede eziyet edemem çocuğuma evet
hakkım var üzerinde tabiki ama onunda benim üzerimde hakkı var
anneleri bu kadar yüceltipte evlatları bu kadar değersizleştirmeyin
kişilik meselesi kanı bozuk yada değil
kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı yoktur
annelerinde evlatlarında

9 ay taşımanın önemini çocuk sahibi olan ben anlamamışım bu zamana kadar sağolun ya
zaten kendi isteğimle hamile kalmadım kendi kendine oluyoya çocuk
kendi kararımla ve isteğimle yaptığım çocuğu 9 ay eziyet çeke çeke taşıdım evet
ama bunu ben istedim benim kararımdı işkence çekerekte doğurdum bunuda ben istedim
ama ilerdede karnımda 9 ay taşıdım besledim büyüttüm diyede eziyet edemem çocuğuma evet
hakkım var üzerinde tabiki ama onunda benim üzerimde hakkı var
anneleri bu kadar yüceltipte evlatları bu kadar değersizleştirmeyin
kişilik meselesi kanı bozuk yada değil
kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı yoktur
annelerinde evlatlarında
Ben kötü olmak istemiyorum inan ki. Nasıl davranıyim ne yapiyim abla ,?

Ben kötü olmak istemiyorum inan ki. Nasıl davranıyim ne yapiyim abla ,?

benimde annem seninki gibiydi dahada beterdi hatta şuan görüşmüyorum sende fazla muhatap olma iyi olduğunda dahi sınırını koy birşey anlatma çünkü benimde ağzımı arayıp arayıp sonrada anlattıklarımdan kavga çıkarcak bişey bulurdu

İnanın sizi çok iyi anlıyorum...annemden yana bende çok çektim ama şimdi de en çok ona ihtiyaç duyuyorum...çok yaralanmışsınız.eğer bu hassaslığınızı ona belli ederseniz sizi daha çok yaralamak isteyecektir.belki kendiside kendi annesinden öyle görmüştür...
Derslerinize yoğunlaşın,odanızda vakit geçirin,kitap okuyun müzik dinleyin...böylelikle o kırıcı sözlerden bir nebze kurtulursunuz.
Unutmayın ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler...

Arkadaşlar çok sıkıntılarım var anneme babama karşı.
Önceki konularımı okuyan anlar zaten.
Her ailede anne kız arasında tartışma oluyor biliyorum. Ama bizimki pek öyle değil . Annem her lafa cevap veriyor. Daha bugün olsun bir kere bi lafima susup da bu kız niye böyle dedi demedi.
Çok kırılarak biseyler anlattığımda oldu. Çok kırgın birşeyler konuştuğum da oldu. Ama yapısı öyle her halde hep bir savunmacı tarafı var. Bir Allahın günü benden yana olmadı. Kızım sen haklisin demedi . Biseye üzüldüğümu görse sinirlenerek sordu. Yok bisey deyince de hemen sizin arpanız bol geliyor der. Daha önce annem telefonumu yakaladı diye korkudan kapının arkasinda bayılmış bir kızım ben. Korkarım da annemden. Babamdan da öyle . Ama inanın o kadar öfke doluyum ki artik, ilk fırsat da boğasim geliyor. Gözlerinin içine baka baka o an bağırarak ben böyle şeyler yaşadım diyesim geliyor ama yapamam tabi.

Kilo problemim oluyor zaman zaman. Hipotroid hastasiyim. Belki bilirsiniz ergenlikde kızlar biraz kilo almaya meyilli oluyor. Çoğu anne demiştir kızım yeme artik diye. Ben hipotroid olduğum için zaten kilo problemim var. Çok aşırı değil tabi. Ama bir gün annem beni bu konuda da desteklemedi. Hep bisey yediğimi gördüğünde sen de zayıflayacaksın öyle mi diye dalga geçti. İnanın yemek yemek öyle bir kısır döngü ki. Sıkıntı oldukça yemek yiyorsun o anlık mutlu oluyorsun. Sonra tartiya çıkıyorsun hüsran.
Sonra yok vereceğim sen mi yamansın ben mi diyorsun ve gidip yemek yemeye devam ediyorsun.
Velhasıl bir ornek di bu.
Öldü benim annem inanın. Dün 5 tepsi ay çöreği yaptım tek tek uğraşarak. Sırtım ağrıdı. Annem de akşam dediki kim ne yapsın senin bu yaptıklarını... bide kilo vereceksin öyle mi ? Halbuki poşetleyip misafirlik için buzluğa koydum. O kadar gururum kırıldı ki. Sadece sustum.

