- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.916
- 133
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Bak Gangsta bana soğuksun vicdansızsın vs diyorlar burada
Babamın kalbi durdu aynı gece 3 kere
Annem aradı doktorlar elinden geleni yapıyormuş dedi özetle gitti dedi
Bunu ciddiyeti anlaşılsın olayın diye yazdım neyse babam bir doktorun yoğun çabası ve kalp masajında inat etmesi ile geri gelmiş
Olay ocakta oldu yazın babamlara gittik
Bu arada hayatındaki tek olumlu şey sigarayı bırakması oldu
70lik rakı almış geldi
Evde annem anneannem ben eşim ve babam var
Anneannem zaten içmez annem şeker var diye yıllardır içmiyor
Eşim ve babam oturdular ben annemlerle çay içtim
Sonra yanlarına gittim eşim ve babam içiyor bana da doldurdular
70 liği bitirdik o akşam saat 930 dan oğlan uyuduktan sonra
Babam çok içmesin diye çok içtim sabah dediki ben yavaş yavaş iki kadeh içtim siz gençsiniz çok içtiniz babam 68 yaşında idi o Zaman galiba
Az içsin diye içtim ama bu intihar içme vs demedim annem de demiyor
Geçen gittim dolapta bir uzo şişesi X e hediye gelmiş bir kadeh içmiş sevmemiş bize verdi içtim dedi 70 lik uzo 71 lik babam
Hayatlarını kısıtlamamak gerektiğini düşünürüm ben
İnsanları belli bir yaştan sonra alışkanlıklarından isteklerinden mahrum etmek dağa çok çökertip hayat kalitesini de azaltır
Babana güzelce söyle ama bahçesine de gidip arada ağzına iki meyve de atsın yani
Şunu anlatmaya çalıştım, bahsettiğiniz insanlar içind e sorumlu olduğunuz bir tek o var ama siz yanlış yapmışsınız. O koltuğun yeri bagaj değil ve gerekirse 10 dakikada bir duracaksınız ama o çocuk o koltuğa alışacak. Polislerin bilinçsiz olması sizin sorumluluğumuzu yok saymaz. Zibilyon yaşına gelmiş babanızla kazık kadar kocanız yerine oğlumuzla ilgilenin. Hem sinirleriniz daha az bozulur.
Bence eşiniz babanızdan pek haz etmiyor, şeker hastası olduğunu bile bile o kadar yemesine ön ayak olduğuna göreşaka yapıyorum tabi ama bizim bir komşumuz vardı kayınvalidesini hiç sevmezdi, tansiyon hastası kadıncağız bizim bu komşuya kalmaya gelince tüm yemekleri aşırı tuzlu yapar hatta onun tabağına ekstra tuz eklediğini söylerdi aklıma geldi yazdıklarınızı okuyunca, Allah sabır versin size.
bence annen kaçmış canım yaa
Biz erkek arkadaşımla böyleyiz maalesef. Maalesef çünkü o yiyebilir ama benimde iştahım çok müsait yedikçe yiyoruz. 2iştahı açık yan yana olursa.... Ama bunu her daim yapmazlar ayda yılda bir kez çozutmuşlar Pek de üstüne düşmeyin şayet 1 kerelikse. Değilse bile 'kişi kendini düşünmedikten sonra' sen istediğin kadar düşün bi yere kadar. Allah kolaylık versin. Bişeyi merak ettim eşin nasıl doyuyor evde?
Değişik bir ablaydı zaten, üstelik kayınvalidesi sessiz, etliye sütlüye karışmayan bir kadındı.Tövbe yarebbi, kadın ölsün diye nasıl yapılır ya öyle, bi de matah bir şey yapar gibi anlatmış bir yaşıma daha girdim. :/
Öncelikle babanıza geçmiş olsun. Annem ağır diabetik (250 şekere biz şeker demiyoruz o derece) bu sebeple de korkularınızı da, endişelerinizi de çok iyi anlıyorum. Şu anda tek yapabileceğiniz şekerini bol bol ölçmek ve gerekirse insülinini ona göre düzenlemek. Zira bence bütün şeker hastaları potansiyel hırsız .. Kafanı çevirdiğin anda gömüyorlar koca baklavalarıSorsan : "aaa ben ne yedim ki aşkolsun, azıcık tadına baktım" derler. O sebeple de konunuzu okurken sesli sesli güldüm, bazı yerlerde gözümden yaş geldi. Çünkü gerçekten yaşadım yaşadıklarınızı.
Gerçi artık annemin o kadar ağır ve farklı hastalıkları var ki şimdi canı hiç bir şey istemiyor ve yemiyor. (sadece bir kaç kez kavun istediğini duydum zararlıgillerden)
O yüzden bırakın yiyebiliyorken yesinler ama siz de gözünüzü üzerinizden ayırmayın, takip etmeye devam.
Not: Bir süre sonra yemekten bıkacaktır. Şu anda senelerin hıncını alıyor diyebiliriz.
Ananemi şekerden kaybettik oda boğazını tutamazdı her uyardıgımızda ben ne yedim ki derdi
Şeker ciddi bi hastalık da babanın ciddiye alması gerekiyor, şeker hastalarının fotoğraflarını mı göstersen googledan bulup belki biraz daha ciddiye alır
Filmin sonu Tlc ağır yaşamlar dr. Now müdehalesi gerektiricek gibi Allah korusun
Size de geçmiş olsun.
İnsülin almıyor, "Nesi varmış ki insülin alacakmış" modunda.
Evet "Az yedim, yemeden sayılmaz" derken daha löp löp götürüyor.
