• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.098
8.899
158
Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...
Evin tek cocugusun anneni uzme isteklerini yapmaya calis ortayi bul. Hep onlarin ailesini dusunur tarzda konusmussun birak onlar size ayak uydursun. Sonra insan pisman oluyo annemi niye uzdum diye

Nasıl gelmezsen gelme dersin anlayamıyorum bir bohça zor değil kadının hayali var ve bir tek kızı var. Karşı tarafı düşünüceğine önce anneni düşün. Onlar üşeniyolardır yapmaya, seni alışverişe götürmeleride zor değil. Hamama giren terler. Anne babasını ayıran da sen değilsin.

Dediğini tepkiyi güzel bir üslupla koyuyorum ama ortayı bulmak dahi mümkün değil minnacık bir şeyden dahi taviz vermiyor

N
Nasıl gelmezsen gelme dersin anlayamıyorum bir bohça zor değil kadının hayali var ve bir tek kızı var. Karşı tarafı düşünüceğine önce anneni düşün. Onlar üşeniyolardır yapmaya, seni alışverişe götürmeleride zor değil. Hamama giren terler. Anne babasını ayıran da sen değilsin.
Neden insanları zora sokayım. Yapın desem yapmam demezler ama talep etmek istemiyorum. Bohça bu kadar önemli mi? Maiilecek don sütyen gecelik mi almaya gitmeliyiz illa kii

Avrupa'da acaba var mı bu dandik adetler gerçekten merak ediyorum
Hayaller muassir medeniyet seviyesi.
Gerçekler bohça.
Ne avrupaymis arkadas ulkemizdeki herkes inlarin adetlere paca siviyor ya. Kadinin istegi bu bunu gormus yaşamış. Bohca yapinca muassir medeniyetimize hasar mi geliyor. Annem istiyor diye yaptim kendi isteklerimide yaptim oetayi buldum. 7 koyun cahilide olmadim cok sukur

Bohça adeti insanların birbirini yormasından, millete sergi açıp "Bakhııınn biz neler aldıığğkkk bizde neler varr" diye gösteriş yapmaya çalışarak kendini rezil etmesinden başka bir şey değil bence. Biz bohça mohça yapmadık, eşim tarafına da yaptırtmadık. Ne gerek var donuma kadar kvm alsın yani ve bu alınanları neden 7 sülalem görsün?

Haklısınız. Diğer taraftan düşününce, anneniz haksız olmasına karşın haklı. :) Biraz tuhaf bir anlatım oldu ama açıklamaya çalışayım:
Şimdi belli bir kafa yapısı ve kültür ile yoğurulmuş ve bunu içselleştirmiş kız anneleri, bir de tek kız-ilk mürüvvet olayını yaşıyorsa, öne atlayabiliyor ve her şeyi usulüne(!) göre yapmayı istiyorlar, bu onların dışında gerçekleşiyor aslında, otomatikleşmiş bir kalıp içine sıkışmışlar ve onu takip etmek istiyorlar. Siz ne kadar diretseniz de, anneniz senelerce kurmuş olduğu bu "Kızının mükemmel çeyiz/evlilik" hayalinden kopamayacak, koptuğunda burkulacak. Bu yüzden annenizi de bir miktar anlamaya çalışın derim. Buluşabiliyorsanız ortada buluşun, bohça geleneğini yerine getirelim ama söz-nişan hepsi bir arada tek seferde yapalım madem gibi bir taraftan verirken diğer taraftan alın. Belki bu annenizin katılığını biraz çözer.

Müstakbel eşinizle de konuşur, bütçeyi ortak halletmeye çalışacağınızı söylersiniz. Birlikte yaparsınız. İlla damat adayına her şeyinizi aldırmak zorunda değilsiniz. Birlikte ortak bütçenizle aldıklarınızdan bir gelin bir damat bohçası çıkarırsınız gösterimlik, tamamdır.

