Annemlerin yanina tasinmali miyim?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Annemlerin iki sokak ustunde oturuyoruz. Genel olarak esim de bende annemlerle iyi anlasiriz sorunumuz yoktur.

Simdi evimizi degistirmeyi planliyoruz, bir aileyle anlastik su an kredi expertiz islemleri yapiliyor bir aksilik cikmazsa haftaya satis islemi gerceklesecek.

Biz de bir yandan baska evler bakmaya basladik tabi. Yine annemlere yakin civarlari degerlendiriyoruz bazi sebeplerden dolayi cok uzaga gitmememiz gerekiyor.

Tamamlanmis ev alternatiflerimiz var, ancak ben ilanlar arasinda bir kac tane site projesi gordum. Su an insaat haldeler. Haziran temmuz gibi tamamlanacakmis begendigim bir tanesi. Su an topraktan satista oldugu icin site fiyatlarina gore epey makul aslinda muhtemelen bittiginde iki katina yakin olacaktir satis fiyatlari.

Ancak evi subat sonu bosaltmam gerekiyor. Babam o arada bizde kalirsiniz insaat bitene kadar diyor. Babamlar evin site olusuna sicak bakiyor ve ayni paraya sokak arasinda bir dubleks daire alacaginiza bir kac ay sabredin yanimiza yerlesin ev bitince yerlesirsiniz en azindan daha kaliteli bir hayatiniz olur diyor.

Babamin su an tamamlanmak uzere olan bir dairesi var miras kalmisti, ya da gecin orda oturun yanimiza gelmek istemezseniz diyor. ama sorun su ki 3 4 ay icin ikea dolaplarimi kur kaldir yaparsam muhtemelen tekrar kullanamam mahvolurlar. Bir de esya yenileme durumum soz konusu degil zaten daha 2,5 yillik evliyim. Bir de o evi kiraya verecekler simdi benden kira da almazlar yetmez gibi bir de sifir ev ama ben bir kac ayligina hem zapt etmis olurum hemde tasinma esnasinda boyasi badanasi ikinci el olur kesin onu dusunuyorum.

bende sitede buyudum severim ve aliskinim site hayatina. Lux bir site degildi buyudugum yer ama daha duzenli ve nezih olusu cezbediyor beni.

Ayni paraya normal binalardan daire alabiliyorum hatta kalitesine cok takilmazsam dubleks bile alabiliyorum. Onceligimi site olmadan bitmis dairelere mi versem yoksa bir kac ay annemlerin yanina tasinip sonrasinda daha kaliteli bir yasam secsem bilemedim

Insaat sirketi guvenilirse site daha iyi,beklemeye deger
Ben yerinizde olsam ailemin yaninda kalirim. Esyaya da luzum kalmaz,kendi evinize gecince kurarsiniz

İnşaat halindeki evin ne zaman biteceği belli olmaz.
Şuan annenlerle sıkıntı yaşamıyor olabilirsiniz ama aynı eve girince işler değişir. Kv ile yaşamak temalı konuların hepsinde sorun ev üstüne ev olması. Eşin adına karar verme bence ona sor.
Bana soracaksan sebep ne olursa olsun beraber yaşanmamalı.

bu seçimleri tek başına sen yapamazsın eşinle oturup konuşup karar vermen lazım. ben eşimin görevi gereği başka şehirde yaşıyordum doğum için memleketime gelince 3 ay annemde kaldık eşimle ama annemin evinde babam olmadığı için eşim sorun çıkartmadı. buna rağmen bir odanın içerisinde yaşamak bir zaman sonra eşimi bunalttı ki o da annemle çok çok iyidir.
yani senin ailen sen sıkıntı çekmezsin ailen de çok çok anlayışlı olabilir ama iş kocanda bitiyor..

Site icinde ki ev bitince daha degerli olacak. Dolaplarinjz yipransa bile evin fiyatinda ki artis kat kat karsilar. Babanizin diger evinide cikmadn boyatirsiniz ne olacak.
Ben olsam kesin siteyi tercih ederdim

ev üstüne ev olmaz ya. burda çok görüyoruz. kv evi olunca koşarak uzaklaşıyor insanlar, aynı sebep işte. diğer kiralık eve geçin. gereksiz eşyaları da kurmayın. bi süre idare edersiniz. ayrıca bitmemiş inşaata bel bağlamak pek sağlıklı değil. müteahhitin kafası atar yıl sonuna kalır vs.

Öncelikle siteyi tercih edin tabii ki.
Boş ev mi, annenlerle yaşamak mı konusuna gelirsek de, sonuçta kv, kp ile yaşayacak olan eşiniz bence kararı ona bırakın.

Ev ev üstüne olmaz bence,eğer bütçeniz yetiyorsa yine site den alın bitmiş olan evlerden,diğeri henüz inşaat ne zaman biteceği belli olmaz haziran derler eylülde biter temmuz derler ekim de biter o yüzden güvenmek biraz zor olur.Eğer ailenizin yanına giderseniz eşyalarınızı nereye koyacaksınız.

Siteyi hangi firmanın yaptığına göre değişir durum. Büyük firmalar söz verdikleri teslimat tarihini geçirmeyi göze alamıyor. Yok değilse 6-7 ay size 1 yıl olabilir. Ama bence yine de siteye yatırım yapın ve eşiniz ok diyorsa geçin ailenizin yanına. Bir noktada bitecek. Hem de bittiği zaman yatırımınız değerlenmiş olacak.

Esim annemlerin yanina gitmek yada bir kac gecici bir yerde yasamak ikisine de siginti gibi olur diye istemiyor aslinda. Ama ben onceligimi siteden yana kullanmak istiyorum tabiki. Esyalari babamin bahsettigi su an tamamlanmak uzere olan yere kurmadan koyabiliriz bir sure ama iste kurup orda yasamak mi yoksa esyalari kurmadan oraya istifleyip annemlerle yasamak mi onu bilemiyoruz.

Ote yandan normal bir apartmandaki dubleksleri de degerlendirmeyi dusunuyorum. Bitmis bir siteden ev almamiz imkansiz birikimimiz az degil ama kredi cekebilecegimiz tutar az o yuzden cok buyuk paralara giremeyiz oyle.

Eşiniz sığıntı gözüyle bakıyorsa yanaşmayın siz de ailenizin yanında kalmaya..kaç ay sonuçta yazık günah adama
Babanız telkif etmiş,dolapları falan kurmadan çocuk yoksa askılara takarak bikaç ay yaşayamaz mısınız babanızın diğer evinde..çok da yerleşmeyin yani, 3-5 tabak çanakla da idare edilir yani..ben öyle çok yaşadım eşimle..yapılabilir bişey yani

Eşin istemiyorsa düşünme bile o zaman.Eşyaları koli için de bıraksan 6 ay için de bile yıpranabilir sonuçta hava alması gerek,o zaman dubleks evlere bakın.

Sorun o esim babamlarin yanina gitmek hakkinda demiyor siginti gibi diye gecici ev hayati icin filan diyor yani duzen kurulmazsa diye bakariz o gun gelince ama ben duzenimi kurmak isterim diyor

Sorun o esim babamlarin yanina gitmek hakkinda demiyor siginti gibi diye gecici ev hayati icin filan diyor yani duzen kurulmazsa diye bakariz o gun gelince ama ben duzenimi kurmak isterim diyor
heeee o zaman farklıymış..o zaman bahsettiğiniz siteyi beklemek sıkıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…