• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin eziyetleri hayat sıkıntılarım tükendim artık

Kahpe kader

Bana dedirtiyor işte;

Annen o senin, çok özleyeceksin.

O küçük beynin, cahil bakış açınla
Bir süre daha sağa sola, çömküsürürsün

Elbet burnun sürter.

Madem çalışıp karnını doyurma planın var
Ne diye konu açtın? Vay cadı anam diye yırtınıyorsun?

Bir şeye hevesin var
Ama
Çok uzak sana o
Size bir daha cevap yazmicam sadece kötü kalpli birisiniz

Kız da kendi kızından çıkaracak?

Sana ne benim kime anne dediğimden kovacık?
Sacmaliyorsun canim ...

Benim de 3 agsa 5 yukari oyle bir anne var
Ve eger ben annem gibu olacaksam cocugum yuzume bakmasin en dogal hakki derim hep...

Sen herkesi annen gibi sanabilirsin ama degil...anne demeye bin sahit gerekenler var

Bizimkiler az önce yemek yedi ben gidip yemedim dayim şimdi yine odama geldi neye moralin bozuk falan dedi bende moralim bozuk değil dedim üsteledı anlatmadim dayım yabancı şube emniyet amiri zaten bir sürü sorunları var yük olmak istemiyorum ama benide seviyor biliyorum ne yapmam lazım

2 ay önce bizim okula gidip tip fakultesine psikiyatri ye gitmeyi düşündüm en azından içimdekileri anlatirdim rahatlardim çünkü bunları ilk defa buraya anlatiyorum belki bir yön verirdi ne biliyim doktor sonuçta
Yani dene istersen ama ama devlet psikiyatrlarının genelde 10 dk muayene süresi oluyor, muhtemelen antidepresana başlatıp gönderir. Sonra annem ilaçlarımın parasını ödemiyor diye konu açarsın buraya. Eğer üniversitenin rehberlik birimi varsa onlarla görüşmeyi dene psikolojik destek için. Ama asıl olarak annene karşı böyle pasif olma, hakkın neyse git al annene haber vermeden, öğrendiğinde suratıma para atmadan düşünücektin ortak bütçeyle yaşamayı dersin. Sen çalışmaya başlayınca kendi hayatını yönetebileceğini düşünüyorsun ama şimdi yönetemezsen o zamanda yönetemezsin. En basitinden annen ev ihtiyaçları için ya da sen biriktirmeyi bilmiyorsun diye maaşını alır sana harçlığını verir. Üstüne heryerde tek başıma çocuk büyüttüm okutup meslek sahibi yaptım der. Azıcık güçlü ol, kendi yaşantını düzeltme imkanın var düzelt o zaman. Annen şimdi kızar küser belki ama yarın öbür gün birinizden biri adım atar barışırsınız. Böyle giderse hep içinde gençliğimi yaşayamadım diye ukde kalacak. Hep mesafeli,kırgın kinli olacaksın annene karşı. İleride Gençliğinde annesi hiç üzmemiş ama mutsuz ve kinli bir yetişkin olmaktansa, bir dönem annesini karşısına almış ama sorunlarını çözebilmiş bir yetişkin olmayı tercih ederdim ben yerinde olsam.

Yani dene istersen ama ama devlet psikiyatrlarının genelde 10 dk muayene süresi oluyor, muhtemelen antidepresana başlatıp gönderir. Sonra annem ilaçlarımın parasını ödemiyor diye konu açarsın buraya. Eğer üniversitenin rehberlik birimi varsa onlarla görüşmeyi dene psikolojik destek için. Ama asıl olarak annene karşı böyle pasif olma, hakkın neyse git al annene haber vermeden, öğrendiğinde suratıma para atmadan düşünücektin ortak bütçeyle yaşamayı dersin. Sen çalışmaya başlayınca kendi hayatını yönetebileceğini düşünüyorsun ama şimdi yönetemezsen o zamanda yönetemezsin. En basitinden annen ev ihtiyaçları için ya da sen biriktirmeyi bilmiyorsun diye maaşını alır sana harçlığını verir. Üstüne heryerde tek başıma çocuk büyüttüm okutup meslek sahibi yaptım der. Azıcık güçlü ol, kendi yaşantını düzeltme imkanın var düzelt o zaman. Annen şimdi kızar küser belki ama yarın öbür gün birinizden biri adım atar barışırsınız. Böyle giderse hep içinde gençliğimi yaşayamadım diye ukde kalacak. Hep mesafeli,kırgın kinli olacaksın annene karşı. İleride Gençliğinde annesi hiç üzmemiş ama mutsuz ve kinli bir yetişkin olmaktansa, bir dönem annesini karşısına almış ama sorunlarını çözebilmiş bir yetişkin olmayı tercih ederdim ben yerinde olsam.
Dediklerinde haklısin dikkate alicam ama zaten mezun olunca başka bir şehirde ise baslicam ve hayatıma mesafe koyucam benim maasimida alamaz aSLA o kadar ezdirmem kendimi

