Annemin tavrı. Çok üzgünüm

abiniz evini size daha ucuza vermek zorunda değil. Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış. ama anneniz bariz evlat ayırıyor fazla verici olmayın hediye almak turlara götürmek falan yapmayın,mesafe koyun değer vermeyene değer vermeyin anneniz bile olsa
Abisi buyuk bi deprem felaketi gecirmis sehirde calisan kardesine biraz faydasi olsun diye kendi evini uygun bi rakamdan vermek zorunda degil ama abilik kitabinda bir erkegin kardesini koruyup kollamasi yazar. Bu kadar menfi duygular abi kardes arasinda girmemeliydi. Bi deprem olsa evi yikilsa Allah korusun vicdanlarini nasil susturacaklar uc bes bin icin.

Siz kacinci cocuksunuz? Anlattiklariniz akla mantiga hic sigmiyor bunu sizi suclamak icin soylrmiyorum bu cinsiyete dayanmayan evlat ayrimciligini anlamaya calismak icin soyluyorum. Normalde Turk filmi olsa sizin kesinlikle uvey evlat cikacaginizi soylerdim zira hani erkek kiz ayrimi yapsalar toplumsal zirvalar cart curt der gecerim ama kiz kardeslerinizi de.kayiriyormus. bu arada gordunuz ki fedakarliginizin bir anlami yok. Siz de.yaomayiverin. Ne.bir sey bekleyin umun ne de siz verin. Bu arada kira konusunda azicik da olsa.haklilik paylari var. Siz ihtiyaci yok diyorsunuz ama.ihtiyac gelire gore sekillenir. O sebeple baska kracinin verecegi parayi mutlaka vermelisiniz ama tabiki bir kurus fazlasini degil. Bence annenizle aranizda ciddi bir baglanma sorunu olmus ya da anlatilmayan seyler var. Oyle beya boyle artik kendinize alin yuzukleri kupeleri. Anneniz de olsa herkes hak ettigi kadar.

Merhaba arkadaşlar. Çok üzüldüğüm bu konu var. Yanlış düşünüyor, duygusal yaklaşıyor olabilirim. Lütfen beni kendime getirir misiniz ? Zor şartlarda okudum. Çoğu zaman aç acına gittim okula. Ama suan öğretmenim. Ailemden ayrı yaşıyorum. Deprem bölgesinde yaşıyorum. Evim kira ve eski bir mahallede, eski bir evde yaşıyorum. Okula yakın ve arabam olmadığı için o zamanlar babam bu evi tutmuştu. Ben yeni küçük bir ev tutmak istedim hep ama kiralar çok yüksek. Biraz da kredim var o yüzden çıkamadım. Şimdi benim abimin yaşadığım ilde 2 evi vardı. İkisini de kiraya veriyordu. Ama bu güne kadar hiç demedi ki istersen sen gir. Bizimkiler de demedi. Yani demek zorunda değiller tabi ama isterdim ki kiraysa kira sen girmek istersen girebilirsin. Evi uzak okula ama suan arabam var gidip gelebilirdim.
Asıl konu ise depremden sonra biraz korktum evden. Çünkü biraz hasar almıştı. Ben de o dönemde annemlere eğer kiracının kontratı bitecekse ben girebilir miyim dedim. Tabi çok yüksek kira veremem. Bir iki bin altını verebilirim demiştim. Annemin tavrı direk aaaa olur mu öyle şey kiralar aldı başını gidiyor diyerek güldü. Hani abimin ihtiyacı olsa ve benim kredim olmasa seve seve. Suan bir sürü borç içinde olmama rağmen ve bunu annemin bilmesine rağmen böyle yaptı. Neyse bugün de aramış diyor ki şuanki kiracı ayda 4 bin verecek ama abin diyor ki 5 bin olsun. Sen 5 bin verir misin. ? Ben zaten anneme abime söyle 4 bin vereyim o evde kalayım ondan fazlasını veremem dedim. Bugün aramış öyle diyor. Dedim ki niye bana böylesin anne? Ben sana baştan beri 4 bin verebilirim maksimum, bunu biliyorsun niye abimin söylediği kirayı söylüyorsun. Ee abin öyle demiş, benim evim mi dedi. Ee ben 3 bin vereyim kalayım dediğimde yok o az demesini biliyorsun şimdi neden karısamıyorsun ki dedim.
Şimdi ben üniversite zamanında da annemden istediğim bir şey olunca bana altın yüzük alacak mısın atanınca sana öyle alırım, çeyizini kendin yap biz sana ceyiz yapamayız diyen annem( ki bütün kız kardeşlerime çeyizini yaptı. Asla bir çöp istemem ondan ama artık içimi acıtıyor söyledikleri) başka kardeşim söz konusu olsa herkesle konuşan annem söz konusu ben olunca bunu yapıyor. Ona atandığımdan beri 2 yüzük bir küpe aldım altın. Bir
Yüzüğü haberim olmadan geline hediye etmiş. Ben mi yanlış düşünüyorum? Annem bana karşı vicdansız mı? Gerçekten çok üzülüyorum. Hiç gün yüzü görmedi diye tura yazdırdım beraber gezdik devam da edecektik. Diğer kardeslerim abim de dahil zerre düşünmez onu. Ama en değersiz benim. Yani okutmuş olsa emeği geçmiş olsa anlarım. Ben aç acına harçlıksız ayakkabısız, üstsüz başsız okudum . Bana yaptığı ne sizce 🥹
Bnce abinin ewine fln bulaşma.annenede çok yüz verme gerektiğinde lafını ver haklısın malesef. Bide calisiyorsunya milletin gözü sende olur parası var diye

