• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin küsme huyu

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
artık kime anlatayım bilemedim başlıktada gördüğünüz gibi annem en ufacık bir şeye alınıp küsüyor ,onu küstürmemek için ne söyleyeceğimi nasıl davranacağımı iki üç kere düşünüp öyle hareket ediyorum ama yok illaki bir şey buluyor ,kaç kere aldım karşıma konuştum anne bak böyle yapma küsmek çözüm değil oturup konuşalım ,anlaşır, bir orta yol buluruz sorun kalmaz diyorum ama her zaman yine başa dönüyoruz,zamanında anneannem böyleydi anneme dayılarıma falan çok küserdi ,annem ağlamaktan üzüntüden helak olurdu onu örnek gösteriyorum; bak aynılarını sen yaşadın neler çektin ,hissettin bizlere yaşatma bunu diyorum napayım elimde değil içimden geliyor diyor.. bunun için pskiyatrise bile gidiyor ilaçta kullanıyor ama yok yani küsme huyu devam ediyor sadece küsme süresi azaldı eskiden bir hafta tavır yaparken o 2-3 güne düştü artık sinirlerim bozulmaya başladı dayanamıyorum ,tek bana karşı böyle değil babama ,kardeşimede ve erkek arkadaşıma karşıda böyle sevgilimle araları çok iyidir sözlü gibiyiz zaten annem onu oğlu gibi sever bizden ayırmaz sevgilimde onu anne gibi görür onada aynı bu tavırları yapmaya başladı, kaç kere dedim anne biz tamam alışkınız sana ama bari ona yansıtma ,çocuğa öyle davranma alışkın değil üzülüyor diyorum yine aynı cevap elimde değil diyor ..olmadık ufacık şeylere alınıyor örneğin erkek arkadışım ona çok sık mesaj atar halini hatrını sorar biraz geciktirsin mesaj atmayı hemen küsüyor yada ne bileyim ondan bir beklentisi oluyor ilgi anlamında, sevgilimin aklına o gelmesin bana böyle davranmasını bekliyordum ama o böyle yapmadı gibilerinden kendi kendine küsüyor, ben artık erkek arkadaşıma anlatıyorum o işte arıyor k.bakma cidden aklıma öyle davranmak gelmedi yoksa ben seni önemsemez miyim gibilerinden laflar söylüyor öyle yumuşuyor ,ama bu nereye kadar yani bana yapsın tamam ama sevgilime yapmasın yani görüyoruz ne kadar saygısız eşler var kayınvalidelerine karşı, daha bizim aramızda resmiyet yokken sevgilim nasıl iyi davranıyor ama annem bir türlü memnun olamıyor 10 gün iyiyse 11.gün yine küsebilecek birşey buluyor şu huyunu aşamıyor.. bana fikir verin lütfen cidden işin işinden çıkamıyorum artık ödüm kopmaya başladı annem yine neye küsecek diye ,yine bir şeyi eksik yaptık mı onu üzecek diye benimde psikolojim bozulmaya başladı:5::5::5:

Allah kolaylık versin...onun yaptığını siz ona yapın bir daha yaparsan çekip giderim diyip yani gözünü korkutmak belki iyi olabilir ama çözümümü bilemedim simdi :50::50:

Annen psikiyatriste gidiyormuş zaten.

Bence sen psikoloğa git.

Sorun sende demiyorum.Tam aksine,psikolog sana,annene nasıl davranacağını,onun davranışlarını nasıl dert etmeyeceğini gösterir.

Bir arkadaşımda böyle oldu.Annesi değişmedi ama kendisi bunu daha rahat gögüsleyecek duruma geldi.

canim annedir bu ya o neler cekmis 9 ay tasimis seni bakmis buyutmus sen bu kadarcik seyimi sorun ediyosun?Sukretmelisin annen hayatta oldugu icin bence annesini kaybeden arkadaslar var onlarin konularini okumalisin.anne yasasin evde olsunda her turlu tribi huysuzlugu yapsin...

canim annedir bu ya o neler cekmis 9 ay tasimis seni bakmis buyutmus sen bu kadarcik seyimi sorun ediyosun?Sukretmelisin annen hayatta oldugu icin bence annesini kaybeden arkadaslar var onlarin konularini okumalisin.anne yasasin evde olsunda her turlu tribi huysuzlugu yapsin...

şikayet etmiyorum ama çözüm bulmak istiyorum canım,çok şükür ki başımızda aslında melek gibidir çok iyidir ama şu huyunu bir aşamıyor hepimizi çok üzüyor sürekli diken üstündeyiz yani huzur kalmıyor böyle yapınca

Annen psikiyatriste gidiyormuş zaten.