Bizimkiler az önce yemek yedi ben gidip yemedim dayim şimdi yine odama geldi neye moralin bozuk falan dedi bende moralim bozuk değil dedim üsteledı anlatmadim dayım yabancı şube emniyet amiri zaten bir sürü sorunları var yük olmak istemiyorum ama benide seviyor biliyorum ne yapmam lazım
tamam annen eziyor da seninki sümsüklük.
dayına anlatsana.
ayrıca babandan kalan maaşı da al.
yarı aç yarı tok sürüneceğine hakkını al ki annen seni örselerken biraz ürker belki.
babandan düşen malları da al, annen kendi payını ne yaparsa yapsın.
sen sana düşenle kiraya çık.

Nerden nasıl başlayacagimi bile bilmiyorum o kadar çok doldum ki. Sorun annem ve onun hareketleri yaşattiklari. En basiti bugünden baslayayim suan bile gözümden yaşlar dökülüyor o kadar doldum ki. Az önce hazirlandim evden cikicam banyoda saç kremi bitmiş annemden para istedim 10 tl onun bile lafını yaptı vermedi kullandığım saç kremi 10 tl istemem bile onun gözüne batıyor bir sürü laflar söyledi sonra parayi suratima atti. Bende almadim hiç bir şey demeyip gözlerinin içine bakıp gittim acile iğnemi olmaya gidicektim fakat olmadım çünkü B12 eksikliği var ve o kadar çok moralim bozuktu ki otobüsün hastanenin önünden geçtiğini bile fark etmedim zaten bana 5 tl vermişti evden çıkarken kalan para ancak eve dönüs otobüs parasına yetiyordu. Bende eve giden otobüse bindim mal gibi iğne olamadan eve geldim. Anneme gelince herseye karışır hiç bir şeyden anlamayan bir insan çünkü ne bekar ken nede evlenince hiç birşey görmemiş hayatı boyunca geri kafalı bir insan bense üniversitede okuyorum 21 yaşındayim malesef aynı yerde okuyorum çünkü annem tercih zamanı şehir dışı yazarsam asla şehir dışına cikamayacagimi asla beni okutmayacagini söyledi bense deliler gibi okumak istediğim için böyle bir riski göze alamazdim. Çünkü hayatım boyunca üniversite kazanıp bu evden gitme hayalini kurdum geçen sene bizim okuldan diş hekimligi okuyan bir sevgilim olmuştu kardeşim buna onu yumurtlamis ve evden benim cikmama asla izin vermedi çocukla zaten yeni sevgiliydik o zamanlar ve çocuk bu durumdan bikarak benden ayrıldı. Çocukluğum çok kötü geçti önce annem ben 11 yaşındayken göğüs kanseri oldu onun hincini sinirlenince beni döverek çıkardı çoğu kez. Üstümde ki kıyafetler dilenciden farksizdi arkadaslarimin yanında babamda ben 15 yaşındayken vefat etti. Maddi sıkıntımız yok çok şükür ama annem bana 5 kuruş vermez. Aynı şehirde okuduğum halde kredi burs aldım devletten kyk düşünün. Çünkü almak zorundaydim param yok kimse vermeyince. Annemin ailesine gelince hepsi okumuş insanlar hepsi kendi keyfinde hep aileleriyle tatile çıkarlar ege Akdeniz çocuklarının yaşam standartlari çok iyi. Hayatım boyunca onlara o kadar çok özendimki. Annem okumamış. Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü benim daha kendi hayatım yok nasıl hayatıma birini alayım. Kaç senedir yasadıgim şehirden dışarı cikamadim yaşadığımız yer zaten çok küçük aynı kasaba gibi. Bütün herseyi ağlayarak yazdım ve tükendim
Canim annen genc yasinda babani kaybetmis bir de kendisi kanser olmus cok saglikli bir ruh hali bekleme kim olsa oyle olurdu anlamaya ve yardimci olmaya calis buyuk ihtimal dul basina cocuk yetistirdigi icin parayi skmak zorunda baskalarina ozenerek mutlu olamazsin

Canim annen genc yasinda babani kaybetmis bir de kendisi kanser olmus cok saglikli bir ruh hali bekleme kim olsa oyle olurdu anlamaya ve yardimci olmaya calis buyuk ihtimal dul basina cocuk yetistirdigi icin parayi skmak zorunda baskalarina ozenerek mutlu olamazsin
O yüzden psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyoruz kardesimle

Kimse ne senin ne annenin ne yasadigini bilemez ama nacizane bikac sey soylemek istedim. Daha cok gencsin. Universite okuyosun ne guzel. Senin ileride istedigin gibi bi hayati yasama sansin var. Ama annen oyle degil. Okumamis genc yasta esini kaybetmis cok zor bi hastalik gecirmis ve cocuk yetistirmeye calisiyo. Annene kizma belki sen onun durumunda olsan cok daha farkli olurdun. Annen hakkinda kotu dusunme kizma kotu sozler soyleme ki Allah ta sana boyle acilar yasatmasin Allah korusun. Annenin hayati cok zor. Senin tek sinavinda bu olsun. Dedigim gibi en azindan senin hayatini degistirme imkanin var ama onun yok. Boyle dusunmelisin.