Anneniz evlat ayırıyor.Size onlara verdiği değeri vermiyor,gelinlere yaranmaya çalşıyor,sizin verdiğiniz hediyeyi geline hediye etmesi çok çirkin bir davranış.Bence artık hiç birşey hediye etmeyin ve mesafe koymaya çalış.Siz uzaklaştıkça değeriniz artar.

Merhaba arkadaşlar. Çok üzüldüğüm bu konu var. Yanlış düşünüyor, duygusal yaklaşıyor olabilirim. Lütfen beni kendime getirir misiniz ? Zor şartlarda okudum. Çoğu zaman aç acına gittim okula. Ama suan öğretmenim. Ailemden ayrı yaşıyorum. Deprem bölgesinde yaşıyorum. Evim kira ve eski bir mahallede, eski bir evde yaşıyorum. Okula yakın ve arabam olmadığı için o zamanlar babam bu evi tutmuştu. Ben yeni küçük bir ev tutmak istedim hep ama kiralar çok yüksek. Biraz da kredim var o yüzden çıkamadım. Şimdi benim abimin yaşadığım ilde 2 evi vardı. İkisini de kiraya veriyordu. Ama bu güne kadar hiç demedi ki istersen sen gir. Bizimkiler de demedi. Yani demek zorunda değiller tabi ama isterdim ki kiraysa kira sen girmek istersen girebilirsin. Evi uzak okula ama suan arabam var gidip gelebilirdim.
Asıl konu ise depremden sonra biraz korktum evden. Çünkü biraz hasar almıştı. Ben de o dönemde annemlere eğer kiracının kontratı bitecekse ben girebilir miyim dedim. Tabi çok yüksek kira veremem. Bir iki bin altını verebilirim demiştim. Annemin tavrı direk aaaa olur mu öyle şey kiralar aldı başını gidiyor diyerek güldü. Hani abimin ihtiyacı olsa ve benim kredim olmasa seve seve. Suan bir sürü borç içinde olmama rağmen ve bunu annemin bilmesine rağmen böyle yaptı. Neyse bugün de aramış diyor ki şuanki kiracı ayda 4 bin verecek ama abin diyor ki 5 bin olsun. Sen 5 bin verir misin. ? Ben zaten anneme abime söyle 4 bin vereyim o evde kalayım ondan fazlasını veremem dedim. Bugün aramış öyle diyor. Dedim ki niye bana böylesin anne? Ben sana baştan beri 4 bin verebilirim maksimum, bunu biliyorsun niye abimin söylediği kirayı söylüyorsun. Ee abin öyle demiş, benim evim mi dedi. Ee ben 3 bin vereyim kalayım dediğimde yok o az demesini biliyorsun şimdi neden karısamıyorsun ki dedim.
Şimdi ben üniversite zamanında da annemden istediğim bir şey olunca bana altın yüzük alacak mısın atanınca sana öyle alırım, çeyizini kendin yap biz sana ceyiz yapamayız diyen annem( ki bütün kız kardeşlerime çeyizini yaptı. Asla bir çöp istemem ondan ama artık içimi acıtıyor söyledikleri) başka kardeşim söz konusu olsa herkesle konuşan annem söz konusu ben olunca bunu yapıyor. Ona atandığımdan beri 2 yüzük bir küpe aldım altın. Bir
Yüzüğü haberim olmadan geline hediye etmiş. Ben mi yanlış düşünüyorum? Annem bana karşı vicdansız mı? Gerçekten çok üzülüyorum. Hiç gün yüzü görmedi diye tura yazdırdım beraber gezdik devam da edecektik. Diğer kardeslerim abim de dahil zerre düşünmez onu. Ama en değersiz benim. Yani okutmuş olsa emeği geçmiş olsa anlarım. Ben aç acına harçlıksız ayakkabısız, üstsüz başsız okudum . Bana yaptığı ne sizce 🥹

