Annenize ve Babanıza karşı vicdanınız rahat mı?

Abinin buyuk oglu 3. Sinifa gidyor o bu kufurlerden cok dayak yedi bizim ufaklarda 5 yaşına girecekler . Cocuklar aslinda buyuk olandan duyuyorlar herseyi.
1 ay once abiminkiler bizde kalmak istedi aksine onlarda birbirlerini ck seviyolar cocuklari kapidan almaya gittigimde yegem bir daha olmayacak gitmeyeceksiniz kemiklerinizi kirarim dedi bende asagidan duydum.
Halbuki ne var boyle yapacak ama iste. Snraki haftada benimki onkarda kaldi bende ina gidin oynayın ama yatmak yok bebegim tamammi dedim. Ondan sonra onlardanda boyke bir talep gelmedi bize.
Cok bos muhabbetler annemizle babamiz bizimle alakali hic dertlenmemeleri gerekiyor ama sndi annem her ikimizi evde karsilastirmamak icin plan yapıp uyguluyor.
kafalarinin en dinc olmasi gereken zamanlarda.
Kac kisiden duyuyorum birhafta kardesler cocuklari topluyor bakiyor obur hafta diger kardes aksama yemege hoop bizim bunlari gani gani yapıyor olmamiz gerekiyor aslinda

benimde vicdanim hic rahat degil

Bende karismamistim ki olaylarin ucu cocuguma annemein anlattıkları beynimi donduruyodu niyetide bozunca elime firsat geçince serdim herseyi ortaya ama abimin hala bilmedigi cook sey var. Bunkar olana kadar abim bir bilse s.cacak agizlarina diyodum simdi abinin bizim agzimiza s.ctigi geliyor aklima. Benimde annem veb senle derrlesemiceksem kimle dertlescem diyordu hep ama ben durmadim iste.
Buarda benin abimle yegem cok guzel anlasiyorlar .
Ha birde o kavgada abim babam arya girecekken oldururum kendimi gorursunuz diye agladi bende bende cekip giderim yuzume hasret kalirsiniz anlatin beni kotu etmeyin sizde konusun dedim ama o kadar buyukbbir kavga olduki cam kapi kapali olmasina ragmen butun apartman duymus herseyi. Dilimiz kopaydi

Ben de çok üzülürüm asla ne yapsak da haklarını ödeyemeyız buyuk bır sorumluluk aıle olup cocuk buyutmek, yetıstırmek,okutmak..Açıkcası anne olana kadar cok da kendımı hatalı bulmazdım, ama sımdı benım yaptıgımı kızım bana yapsa ne yaparım korkusu sarıyor benı de..Allah yanımızdan ayırmasın onları ..Onlara saglık versın ınsallah acılarını göstermesın ben ölurum herhalde

Keşke annen anlatmasaydı sana farkında olmadan doldurmuş seni banada teyzem dayımı şikayet eder küserim dayımla yani insan doluyor, Abi'n ile yengenin anlaşması güzel birşey bunun için katlanacaksınız en azından mutlular hem sende yengeni sevdiğinden bahsetmişsin herşey yengenin annesi yüzünden mi oluyor gerçekten ortada kavga edicek bir olay göremedim Allah selamet versin

Normalde hiç duygusal biri değilim.
Ama ailemden 3 aydır Türkiye'nin bir ucundan diğer ucu mesafesi kadar uzağım.
Uzun bir müddet de göremeyeceğim.
Ve bu akşam da hakikaten çok özledim.
Konunuzu okumadan vicdan muhasebesi de yapmıştım kendimce.
Üstüne konunuzu okumak hiç iyi gelmedi.

Lütfen anne ve babanızı ezdirmeyin.
Babanıza acil şifalar diliyorum...

Ben esini seven kadinin esinin ailesinede saygi duymasi gerektigini dusunuyoeum saygisini kaybetmemeli tamam mesafeli olabilir.sonucta sevdigin adami bu insan yetistirmis .tabi cirkef ailelerden bahsetmiyorum .fedakar kendini bilen cocugunu seven aileler.kendini uzme artik herkes er yada gec ektigini biciyo onlarda anlayacak ama yine insanin ici kaldirmiyo onlarda canimiz .kiz kardesim yok olmasini cok isterdim abimlerle hep mesafeliyim hic dert ortagi olmadim bu saatten sonra olmamda heralde .

