Annemin kisiliginden artik tiksiniyorum babamlada zaten konusmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yok canim baksana ben asi bir insanmisim :) ne gerek var benimkisi Hayat degil zaten annemle babama köle olmaya gelmisim dünyaya. Ayrilirim beni seven adamdan da türkiyeyede gelirim yoksa annemle babam kime dayak atacaklar? Yazik onlara anne baba haklari sonucta dayak atma heveslerini kursaklarinda birakmayim demi ama?

26 yil cok kötü bir insan olmusum ben. Nasil böyle birisi olabildim ben canim annem canim babam Kurban olurum ben onlara. Eve gider derim babacigim o gün az dövmüstün beni bundan sonra günde 3 ögün döv ne de olsa babalik hakkin derim.

Iyi bir evlat kriterlerine uydum mu kizlar ne dersiniz? Ciddi cevaplar bekliyorum.

Ben anne ve baba öyle bir hakka sahip demedim yaptıkları şeyler çok yanlış onlarla konuşma imkanimiz olmadığı için arkadan yorum yapamıyorum ama kızı ile konuşma imkanimiz var kızı da çok makul şeyler yapmıyor takdir edemicem malesef en azından kendisine dua etsinde güzel Allahım bir kapı acsin yoksa bunun sonu yok.sizde konu sahibini daha fazla kışkırtmayında daha fazla üzülmesin.

Oooo son okuduklarımdan sonra sözlerimi geri alıyorum sizin ki aile, anne filan değil. Reddederlerse de bence iyilik yaparlar. Kurtarın kendinizi.

Ya ben anlamıyorum.Anne baba hakki.
İyi hosta evladinda anne baba üzerinde hakki var.Simdi bu baba evladin hakkina girmiş olmuyormu.
Yada anne belki sevdiği adamla mutlu olacak konu sahibi;neden iyiliğini düşünüyorum adi altında konu sahibine baski yapiyor.
Kimse kusura bakmasin;anne baba diye her hakki kendilerinde gormesinler.Hele bu yaştaki bi bayana dayak.Kesinlikle kabul edilemez.

Evlat dovmek cok igrenc ona kesinlikle katiliyorum.. ama dovdu diye beddua etmekte bence yanlis. 26 yasinda bi kizi nasil dovuyor onuda aklim almiyor. Durduk yeremi dovuyor sizi dovme sebepleri nedir
Hem evlat dövmeyi iğrenç buluyor hem de şiddeti haklı zemine oturtmaya mı çalışıyorsunuz?
Diyelim ki durduk yere dövmediler. Anneye babaya karşı gelen asi bir evlat...
Bu kez de bu evlat durduk yere mi karşı çıkıyor, isyankar davranıyor diye sormak gerekmez mi?

Sallayin kizlar ya bizim milletimiz dayak yemeyi mesrulastirmak adina her seyi yapiyorlar baksaniza eminim ki kendileri de cocuklarini dövüyordur. Bu Kadar savunduklarina göre.

Ben namussuzluk yapip, beni onun bunun yatagindan toplasalardi eminim ailemin yyaninda da Burda da daha kiymetli olurdum!

tam ibretlik evlatsınız.rabbım buyuk konusmaktan alıkoysun,ama sızın gıbı evladım doğacaksa doğmasın daha iyi.iyiki bi sevgili yaptınız deyiverıyor ınsan....

dayak hiç bir zaman meşrülaştırılamaz 26 yaşındasın bu durumdan rahatsızsın bildiğim kadarıyla devlet size belli bir ödenek veriyor önce bir ev tut sonra erkek arkadaşınla artı ve eksileri masaya yatır ve tercihini yap ama ailen bilinçsizse eger sende onları değiştirmek için mücadele nefret iyi birşey değildir....

Dayanamayip tekrar yaziyorum. Hala aileyi hakli görenler var inanilir gibi degil.. kizcagiz nerdeyse bütün hayat hikayesini anlatmis, yedigi dayaklari bile artik saymis ama anlayisi yerlerde olan üyecanlar hala erkek arkadasi icin böyle davrandigini düsünüyor.

Ayrica sizler annenize bir öf bile dememissinizdir kesin. Allah herkese sizin gibi hayirli evlat versin ozaman ne diyelim.. Sizler gibi hayirli insanlar her eve lazim ama ama gel gör ki bi cogu diger konuya gelipte kaynanalara "nalet, ara bozucu" gözüyle bakiyor .. Cok inandiricilar gercekten

Son düzenleme:
Daha onceki mesajim icin ozur diliyorum. Kurtulmaya bak onlardan ciddiyim vak zaten yakinda gidiyolarmis rahatlarsin insallah. Bunlar yuzunden evladini dovebiliyorlarsa ki hic bi sey yuzunden evlat dovulmez o zaman saygi beklemesinler senden. Sakin ve sabirli ol zorla seni bi yere goturemezler dimi? Ozur dilerim tekrar ben yanlis anladim erkek yuzunden ailene beddua ediyosun sandim.. Allah tardimcin olsun cok zor bi durum..