Anneniz bariz ayrımcı
Abinizde adam değil
Aileniz için fedakarlık yapmayı bırakın, uzaklaşın
Nasıl insan bunlar anlamıyorum, abi dediğin baba gibi olur yahu tamam evinde bedavaya oturmayın da kardeşine üçün beşin hesabını yapmak nedir ayıp ya..
Yan başım dön başım demiş eskiler, siz yolunuza hayatınıza bakın ve bugünleri unutmayın, bir daha bu insanlara karşı yumuşamayın

Annenizin tavrı hiç hoş değil, sizin için üzüldüm. Bence anne, abi dahi olsa onların evinde kalmaktansa kırk kat yabancının evinde kalmanız daha iyi olur. Akraba/aile ile iş yapılmaz. Bir de hep veren taraf siz olduğunuz için kıymeti bilinmiyordur, onlara göre artık sizin fedakarlıklarınız "normal bir davranış" olarak algılanıyordur.

Bundan sonra sadece paranızı kendinize harcayın. Hediye yüzüğü hediye etmek çok çirkin olmuş. Değer görmediğinizi hissediyorsanız, uzaklaşın.

Ev konusunda abi haksız diyemem. Destek çıkması gerekir tabiki ama çıkmıyorsa yapacak bir şey yok. Sizde onlara size davrandığı gibi davranın.

Maddi olarak hiçbir beklentiye girme, maddi olarak da hiçbir şey verme. Bir şey talep etme, talep edildiğinde bende de yok de. Mesafe koy, borç harç kendi kendine yetmeye çalış bence. Bir de kimseye yaranmaya, kendini sevdirmeye, seni daha çok sevsinler diye kendinden bir şeyler feda etme…

Kira konusunda haklı değilsiniz bence. Ev abinizin ve size uyguna vermiyorsa anneniz ne yapabilir. Keşke abinizin evi için beklentiye gireceğinize araba almayıp evi degistirseydiniz.

Anladığım kadarıyla diğer çocuklarına böyle davranmıyor. Acaba sizin doğumunuzdan sonra "doğum sonrası depresyonu" geçirmiş olabilir mi?

Belli ki annenizin en verici ve bonkör evladı sizsiniz , sizin gibi insanları cabuk harcarlar ,bu genelde hep böyledir ailenin fedakar çocuğu hep ezilir ve en çok onun etinden sütünden faydalanılır neden çünkü koşulsuz şekilde veren tek evlattır, suç sizin kendinizi biraz geri çekin bu kadar verici ve fedakar olmayın, biraz kendiniz konusunda bencil olun...

Anneler kızlarını kıskanıyor. Bunu bu forumda takıldıkca kendi hayatımı gözlemleyerek anladım. Kıskanıp nifak sokan, ayrımcılık yapan o kadar insan gördüm ki.
İnsan evladı depremden korktu şurada olsun diye daha iyi bir yere kendisi almak ister yardımcı olur. Düşmüşler bin TL'lik fark peşine. Bin TL ye anca 2 fatura ödersin bu devirde. Ayıp gerçekten bizim insanımız da akillanmak feyz almak diye bir şey nadir oluyor. Yazık gerçekten aileniz bile olsa bu tarz düşünen insanlardan bir şey beklemeyin istemeyin.

Arttırıyorum bir TL lik hediye bile almayın.

Senin borç harç aldığın yüzüğü geline veren anne olamaz, üvey anne falan olur.
Bence tek çöp verme annene arama bile. Benim annem kimin ihtiyacı varsa onun yanında olur. Durumu iyi olana da diğer kardeşinizin ihtiyacı var ona göre der. Biz böyle gördük biz böyle öğrendik. Belli ki abiyi de anne böyle yetiştirmiş.
Bir de abin 5 e verecekse piyasa da o civardır başla ev bak. Bunlar kafasına eser seni evden atarlar

Abisi buyuk bi deprem felaketi gecirmis sehirde calisan kardesine biraz faydasi olsun diye kendi evini uygun bi rakamdan vermek zorunda degil ama abilik kitabinda bir erkegin kardesini koruyup kollamasi yazar. Bu kadar menfi duygular abi kardes arasinda girmemeliydi. Bi deprem olsa evi yikilsa Allah korusun vicdanlarini nasil susturacaklar uc bes bin icin.
malesef her kardeşlik, abilik dediğiniz gibi olmuyor.her derdine koştuğum maddi,manevi yanında olduğum abim ben evlenirken banamı güvendin evlenirken dedi kaldı ki hiç bir talebim yoktu düğün stresinden kendisinin yediği paralar yüzünden anne babamın bana maddi destek çıkamadıklarını söyleyivermiştim. yani şu dünyada menfaatini düşünmeyen kardeş az ama anne baba eşit olmak zorunda sevgide de destekde de

X