Annemin kendini iyice bırakması

Bir şey bakmaya fırsat bulamıyorum, amaan siz beni düşünmeyin ben gelmişim kaç yaşına, rahat edemiyorum, baksam da bir şey bulamıyorum diyor. Rahatlıkla alakası yok dediğiniz gibi, rahat ne güzel kıyafetler var. Az alsın, öz alsın yaklaşımıyla konuşuyorum ama uğraşamam ben bir şey bulamıyorum kendime diyip bir şey almıyor. Benim aldıklarımı da nadiren giyiyor. Biraz daha tişört, gömlek, pantolon gibi parçalar almayı düşünüyorum, bir de eskilerini bir şekilde atmaya ikna etmeyi. Psikoloğa gitmeli bence de ama bir sorun olarak görmüyor bunu. İkna etmem zor.

Gençliğinde ne yaşadığını bilemem, ama sanmıyorum iki çocuktan sonra kendini bırakmış gibi daha çok. Başka rahatsız olduğum şeyleri de var ama artık karakteri o onun değiştiremem, onlara girmek istememiştim konuda. Mesela babam çok güçlü ve sosyal bir karakterdir. Annem daha pasif, dışarıda hep mahcup bir tavır sergiler. Etrafındaki herkes annemi çok sever çünkü hep vericidir, kimseye hayır demez, kendini düşünmez başkalarını düşünür. Yani yanlış olduğunu düşündüğüm konularda konuşurum, çok iyi niyetli davrandığı konusunda uyarırım ama kabul etmez.

Ben yanımda güçlü duran, kendini seven, kendine değer veren ve bakan bir anne istiyorum sadece. Bunun nesi yanlış?

Annende dikkat bozuklugu (adhd) var gibi geldi bana. Telefonunu cuzdanini vs birseylerini unutmak, yer yon bulamamak gibi. Bende de var bu tur sorunlar ordan biliyorum. Demir eksikligi falan da olabilir tabi. Hayatini duzene koymakta zorluk yasadigi icin yeni kiyafet yeni cantayla ugrasmak bir de onlara kafa yormak istemiyor. Var olan esyalarindan begenmediklerinizi saklayip yerine yeni aldiklarinizi koyun. Onun icin bu yeni esyaya alisma surecini kolaylastirin. Mecbur kalirsa giyer aldiklarinizi. Bir dealdiginiz kiyafetler sikiyor olabilir karnini vs, kilosunu belli ediyor olabilir. daha rahat, sikmayacak, sade kiyafetler alin, yaptirmasi gerekmesin onlari sonradan. Ayakkabinin da rahat olmasi onemli topuklu dar ayakkabilar olmaz. Canta da genis olmali, o nasil rahat buluyorsa o tarz alinir. Tabi once dikkat eksikligi var mi kaynagi nedir, bunun icin doktora gidilmesi mantikli

Evet, bunu bir araştıracağım. Aynı böyle bahsettiğiniz gibi, yapamıyorum, bilemiyorum der hep. Rahat giyinmeyi sevdiği için rahat kıyafetler ve spor ayakkabılar alıyorum. Spor ayakkabıları giyiyor neyse ki :) dikkat eksikliği konusunda ikna edip bu şekilde doktora götürebilirim belki. Çok teşekkürler

Ufak olaylari kafasinda buyutup uzulen bir tip. Bu da dikkat bozuklugu belirtilerinden ve bende de var. Aslinda bu tur seyler kalitimsal olur size gecmemesi iyi.

Bence, aile konusunda psikolog işe yaramayabilir.

Bazen insan gerçekten elini kaldırıp güzel gözükmek için bir şey yapmak istemeyebilir. Ama bu sürekliyse annenizi böyle kabul etmeniz gerekebilir.
Bence güzellik insanın içindedir. Yani anneniz tahminimce çok şey görmüş geçirmiş biri.
Ben olsam onu değişmesi için zorlamazdım. Çünkü o yaşta biri muhtemelen değişmez. Belki kabullenme ve bakış açısı değiştirme daha uygun olabilir....

