- 18 Haziran 2024
- 347
- -24
- 11
- 21
- Konu Sahibi ezgigizem_
-
Her sabah yataktan kalkıyoruz evde şu yok bu yok bakkala gitmedin markete gitmedin çöp atmadın vs vs her gün böyle. İster istemez geriliyorum laf söylüyorum. Ben hasta olmasam böyle mi olurdu allah senin eline beni nerden düşürdü aman allahım sabah sabah sıralıyor. E bende insanım bakkala ben gidicem çöp ben atcam ev ben temizlicem bu ne ya? Nerden baksak iki ucu sıkıntılı. Allah akıl versin ne diyimİkidir mayası böyle die yazmışsınız unutmayın sizde o hamurdan yoğruldunuz . Bilmiorum sizde mayası böyle demek ne demek de bizde güzel bi anlamı yok (bozuk insan) anlamında kullanılıyor .siz yine kullanmayın bunu anneniz için .
Konu ıcın ; önceki yazdıklarınızla şimdiki yazdıklarınız tutuşmuyor siz kendınız içinde mi acaba bi psikolojik destek alsanız ? O size beddua ediyor siz ona hasta olduğuna inanıyorsanız hasta insanın sizi de hasta edebileceğine inanın .
Kendınız için de adım atıp yardım alabılırsıniz yoksa birbirinize zindan edeceksınız hayatuBen zaten onun hareketleri yüzünden etkileniyorum. Yoksa ben asla sevmem böyle şeyleri sırf annem beni geriyor. Onun değişik lafları beni başka birisi yapıyor
İnsan eti ağırdır. Biz anneanneme bakarken onun gücüne giderdi bize muhtaç olmak o yüzden huysuzlanırdı. Normal hali hiç böyle olmadığı için bilirdik kaldıramadığını, hoş görürdük. Belki siz çok yoruldunuz ve yaşınız çok genç olduğu için bu yükün altında ezildiniz, sizi de anlıyorum. Sosyal hizmetlerle bir görüşün isterseniz yapılabilecek bir şey var mı diye?Her sabah yataktan kalkıyoruz evde şu yok bu yok bakkala gitmedin markete gitmedin çöp atmadın vs vs her gün böyle. İster istemez geriliyorum laf söylüyorum. Ben hasta olmasam böyle mi olurdu allah senin eline beni nerden düşürdü aman allahım sabah sabah sıralıyor. E bende insanım bakkala ben gidicem çöp ben atcam ev ben temizlicem bu ne ya? Nerden baksak iki ucu sıkıntılı. Allah akıl versin ne diyim
O sizin imtihanınız. Sizin de ondan başka kimseniz yok şuan. Duymazdan gelin. Yapabileceğiniz başka hiçbişey yok. Hasta olmasaydı başka yollar olurdu belki. Ama şuan için tek çare susmak. Siz sustukça o sakinler. Zamanla olacak tabi. Karşılıklı polemiğe girmeyin. Ne dese he deyin. Unutmayın ki siz de bir gün onun yaşında onun psikolojisinde olacaksınız. Hastalıklar da genetiktir. İlerde sizin kızınız size nasıl davransın istiyorsanız öyle davranın. Zamanla düzelir inşallah.Sinirlenince hep deccal birisi
Ben zaten kendimi yaşıtlarım kadar asla şanslı hissetmiyorum. Benim yaşımda olup tek derdi makyaj malzemeleri alamadığı iphonesi olan insanlar var. Benim ise altına girdiğim yüke bakın. Yeri gelince sen olmasan bana kim bakardı der işine gelmeyince de böyle der. Narsist değişik bir kadın. Annem olduğu için değil insan olduğu için diyorum ilk başta bunu. Bazen tiksinmemek elde değilİnsan eti ağırdır. Biz anneanneme bakarken onun gücüne giderdi bize muhtaç olmak o yüzden huysuzlanırdı. Normal hali hiç böyle olmadığı için bilirdik kaldıramadığını, hoş görürdük. Belki siz çok yoruldunuz ve yaşınız çok genç olduğu için bu yükün altında ezildiniz, sizi de anlıyorum. Sosyal hizmetlerle bir görüşün isterseniz yapılabilecek bir şey var mı diye?
