- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
canim annedir bu ya o neler cekmis 9 ay tasimis seni bakmis buyutmus sen bu kadarcik seyimi sorun ediyosun?Sukretmelisin annen hayatta oldugu icin bence annesini kaybeden arkadaslar var onlarin konularini okumalisin.anne yasasin evde olsunda her turlu tribi huysuzlugu yapsin...
Allah kolaylık versin...onun yaptığını siz ona yapın bir daha yaparsan çekip giderim diyip yani gözünü korkutmak belki iyi olabilir ama çözümümü bilemedim simdi
Annen psikiyatriste gidiyormuş zaten.
Bence sen psikoloğa git.
Sorun sende demiyorum.Tam aksine,psikolog sana,annene nasıl davranacağını,onun davranışlarını nasıl dert etmeyeceğini gösterir.
Bir arkadaşımda böyle oldu.Annesi değişmedi ama kendisi bunu daha rahat gögüsleyecek duruma geldi.
Küstüğü zaman,onu yoksaysanız ?
Barışması için üzerine düşmeseniz ?
Kendi küsüyor,kendi barışsın.
Bir süre sonra yaptıkları anlamsız gelebilir.
İlk adımı atmakta zorlanacağı için,küsmemeye çalışabilir.
bazen kendide diyor o an üzerime düşme kırgınlığım geçince kendiliğmden düzelirim belki diyor ama bu çok uzun sürüyor evde iki yabancı gibi oluyoruz
Olsun....
Öteki yöntemler işe yaramamış.Bence bunu bir dene.
Biraz sık dişini,umursamıyor gibi davran.
sizin de dediğiniz gibi :HUY bu
benim kayınvalidem de aynıdır
bende ilk evlendiğim zaman bana tavır yapıo danırdım ama sonra gördüm ki
kendi çocuklarına da yapar
kendini odaya kapatır,pişirdiğimi yemez,falan filan,
hiç çekilir cinsten diiil vallahi
ortada hiç bişiii yokken küsecek bişii bulur
ne diiim allah sabır versin
bu arada annen menapozdaysa hormonal olabilir
dr gidip hormon testi yaptırdınız mı
Bazen annem de bana küsüyor. Mesela bu akşam da küstü ikide bir ağlamama zaten gıcık oluyor, evde beyaz ekmek yok diye ağladım, kıyamet koptu.
Ben annem küstüğünde gece uyumasını bekliyorum. Sonra onu uykusundan gecenin bir yarısı şap şup öperek kaldırıyorum. Barışmazsak uykunu açıcam bak diyorum. Mecbur barışıyoruz. İşe yarıyor, istersen bi' de bunu dene.
Bazen annem de bana küsüyor. Mesela bu akşam da küstü ikide bir ağlamama zaten gıcık oluyor, evde beyaz ekmek yok diye ağladım, kıyamet koptu.
Ben annem küstüğünde gece uyumasını bekliyorum. Sonra onu uykusundan gecenin bir yarısı şap şup öperek kaldırıyorum. Barışmazsak uykunu açıcam bak diyorum. Mecbur barışıyoruz. İşe yarıyor, istersen bi' de bunu dene.
benimde eşimin ailesi arasında var küsme diye birşey. annesi babası görümcem ve eşim her hangi birşeyden dolayı birbirlerine küsüp konuşmaya biliyorlar. herkesin evi ayrı oldugundan küslüklerde uzuyor tabi. hatta kayınpederim kayınvaldeme küsünce yazlıga gidip 1-2 hafta kalıyordu orda. evliliğimin ilk zamanları eşimde bana küsmeye başlamıştı. önce ne olduğunu anlayamadım ama aileye bakınca onlarda rutin birşey, normal yani. aldım eşimi karşıam bizim evde çocuk gibi küsülmez, kimse kimseye yüz çevirmez dedim. o küstü ben konuştum, sonuçta mecburdu bi yerde oda konuşacak. kahvaltıda ne istersin, akşam yemeye ne pişireyim, çarşıya çıkalım mı, gibi sürekli soru içerin cümleler kuruyordum. illa cevap vermesi gereken şeyler. ama hiç yüz çevirmedim, küsmedim ve yargılamadım. zamanla benimle küsmenin anlamsız olduğunu anladı tabi baya uzun sürdü, çünkü yıllarca bunu görmüş sabırlı olmak lazım. ailesinede aynen böyle söyledim, ben küslük bilmem surat assanızda umursamam dedim. kendi kendinize dert eder durursunuz dedim. eşime kustüler mi alırım eşi giderim otururum evlerin, eeee nasılsınız çok özledik sizi falan derim. canları istediği kadar küs kalırlar gene ama bizde küslük görmezler. o yüzden çok üstüne düşme annenin, yaptığını önemseme hatta, beni etkilemiyor bu durum şeklinde yaklaş. küs anlarında bol bol soru içerikli cümleler kullan. zamanla işe yaramadığını görüp vaz geçecektir bu huyundan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?