Merhaba hanımlar

Akıl verin nolur...
nişanlınla uygun şekilde konuşabilirsin, senin böyle şeylere öenm vermediğini, ama annenin adetlere çok önem verdiğini, tek çocuk olduğun içinde tüm heveslerini yapmak istediğini...hepsiyle bizzat annen uğraşacak zaten...ayrıca damat parasını verir, aynı gün hem sana , hem ona alınacaklar 1 günde alınır sizin bulunduğunuz ilde...bohça işini bilmiyor olamazlar, tüm türkiyede yaygın bir adet ama herkeste uygulamıyor...annnen bayağı gösteri meraklısı biri gibi duruyor...aslında gençler ne isterse öyle olmalı, çoğu adet boş yere tantana açıkçası...evlenmeyi zorlaştırmak yerine, en kolay yoldan gidilmeli...o şekilde hem insanlar yorulmaz, hemde çıkabilecek sorunlar en aza iner...takılacak takı, alınacak eşya, yapılacak düğün annene değil, sana yapılıyor ve bunların kararını sen ve eşin verebilmeli....şimdi herşeyine müdahele eden annen, evlendiğinde evliliğinede müdahele edebilir, şimdiden önlemini al bence...

O halde konu sahibin sevgilisi "Nisandan sonra annemin evini temizleyeceksin, misafir geldiginde yardim edeceksin ve dügün gecesi anneminde senin bakire oldugunu bilmesi lazim, yani carsafi gösterecegiz" dese ne olur?

O kadininda hayalindeki gelin profili bu. Nede olsa hamama giren terler degil mi?

Bohca memleketin her yoresine ait bir gelenek sanirim. Eminim erkek arkadasinin annesi de haberdardir bundan. Nisan soz isteme bir arada olsun demeni anlarim ama istemeye gelirken bir bohca hazirlamak zor olmasa gerek. Bunu zaten sen talep etmeyeceksin, onlar dusunecek.

Ne avrupaymis arkadas ulkemizdeki herkes inlarin adetlere paca siviyor ya. Kadinin istegi bu bunu gormus yaşamış. Bohca yapinca muassir medeniyetimize hasar mi geliyor. Annem istiyor diye yaptim kendi isteklerimide yaptim oetayi buldum. 7 koyun cahilide olmadim cok sukur
Tamam konu sahibesi gidin eş ailesine bohça dizdirin.
Avrupa kimmiş ulan.
Beni alintiladiginiz ve cevap verdiğiniz için çok mutesekkirim.
Birden aydinlandim.

Tamam konu sahibesi gidin eş ailesine bohça dizdirin.
Avrupa kimmiş ulan.
Beni alintiladiginiz ve cevap verdiğiniz için çok mutesekkirim.
Birden aydinlandim.
Siz insanlari kucuk gorerek baya aydinmissiniz zaten aciklamaya gerek yoktu 😄 avrupanin hayvanlardan gunah cikarmak gibi cok medenice adetleri var mesela onlari ulkemize getirin aydin aydin bohca da neymis. Bir bohca meselesi yuzunden ailesini uzecek sonra mutlu yuva kuracak . Insallah

ben de sizin gibi dusunuyordum. zaten gelinlik su bu hic heveslerim olmazdi eskiden de..karsi tarafi hic yormadan evlendim. ne alisveris ne o ne bu. esim sadece dugune gelme yorgunlugunda bulundu. sonuc iyi oldu mu. benim hikayemde olmadi. asla evlendigini anlamadı adam. sonradan yormadigima pisman oldum. cunku ne kadar emek verilirse ne kadar bisi icin yorgunluk cekilirse o kadar kiymetli oluyor. pek cok ornekte var. cem yilmaz bile diyor biletlerimi ucuz yapsam kimse gulmez. pahali olunca ayrica guluyorlar falan demisti. ben kendi hayatimda hep bunu gordum. arkadaslik iliskisi dahil. kim easy-going olursa o derece de kiymetsizlik goruyor. kim cevresine zahmet veren bir tipse o derece kiymetli oluyor.

benim hikayemde boyle oldu. sizinkinde nasil olur bilemem. kendi hikayemi paylasmak istedim. ha bu arada bende kv m icin o anlamiyor falan diye yormuyordum. ama oyle cok anlıyormuş ki. bilmiyorum etmiyorum diyip kendilerini hic yormazlar hayatta. her zaman her konuda.

Back
X