- 22 Şubat 2025
- 95
- 35
- 3
- Konu Sahibi mihrimahinannesii
-
farketmemiştim bile haklısınızkendi kendine içerlemeye devam edersen böyle gider zaten, neden tepki koymuyorsun? Neden geline gelinimiz diyorsun o senin gelinin değil yengen oluyor, sınırlar mesafeler konusunda senin de yanlışların var
Onlardan kendi kendilerine düzelme bekleme, benim anneannemde de dayımın oğluna aynıydı, yaş büyüdükçe ayrımlar arttı bize bazen ters davranmaya başladı, annem alttan alamamaya kavga etmeye başladı ve bir süre anneannemle görüşmedi, sorun çözüldü mü barışınca hayır, benim erkek kardeşimle kuzenim kavga etse anneannem benim kardeşime ne var sana vurduysa o senin abin demişti annem o zaman delirdi zaten, seneler geçti tahmin edebileceği üzere anneannem o torunundan bir vefa görmedifarketmemiştim bile haklısınız
dediğim gibi bana yapılanları sineye çekebiliyorum ama peki torun ayrımına ne demeliEvlat ayırma konusunda bir şey demek istemiyorum ama aslında anneniz geliniyle altlı üstlü oturuyormuş. Burda ne konular var görüyoruz. Kadın belki de geliniyle iyi anlaşıp hem oğlunu düşünüyordur hemde huzurları kaçmasın diyordur. Siz kızı olarak onu zaten doğduğunuzdan beri tanıyorsunuz, affedici ve gelininden daha çok sevgi duyuyorsunuz. Bunu anneniz de bilir. Bizim buralarda da gelini el üstünde tutarlar evinin huzuru olsun diye. Benim kayınvalidemde kızını çok seviyor sonuçta kendi kızı canından bir parça ama yan yanayken bana daha çok ilgili davranır hani seni kendi kızımdan ayırmıyorum der gibi. Ona aldığı şeyden bana da alır. Benim görümcem sevinir bu konuya.
O konuda bir şey diyemiyorum tabii ki çok üzücü.dediğim gibi bana yapılanları sineye çekebiliyorum ama peki torun ayrımına ne demeli
aslında anannemde aynıydu dayım ve cocuklarına farklı annem ve bize farklıydı ama annem aynısını bana yaşatıyor. aslında tepki gösteriyorum kıskanclık olarak algılayıp onla sen bir misiniz gibi tesellilerde bulunuyorOnlardan kendi kendilerine düzelme bekleme, benim anneannemde de dayımın oğluna aynıydı, yaş büyüdükçe ayrımlar arttı bize bazen ters davranmaya başladı, annem alttan alamamaya kavga etmeye başladı ve bir süre anneannemle görüşmedi, sorun çözüldü mü barışınca hayır, benim erkek kardeşimle kuzenim kavga etse anneannem benim kardeşime ne var sana vurduysa o senin abin demişti annem o zaman delirdi zaten, seneler geçti tahmin edebileceği üzere anneannem o torunundan bir vefa görmedi
Açıkca bu konuyu er ya da geç konuşman gerekecek tavsiyem çocuğunu ezdirme
Ben diğer üyenin yorumuna katılmıyorumaslında anannemde aynıydu dayım ve cocuklarına farklı annem ve bize farklıydı ama annem aynısını bana yaşatıyor. aslında tepki gösteriyorum kıskanclık olarak algılayıp onla sen bir misiniz gibi tesellilerde bulunuyor
aynen öyle ben farklı şehirde yaşıyorum her zaman iznim olmuyor o vakit gelmemi dört gözle bekliyor en sevdiğim yemekleri vs yapar koşa koşa gelirim bende ama gelin de bizi yalnız bırakmaz neymiş o da biraz beni kıskanıyomuş bunu sevimli görüp böyle anlatıyolar bana bir de şimdi torun ayrımı çıktı başıma.Ben diğer üyenin yorumuna katılmıyorum
Sen zaten başka bir evde yaşayıp anneni hergün görmüyorsun, geline yaranmaya çalışır gibi sana özel zaman ayırmaması vs hiç hoş değil, gelin kocaman kadın bunu yanlış anlayacaksa kendi bilir
Annen gördüğü ayrımcılığı uyguluyor, benim annem de belki torunları olsa öyle olurdu o da öyle gördü bilemiyorum, ama kardeşim de ben de bekarız
Böyle kıskançlara pabuç bırakmak yerine kızıyla zaman geçirse keşkeaynen öyle ben farklı şehirde yaşıyorum her zaman iznim olmuyor o vakit gelmemi dört gözle bekliyor en sevdiğim yemekleri vs yapar koşa koşa gelirim bende ama gelin de bizi yalnız bırakmaz neymiş o da biraz beni kıskanıyomuş bunu sevimli görüp böyle anlatıyolar bana bir de şimdi torun ayrımı çıktı başıma.
