Bir din kulturu öğretmeni ilahiyatçı olarak en çok böyle velilerden çekiyoruz hayatta hiç birşey şey zorlamayla olmaz. İçinden gelmedikçe bir anlam ifade etmez ah keşke dusunebilseler. Bölümün güzelmiş. Ailene bir uzmanla, psikologla aile terapistligi üzerine konuşabilirsin belki. Bu vesileyle seni anlayabilirler umarım. Okuluna güzelce odaklan maneviyatı da onlardan değil kendi araştırmalarında öğren.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben onların beni anlayacağını ya da anlayışlı olacaklarını düşünmüyorum terapi konusunda. Bunu söylesem dalga bile geçerler benimle
Ev işlerine pek karışmam, sadece kendi alanımı düzenli ve temiz tutarım. Bu konuda da çok tartışıyoruz. Bazen giyimime de laf ediyorlar. En çok da onların karşısında susmadığım için
Bence biraz daha sağlıklı bir dünyada derslerine devam edebilmek için sanki susmak da fayda var, seni çok iyi anlıyorum, susmak elbette çok zor ama bilirsin anlamayana ne desen az
Annenizle sakin alcak sesle konuşmayı deneyin. Kendinizi anlatın istekleriniz anlatın. İçten gelmedikçe zorla bişey olmaz . Dini bilgiler verip daha sevgi dolu yetistirilseydiniz sizde daha sıcak bakarsınız eminim
Maalesef yanılmıyorsunuz ilk cümlenizde. Burs kazanınca bile bir miktarını istiyorlar şimdiden . Derslerim varken çalışmak çok zor. Programım çok yoğun
Öncelikle ölme fikri tek çözüm yolun olmamalı. Eczacılık gibi güzel bir bölümde okuyorsun, ailenden destek almadan aldığın burslarla ayakta kalmaya çabalıyorsun. Bunlar büyük başarılar, herkesin yapabileceği şeyler değil. Demek ki baş etme becerilerin iyi. Ölme fikri yerine anne babanın bu tutumlarıyla baş edebilme yolları düşünmelisin. Hayatta her şeyi kontrol edemezsin, evet farklı fikirlere sahip olduğun bir aileye doğmuşsun. Onları değiştirmen mümkün değil ama hayatını kendi doğrularına göre şekillendirmen mümkün. Ölme düşüncelerin çok baskınsa muhakkak psikolojik destek almalısın.
Kuzum sakin ol hepimiz zor zamanlar geçirdik
Dini baskıların yoğun olduğu bir ailede doğdum senin gibi
Başta bana anlatılanları hiç sorgulamadan itaat ettim yaptım iyiydim taki bazı şeyler saçma gelinceye kadar araştırdıkça daha çok uzaklaştım uzaklaştıkça eleştirildim
Eleştirince karşıdakilerinin tavrı tehtide kadar çıktı
Buda beni öfkelendiriyor daha çok tepki veriyordum
Bununla başa çıkmak çok zordu benim içinde
Şimdi susuyorum ve kimseye karışmıyorum
Bana bu teklifle gelene ise hazır değilim deyip geçiştiriyorum
Şuan senin durumunu anlayacak kavrayacak bir bilinç düzeyi yok çevrende
Sadece zamana bırak derslerine odaklan
Bunları atlatacaksın emin ol
İstemediğin şeyleri yapmamanı öneririm. Benim annem de kapanma konusunda baskı yapardı. Kesinlikle kabul etmedim. Sonra beni böyle kabullendi. Ne namazın ne kapanmanın lafı bile geçmez. 18 yaşını geçmişsin, yasal olarak sana karışmaya hakları yok. Maddi olarak destekleri de yokmuş. Yurda geçmeye bak. Maddi sıkıntı olursa part time çalışırsın.