Ufak olaylari kafasinda buyutup uzulen bir tip. Bu da dikkat bozuklugu belirtilerinden ve bende de var. Aslinda bu tur seyler kalitimsal olur size gecmemesi iyi.
Benim de anneme benzeyen huylarım var maalesef, sakin biriyimdir. Çok çabuk üzülürüm ben de, çabuk toparlarım. Onun tersine bakımı çok severim. Bilemiyorum ki ona benzemek istemiyorum hiç, çok yıpratıyor kendini. Siz çözüm bulabildiniz mi kendiniz için?

Ben yanımda güçlü duran, kendini seven, kendine değer veren ve bakan bir anne istiyorum sadece. Bunun nesi yanlış?
Yok tabi bu yazdığınız yanlış değil. İlk yazdığınızda öne çıkan bıkkınlığınız onun umrunuzda olmayan sizi sıkan ruh hali çok ağır bir anne için.

Giyime kuşama hevesi yok diyelim başka şeylere vardır benim de var böyle bildiklerim onlar hayattan kopmuş değiller.
Burda sürekli yatan, sürekli hasta olan, kendine söylenen uyarı gibi ama aslında hor görme gibi olan sözlere ve her şeye kapatmış biri var.

Sizin tabiki farklı olsa keşke diye istemenizde sorun yok bunu dayatmanız yanlış. Burda benzer konular açılıyor zaman zaman gençler kıyafetine karışan aileleri eleştiriyor baskıcı geri kafalı vs diyor.
O zaman gelen yorumlar "sana karışamaz",
"onun istediği gibi olmak zorunda değilsin", " oku paranı kazan çık o evden" türünde oluyor.
Orda da aile çocuğunu yakıştırmıyor yanına ve başkalarının gözüne.

Babanız kendini hiç sorgulamadı mı peki, yanında gezdirmiyormuş ya hani, kadınlar kendi kendine bu hale gelmez. Anneniz tedaviye ihtiyacı var. Ya da yoktur aslında sadece mutsuzdur. Size hafif gelen şeyler başkalarında ağır tahribat yapabilir ve karı koca arasında geçenleri evlatları da bilmeyebilir. Nerde görsem tanırım mutsuzluk bunun adı. Salaş giyinmek başka eski püskğ giyinmek çok başka. İmkanı varken böyle giyinmek, ve bahsettiğiniz ruh hali sadece mutsuzluk. Eşi de çocukları da umursamıyor bir de.

Yani ne diyeyim bilemedim. Annenizi bu şekilde kabul etmeniz gerekecek sanırım. Hepimizin annelerimize beğenmediğimiz özellikleri var. Anneniz iyi olsun mutlu olsun sizinle sıcacık olsun o yeter. Gönlünüzü ferah tutmaya çalışın

O yasadigi sorunlar basit şeyler olmuyor malesef. Bana onlarla ilgilenirken kendine zaman ayırıp çevre edinememis gibi geldi. Değilse kendi girdiği ortamlar olsa kendi isteği ile çevresine göre şekillenir giyinir yaşardı.

Aksine tamda saygı duyulacak bir durum. Konu sahibi ve buradaki birçok kişi kendi kalıp yargıları doğrultusunda anneyi bir kalıba sokmaya çalışıyor. Düşünülen aslında anne değil, kafadaki anne kalıbını varolan anneye dikte etmek. Hatta annenin izni olmadan kıyafetleri çöpe atma önerisini bile okudum burada. Bunlar hep psikolojik şiddete ve kişisel haklara saldırıya girer. Annenin psikolojik sorunları olduğu için özensiz giydiği üzerine hükme varılmış ve anneye teşhisler konulmuş burada. Hayattan soğumuş, bir travma yaşamış, aldatılmış veya depresyona girmiş gibi birçok şey okudum. Ama annenin kendi ağzından “ben böyle rahat ediyorum” söylemi kabul görmüyor. Velevki sorunları olsun. Elbiselerini zorla değiştirmek çözüm müdür? Sorunların annenin giyim tarzı ile hiçbir doğru orantısı çıkmazsa konu sahibinin tavrı ne olacak?
Veya şöyle birşey sorayım; asıl mesele nedir? Annenin kişisel sorunları mı, özensiz tarzından dolayı konu sahibini utanması mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…