Annemin kendini iyice bırakması

Babamla aldatma ile değil de babamın ailesi ile ilgili sorunlar yaşandı, onlarla aynı şehirde bile değildik yani sorunlar olabilir bu kadar salmasına gerek var mı? 30 yaşlarından beri böyle. Kendine hiç hevesi yok, saçını erkek gibi saçma sapan bir model kestirir ben kendimi bildiğimden beri. Babam kendine bakmayan bir adam olsa hadi ikisi de öyle devam etsin diyeceğim. Ondan görüp de heveslenmiyor bile. Ama yaşadığımız çevre buna uygun değil. Kendine bakmasını bekliyorum en azından giyimine özen verebilir. Şıkır şıkır full makyaj gezsin, taksın takıştırsın bile demiyorum. Muhtemelen dediğiniz gibi annemin de hevesi kaçtı bazı şeylerden, ama aldatma olsaydı bilirdik öyle bir şey olmadığını, olduysa da annemin bilmediğini düşünüyorum. Bizim üzülmemizi önemsemez ortalığı birbirine katardı çünkü.

Babama bazen kızıyorum, kendine bu kadar bakıyor anneme son zamanlar hiçbir şey demiyor diye. Kimseye söylemedim ama babamın ben de iyi dayandığını düşünüyorum, kendi adıma ben de istemem ve katlanamazdım eşime eğer o da böyle yapsa, salsa kendini. Nerde nasıl giyineceğini bilmese.

Çok sevdiği birini kaybetmiş olabilir mi? İnsanlar yas sonrası saç boyama bakım gibi şeyleri artık yapmıyorlar. Bir süre sonra alışkanlık haline gelmiş olabilir.

Bak ne diyorsun iş hayatı DIŞINDA? Bu kadın o ayrımı yapamıyor. Ben de boyle senin tarifledigin gibiyim ben ustelik işe bile hep ayni siyah tshirt ayni tarz pantolon bazen esofman vari seylerle giderim acun gibi şirazem kaydı tek muhim konu rahatlik benim için ama konudaki kadın bambaşka.. Bi davete gundelikci gibi gitmek onca yeni çantası varken gidip yirtik pirtigi takmak sırf giyime önem vermemek degildir, bu bi tepkidir, ve psikolojik bi sorunu işaret ediyor buram buram.

öyleyse ben annenizin tarzi böyle diye dusunuyorum artık, kimi insanlar rahatlıktan da böyle paspal giyiniyor.var öyle Bi tanıdığım, onunda psikolojik sorunları var ancak onun sorunları da aşırı rahata düşkün üşengeç olması bence

Anneniz gibi bir görümcem var, kendini hiçbir şeyin güzeline layık görmüyor. Garip bir ruh hali. Terapi önerseniz ona da 'ben deli miyim?' Diye ağlar eminim. Tek önerim, cesaretiniz varsa o kötü giysileri imha edin ki kalanları giymek zorunda kalsın.

Çocukluğunda çok sefalet çekmiş ya da ailesi tarafından güzel şeylere layık görülmemiş olma ihtimali var mı? Derin yaraları olabilir. Terapiye hayır dşyeceğine göre evde kendine değer verme konulu videoları yüksek sesle açıp dinleseniz falan dikkatini çekmez mi acaba

Bir kaç arkadaş bahsetmiş ben de bir tepki veya ilgi görmek için bir yol olduğunu düşündüm . Belki bir destek alabilse daha iyi olur. Annem rahatına düşkün eşofman tarzı şeyler giyiyor demiyorsunuz , davete evde yenisi varken yırtık çantayla gidiyor diyorsunuz . Ya ortama , hayata tepkili ya da sizin ve ailesininin ilgisini böyle çektiğini fark etmiş .

Yazma yerine güzel bir eşarp taksa tesettürü şık bir şekilde taşısa bir şey diyecek misiniz yine? Bir de evi nasıl mesela bakımlı mi sofra kurarken vs özen gösterir mi yoksa genel olarak her konuda mi hoşunuza gitmiyor?

Ben psikolojik değil tamamen umursamamasina bağlıyorum. Önemsemiyor yada giyinmeyi sevmiyor merakı yok. 40 senedir şehirde yaşayan biri çoktannnn alismasi lazımdı.