Ben vefali biri oldugumj dusunuyorum kadinin bize ck iyilikleride oldu bir donem sirf goz yumdum olanlara çocuklara bagrirken benimkinede bagriyordu ki ben dayanamam boyle seylere hadi dedim hepsine bagriyor yirtiklik etme kendimi sakinlestirdim bu küfür olayından sonra yasanankar ve söylenenler bende kayisi kopardı. Cok defa yengemle annesi ve abim arasjna girio abime akil verdik oda onun annesi bisey yok idare et diye halbuki ankattigi seyler taktigi seyler kotu bile degildi pisman degilim icim rahat en azindan o konuda baskalari gibi en bastan filmi koparmadik. Annem bir iki kere yengemi uyardi bana böyle boyle yapıyor kaldiramiyorum die ida idare et hasta demis annemde ben ogluma hic aoylemedjm bunlari ama siz cok şikayet ettiniz demis aba altindan sopa gosterdi yengemde annemde ozur diledi ama annesini hic uyarmadgi icin ondan korkutugundan olaylar cig gibi buyudu

Bende kiz kardesim olsun cok isterdim esiminde kiz kardesi yok . Esimlede herseyi oturuo konuşmuyorum olaya hic dahil degil kotu manada bilesin kendini hic istemem
boyle boyle hepsi bende duruuor yani

Nasil basim ağrıyor gozummu cikiyor bilmiyorum bibyandan hafifleyio obur yandan düşünüp üzülüyorum
insan gibi insan olmak ne zor.

Bende kiz kardesim olsun cok isterdim esiminde kiz kardesi yok . Esimlede herseyi oturuo konuşmuyorum olaya hic dahil degil kotu manada bilesin kendini hic istemem
boyle boyle hepsi bende duruuor yani
Ay benimde dayımla teyzem böyle takma Canın sonuçta bakma ölüyorum de ilk Abi'n gelir yanına, teyzemle dayımda kavga eder biri 40 diğeri 42 yaşında son olay teyzem dayıma bağırmış 2 aydır konuşmuyorlar ben de gitmiyorum dayıma dün dayıma gitmiş yemeğe dayımın kızı çağırmış,e sana bunu bunu demedi mi hani küstün diyorum lafı değiştiriyor:) yani kardeş arasına girilmez ben bunu anladımve evet kız evlatta kız kardeşte ömre bedel bence:)

erkek ve kız çok farklı açıdan bakıyor kız çocuk vefalı oluşundandır sanırım ailesinin üzülmesine izin vermeyince erkek ve kız çocuk arasında kırgınlıklar çıkıyor erkekler lütfen ailelere birazdaha duyarlı davranalım

benimde erkek kardeşimin eşi tam bir felaket fesatlığıyla herkesi birbirine düşürdü ama benden kaçmaz ben herşeyin farkına varıyordum herkesin gözlerini tatlı diliyle kör etmişti beni kıskandığı için aileden men etmeye çalışmalar herkesi benim üzerime salmalar ama ben kül yutmam maskesini düşürdüm herkes karakterini çok iyi ğrendi haysiyeti yok şimdi aile içinde sevmiyor kimse yalanla dolanla biryere gelinmiyor maalesef herkes uyandı

Aslinda yengem abimden da iyi babamin yaninda hastanede birgün beraber kaldikvbir bardaktan yedik ekmegi bolustuk oda bende hic yssananlari konusmadik halbuki abimin normale donmesi zsman aldi.
Su dayiyla teyze konusu cok hosmus buarada

birde alinti edemiyorum son yazan arkadasin abisinin tavrı nolmus merak ettim

Bu arada annemde teyzemde yengem ile dayımdan bin kat daha iyi anlaşır ya klasik erkek kardeş muhabbeti takma bizimkiler 20 li yaşlarda birbirlerini tartakladıklarıda çok olmuş bunlar kavga eder genelde herkes teyzemi tutar dayıma küser sonrahooop bunlar barışır

Çok üzüldüm gerçekten abinizle bunları yaşamanıza
anne ve babanın yerini hiçbir şey dolduramaz
hayattayken kıymetini bilmemiz gerekir

Anneniz babanız henüz ölmeden onları o kadar mutlu edin ki kaybedince bir an bile doğru hata yaptım ama sonunda yanlişimi anladım diyebilin :)

bence sizin degil abiniz olacak sahsin dusunmesi lazim anne baba ve kardesine karsi vicdaninin rahat olup olmadigini.sizin anlattiklariniza gore onlara yaptiginiz kotu birsey yok.hata yapmamis kimse yok bu dunyada onemli olan ders alinip duzeltilmesi zor olan da bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…