Annemin kapısına bırakıldım

lami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
34
0
86
İstanbul
Aslında o kadar uzun bir konu ki, Birkaç hafta önce annem rahatsızlandı. iki gün hastanede kaldı. şimdi iyi ama tetkikleri sürüyor. Çocuğuma da bakıyordu. hastaneden çıkınca 5 gün onda kaldım. düzenli olarak laboratuvara tahlil verdiği için hastaneeye yakın olması sebebiyle de evinde kalmak istedi. (2 yıldır sürekli bende ve çocuğuma bakıyordu. Biliyorum ki bu zaman zarfında yoruldu, yıprandı, üzüntüler, daha önce yazdığım gibi eşimin ailesinin vefasızlığı ve hiç ilgilenmemesi konuları onu çok yıprattı.) beş gün ben de orda kaldım. ki şimdiye kadar hiç kalmadım evlendiğimden beri, bir gece zoraki eşimi ikna ederek kardeşimin askere gittiği gece kaldık. annem yalnız yaşıyor. erkek kardeşimin de evi ayrı, sağ olsun onlar da yalnız bırakmadılar. geçen hafta evime dönünce onlar da kaldılar. Neyse, cumartesi beni anneme bırakan eşim arabasına binip gitti ve sınavlara çalışacağım diyerek bir daha uğramadı. İş dönüşleri de geç saat oluyor 9 gibi geliyor eve, tamam anlarım ama bu zor zamanlarımda onu yanımda görmek isterdim. Bu Cumartesi gidip annemde bu gece kalayım dedim. Kızımı da bir haftadır çok özlemişti annem, kolay değil iki yılın da emeği var. Hem ona da destek olurum diye düşündüm. Eşim tamam dedi bozularak, sen de gel birlikte kalalım dedim. Ben kalmam dedi. Tamam dedim. biliyorum kalmıyorsun ama biliyor musun dedim. Bir akşam gelip yarım saat görseydim seni ne kadar destek olurdu benim için. vay efendim nasıl cesaret edermişim böyle demeye, neyse fazla uzatmadım alttan alıyorum. Sen benim halimi biliyor musun vs vs dedi..kendince beklentilerin var dedi...Ölüp gideceğim bu beklentilerimi anlayamıyorum dedim..Öl dedi bana....
Gidip yattım...
Ertesi Sabah konuşmuyoruz bir kahve yaptım. İçelim dedim. İstemiyorum hiçbir şeyini dedi. Nedir benimle problemin dedim. Dengesizmişim. Hep annemde kalmak istiyor muşum..ki dediğim gibi haftada bir anneme giderdik iki yıl öncesine kadar üç beş saat kaldığımın bile hesabını yapardı önceki tartışmalarda...ki annem çocuğum olana kadar bende kalmadı. Ben onun ailesine gidince sabredemiyormuşum iki saat zor duruyormuşum...(Eşimin ailesi kötü demem, kalkıp bir gün de bi kavgamız, laf atışmamız olmadı. Sygısızlık etmedim. Kayınvalidem biraz patavatsızdır. Sadece söylediği kelimelerden yüzüm asılmıştır. İnkar etmiyorum.)
Benim annem hep problem oldu size dedim. Vay efendim sen misin söyeleyen uyuyan çocuğu kucağına aldı. Hazırlan senin miyadın dolmuş dedi bana..Dur ne yapıyorsun dememe kalmadan çocuğu alıp indi aşağıya. ben de çıktım tabi, bizi anneme kapıdan bıraktı. gidiş o gidiş...aramadı, sormadı, Pazar günü ben sordum. burada mı kalacağız diye..evet dedi. zaten dört yıldır ordan çıkmadın kal..dedi...
Ewet kabahatim bu arkadaşlar ne diyorsunuz?

Kocan kompleksli, kendini bilmez bir hödükmüş canım. Pire için yorgan yakmış. Seni annene bırakan adamı kolay affetme. Süründür. Terbiyesiz adam. Üstelik kadıncağız hasta, senin bu zor günlerinde yanında olması gerekirken yaptıklarına bak. İnan çok sinirlendim.
Ben olsam aramam sormam, ne mok yiyorsa yesin. Burnu yakında sürter göreceksin. Sürünerek gelecek sana. Ama kolay affetme, o yerlede sürünürken bir tekmede sen at ki aklı başına gelsin.
Şimdilik herşeyin sakinleşmesini bekle güzelim. Bu arada anneciğine çok çok geçmiş olsun.

Ben olsam annemin evinde kalırdım
Aramazdım da sormazdımda
Eşinizin kabahati büyük
Ve hatasını anlamalı
Biraz annenizde kalın iyi düşünün
Hatalı olan siz değil eşiniz
Onu kendi haline bırakın belki hatasını anlar
Yani umarım..

4 yıl boyunca ....sen annenlerde ne kadar kaldın bu adam boyel yaptı..
Anlamadıgım annende kalmanı mı kıskanıyor..