Keske alisveris yapmak yerine bu psikoloğa götürseniz

Bu rahat giyinmeyi sevmek değil ki evde boy boy yeni çanta varken yırtık olanı takmak rahatlık olarak tanımlanamaz. Çok rahatsız edici evet, benim annemde bazen böyle giyinir uyarınca değiştirir hemen inat etmez. Rahatlık eşittir eski kıyafet değil ki çok şık duran pantolonlar var esofmandan daha rahat çoğu, bir beden büyük alırsınız üzerine kası rahat bir bluz oldu bitti. Dar bir Jean rahatsız bluz giyinsin demiyor kimse zaten. Konuştuğunuzda ne diyor bu konu hakkında?

Tabiki kendini bırakmasın ama bu kadar ağır hor görülmeyi de haketmiyor kimse.

Aynı eleştiriyi o size yapsaydı sizden utansaydı ne hissedecektiniz?

Sizin derdiniz sadece yanınıza uygun dilediğiniz gibi giyinen kabul görecek göstermelik bir anne taşımak.

Şu cümleye bakınca anlaşılıyor onun iyi olması değil mesele. Dilerim bir gün hep yatmak isteyeceğiniz günler yaşamazsınız
Hep hasta, hep yatıyor, hep paspal

Bu mesajınızdan sonra aklıma bir şey geldi. Obez insanların kilo vermeye çalıştığı bir program var tv de, orada obez insanlar ile yaptıkları röportajlarda genelde taciz veya tecavüz vakası çıkıyor çok yeme problemlerinin altında ve güzel görünmemek için sürekli yemek yiyerek kilo almaya başlamışlar.

Anneniz de gençliğinde güzel giyiniyormuş acaba geçmişte giyimi sebebiyle sözlü bir tacize yada hakarete mi uğradı da bu yüzden giyinmek konusunda bu kadar rüküş davranıyor

Destek almalık bi şey göremedim ben şahsen. Hevesi yok demek ki, alan almış satan satmış modunda. Modadan, stilden de anlamadığı için hepsi bir onun gözünde; o yüzden rahat olanınından yana kullanıyor hakkını.

Aman ne anneler var giyimi kotu olablr ama o bir anne o bile saygı göstermeye değer bence annelerin hepsi çok güzel anneler süslü puslu olmak.zorunda değil ki bakın. Bizde evlatlarımızın giyimine karışamayiz benim evladım da örnek veriyorm saçını aşırı kısa kestieiyor sevmyrm ama o seviyor demek napalim

Annenize de üzüldüm,muhtemelen bir günde bu hale gelmedi.Size yansıtmadığı,babanızla arasında bir sorun olduğunu düşündüm.
Ama ne olursa olsun siz haklısınız.

Saygı duyulacak şey var duyulmayacak şey var. Bunu yapan hariçten biri olsa konu sahibi böyle davranmayacaktı, saygı duyacaktı. Ama insan annesini daha rahat eleştirir, bakımlı, güzel, dimdik görmek isteyebilir bunda kötü bir şey yok.

Dürüst olmak gerekirse bunlari okurken biraz kizdim size. Ama ben anladim sizi yorumları okuyunca. Siz aslinda annenizi mutlu görmek istiyorsunuz. Bir evde anne mutluysa herkes mutlu oluyor. Kesinlikle destek almali sorun kıyafet falan değil ozsaygisi bitmis olabilir o da hakli kim bilir nasil zorluklardan geldi

Tesettür giyime de uygun değil, bütün dolabını düzenlemesi gerekir. Buna enerji ayıramazken ona hiç ayıramaz. Bir şey demem tabi ki, yeter ki biraz özen göstersin kendine hiçbir şeyi layık görmüyor. Güzel bir yere gitsek şunu giyseydin desem amaan kim bana bakacak ben zaten gelmişim kaç yaşına siz beni boşverin der. Giyimi en çok onda görüp anlayamadığım kısım. Evi temizdir, topludur. Ama dolapları, buzdolabı, mutfak dolapları o kadar düzensiz ki, gidince elimden geldiğince toplarım. Hiç eleştirmedim o konuda, sadece biraz akıl vermeye çalıştım. Bak şöyle olsa ne güzel olur sen de rahat edersin diye. Ben biraz titiz ve düzenliyim, takıntılıyımdır bu konuda, onu bir de bu konuda sıkmak istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…