- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.922
-
- Konu Sahibi Bigjetplane
Üstü başı kirli mi? Tırnakları nasıl?Babama kızdığımız çok konular var ama neyse ki biz akrabalardan hep uzak yaşadık
Ben de öyle düşünüyorum psikolojik sorunları var ama kendini düzeltmeye niyeti de yok maalesef. Bu sebepten üzülsem de dışarıda görüşmek istemiyorum artık onunla, çok çabaladığımı düşünüyorum çünkü biraz değişmesi için.
18 lerinde bu kadar kendine bakarken erken yaşta kendini salması için sebepler olmalı bence.Kırıcı olmadan bir psikologa götürün, öncesinde siz gidip durumunu anlatın.4-5 seansa ulaşınca yavaş yavaş eski püskü kıyafetlerini ufaktan kaldırıp duruma alıştırabilirsiniz.Ama birden pat diye kaldırmanız uygun olmaz.Belki sizin bilmediğiniz geçmiş yıllarda kadında iz bırakan size yansıtmadığı şeyler de olabilir.Evliyim ben aynı evde olmadığımız için bir yere giderken müdahale edemiyorum, bir şeyler alıp götürüyorum ona bak bunlar sana çok yakışır diye, işte onları da kullanmıyor, neden diye sorduğumda rahat edemiyorum diyor. Sanırım depresyonda ama insan biraz çabalamaz mı? Benim küçüklüğümden beri(onun 30 yaşı mesela) saçını erkek modeli kestirir, saçını çok az zorla uzattırmıştım küt kesim kadar olmuştu onda bile saçlar kafamı ağrıtıyor diye gitmiş kestirmiş. Çok genç yaşından beri böyle.
İlk evlendiğinde öyleymiş, fotoğraflarda görüyorum güzel giyimli, kendine de bakarmış. Sonrasında ablamla benden sonra salmış kendini. Sebebini bilmiyorum, zaten gençliğindeki gibi çok özenli olmasını beklemiyorum, sadece elindeki imkanlara ve yerine göre hiç bilmiyor nasıl giyinmesi gerektiğini.Yani eskiden çok susluyken sonra birden bu hale döndü diyorsunuz.size gelen basit gelen bildiğiniz problemleri belki onu sizi sandığınızdan fazla etkiledi ya da sizin bilmediğiniz iç dünyasında fazlaca sorunu var . Kimse hayatını boş yere yarı baygin ,hep uzgun, hayatta hevesi yokmuş gibi geçirmez diye düşünüyorum .
Benim böyle bi arkadaşım var sacini taramaz düzgün giyinmez kendine bakmaz ama yakışıklı bir sevgili ister evini b.k götürür ama erkek arkadaşım olsa da davet etsem der şimdi bu kız yıllardır yalnız..evet bazen insan utanıyor yanında arkadaş olarak gezdiğine bile ..Size istemsizce çok kızdım. Sizin hayattaki hassasiyetlerinize ayak uydurmak zorunda mı anneniz. Demek ki o böyle giyinerek daha rahat ve huzurlu, Neden saygı duymuyorsunuz? Eğer utanırsanız bu sizin probleminiz, annenizin değil.
İlk evlendiğinde öyleymiş, fotoğraflarda görüyorum güzel giyimli, kendine de bakarmış. Sonrasında ablamla benden sonra salmış kendini. Sebebini bilmiyorum, zaten gençliğindeki gibi çok özenli olmasını beklemiyorum, sadece elindeki imkanlara ve yerine göre hiç bilmiyor nasıl giyinmesi gerektiğini.
Acaba sadece paspalken ilgi çekiyor olabilir mi ? Bunu sizin ilginizi üzerinde tutmak için kullaniyor olabilir mi farkında olmadanMerhaba herkese,
Yıllardır olan bir sorundan bahsetmek istiyorum zira anneme biraz ağır konuştum bugün canım çok sıkkın. Annem köyden çıkmış bir kadın, ama nerdeyse 40 senedir şehirde yaşıyor, şuan 50li yaşlarda. Hep çevre baskısı olmayan rahat yerlerde yaşadık. Sorun şu ki annem hala nasıl giyineceğini bilmiyor.
