dediklerin doğruysa ben seni anlıyorum ama yapacak bir şey yok başa gelen çekilecek çünkü öldüğü zaman üzüleceksin. ölüm başka bir şeye benzemez. onun da son zamanları ise hele, bırak istediğini yapsın sen karşılık vermemeye çalışacaksın elinden geldiğince ve takmayacaksın dediklerini. hasta bakmak elbette zordur ama market, çöp vs. bunları senin yaşında tek yaşayan yaşıtların da yapıyorlar, ben de yaptım. hasta bakma sorumluluklarını kastetmiyorum ondan hariç genel olarak evi çekip çevirmeyle ilgili dediğim. annenin kardeşleriyle konuşabilirsin, onunla konuşup biraz yüreğini yumuşatabilirler. evet hayatı çekilmez kılan anneler de vardır, mental olarak hastadırlar ya da bir şeylerle başa çıkamıyorlardır. o yüzden anlıyorum, ama karşılık vermen durumu sadece daha kötü yapar ve senin hiçbir faydana olmaz. sen olgun taraf olmak zorundasın ve anneni kendisinin haline ve içinde olduğumu duruma uyandıracak şekilde sakince konuşmalar yapmak zorundasın. senin yaşında ne kadar olgun bir çocuk olursan ol bu konuşmaları yapmak çok zor, senin daha kendi enerjini kontrol edebilmen çok zor. o yüzden hiç karşılık verme ve kötü konuşup sinirlendiğinde ondan uzaklaş daha iyi. bu seni ezik yapmaz tam aksine büyüklük sende kalır. sen küçük olmana rağmen. çok üzgünüm