Bence sen psikoloğa git.

Sorun sende demiyorum.Tam aksine,psikolog sana,annene nasıl davranacağını,onun davranışlarını nasıl dert etmeyeceğini gösterir.

Bir arkadaşımda böyle oldu.Annesi değişmedi ama kendisi bunu daha rahat gögüsleyecek duruma geldi.

doktoruyla bende görüştüm bana takma onu böyle kabul et çözüm bulmaya çalışma dedi ama olmuyor ,o benim en çok değer verdiğim insanken bana tavır yapmasını küs olmasını kabul edemiyorum:5:

Küstüğü zaman,onu yoksaysanız ?

Barışması için üzerine düşmeseniz ?

Kendi küsüyor,kendi barışsın.

Bir süre sonra yaptıkları anlamsız gelebilir.

İlk adımı atmakta zorlanacağı için,küsmemeye çalışabilir.

şunuda söyleyim ;ben bir rahatsızlık atlattım baş dönmesiyle ilgili,o dönemden sonra çok hassas oldum en ufacık bir heyecanda yada üzüntüde başım dönüyor ve istifra falan ediyorum, annem birkaç kere böyle yaptığında kötü oldum istifra ettim mesela,onun yüzünden olduğunu görüyor geliyor hemen yanıma ilgileniyor öpüyor kıyamıyor tamam bir daha yapmıycam diyor ama 1 hafta sonra yine aynı...

Küstüğü zaman,onu yoksaysanız ?

Barışması için üzerine düşmeseniz ?

Kendi küsüyor,kendi barışsın.

Bir süre sonra yaptıkları anlamsız gelebilir.

İlk adımı atmakta zorlanacağı için,küsmemeye çalışabilir.

bazen kendide diyor o an üzerime düşme kırgınlığım geçince kendiliğmden düzelirim belki diyor ama bu çok uzun sürüyor evde iki yabancı gibi oluyoruz

bazen kendide diyor o an üzerime düşme kırgınlığım geçince kendiliğmden düzelirim belki diyor ama bu çok uzun sürüyor evde iki yabancı gibi oluyoruz

Olsun....

Öteki yöntemler işe yaramamış.Bence bunu bir dene.

Biraz sık dişini,umursamıyor gibi davran.

sizin de dediğiniz gibi :HUY bu

benim kayınvalidem de aynıdır

bende ilk evlendiğim zaman bana tavır yapıo danırdım ama sonra gördüm ki

kendi çocuklarına da yapar

kendini odaya kapatır,pişirdiğimi yemez,falan filan,

hiç çekilir cinsten diiil vallahi:27::27::27:

ortada hiç bişiii yokken küsecek bişii bulur

ne diiim allah sabır versin

bu arada annen menapozdaysa hormonal olabilir

dr gidip hormon testi yaptırdınız mı

Son düzenleme:
sizin de dediğiniz gibi :HUY bu

benim kayınvalidem de aynıdır

bende ilk evlendiğim zaman bana tavır yapıo danırdım ama sonra gördüm ki

kendi çocuklarına da yapar

kendini odaya kapatır,pişirdiğimi yemez,falan filan,

hiç çekilir cinsten diiil vallahi:27::27::27:

ortada hiç bişiii yokken küsecek bişii bulur

ne diiim allah sabır versin

bu arada annen menapozdaysa hormonal olabilir

dr gidip hormon testi yaptırdınız mı

yok menepozda değil ,kayınvalide olunca bu kadar koymaz bence çünkü nede olsa kanından canından değil ama anne oluncu insanın içi acıyor

Bazen annem de bana küsüyor. Mesela bu akşam da küstü ikide bir ağlamama zaten gıcık oluyor, evde beyaz ekmek yok diye ağladım, kıyamet koptu. :14:

Ben annem küstüğünde gece uyumasını bekliyorum. Sonra onu uykusundan gecenin bir yarısı şap şup öperek kaldırıyorum. Barışmazsak uykunu açıcam bak diyorum. Mecbur barışıyoruz. İşe yarıyor, istersen bi' de bunu dene.

