Yani dene istersen ama ama devlet psikiyatrlarının genelde 10 dk muayene süresi oluyor, muhtemelen antidepresana başlatıp gönderir. Sonra annem ilaçlarımın parasını ödemiyor diye konu açarsın buraya. Eğer üniversitenin rehberlik birimi varsa onlarla görüşmeyi dene psikolojik destek için. Ama asıl olarak annene karşı böyle pasif olma, hakkın neyse git al annene haber vermeden, öğrendiğinde suratıma para atmadan düşünücektin ortak bütçeyle yaşamayı dersin. Sen çalışmaya başlayınca kendi hayatını yönetebileceğini düşünüyorsun ama şimdi yönetemezsen o zamanda yönetemezsin. En basitinden annen ev ihtiyaçları için ya da sen biriktirmeyi bilmiyorsun diye maaşını alır sana harçlığını verir. Üstüne heryerde tek başıma çocuk büyüttüm okutup meslek sahibi yaptım der. Azıcık güçlü ol, kendi yaşantını düzeltme imkanın var düzelt o zaman. Annen şimdi kızar küser belki ama yarın öbür gün birinizden biri adım atar barışırsınız. Böyle giderse hep içinde gençliğimi yaşayamadım diye ukde kalacak. Hep mesafeli,kırgın kinli olacaksın annene karşı. İleride Gençliğinde annesi hiç üzmemiş ama mutsuz ve kinli bir yetişkin olmaktansa, bir dönem annesini karşısına almış ama sorunlarını çözebilmiş bir yetişkin olmayı tercih ederdim ben yerinde olsam.