• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam bana beddua ve hakaret ediyor

Kafa yapılarımız uyuşmuyor ailemle. Biraz muhafazakarlar. Namaz kılmam ya da kapanmam için baskı yapıyorlar. Bunun dışında da birçok sebepten tartışıyoruz. Az önce yine küçücük bir sebepten yapmadıkları kalmadı. 20 yaşındayım hâlâ şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik. Annem , Allah seni alsın senin yüzünden başımıza taşlar yağıyor dedi. Onunla tartıştığım için babam bana o***** dedi. Gururum o kadar incindi ki artık. Onca şey söylüyorlar ben cevap verince hakaretlere maruz kalıyorum nasıl boyun eğebilirim buna? Ciddi ciddi ölmek istiyorum onlar yüzünden. Bana böyle davranıyorlar bir de sevgi saygı göster diyorlar aklım almıyor ya. Napıcam ben? Ölmek için dua mı etmeliyim başka şey mi..
Hangi şehirde okuyorsunuz?

Kafa yapılarımız uyuşmuyor ailemle. Biraz muhafazakarlar. Namaz kılmam ya da kapanmam için baskı yapıyorlar. Bunun dışında da birçok sebepten tartışıyoruz. Az önce yine küçücük bir sebepten yapmadıkları kalmadı. 20 yaşındayım hâlâ şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik. Annem , Allah seni alsın senin yüzünden başımıza taşlar yağıyor dedi. Onunla tartıştığım için babam bana o***** dedi. Gururum o kadar incindi ki artık. Onca şey söylüyorlar ben cevap verince hakaretlere maruz kalıyorum nasıl boyun eğebilirim buna? Ciddi ciddi ölmek istiyorum onlar yüzünden. Bana böyle davranıyorlar bir de sevgi saygı göster diyorlar aklım almıyor ya. Napıcam ben? Ölmek için dua mı etmeliyim başka şey mi..
Baban kendi kızına o küfürü edecek kadar muhafazakarmış gerçekten. Tövbe yarabbim şimdi bir şey diyeceğim dilimin ucuna geliyor da neyse. Bir an önce iş bulup bir yandan da açıktan da olsa eğitimine devam edip kurtar kendini oradan canım.

Sonra ülkede ateizm-deizm neden artıyor, işte böyle insanlar yüzünden. Yazık günah ya kıldıkları namaz kabul mü oluyor sanıyorlar gencecik bir insanı dinden soğutunca. Öncelikle size en büyük önerim yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın sakın. Fevri ani kararlar vermeyin yaşınız çok genç çok zor farkındayım elbette. Ama stratejik ve zeki olmalısınız karşınızdaki insanlar zeka seviyesi olarak sizle bir değil zihinleri bulanık ve karanlık önce bunu bilin mantıklı yaklaşımlardan ziyade stratejik yaklaşın. Onları sözlerle değiştiremezsiniz bunu bilin. Evlilikte çözüm değil bunuds unutmayın evlilik doğru insan çıktıgında ve siz hazır oldugunuzda olmalı. Oyüzden sizin şuan için yapmanız gereken en önemli şey kendi ayaklarınız üzerinde durmanız. Bu okulunuzla olacaktır. Biraz sabretmelisiniz. Ek olarak ne kadar kendinizi geliştirebilirseniz kârdır. Online ücretsiz sertifikalar vs ne gerekiyorsa. Çok kritik bir yaştasınız hataya çok müsait oyüzden siz siz olun yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayım zeki olun soğukkanlı olun. Bol bol iletişim insan psikolojisi yönetimi üzerine kitaplar okuyun. İnsanlarla duygusal değil psikolojik bir yaklaşım içinde olursanız daha az yıpranırsınız.

Namaz kılmak kapanmak müslümanların görevi ama bu şiddetle olmaz sana küçükken dini eğitim verdiler mi.Aslinda yapman lazım zorlandıkları için istemiyormusun.Anne baba bedduası almamaya çalis.18 19 yaşındayken benim babamda kizardi.Simdi sadece nasihat ediyor.

Küçükken dini eğitim vermişlerdir. Ama herkesin dini kabul etme şekli aynı olmayabilir. Çocuklarımız dini eğitim almasına rağmen farklı yollara gitmek isteyebilirler. Bu onun hayatı diyip aradan çekilmeyi bilmek lazım.
Ayrıca bu küfrü öz kızına edebilen bir babanın bedduası tutmaz

Annenizle sakin alcak sesle konuşmayı deneyin. Kendinizi anlatın istekleriniz anlatın. İçten gelmedikçe zorla bişey olmaz . Dini bilgiler verip daha sevgi dolu yetistirilseydiniz sizde daha sıcak bakarsınız eminim

Kapanmayla ilgili değil ama çok sebepten küçüklüğümde bile mutlu bir anım yoktur . Çok yıpratıyor insanı seni anlıyorum . Aile kaderdir diyorlar ya aslında bir yere kadar evet maalesef kendilerini hiç sorgulamayan anne babayla yaşamak çok zor . Ahhh neler yaşadım hala yaşıyorum giden bir evladım bile oldu biliyor musun? Kızımı bacaklarımın arasından göz göre göre kaybettim onların yaptıkları yüzünden. Ama hala kendilerini eşsiz hatasız sanıp yaşıyorlar . Nolur üzülme geçecek hepsi . Okulunu bitir çok da güzel bir bölümün var . Hayatının rotası senin ellerinde . Çok zor ama hepsi geçiyor ..