Sosyal hizmetlere sıcak bakmadınız sanırım? Teyze, anneanne vs yok mu en azından bir büyüğün varlığı güç verir bazen.Ben zaten kendimi yaşıtlarım kadar asla şanslı hissetmiyorum. Benim yaşımda olup tek derdi makyaj malzemeleri alamadığı iphonesi olan insanlar var. Benim ise altına girdiğim yüke bakın. Yeri gelince sen olmasan bana kim bakardı der işine gelmeyince de böyle der. Narsist değişik bir kadın. Annem olduğu için değil insan olduğu için diyorum ilk başta bunu. Bazen tiksinmemek elde değil
Her dediğine he tamam deyip hayatımı neden onun kararlarına göre yönlendireyim ki? Annem her şeyi yaparsa onun yaptığı doğrudur mu diyeceğim? Onun yerine ölürse ölür deyip bağrıma taş basarım. Hayatta tek benim annem ölmüyor ölmeyecek. Yıllar sonra ona sustuğum her ne varsa benden kat ve kat çıkacak. Annem de olsa onun bana verdiği psikolojik yeri gelince fiziksel şiddeti neden kabul edeyim? Bugün bana kaç kere sg evden dedi bakın defalarca. Ben başımı alıp evden gitsem polisle beni arar benim adım kötüye çıkar beni rezil eder. Yanında hiç kimse yok benden başka kırk yılın biri gelen arayan soran kardeşi var onın dışında kimsesi yok ama hala değişik aptalca davranmaua devam ediyor. Bazı insanların başına çözümü olmayan hastalıkta gelse iflah olmuyor annem olsa da bu böyleO sizin imtihanınız. Sizin de ondan başka kimseniz yok şuan. Duymazdan gelin. Yapabileceğiniz başka hiçbişey yok. Hasta olmasaydı başka yollar olurdu belki. Ama şuan için tek çare susmak. Siz sustukça o sakinler. Zamanla olacak tabi. Karşılıklı polemiğe girmeyin. Ne dese he deyin. Unutmayın ki siz de bir gün onun yaşında onun psikolojisinde olacaksınız. Hastalıklar da genetiktir. İlerde sizin kızınız size nasıl davransın istiyorsanız öyle davranın. Zamanla düzelir inşallah.
Valla hiç kimsesi yok. Annesi yeni öldü ne teyze ne dayı hiç kimsesi yok benden başka. Babamla da ayrı yiğenleri var ve kardeşleri var 2 tane. Akıllarına gelince ararlar işte arada gelirler. Ve böyle bir insan yeri gelince benim üzerime yürüyüp mahalleye rezil edecek derecede davranıp nankörlük yapıyor. Akciğer kanseri ölecek mi kalacak mı belli değil hastayım diye yakınır ama eline odun alıp beni dövmeye gelirken sıkıntısı yok. Allah ıslah etsin diyecek bir şeyim yok. Ben böyle birinin hastalığına da inanasım gelmiyor. Evde konuşmasın sussun diyorum artık bana batıyor bugünkü yaptıklarından sonra.Sosyal hizmetlere sıcak bakmadınız sanırım? Teyze, anneanne vs yok mu en azından bir büyüğün varlığı güç verir bazen.
Şiddet görüyorsanız işin rengi değişir. Bir yol bulup kendi başınızın çaresine bakın o zaman vicdan yapılacak bir durumda değilmiş yani.Valla hiç kimsesi yok. Annesi yeni öldü ne teyze ne dayı hiç kimsesi yok benden başka. Babamla da ayrı yiğenleri var ve kardeşleri var 2 tane. Akıllarına gelince ararlar işte arada gelirler. Ve böyle bir insan yeri gelince benim üzerime yürüyüp mahalleye rezil edecek derecede davranıp nankörlük yapıyor. Akciğer kanseri ölecek mi kalacak mı belli değil hastayım diye yakınır ama eline odun alıp beni dövmeye gelirken sıkıntısı yok. Allah ıslah etsin diyecek bir şeyim yok. Ben böyle birinin hastalığına da inanasım gelmiyor. Evde konuşmasın sussun diyorum artık bana batıyor bugünkü yaptıklarından sonra.