Onun annesınde hıc kalmadın da bundan mu bu kadar tepkı..
kayınvalden mı senın annende kalmana tepkı verıyor...

canım annen hasta ama,sen onun evladısın,zor günlerde tabiki yanında olacaksın,keyfi kalmıyorsun ya,niye bu kadar dert etti anlamadım,normal zamanda kalabilirsin,ne varki bunda,sanırım annen çocuğunuza baktığı için zaten anneni sürekli görüyorsun demeye getiriyor,ne kadar ayıp,anne babamız hastayken yanında olmayacaksak ne zaman olacağız,annen hem seni hemde evladının evladını yetiştiriyor

Boşanma dilekçesini yollayıver eline canım
Gerekçe olarakta annemsiz duramıyorum yaz.
Bu nasıl bir saygısızlıktır.
Kimi götürüp bırakıyorsun,çok ayıp valla
Dilim tutuldu resmen

işte duygularıma tercuman olan yorumalkisalkisalkis

valla ne diyeceğimi şaşırdım, şöyle bir senin yerine kendimi koydum. bilmiyorum ailen sana sahip çıkar mı? ama kal canım annende. hele 1 hafta aklı başına gelsin. ayyyy çok sinirlendim yazmiyim daha.... klava:

Canım bu konunun anlattığın kadar basit olmadığını düşünüyorum..Yani bir anda bebeğinide alıp sen miyadını doldurmuşsun artık diyip,annenin evine bırakması ve hiç aramaması,sana verdiği değerin bu kadar sıfıra inmesi ve sorduğun zaman evet hep orda kal,zaten hep ordaydın demesi,sanki eşin açısından çok farklı şeylerin yaşandığını gösteriyor..Ama sen bence,tek taraflı olarak,kendinde hiç kabahat aramadan yaklaşıyosun olaya..bilmiyorum belkide yanılıyorum ama senin anlattığın gibiyse herşey,eşin tam bi hasta..dengesiz ve insanlık vasıflarını kaybetmiş...e böyle bi adam içinde daha fazla düşünmeme gerek yok..

çok üzüldüm okurken, inan ..
sudan sebeplerle geldiğiniz noktaya bak..
sende kabahat göremedim ben canım.
Ama eşin çok hatalı, üstelik uyuyan , masum çocuğunu uyandırıp sizi annene götürmek isteyecek kadar sinirlenmiş..
ne olmuş ki sanki mafoldumben
Allah ıslah etsin ne diyeyim :çok üzgünüm:
ama sen sakın üzülme, üzülmeye değmez çünkü ..
Allah yardımcın olsun :teselli:

tek söylenecek bişey var bahane arıyormuş derim buda benim yorumum erkekler böyledir kendi ailelerine kıl kondurmazlar bizim ailelerimiz düdük sanki benim eşimin bi abisi var bizden önce evlenen evini yaptılar eşyaları alındı biz evlencez para yok bitarafınıza s...n dedim vurdum kapıyı çıktım herşeyimizide kendimiz aldık evimizde kira geçinebiliyoruz ama onları eve asla almıyorum eşimde hiçbişey demiyo ailesi haksız çünkü diğer evladına parayı döküp bize gelince yok demek onada dokundu demekkii:?

bırak ne hali varsa görsün
ne ara ne sor
miss gibi yaşa anacığınla
seni haketmeyen bir adammış

onun canı yanlız kalmak istemiş bahanesinide bulmuş
bırak arama sorma ne hali varsa görsün eninde sonunda kuyruğunu sıkıştırmış köpek gibi gelir kapına

Anneniz çocuğunuzu bakarken iyiydi de , rahatsızlanınca mı kötü oldu ?
Elbette gidip kalacaksınız,anneniz o sizin.İnsanın annesi gibi olur mu?Hangi gelin kayınvalidesinin yanında zaman geçirmek ister.Benim etrafımdaki evli kadınları gözlemliyorum da hepsi annesinden çıkmıyor.Ne var bunda ?
Ben olsam hiç taviz vermem.Giderim zırt pırt ,kalırım da...:içelim:

ne kadar ilginç bi eşe sahipsin..
nasıl davranman gerek bilemiyorum ama zor bi eş.allah kolaylık versin.

Ya en çok neye sinir oluyorum onların anneleri anne
bizimki balkabağı sanki
Gıcıkkk oluyorum gıcıııkk

Allah yardımcın olsun arkadaşım ne diyeyim.

Sakın arama, elbet burnu sürtünce arıycak..

Analttıklarına göre sorunlu olan eşin, sen değil.. Birşeye takmıştır o, senden çıkarıyor acısını..

Yalnız kalsın da aklı başına gelsin, dik dur biraz , gevşeme hemen..

Hemen aşkından ölen fedakar kadın havalarına girme..
Onsuz yaşayamıyorum çok seviyorum diyeceksin biliyorum Türk kadınlarının genetik özellikleri böyledir çünkü.

Evlenmeden önce erkekler köledir, evlendikten sonra kadınlar köledir..Kural budur.
En azından bunu bir süre belli etme kocana..

Bekle..

Bırak bu dengesiz adamı ne hali varsa görsünbu olayla kocanın gerçek yüzü çıkmış olduklava:nedir bu erkeklerin bu tavrı böyle siz kalınca gidince bişey olmuyo biz en ihtiyaçlı zamanında 1 gün kaldık diye ortalığı yıkıyor.sen burda suçlu değilsin sen evlatlık görevini yerine getiriyorsun üstelik annen yalnız bi kadın eşin olacak adam çok bencil sakın taviz verme sana bu adamdan koca olmaz.zaten alttan almak neden bizim görevimiz oluyor fedakarlık tek taraflı olmaz.

canım eşinin ve senin yaşınızı merak ettim;bu ne cahillik insan karısını çocuğuyla kapıya bırakır mı ya bence seni annenden kıskanıyor bu adam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…