Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

Sizinle yaşınız genç ve *makul * bir olarak gördüğü için evlenmek ister .Sevdiğinden değil yani

Öyle bile olsa adam herşeyimle benimle evlenmekte ısrar ediyor bende biliyorum ki ona deliler gibi aşık olduğumu düşünmediğini biliyorum.
Ben de diyorum ki 10 küsür yaş farki ancak deliler gibi aşık oldugunda katlanilacak bir seydir. Karsi tarafin ailesiyle yakin ayni ilde vs yasamak, çevrede kendi yakinlarin yokken hic tanimadigin ve artik ailen oldugunu iddia eden yeni insanlarla muhatap olmak deliler gibi aşık olsan bile katlanmasi zor bir seydir. Yani bence bi daha düşün

Sen bu adamla evlenmek istemiyorsun( gayet farkındasın adamın) sen aile evinden çıkmak ve evli olmak istiyorsun. Ben sevgilin, annen ve sen olmak üzere ucunuzde de hata goruyorum. Sakin kaçma, otur mesleğini yapmaya çalış ve para kazan. Paran yok, ailene sırt çevireceksin, bir de kacmissin 8 saat uzak yere. Seni ham yapar o adam. Ama aile evinde artık annenle yaşamama ve kendi özel hayat isteğini de anlıyorum ama bunun yolu kaçmak değil kendi paranı kazanıp ona göre es tercihi yapmak.
Bu ülkede yaşadığım müddetçe bu süreç uzayacak gerçekleri farkındayım deniyorum şimdilik sonuç bekliyorum ancak ne zaman gerçekleşir bilmiyorum belirsizlik sis var önümü goremiyorum
Sevmiyor sizi sandığınız kadar .seven adam kesinlikle görüşmeye çalışırdı .hala bu adamın peşinden mi gideceksiniz saçmalamayın lütfenn
Doğru diyorsunuz saçmalık olur bu . Ona kalırsa da ben çaba göstermiyorum hep o çabalıyor çalışıyor falan ne işime yarıyorsa benimle bir gelecek kurmak için çalışıyor pehh 😏

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
Annen haklı bır ay olmasada 5 sene sonunda kesin ayrılmak isteyebilirsin adam senden fazla büyük. Bak diğer şeyleri göz önünde bile bulundurmuyorum. Benim eşim benden 4 yaş büyük ama sanki bazen 14 yaş varmış gibi davranıyor. Erkeklerin kafası çok çabuk durgunlasiyor bunu kendine yapma.

Bu taraflarda düğün dernek olunca akrabalarında evlenen o zaman koşa koşa geliyor izin ayarlayıp...
Tanımak konusunda iyi tanımıyorum ancak şefkatli yaklaşıyordu
"İyi tanımıyorum" dediğiniz biriyle evlenme planları yapıyorsunuz. Bu kendinize mantıklı geliyor mu yahu?
Ben iyi tanımadığım birine bi torba alışverişimi bile emanet etmem, siz hayatınızı birleştiriyorsunuz. Bu kadar mı yokluk?

Tereddüt halindeyim bende emin olamıyorum ancak uzun zaman sonra ilk defa bu kadar istekliyim kendi hayatımı kurmak konusunda gönül isterdi tabi ; mesleğimi icra edebileyim ve tekrar seçenekleri bir bir gözden geçireyim belki de vazgecebilirdim ancak şartlar değişmiyor bekleyiş sürüyor. Annemi sormuşsunuz ; beni sürekli eleştiren biri ; bana zerre kadar güvenmez herşeyi sorgular yalancı biriyim onun gözünde ben ; çocukkende öyleydi aslında arkadaşlarımın anneleri bile bana annemden daha çok guvenmis olabilir . Yakında çocukluk arkadaşım olan kız evleniyor onun için o kızın seçimi iyidir şüphem yok aklı başında ailesinin sözünden dışarı çıkmayacak biri diye söylüyor damadı tanımıyorum ama kızı tanıyorum yeterli diye ancak bana gelince benim bütün tercihlerim yanlış baştan sona kadar ben çok saf davranıyorum anneme göre üniversite bitirsemde cahilim bilgisizim ancak resmi işlerinde hep bana danışmaktan geri kalmıyor
Anneni dinle pişman olursun ben dinlemedim pişman oldum annen anladığım kadarıyla toksik bir anne değil fikrini tatlı dille anlatıyor kavga dövüş değil bence annenin de gönlü olacağı biri olsun