Bugün kendi kendine sinir krizi geçirip odamın kapısına vurmaya geldi. Kapıyı kilitlemesem beni öldürecek o sinirle. Sonradan bana diyor ki lafı söyleyip korkmayacaksın hak ediyorsan o odunu kafana yiyeceksin. Böyle bir zihniyet olabilir mi ya? Hadi ben o kapıyı açtım benim elim armut mu topluyor ben sana bi tane vursam ne oluyor? Bu zamana kadar elimi kaldırıp dövmedim diye ben korkak mıyım?Sonra da yorulup ölüyorum diye evde bağırıyor. Böyle birini kim ciddiye alır ki?Şiddet görüyorsanız işin rengi değişir. Bir yol bulup kendi başınızın çaresine bakın o zaman vicdan yapılacak bir durumda değilmiş yani.
Yazdıklarınız karşısında hayrete düşüyorumOnun yerine ölürse ölür deyip bağrıma taş basarım. Hayatta tek benim annem ölmüyor ölmeyecek.
Niye bazı şeyleri doğru söylediğim için mi hayrete düşüyorsunuz?Yazdıklarınız karşısında hayrete düşüyorum
Eyvah ki ne eyvah
Sizinde psikolojik olarak yardım almanız gerekiyor bence çünkü durumunuz hiç iyi değil
Ya bakım evine vereceksınız yada tedavi için adım atacaksınız. Gerekirse vasi ataması isteyeceksınız tedaviyi reddederse . Sizde çok sağlıklı durmuyorsunuz bian evvel kendınız içinde bi adım atınBen zaten kendimi yaşıtlarım kadar asla şanslı hissetmiyorum. Benim yaşımda olup tek derdi makyaj malzemeleri alamadığı iphonesi olan insanlar var. Benim ise altına girdiğim yüke bakın. Yeri gelince sen olmasan bana kim bakardı der işine gelmeyince de böyle der. Narsist değişik bir kadın. Annem olduğu için değil insan olduğu için diyorum ilk başta bunu. Bazen tiksinmemek elde değil
Her dediğine he tamam deyip hayatımı neden onun kararlarına göre yönlendireyim ki? Annem her şeyi yaparsa onun yaptığı doğrudur mu diyeceğim? Onun yerine ölürse ölür deyip bağrıma taş basarım. Hayatta tek benim annem ölmüyor ölmeyecek. Yıllar sonra ona sustuğum her ne varsa benden kat ve kat çıkacak. Annem de olsa onun bana verdiği psikolojik yeri gelince fiziksel şiddeti neden kabul edeyim? Bugün bana kaç kere sg evden dedi bakın defalarca. Ben başımı alıp evden gitsem polisle beni arar benim adım kötüye çıkar beni rezil eder. Yanında hiç kimse yok benden başka kırk yılın biri gelen arayan soran kardeşi var onın dışında kimsesi yok ama hala değişik aptalca davranmaua devam ediyor. Bazı insanların başına çözümü olmayan hastalıkta gelse iflah olmuyor annem olsa da bu böyle
Annene yarin bir şey olupta tek basina kaldığın zman keşke bağırıp çağırsa diyip bu yazdığınız yazilari okurken vicdanın sizlamaz umarım...once senj anlamaya çalıştim destek vermek istedim ama bir anneye de mayasi bozuk denmez o kadin seni karninda tasidi hayat verdi yıllar sonra cok aglarsinZaten üzülüyor onda bir sıkıntı yokki. Benim için bir sürü fedakarlık da yapmış birisi aması var işte. İnsana minnet duygusu yok. Değişik birisi bunu ben seçmedim ben hep biliyorum zaten yanlış psikolojide olduğunu. Psikolojik hapta içse bu kadın aynı mayası böyle. Bir laf desen dünyayı başına yıkar insanın. Şimdi hasta ya bir şey desem allah senin eline nerden düşürdü der. Her zaman diyorum bir ayağın çukurda kansersin hala ağzın açılınca beddua ediyosun derim hala devam eder çünkü. Annem olabilir iyi yönleri olabilir ama kötü yönleri de çok var. Buda onlardan biri annem yine bakarım ederim ama değiyor mu hayır bazen aynı evde onunla nefes almak bile istemiyorum
Siz iyimisiniz fiziksel şiddet ne yaaaBakım evi almaz anneniz gençtir tahminimce. Takmamaya çalışın. Gerekirse fiziksel karşılık verin evden gitmekle tehdit edin kendine gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?