Bari eşim yapmasa işte, destek aldıkça adam daha da coşuyor; tamamen yemeyecek demiyorum "Abartma" diyorum, "Yeter artık onu da sonra ye" diyorum, eşime çıkışıyorum "Adamın gözüne gözüne sokma, burnunun dibine getirme, destekleme"... Bakalım. Annemi döndüreceğiz eve, yok öyle bir sene gitmek, iki haftaya dönecek. Yoksa ben sinir hastası olacağım.
.
Çocuğun uykuya dalmasını bekledim, geç cevaplıyorum kusura bakmayın.
Aminn
Mune müdürüm, annem de diyabet, zaten babamla bir aradalarken annem perhizlerinden ödün verdirtmiyor. Bilinçlidir baya bu konuda ve babamı da dizginlerdi. Her ne kadar babam kaçak göçek yese de (Bahçeye gittiğinde meyve filan yer çaktırmadan ya da gece uyanır dolaptan mini mini aşırır) annemsiz daha kontrolsüz ve damadından destek de alıyor.
Dediğin gibi o parmak sallanacak sanırım çünkü yolda suratına bakınca ürktüm; şekeri yüksekti ve salt inkar etme-haklı çıkma pahasına gizlemeye çalıştı biliyorum. Gözü, yüzü, yürüyüşü belli etti yani. Eşim farkında değil, hala adamı besleme peşinde. Bir güzel azarını yedi benden ama hala durumu tam idrak edebildiğini düşünmüyorum.
Aleyküm selam, aldı selamınızı "Seni şikayet ettim arkadaşlarıma biliyor musun, bak hastalığını ciddiye alman gerektiğini söylüyorlar" dedim de, "Annen gitti sen mi başladın?" diye triplendi gitti. :) Mümkün olduğunca haşlamaları yaparım, anneme de haber edeyim de bilsin. Gerçi kardeşim dökülmüştür şimdiye. Eşime bi azar daha kayayım buraları okutup.
Çok geçmiş olsun size de Mune; Allah korumuş. Gerçekten şakası yok ya, özen istiyor.
İnşallah. Evet var öyle huyları. Araba koltuğunun altında kuru üzüm-kayısı-dut zulasını da bulmuştu hatta annem. Adam her yerden yeme peşinde.
İnsülin kullanması gerektiği halde mi almıyor? Yoksa dr gerek mi görmedi?
Eğer insülin verilmiş ve kullanılmıyorsa işte bu çok büyük sıkıntı. Aman dikkat diyeyim....
Annenize gelince : Umarım başarabilirsiniz. Bence her iki taraf da tatil moduna geçmiş gibi..
Kuru üzüm vs. ise yine masum. Çalıştığım şirkette bir abi var şeker hastası. Aşırı kilosu da var. Ama her gün bir kaç çikolata yer. İşi dışarıda oluyor genelde Allah bilir daha neler yiyordur..
Annene şikayet et bol bol..
Kahvesini çikolatasız/lokumsuz içmez bey efendi mesela, her gün de kahvesini düzenli içer. Keyfi diye bir şey demiyoruz da işte abartmasa ah.
En azından eşim şeyini çıkarmasa affedersin, adam da coşmasa iyice...
Tabi :)Oğlumun güvenliğini sizden daha iyi düşünebilirim annesi olarak. Tamam?
Uzatmasanız mı artık, konu hem bu değil hem de öyle on dakikaya bir duramazsınız gidip geldiğimiz yollarda. Esas o daha tehlikeli. Ve nasıl bir yolculuk yaşadığımızı da bilmiyorsunuz, çok gereksiz bir duyara girdiniz ciddiyim gerek yok.
Kafanızda kurduğunuz kadar mükemmel olmuyor her şey maalesef.
Tabi :)
Aynı şeyleri emin olun yaşadım. Benim de oğlum var. Çok çok bogustum boğuşmaya gücüm olmadığı zamanlarda yolculuk da yapmadım. Ankara kars arasını 20 dakikada bir durarak gittim. Sizin aman bir şey olmaz dediginiz 5 saniye içinde magandanin biri karşı şeritten uçarak girer allah korusun. Yani siz boş verin babanızı. Kimbilir kaç yaşında adam. Önlük bağlayıp mama yediremezsiniz. Gerekirse tüm yol boyunca oğlumuzla boğuşun. Eminim çocuğunuzu çok seviyorsunuz ama her şeyin en iyisini anneler bilmiyor. Ayrıca babanızı da rahat bırakın. Kendi bileceği iş.Evet. Hadi bir şeyler daha yazın da size yolculuğun oto koltuğu boğuşmalı kısmını anlatıvereyim, vaktim var. O imalı gülüş, azcık "Anlıyorum" a döner belki. Dönmezse de ben daha net anlamış olurum niyetinizi.
Aynı şeyleri emin olun yaşadım. Benim de oğlum var. Çok çok bogustum boğuşmaya gücüm olmadığı zamanlarda yolculuk da yapmadım. Ankara kars arasını 20 dakikada bir durarak gittim. Sizin aman bir şey olmaz dediginiz 5 saniye içinde magandanin biri karşı şeritten uçarak girer allah korusun. Yani siz boş verin babanızı. Kimbilir kaç yaşında adam. Önlük bağlayıp mama yediremezsiniz. Gerekirse tüm yol boyunca oğlumuzla boğuşun. Eminim çocuğunuzu çok seviyorsunuz ama her şeyin en iyisini anneler bilmiyor. Ayrıca babanızı da rahat bırakın. Kendi bileceği iş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?