Ben sürekli ona kıyafet alıyorum, çanta, ayakkabı alıyorum, götürüyorum. Kapalı da değil açık da değil, tarzı da belli değil. Hep aa bak sana bu çok yakışır diye teşvik etmeye çalışıyorum. Ama benim aldıklarımı rahat edemedim, bu çanta rahat gelmedi vs diye bahanelerle evde tutup, her yerde paspal paspal geziyor. Evde marka çantalar var kendisi derisi soyulmuş eski bir çantayla geziyor. Babam asla ona baskı yapmadı ve babam da her zaman aşırı şık giyinen, modayı da takip eden biri. Yanyana bile bir garip duruyorlar, babam da rahatsız ama artık söylemekten bıktı yıllardır. Benim kafam kaldırmıyor diyor küsüyor, her şeye ben hastayım yapamıyorum diyor. Yani ben küçüklüğümden beri üzülerek söylüyorum ki annemin giyinişinden utandım. Etrafımızdaki insanlar da garipsiyor bu durumu, hissediyorum. Bunu kimseye de söyleyemedim. Maddi durumumuz da gayet iyi ama kadında heves yok. Evde bile giyilmeyecek şeylerle geziyor bazen. Kendine baksın, üstüne başına güzel şeyler alsın diye yapmadığım kalmadı, hediye kartlarına para yükleyip al istediğini diyorum bir yıl oldu hala duruyor o kartlar. Bugün çok canım sıkıldı, avm’ye götürdüm sırf ona bir şeyler alalım diye üstüne üstlük suçlu oldum. 5 yaşında çocuk gibi safça davranıyor, pantolon paçası uzun geldi ee napıcaz diyor mesela, terziye paçalarını yaptıracaksın diyorum o kadar bilmiyor gibi davranıyor. Sonra onu strese sokmuşum diye bana kızdı. Dayanamadım patladım, temizliğe bile böyle gitmiyor kadınlar, kendine bak biraz hevesin olsun diye. 30 yaşlarında da böyleydin yaşını hiç bahane etme dedim. Maddi sıkıntısı olsa alamasa neyse o da yok! Hep hasta, hep yatıyor, hep paspal. Bir yere annemi davet edip alıp gidemiyorum, elimden başka bir şey de gelmiyor. Bu düşüncelerimden ve söylediklerimden dolayı bir de suçlu hissediyorum. Haksız mıyım sizce?
Ben anladımKabul etmeye çalıştım, bunu söylerken ben de çok üzülüyorum düşünürken bile. Ben de bir anneyim, çocuğum ileride utansa benden ne çok üzülürdüm. Ama nereye davet ettiysem çok garip giyindi, mahcup hissettim kendimi, o duyguyu anlatamıyorum. İsterim annemi her yere, en güzel yerlere götüreyim, ama 5 kuruşumuz yokmuş gibi giyinmesine gerek yok, anlatamıyorum tarzını görseniz anlardınız. Elimden gelen her şeyi de yapıyorum ama olmadı. Biraz o da çaba gösterebilirdi sonuçta bunca yıldır, dedim ya babam da rahatsız bu durumdan.
Yapısal da olabilir. Kadınlar için alışveriş delisi derler mesela ben nefret ederim alışverişten. Ayakkabı spor ayakkabı olsun bir tane yeter..millet ayakkabı hastasıdır. Çanta ise aşırı zorla takıyorum çocukluğumdan beri. Hatta bazen ise cantasiz gidiyorum arkadaşlarım dalga geçiyor erkek gibisin diye.Bir noktadan sonra yaşama sevincini kaybetmiş sankiAldatılmış olabilir mi? Bunca yıldır bu haldeyse baban neden fark etmedi veya çözüm aramadı?
