Allah için burada anneyi-babayı savunacam diye suyunu çıkarıp ta dayağı masum göstermeye çalışmayın.
"hepimiz dayak yedik" filan... bir fiske yemedim ben ne anamdan, ne babamdan kurban olurum onlara. ne oldu o..pu mu oldum, hırsız mı oldum? hiç kavga etmedik mi ailemle, ettik ama dayak ne ya? hayvan mı var karşılarında? hem de 1 tokat filan dememiş, dayak diyor konu sahibi. 26 yaşında bir kadın morarana kadar dövülüyorsa o adamın da kadının da anne/baba da olsa psikolojik sorunları vardır. buna anne hakkı, baba bilmem nesi diye sömürü yapılması çok saçma.
ama konu sahibi siz de daha sakin, daha yaşınıza, konumunuza yakışan şekilde tepkiler gösterin bence. olgun olun, yaşınıza göre davranın ki kararlarınızda kararlı olduğunuzu hissetmeyi, saygı duymayı öğrensinler.
valla ben de sizin yerinizde olsam gelmem Türkiye'ye. ohh kendileri hayatlarını planlıyor. evi barkı, çoluk çocuğu topluyor haydi Almanya, sonra emeklilik geliyor, haydi memleket. yok ya, oradaki çocuk bitki mi? büyüdü, yaşadı, okudu... oraya alıştı. sen nasıl belli bir yaşta tası tarağı toplayıp gittiysen, kararını gerçekleştirdiysen bu da konu sahibinin hayatı. oraya alıştıysanız gelmeyin. bi de yani Almanya'dan Türkiye'ye alışmak zor olur bence.
erkek arkadaşınız için de tek sorun zaza olması ise arkasında durun sevginizin.
biraz sakinleşin, uzaklaşın ailenizle.kararlarınızı savunun ama kırmayın, gemileri yakmayın. anne, baba onlar, siz üzülürsünüz.
Anne kızına hırslandığı zaman ağzına geleni söyleme hakkına sahip.
Baba hırslandığında şiddet uygulama hakkına sahip.
Günaha girmiyorlar, tövbe etmeleri özür dilemeleri, yanlışı tekrarlamamaları gerekmiyor.
Peki evlat hırsını nasıl alacak söyler misiniz?
Anne-baba öfkesini kontrol etmek, sabır göstermek zorundadır.
Çünkü bu sorumluluğa talip olmuştur.
Hem evlat dövmeyi iğrenç buluyor hem de şiddeti haklı zemine oturtmaya mı çalışıyorsunuz?Evlat dovmek cok igrenc ona kesinlikle katiliyorum.. ama dovdu diye beddua etmekte bence yanlis. 26 yasinda bi kizi nasil dovuyor onuda aklim almiyor. Durduk yeremi dovuyor sizi dovme sebepleri nedir
tam ibretlik evlatsınız.rabbım buyuk konusmaktan alıkoysun,ama sızın gıbı evladım doğacaksa doğmasın daha iyi.iyiki bi sevgili yaptınız deyiverıyor ınsan....
Nasıl yanii ?tam ibretlik evlatsınız.rabbım buyuk konusmaktan alıkoysun,ama sızın gıbı evladım doğacaksa doğmasın daha iyi.iyiki bi sevgili yaptınız deyiverıyor ınsan....
Hayretle aynı şeyi düşündüm.Sallayin kizlar ya bizim milletimiz dayak yemeyi mesrulastirmak adina her seyi yapiyorlar baksaniza eminim ki kendileri de cocuklarini dövüyordur. Bu Kadar savunduklarina göre.
Ben namussuzluk yapip, beni onun bunun yatagindan toplasalardi eminim ailemin yyaninda da Burda da daha kiymetli olurdum!
tam ibretlik evlatsınız.rabbım buyuk konusmaktan alıkoysun,ama sızın gıbı evladım doğacaksa doğmasın daha iyi.iyiki bi sevgili yaptınız deyiverıyor ınsan....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?