benimde eşimin ailesi arasında var küsme diye birşey. annesi babası görümcem ve eşim her hangi birşeyden dolayı birbirlerine küsüp konuşmaya biliyorlar. herkesin evi ayrı oldugundan küslüklerde uzuyor tabi. hatta kayınpederim kayınvaldeme küsünce yazlıga gidip 1-2 hafta kalıyordu orda. evliliğimin ilk zamanları eşimde bana küsmeye başlamıştı. önce ne olduğunu anlayamadım ama aileye bakınca onlarda rutin birşey, normal yani. aldım eşimi karşıam bizim evde çocuk gibi küsülmez, kimse kimseye yüz çevirmez dedim. o küstü ben konuştum, sonuçta mecburdu bi yerde oda konuşacak. kahvaltıda ne istersin, akşam yemeye ne pişireyim, çarşıya çıkalım mı, gibi sürekli soru içerin cümleler kuruyordum. illa cevap vermesi gereken şeyler. ama hiç yüz çevirmedim, küsmedim ve yargılamadım. zamanla benimle küsmenin anlamsız olduğunu anladı tabi baya uzun sürdü, çünkü yıllarca bunu görmüş sabırlı olmak lazım. ailesinede aynen böyle söyledim, ben küslük bilmem surat assanızda umursamam dedim. kendi kendinize dert eder durursunuz dedim. eşime kustüler mi alırım eşi giderim otururum evlerin, eeee nasılsınız çok özledik sizi falan derim. canları istediği kadar küs kalırlar gene ama bizde küslük görmezler. o yüzden çok üstüne düşme annenin, yaptığını önemseme hatta, beni etkilemiyor bu durum şeklinde yaklaş. küs anlarında bol bol soru içerikli cümleler kullan. zamanla işe yaramadığını görüp vaz geçecektir bu huyundan..

Bazen annem de bana küsüyor. Mesela bu akşam da küstü ikide bir ağlamama zaten gıcık oluyor, evde beyaz ekmek yok diye ağladım, kıyamet koptu. :14:

Ben annem küstüğünde gece uyumasını bekliyorum. Sonra onu uykusundan gecenin bir yarısı şap şup öperek kaldırıyorum. Barışmazsak uykunu açıcam bak diyorum. Mecbur barışıyoruz. İşe yarıyor, istersen bi' de bunu dene.

olabilir ,umarım sabah uyanınca yine aynı suratla kalkmaz

Benim annem de kafasına bişey takınca kendi çapında küser konuşmazdı bizimle:1:
Genelde küstüğü konularda haksız olduğu için ben de kardeşim de takmazdık pek ama
geçen sene yine küstüğü bi zaman "Anneeeee küsünce kendine aynadan baksana biii,
anneanneme benziyosun "dedim, o gün bu gündür küsmüyor:1::1: (Anneannem surat
asınca korku filmlerindeki büyücü kadınlara benzer de:52:) Belki sevmediği birine
benzetilmek olayı çözebilir:44:

olabilir ,umarım sabah uyanınca yine aynı suratla kalkmaz

benimde eşimin ailesi arasında var küsme diye birşey. annesi babası görümcem ve eşim her hangi birşeyden dolayı birbirlerine küsüp konuşmaya biliyorlar. herkesin evi ayrı oldugundan küslüklerde uzuyor tabi. hatta kayınpederim kayınvaldeme küsünce yazlıga gidip 1-2 hafta kalıyordu orda. evliliğimin ilk zamanları eşimde bana küsmeye başlamıştı. önce ne olduğunu anlayamadım ama aileye bakınca onlarda rutin birşey, normal yani. aldım eşimi karşıam bizim evde çocuk gibi küsülmez, kimse kimseye yüz çevirmez dedim. o küstü ben konuştum, sonuçta mecburdu bi yerde oda konuşacak. kahvaltıda ne istersin, akşam yemeye ne pişireyim, çarşıya çıkalım mı, gibi sürekli soru içerin cümleler kuruyordum. illa cevap vermesi gereken şeyler. ama hiç yüz çevirmedim, küsmedim ve yargılamadım. zamanla benimle küsmenin anlamsız olduğunu anladı tabi baya uzun sürdü, çünkü yıllarca bunu görmüş sabırlı olmak lazım. ailesinede aynen böyle söyledim, ben küslük bilmem surat assanızda umursamam dedim. kendi kendinize dert eder durursunuz dedim. eşime kustüler mi alırım eşi giderim otururum evlerin, eeee nasılsınız çok özledik sizi falan derim. canları istediği kadar küs kalırlar gene ama bizde küslük görmezler. o yüzden çok üstüne düşme annenin, yaptığını önemseme hatta, beni etkilemiyor bu durum şeklinde yaklaş. küs anlarında bol bol soru içerikli cümleler kullan. zamanla işe yaramadığını görüp vaz geçecektir bu huyundan..

çok sağolun bunu deniycem ....

Back