Yok kirli gezmez hiç, temizdir. Paspal derken çantası eskimiştir umursamaz anlamında söyledim. Tırnakları vs temizdir, ama manikürlü değil yani. Kaş, bıyık, ağda bu tarz şeyleri fazla sallamaz, kendi canı istediğinde halleder. Makyaj zaten hiç yaptığını görmedim. Zaten her ihtiyacını biz düşünüp hallediyoruz, biraz bile hevesi olmaz mı insanın?Üstü başı kirli mi? Tırnakları nasıl?
Bence birseyler yaşamış kapatmış kendini. Kendi istemeden de çözülmez. Babanız bilir de bilmemezlikten geliyordur.Yok kirli gezmez hiç, temizdir. Paspal derken çantası eskimiştir umursamaz anlamında söyledim. Tırnakları vs temizdir, ama manikürlü değil yani. Kaş, bıyık, ağda bu tarz şeyleri fazla sallamaz, kendi canı istediğinde halleder. Makyaj zaten hiç yaptığını görmedim. Zaten her ihtiyacını biz düşünüp hallediyoruz, biraz bile hevesi olmaz mı insanın?
Öyle bir şey olmadı, olsaydı kesin bilirdik annem de anlatırdı, birçok şeyini paylaşır bizimle. Babam hep söyledi de artık söylemiyor bir şey, bıraktı o daBir noktadan sonra yaşama sevincini kaybetmiş sankiAldatılmış olabilir mi? Bunca yıldır bu haldeyse baban neden fark etmedi veya çözüm aramadı?
Ben de bazen sizin gibi düşünürken bazen bugünkü gibi tutamıyorum kendimi. Haklısınız.Sizi çok iyi anlıyorum.Haklisiniz.Yasadiklarinizi az çok tanıyorum da.Benim annem de sınırları çok zorlar.Kardesimin düğünunde derisi kalkmis annenizin çantasından taktı varın siz düşünün.Hem de böyle yandan takılanlardan kıyafetiyle tamamen uyumsuz.Ama ben takılmıyorum artik.Ben kimsenin kıyafetini elestirmiyorum.En çok ne güzelmiş diyip geçiyorum.Kimse de benim anama karışmasın.
Öyle ya da böyle daha geçen hafta köyümüzde bir kadın vefat etti.55 yaşında daha.Kizi öylece ağladı kaldı arkasından.Dedim daha da anama bişey demem.
Ben de oyle dusundum. Nasil rahat ediyorsa oyle giyinsin bence.Size istemsizce çok kızdım. Sizin hayattaki hassasiyetlerinize ayak uydurmak zorunda mı anneniz. Demek ki o böyle giyinerek daha rahat ve huzurlu, Neden saygı duymuyorsunuz? Eğer utanırsanız bu sizin probleminiz, annenizin değil.
Çok zor yaşadıklarınız, ama herkesin dediğine göre yaşanmaz ki. Eşiniz ne diyor bu durumda?Kaynana birşey demiştir ona takılmıştır kadın şöyle örnek vereyim size ben cok güzel renkli uyumlu giyinen yaşadığım yerdeki genç kizlarin imrenerek baktığı benim aldıklarımin aynısını aldığı bir kızdım evlendim görümcenin gelinliğini giysen ne olur ki dediler hevesim kırıldı giydim en güzel en özel günüm hayalim boğazıma dizildi artık benim için önemli günler yok bir elbisem var içine sigdigim sürece her düğüne onla gidiyorum.
