Öncelikle beni yanlış anlamanı istemem soruyorsun diye fikrimi belirtiyorum..
Anlattığın olaylar eskide kalmış, bence abimler yengemler bizde kaldı diye oraya takılmana gerek yok, çünkü bence bunun sorumlusu annen değildir, sen çocukken olmuş bu kadın ister miydi ekstradan 4 kişinin daha yemeği temizliği ile uğraşmayı.
Anneniz karakter olarak cimri olabilir, ama aynı zamanda anladığım kadarıyla daha çocuk bile doğmadan evini bırakıp koşmuş gelmiş yardımınıza her işimi yapıyor diyorsunuz.
Bende durum tam tersi olmuştu, annem lohusa döneminde benimle kalmıştı ve benim param yoktu, yol masrafları, bazen burda yapacağı yemek için market alışverişine bile kendi cebinden karşıladığı oldu ve bu beni çok mahçup etmişti.
İsterdim ki çok param olsun, annem benim yanımda kalırken onun bütün masraflarını ben karşılayabileyim.
Bazı şeylerin maddi karşılığı yoktur.
Bir de insanlarda şöyle bir kafa yapısı var, o çalışıyor kendi alabilir, o çalışmıyor ona yardım edelim, maalesef çalişan ve çalışmayan aynı sıfata konulmuyor.
Ben şuan çalışmıyorum mesela birine bir hediye aldığımda bile çoğu zaman "sen çalışmıyorsun olmaz neden masraf ediyorsun" Gibi söylemlerle karşılaşabiliyorum..
Belki onlar da öyle düşünüp diğer kardeşlerine daha bonkör davranmış olabilirler.
Benim nacizane tavsiyem, anneni gönderip yemek sepetinden mutsuz bir şekilde yiyeceğin hamburger/pizza yerine annemle başbaşa geçireceğin bu zamanı huzurla pilav kurufasulye yiyerek geçirebilirsin:)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Doğurduktan sonra annenin kıymetini daha iyi anlayacaksın:)