Anneni dinle pişman olursun ben dinlemedim pişman oldum annen anladığım kadarıyla toksik bir anne değil fikrini tatlı dille anlatıyor kavga dövüş değil bence annenin de gönlü olacağı biri olsun
Size ne oldu ki ? Lütfen anlatın.

Sakın öyle bir hata yapıp kaçma seni sevse saysa ailene de saygı duymak zorunda usulüne göre gelip tanışıp istemesi lazım sonra ilerde derler biz seni istemedik kendin geldin. Birde uzaktan hiç tanimadigin biri belki yalan söylüyor bir çok konuda yaşadığı yeri çevresini gördün mü de gözü kapalı inanıp kaçmayı düşünüyorsun daha yaşın çok genç sana bı abla tavsiyesi sakın evlenmek için evlenme evlilik sandığın kadar kolay bişey değil. Ben eşimle normal gelip istenerek , nişan, düğünle evlendigim halde kavinvalide ile tartıştık gelmeseydin zorla mı aldık dedi. Bu kadın beni nisanlimdan çok arayıp kızım kızım diyen biriydi inan ki alana kadar herkes çok iyi aldıktan sonra gerçek yüzünü görüyorsun sakın kanma kardeşim aklını basima topla çok pişman olursun.

Sakın öyle bir hata yapıp kaçma seni sevse saysa ailene de saygı duymak zorunda usulüne göre gelip tanışıp istemesi lazım sonra ilerde derler biz seni istemedik kendin geldin. Birde uzaktan hiç tanimadigin biri belki yalan söylüyor bir çok konuda yaşadığı yeri çevresini gördün mü de gözü kapalı inanıp kaçmayı düşünüyorsun daha yaşın çok genç sana bı abla tavsiyesi sakın evlenmek için evlenme evlilik sandığın kadar kolay bişey değil. Ben eşimle normal gelip istenerek , nişan, düğünle evlendigim halde kavinvalide ile tartıştık gelmeseydin zorla mı aldık dedi. Bu kadın beni nisanlimdan çok arayıp kızım kızım diyen biriydi inan ki alana kadar herkes çok iyi aldıktan sonra gerçek yüzünü görüyorsun sakın kanma kardeşim aklını basima topla çok pişman olursun.
Doğru alana kadar hepsi göz boyama gösteriş çoğunlukla . Köprüye geçene kadar tabiriyle

Doğru alana kadar hepsi göz boyama gösteriş çoğunlukla . Köprüye geçene kadar tabiriyle
O adamın babası da ne çok şeyler vaat etti bana ohoohoo kızım iş yerini büronu da açarım vs diye istersen dükkan da açarım falan filan çalışmak istiyorsan destekçin olurum diye 🤷

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
Bana da adami sevmiyoraunuz hissi geçti malesef. Aşık olmaan evlenmeyin

bir kadının hayatını kurmasının tek yolu evlenmek mi?
başka hiç bir yolu yok mu ki bu kadar ısrarla evlenmek istiyorsunuz.

O adamın babası da ne çok şeyler vaat etti bana ohoohoo kızım iş yerini büronu da açarım vs diye istersen dükkan da açarım falan filan çalışmak istiyorsan destekçin olurum diye
Annen gerçekleri görüyor inşallah sende görürsün evlenirsek bir süre kaynanamla oturcam demisin bir girersen o eve çıkamazsın ayrı Evi unut
Bilmiyorum şartlar değişti sanki şimdi de kiracı çıkacak biz oturacağız diyor adam

Back
X