• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin eziyetleri hayat sıkıntılarım tükendim artık

Yillar once esini kaybetmis bir anne, gogus kanseri olmus bir anne, cocuklarin amcalari ilgilenmeyen bir anne, kendi ailesi ilgilenmeyen bir anne. Evladinin bile anlamadigi anne.
Otobusu en fazla bir durak kacirirsin azcik yurunebilir o igneyi olmadan eve gitmek
Ben de boyle dusundum anlamlandiramadigim yerler var.
Hayatımı bilmeduguniz için size öyle gelebilir davulun sesi uzaktan hoş gelir

yok öyle değil
baban emekliyken vefat ettiyse sana da hak düşer
üstüne isterse saray olsun
yanlış bilmiyorsam böyle
kardeşim alabiliyor 21 yaşında ve o da öğrenci
annem vefat etti babam emekli olmasına rağmen ona da annemden maaş bağlandı
Hmm yetim maaşı işimi bir arastirayim en azından ingilizce kursumu öderim her ay

Nerden nasıl başlayacagimi bile bilmiyorum o kadar çok doldum ki. Sorun annem ve onun hareketleri yaşattiklari. En basiti bugünden baslayayim suan bile gözümden yaşlar dökülüyor o kadar doldum ki. Az önce hazirlandim evden cikicam banyoda saç kremi bitmiş annemden para istedim 10 tl onun bile lafını yaptı vermedi kullandığım saç kremi 10 tl istemem bile onun gözüne batıyor bir sürü laflar söyledi sonra parayi suratima atti. Bende almadim hiç bir şey demeyip gözlerinin içine bakıp gittim acile iğnemi olmaya gidicektim fakat olmadım çünkü B12 eksikliği var ve o kadar çok moralim bozuktu ki otobüsün hastanenin önünden geçtiğini bile fark etmedim zaten bana 5 tl vermişti evden çıkarken kalan para ancak eve dönüs otobüs parasına yetiyordu. Bende eve giden otobüse bindim mal gibi iğne olamadan eve geldim. Anneme gelince herseye karışır hiç bir şeyden anlamayan bir insan çünkü ne bekar ken nede evlenince hiç birşey görmemiş hayatı boyunca geri kafalı bir insan bense üniversitede okuyorum 21 yaşındayim malesef aynı yerde okuyorum çünkü annem tercih zamanı şehir dışı yazarsam asla şehir dışına cikamayacagimi asla beni okutmayacagini söyledi bense deliler gibi okumak istediğim için böyle bir riski göze alamazdim. Çünkü hayatım boyunca üniversite kazanıp bu evden gitme hayalini kurdum geçen sene bizim okuldan diş hekimligi okuyan bir sevgilim olmuştu kardeşim buna onu yumurtlamis ve evden benim cikmama asla izin vermedi çocukla zaten yeni sevgiliydik o zamanlar ve çocuk bu durumdan bikarak benden ayrıldı. Çocukluğum çok kötü geçti önce annem ben 11 yaşındayken göğüs kanseri oldu onun hincini sinirlenince beni döverek çıkardı çoğu kez. Üstümde ki kıyafetler dilenciden farksizdi arkadaslarimin yanında babamda ben 15 yaşındayken vefat etti. Maddi sıkıntımız yok çok şükür ama annem bana 5 kuruş vermez. Aynı şehirde okuduğum halde kredi burs aldım devletten kyk düşünün. Çünkü almak zorundaydim param yok kimse vermeyince. Annemin ailesine gelince hepsi okumuş insanlar hepsi kendi keyfinde hep aileleriyle tatile çıkarlar ege Akdeniz çocuklarının yaşam standartlari çok iyi. Hayatım boyunca onlara o kadar çok özendimki. Annem okumamış. Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü benim daha kendi hayatım yok nasıl hayatıma birini alayım. Kaç senedir yasadıgim şehirden dışarı cikamadim yaşadığımız yer zaten çok küçük aynı kasaba gibi. Bütün herseyi ağlayarak yazdım ve tükendim

Kendi hesabima yatıyor zaten ama annem kimliğimi alıp gidip alıyor o parayi ptt den yatıyor babamın emekli maaşı asla da onu vermez
kimliğini verme.
hesabında dursun.
lazım oldukça kullan.
eğer şimdi kendi hakkını savunmazsan böyle devam edersin.
mezun olup işe girince hakkını nasıl savunacaksın?
hangi cesaretle başka şehre gidip hayat kuracaksın?

18 yaş altı olsanız anneniz veliniz olarak mallarınızı kullanabilir ama 21 yaşındayım demişsiniz.

Sizin imzanız, kimliğiniz olmadan bunları yapamaz ki

Allah annenizi ıslah etsin gibi yorumlar okudum dehşet içindeyim.:sinirli: Başka yorumda okumadim zaten çok sinirlendim.. Bu nasil bi zihniyet... Şana şunu söyliyim bir evlat annesini sırtında kabeye götürüp getirmiş ama karnında attığı 1 tane tekmenin bile hesabını verememiş. Kimse ailesini seçemiyor malesef ama annen senin annen anladınmi bugün var ona kızıyosun ya yarın olmasa. Seni doğurup sokağa atsa kendide kötü yola düşse tamam derim arayip sormasin bile. Ne olursa olsun ne derse desin isterse seni dövsün o senin annen hayatinda herkes olur herşey olur ama annen birdaha olmaz. Benimde 1 ablam var ve annemi çok üzüyor benim annemde belki kolay bir kadin degil ama o sinirlenince ben susarim ben susmayi öğrendim ama ablam hep anneme bağırdığı için kaybetti. Anne bu anne. Vicdani olan insan olan ne olursa olsun annesine ses cikartamaz!! Benim annem ablam yüzünden ne çok hasta oldu.. Hayatta hiçbirşey tektarafli degil belkide sende çok dikbaslisin ve yazdıklarindan sadece bu anlasiliyor. Allah önce seni ıslah etsin..

Kiz dertetmeee senin derdin neki annesi git bilmem nerden getiriyorsan para getir diyen kızlar var. Ben öyrenciyken akşam garson gece barda garson çalışır metroda fln yollarda yatmaya zaman bulurdm.en son bitirdm ama kurtulamadmki aile taşından borclardan. Kaçtım türkiyeye. Şükürler olsun geride kaldı. Şiimdi geri bakınca eskiden heekes annen kaddar der inanmazdım şimdi görüyorum kaddardı harbiden. Neyse anlatsam bitmez

Back