Diyorum ya öldü annem benim. Bir kaç ay önce yapmadigim ve onunda bana yapilan bir iftira olduğunu bildiği bir şey hakkında herkezin içinde beni parmagiyla göstererek şu şerefsiz var ya şu şerefsiz dediği an öldü annem.
Başımdan kaynar sular döküldü. Öz annemdir kendisi.
Belki bu yazımda size cahil ergen gözükebilirim. 20 yaşındayım . İnanın Çok hizmetini gördüm. Bir dediğini iki etmedim. İşi mi de bilirim aşımı da bilirim. Annemin yokluğunda ben çekip çevirdim evi kardeşimi ben büyüttüm . Hala da öyle . . Kıymet bildi mi ?.
Sonra dedim Allahım senin rızan için yapıyorum .
Simdi mi ? Sevgilimin meselesinden dolayı ipler koptu zaten. Kenara kay desem konuyu oraya getirip hakaretler yağdırıyor.
Ve ben doldum taştım inanın. Susuyorum daha bi lafını esirgemeden sayiyor. Sus diyorum kabul olmasını istediğin duaların var. Sabret.
Ama olmuyor. Diyor ki ben ağzıma geleni sayıyım sonra da bana tavır yapmasın benimle hiç olmamış gibi konuşsun.
Yapmayınca da tekrar hakaretler.
Ben napiyim siz söyleyin . Cevap versem olmaz annedir. Söylemesem sinir hastası olacağım zaten gastrit hastasıyım stresten oldu.
Ben napıyim?

bana mesaj atabilir misiniz?

21 yaşındayım, hemen hemen aynı konudan muzdaribim sizinle konuşmak isterim....

İnanın sizi çok iyi anlıyorum...annemden yana bende çok çektim ama şimdi de en çok ona ihtiyaç duyuyorum...çok yaralanmışsınız.eğer bu hassaslığınızı ona belli ederseniz sizi daha çok yaralamak isteyecektir.belki kendiside kendi annesinden öyle görmüştür...
Derslerinize yoğunlaşın,odanızda vakit geçirin,kitap okuyun müzik dinleyin...böylelikle o kırıcı sözlerden bir nebze kurtulursunuz.
Unutmayın ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler...
Öyle bir kaçış deniyorum ama sürekli odandasin ne b.k yediğin belli değil, g.tunu daya otur sen... vs. Herturlu duyuyorum.

Abla kafam baya karışık sana cevap yazdım mi hatırlamıyorum da yazıyım dedim. Konuşmuyorum içime atıyorum gastrit hastası oldum . Tamamen psikolojik.
Evet babam da annemi destekliyor . Babam annemi susturamaz. Kesinlikle.
İçine atma lütfen güzel güzel söyle. İçine artıkça hastalanıyosun kıyamam ya

O nasıl anneymiş öyle yaa. Diyorum ben; etrafta evladından nefret eden kötü kalpli anne cok ama gündeme gelmiyor. Çünkü gelirse vay efendim anne evladını sevmez mıymıs vs dıyorlar. Kalıplasmıs hep. Senin annen babanı mı sevmiyordu acaba niye sana boylee davranmış hep. Ya da yanlıs anlama cahil mi biraz yani köy kadınları hep böyle davranır kız cocuklarına kı ama artık koy kadınları bıle sefkatlı yaklasıyor. Bilemedim ama seni sevmiyor

Benim annemde herseye sinirlenip evde bagirarar iletisim kuran biri.. asla demek istedigimizi düşünmez. kendi istediğinden bir milimetre bile farkli bir sey olsun istemez. sorarim söylemez söylemeyince yapmam yapmayinca niye düşünmedin diye kizar..
Ne mi yapıyorum.. kavga gürültü.

Yine bağırıp çağırdı. Yine bi sürü hakaret...
Ölüyüm ben ya. Dayanamıyorum.

Allah rahmet eylesin . Annen nasıl biriydi . ?

Amin sağol. annem herşeyimdi arkadaş gibiydik çok anlayışlıydı tanıyan arkadaşlarım keşke benim annemde böyle olsa derdi özenirlerdi Allah aldı onu bizden ama hala sanki her an gelecek gibi bekliyorum yokluğunu hiç düşünmemiştim inan bana acıların en büyüğü bu yokluğu çok zor anneme karşı davranışım iyidi aksi biri değilim ama yinede insan hep düşünüyor acaba üzdüm mü kırdım mı diye sende hala annen yanındayken ona davranışına dikkat et olabildiğince üzme ters cevap verme sonradan çok üzülürsün hiç kimse seni annen gibi sevmez düşünmez emin ol

X