Kimse ne senin ne annenin ne yasadigini bilemez ama nacizane bikac sey soylemek istedim. Daha cok gencsin. Universite okuyosun ne guzel. Senin ileride istedigin gibi bi hayati yasama sansin var. Ama annen oyle degil. Okumamis genc yasta esini kaybetmis cok zor bi hastalik gecirmis ve cocuk yetistirmeye calisiyo. Annene kizma belki sen onun durumunda olsan cok daha farkli olurdun. Annen hakkinda kotu dusunme kizma kotu sozler soyleme ki Allah ta sana boyle acilar yasatmasin Allah korusun. Annenin hayati cok zor. Senin tek sinavinda bu olsun. Dedigim gibi en azindan senin hayatini degistirme imkanin var ama onun yok. Boyle dusunmelisin.
Evet bende öyle düşünüyorum okul bitsin gidicem zaten iyi bir bölümde okuyorum

Kahpe kader

Bana dedirtiyor işte;

Annen o senin, çok özleyeceksin.

O küçük beynin, cahil bakış açınla
Bir süre daha sağa sola, çömküsürürsün

Elbet burnun sürter.

Madem çalışıp karnını doyurma planın var
Ne diye konu açtın? Vay cadı anam diye yırtınıyorsun?

Bir şeye hevesin var
Ama
Çok uzak sana o
Anne diye hitap edilen kişi de bir insan. Bunun neyini kutsallaştırıyorsunuz böyle? Cahilliğiniz midemi bulandırdı.

en iyisi sen bir avukat bul neyin varsa bugüne kadar annen neyine kendi hesabına yatırdıysa isteyebilir faizi ile sonuçta snei özgür bırakacak olan para ,
annenin seni bu kadar ezmesinin sebebi de bu çünkü kafanı akldırırsan akıllanırsan hakkını istersen ,
kardeşim al hakkını ,
maddi olanağın olunca öel yurt vs vardır bulunduğun yerde orada kal ,
okulunu bitir imkanların arttsın ,bursunu kapat annenle de bağın kopar böylelikle ,
kadın gayet güzel sizi bastırıp manuple ediyor para için

3 katlı evimiz var kendimize ait alt katlarda kiracı var babamın emekli maaşı var. Ayriyetten otobüsümuz duragimiz var şoför çalışıyor ondan iyi gelirimiz var ben geri ödemeli kredi alıyorum devletten uni öğrencilerine verilen çünkü almak zorundaydim annem bana bilgisayar bile almıyor eylülde ing kursuna baslicam onun parasini da kyk bursumdan vericem yoksa annem asla vermez

sana yetim maaşı da yatması lazım?
annen vermiyo mu

21 yaşında üniversite öğrencisi
Hastaneye iğne olmaya gidiyor ama olmadan dönüyor
Yol parasını da boş yere harcamış oluyor
Kyk bursu var ama annesinden saç kremi için para istiyor

Kafam karıştı. Bir de annenizi dinlemek isterdim. Babasız çocuk büyütüyor, kolay değil.

Kimbilir başka sorumsuz davranışlarınızı da mı gördü de böyle davranıyor size?

Hangi bölümde okuyorsunuz?

Yillar once esini kaybetmis bir anne, gogus kanseri olmus bir anne, cocuklarin amcalari ilgilenmeyen bir anne, kendi ailesi ilgilenmeyen bir anne. Evladinin bile anlamadigi anne.
Otobusu en fazla bir durak kacirirsin azcik yurunebilir o igneyi olmadan eve gitmek
Ben de boyle dusundum anlamlandiramadigim yerler var.

Yetim maaşı sadece durumu kötü olanlara yatıyor sanırım benim üzerimde 3 tane ev durak ve otobüs var yani hepimizin üzerine babamın mirascilari olduğumuz için

yok öyle değil
baban emekliyken vefat ettiyse sana da hak düşer
üstüne isterse saray olsun
yanlış bilmiyorsam böyle
kardeşim alabiliyor 21 yaşında ve o da öğrenci
annem vefat etti babam emekli olmasına rağmen ona da annemden maaş bağlandı

Back