Sevdiğim şeyleri giyiyorum bu sana hiç yakışmamış diyor mesela sürekli elim ona gidiyor onu giymek istiyorum biraz süsleniyorum hayırdır oluyor o yüzden artık herşeyden nefret ediyorum siyah bir trençkot dümdüz fermuarlı başıma bulduğum şalı takıyorum siyah tetkiklerin var hep onları giyiyorum bunların içinde rahatım başka birşey giydigimde dikkat çektiğimi düşünüyorum kendimi ciplak gibi hissediyorum sıfır kıyafet alamıyorum ona da laf etmişlerdi çünkü böyle böyle içimi öldürdüler annenizi çok iyi anlıyorum o yüzden
Merhaba herkese,
Yıllardır olan bir sorundan bahsetmek istiyorum zira anneme biraz ağır konuştum bugün canım çok sıkkın. Annem köyden çıkmış bir kadın, ama nerdeyse 40 senedir şehirde yaşıyor, şuan 50li yaşlarda. Hep çevre baskısı olmayan rahat yerlerde yaşadık. Sorun şu ki annem hala nasıl giyineceğini bilmiyor.
Ben sürekli ona kıyafet alıyorum, çanta, ayakkabı alıyorum, götürüyorum. Kapalı da değil açık da değil, tarzı da belli değil. Hep aa bak sana bu çok yakışır diye teşvik etmeye çalışıyorum. Ama benim aldıklarımı rahat edemedim, bu çanta rahat gelmedi vs diye bahanelerle evde tutup, her yerde paspal paspal geziyor. Evde marka çantalar var kendisi derisi soyulmuş eski bir çantayla geziyor. Babam asla ona baskı yapmadı ve babam da her zaman aşırı şık giyinen, modayı da takip eden biri. Yanyana bile bir garip duruyorlar, babam da rahatsız ama artık söylemekten bıktı yıllardır. Benim kafam kaldırmıyor diyor küsüyor, her şeye ben hastayım yapamıyorum diyor. Yani ben küçüklüğümden beri üzülerek söylüyorum ki annemin giyinişinden utandım. Etrafımızdaki insanlar da garipsiyor bu durumu, hissediyorum. Bunu kimseye de söyleyemedim. Maddi durumumuz da gayet iyi ama kadında heves yok. Evde bile giyilmeyecek şeylerle geziyor bazen. Kendine baksın, üstüne başına güzel şeyler alsın diye yapmadığım kalmadı, hediye kartlarına para yükleyip al istediğini diyorum bir yıl oldu hala duruyor o kartlar. Bugün çok canım sıkıldı, avm’ye götürdüm sırf ona bir şeyler alalım diye üstüne üstlük suçlu oldum. 5 yaşında çocuk gibi safça davranıyor, pantolon paçası uzun geldi ee napıcaz diyor mesela, terziye paçalarını yaptıracaksın diyorum o kadar bilmiyor gibi davranıyor. Sonra onu strese sokmuşum diye bana kızdı. Dayanamadım patladım, temizliğe bile böyle gitmiyor kadınlar, kendine bak biraz hevesin olsun diye. 30 yaşlarında da böyleydin yaşını hiç bahane etme dedim. Maddi sıkıntısı olsa alamasa neyse o da yok! Hep hasta, hep yatıyor, hep paspal. Bir yere annemi davet edip alıp gidemiyorum, elimden başka bir şey de gelmiyor. Bu düşüncelerimden ve söylediklerimden dolayı bir de suçlu hissediyorum. Haksız mıyım sizce?
Biz de öyle bir yerde yaşıyoruz, bizim burda herkes çok bakımlı yaBence birseyler yaşamış kapatmış kendini. Kendi istemeden de çözülmez. Babanız bilir de bilmemezlikten geliyordur.
Tek dert kiyafetse çok çok özel günlerde siz giydirin direk. Geri kalan günlerde sallamayın. Ülkenin en kozmopolit yerinden birinde yaşıyorum yillardir. Amerikan bir komşumuz var gencecik kadın stili annenizinki gibi. Almanya'da metroya binin orda da ileri yaşta anneniz gibi giyinen bir sürü kişi var. Prag keza öyle.
Temizse sorun yok. Bizim gibi toplumlarda illa sık, yeni olacak hali var. Avrupa çok sallamıyor bu yeni olayını.