Gecen gun esin8 aldatan bi ark konusunu yazmistim. O da aynen sizin gibiydi babasi kiz daha liseye giderken sapka takmisti diye sokaktan cagirmia akrabalarinin yaninda dovmus. Kiz her gun acaba bugun ne bulup beni dovucek diye kara kara dusunurdu. Hep assagilik muamelesi yaparfi kiza bi ise yaramiyosun cart curt. Sirf babasindan nefret ettigi icin bekaretini daha lise sondayken bi cocuga verdi ve babasina soyledi bunu uzulsun kahrolsun diye akli sira intikam aldi ustune bi kac posta daha dayagini yemis.. vucudu yara bere icindedir hala jilet sigara izleri off ne zor. Neden anlattim bunu simdi evli ama cok pisman yani ne kadar ailen yaparsa yapsin uzak dur ama hata yapmamaya calis en azindan intikam alma duygusuyla.. Allah yardimciniz olsun senin ve tum senin gibi anne baba sevgisinden yoksun olanlarin

Muskaracım sıkıntılarını ve insanların bu olaya bakış açısını az çok öğrenmiş olduk.
Böyle bıçak sırtı bir konuyu açtığın, içtenlikle duygularını paylaşma cesareti gösterdiğin için kutluyorum seni.
Bir şeylerin yolunda gitmediğine emin olmuş, yoluna sokabilmek için neler yapabileceğinin cevabını aramışsın aslında.
Çoğumuz yol göstermeye çalışmak yerine haksız olduğuna karar verdiğimizi yargısız infaza sürüklemişiz.
Yaşananlardan dersler çıkarabilecek, özeleştiri yapabilecek, ebeveyn-evlat ilişkinizdeki olumsuz etkileşimin yönünü
değiştirebilecek olgunluktasın.
Bildiğimiz gibi karşımızdakilerin değişmesini beklemek, değiştirmeye çalışmak zaman ve enerji kaybından başka bir şey değildir. Yaşananlara takılı kalarak, neden niçin niye sorularına yanıt arayarak da bir yere varamayız maalesef.
Yoluna sokmaya talip olduğumuzda, gereken çabayı gösterir istekli olur, azmedersek huzura erişebiliriz.
Tutumunu, bakış açını, yargılarını değiştirmezsen sürekli patinaj yapan bir hayatı yaşamaya devam edersin.
Kendini değiştirerek olmaz sandıklarını oldurur, çözümsüz sandığın sorunları çözebilirsin.
Daha sağlıklı düşünebilmek, zihnini resetlemek için bir kaç günü keyifli geçirmeye çalış.
Aklına geldikçe dik duruşla bir kaç derin nefes alarak hücrelerini güçlendir.

bende annemle problemler yasıyorum zaten yılın3 ayı evımdeyım ama hiç huzurum yok ustelık temızlık yuzunden bu haldeyız dısım agrıyor bugun yapamadım dıye ne laflar duydum ne laflar ... kımseyı yargılamıyorum ama anneyle kus olmak kotu aynı evde ıkı yabancıyız sankı ama affedemıyorum 1 hafta sonra gdecegımıv bıle bıle son gunlerımı zehır ettı bana. ınsan cocuguna ne verıırse karsılıgındada onu alıyo herkes yasadıgını bılır kımseyı suclamaya gerek yok

Hayretle aynı şeyi düşündüm.
Şiddete olan eğilimimizi mi meşrulaştırmaya çalışıyoruz?

konunun tamamını okumadım sonra tek tek okuyacağım ama bu dünyaya seni getirmişler şimdi getirmeselerdi banamı sordular diyebilirsin ama çocuk büyütmek çok zor inan evet dayak yemen büyük bir haksızlık çok büyük bir yanlış haklısın ama nefret etme ne kadarda olsa anne baba onlar hatalarıyla yanlışlarıyla şimdi sinirlisin hiç mi iyi gününüz olmadı hiçmi seniniçin birşey yapmadılar... insanın her yaşta anneye babaya ihtiyacı vardır eğer nefret edersen içinde büyük bi boşluk olur kapanmaz ....

bak benim annem aşırı titiz evine gidip kirleticez diye çoğu zaman evine kabul etmez yorgunum işim var diye hep bahaneleri vardır ben kırk yılda bir anca gidebilirim evine sonrada başkalarının çocuklarını örnek veririr geliyolar yiyolar içiyolar temizliyolar ben yapamıyorum o yüzden kabul etmiyorum diye yapsak beğenmezki elletmez zaten yok sen yapamazsın der
bende onu öyle kabul ettim müsait olunca ben çağırıyorum sonuçta annem...

sende kabul et kabul edince herşey daha kolay olucak....

tam ibretlik evlatsınız.rabbım buyuk konusmaktan alıkoysun,ama sızın gıbı evladım doğacaksa doğmasın daha iyi.iyiki bi sevgili yaptınız deyiverıyor ınsan....

Tanimadiginiz biri hakkinda nasil böyle konusabiliyorsunuz? Yanlis görmediysem bi evladiniz olacak ve korkarim büyük konustunuz.. Insanlari kinamak yerine birazcik empati kursak anlayistan uzak bi toplum olmaktan cikacaz. Ve herkesin bildigi gibi insan kinadigi seyi yasamadan ölmezmis. Insallah sizin evladiniz sizin istediginiz gibi biri olur, kinadiginiz gibi degil........

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…