Canım benim, hayatın o kadar başında, o kadar masum bir yaştasın ki ...Sana tavsiyem elindeki güçlü kozu başarıyla kullanman, yani okulunu bitirmen, kendini derslerine ver, bu süreçte aşk meşk vb yollara sapma, önce okulun! Kurtuluş da, çare de okumak da.. O zaman seni ailen de ezemez, başka biri de..Ben 26 yıldır çalışan bir ablanım, kimseye eyvallahim yok, kimsenin ağzının içine bakmıyorum. Ekonomik özgürlüğüm elimde. O zaman herkes sana saygı duyuyor. Onlari idare et köprüyü geçene kadar. Çok zıtlaşmamaya çalış elinden geldiğince, Allah yardımcın olsun canım 🙏
Teşekkür ederim 💜

Konunu okuyunca biri gırtlağıma yapıştı sanki , inan geçecek bitecek bu günler
Baskı davranışı kendi doğrusunu onaylatma ihtiyacından doğar karşı çıkma onayla tartışmaya çevirme
Evet doğru haklısın öyle olması lazım de hiç bir şekilde savunmaya geçme ama bildiğini okumaya devam et çünkü din konusunda tavizin bir leveli yok çarşafa medreseye kadar konu uzar fiziksel şiddetten bahsediyorsun bu süreci sessiz ve cevapsız bırakman lazım
Sabrediyorum konuşmamaya çalışıyorum ama bazen sinirlenince kontrolü kaybediyorum

Nedense çalışmaya başlarsan kendine yeni bir hayat kurmana izin vermeyecek kazandığını kendileri harcayacak gibi bir izlenim bıraktı bende ailen. İnşallah yanılıyorumdur. 3 sene kısa bir zaman dilimi değil şiddet ve hakarete katlanabilir mı insan bu kadar süre bilemedim. Okurken çalışma imkanın var mı acaba mesela sınıf arkadaşlarindan birine ev arkadaşı olsan kiraya katkı sağlayabilecek okulunu da aksatmayacak bir iş olsa çok iyi olurdu senin için böylece ailenin yanından ayrılırdın. Şikayette bulunmakla tehdit ederdin şiddetten kaynaklı hani
Maalesef yanılmıyorsunuz ilk cümlenizde. Burs kazanınca bile bir miktarını istiyorlar şimdiden . Derslerim varken çalışmak çok zor. Programım çok yoğun

Mümkün olduğunca az muhattap... 3 günde bir sınavınız olsun nereden bilecekler, okuldan eve gelin merhaba merhaba, ders çalışmam lazim deyin kapanin odaniza, kimsenin baskısıyla din olmaz, dayanın lütfen, sakin okulunuzu ihmal etmeyin, geçecek bu günler, sizi kocaman kucaklıyorum ❤️
Kendime ait odam yok ama kütüphaneye gidiyorum genelde. Yorumunuz için teşekkür ederim 💗

Seni hakem etmeyen bir aile de dünyaya gelmişsin

Ama sana bravo çok güzel bir bölüm kazabmışsın

Başka anne baba olsa seni el üstünde tutardı

Az sabır başka yollara sapmadan hayatını kurtarmaya bak

Yavaş yavaş uzaklaşma İn yollarını bul o evden
3.cumleyi kaç kere söyledim onlara ama nafile. Evden uzaklaşmanın tek yolu da mezun olup çalışmak. Ama 3 yıl nasıl geçecek bilmiyorum

Namaz kılmak kapanmak müslümanların görevi ama bu şiddetle olmaz sana küçükken dini eğitim verdiler mi.Aslinda yapman lazım zorlandıkları için istemiyormusun.Anne baba bedduası almamaya çalis.18 19 yaşındayken benim babamda kizardi.Simdi sadece nasihat ediyor.
Kendileri bir eğitim vermediler yazın kuran kursuna gidiyordum ve ortaokulu imam-hatipte okudum evime yakın olduğu için

canim benim, yanimda olsan da sana sarilsam keske. ailen gibi insanlar ne derler muslumanlari. onlar icin din degil etrafin ne dedigi onemli... cok guzel bir bolumun var, mumkun oldugunca az hasarla bu donemi atlatmaya calis. ailen gibi degil de, nasil faydalanabilir diye dusun, seni kiskirtmak icin bir seyler soyluyorlarsa cevap vermemeye calis.. genelde kavga meseleleri neyden dolayi cikiyor?
Ev işlerine pek karışmam, sadece kendi alanımı düzenli ve temiz tutarım. Bu konuda da çok tartışıyoruz. Bazen giyimime de laf ediyorlar. En çok da onların karşısında susmadığım için

Yorumunuz beni rahatsız etti. Anne-baba bedduası almayın dediğiniz kız ailesinden beddua ve hakaret işitiyor!

Back