Bu durumu çok iyi biliyorum. Benim annem de abimin eski eşiyle hep birlikte alışverişe çıkar markete giderdi, ev eşyaları almayı seviyor bu konuda hep sohbet ediyorlardı şu markete bu ürün gelmiş falan diye. Ama bana bir gün gelip ne yapıyorsun nasılsın kızım, seninle dışarı çıkalım yürüyüş yapalım mı dememiştir. Yürüyüşe çıkmak için eski gelinini davet ederdi. Ben alışveriş yapmayı pek sevmem ilgi alanım değil belki de o yüzden böyleydi bilmiyorum ama genel olarak bana el kızı gibi davranır:) aileleri değiştiremeyiz ne yazıkki.annem küçüklüğümüzde de beni kızım abimi oğluuuuummm diye severdi anlardım biraz ama büyüyüp hele de cocugum olunca daha iyi anladım. benim kız abimin erkek cocuklarımız var. abimle annemler altlı üstlü otururlar. yegenimde onların elinde büyüdü. ailenin ilk torunuydu bende aynı şekilde hergün onu görmeden edemezdim vs va normal şeyler bunlar. benim şimdi 2bucuk aylık bebeğim oldu. annemlerdeyiz şu anda. yegenim kıskanır diye asla bebeğime elini sürmezler .gelinimiz yanlış anlamasın diye anne kız oturup çay bile içemeyiz illa o da olmalı. ve o olunca da tüm ilgi o ve yegenimde olur. bebeğimi sormazlar.ağlar zırlar biraz da ben alayım kucagıma sen dinlen demez. mesela ben çalışıyorum gelinimiz çalışmıyor kendime veya bebeğime bişey aldıgımda annem onlae garibanmış moduna girip aa bende torunuma alırım(yegenimden bahsediyor) der ya da gelnimizden ötürü onun da yok ona da alalım der. yani bilmiyorum cok üzülüyorum bu duruma. ben neyse ama bebeğime bunu yapmalarıma cok içerliyorum. bu arada maddi olarak cok destek saglarlar annem her konuda arkamda durur vs ama iş abimle ben olunca abimi ayırt etmesi bana bunu hissettirmesi çok üzücü.
Anneniz bebek torununu kucağına alsa sizinle oturup sohbet edip çay kahve içse , bebek için hediyeler alsa, bu duruma yengeniz alınsa ya da yanlış anlama durumu varsa zaten sorun yengenizin bakış açısındadır. Yanlış anlarsa anlasın ne olacak? Annenizde asıl sorun. O kendi kızının da desteğe, güzel bir sohbete ,ilgiye ihtiyacı olduğunu bilmeli. Ama bu konuda dengeyi sağlayamamış .annem küçüklüğümüzde de beni kızım abimi oğluuuuummm diye severdi anlardım biraz ama büyüyüp hele de cocugum olunca daha iyi anladım. benim kız abimin erkek cocuklarımız var. abimle annemler altlı üstlü otururlar. yegenimde onların elinde büyüdü. ailenin ilk torunuydu bende aynı şekilde hergün onu görmeden edemezdim vs va normal şeyler bunlar. benim şimdi 2bucuk aylık bebeğim oldu. annemlerdeyiz şu anda. yegenim kıskanır diye asla bebeğime elini sürmezler .gelinimiz yanlış anlamasın diye anne kız oturup çay bile içemeyiz illa o da olmalı. ve o olunca da tüm ilgi o ve yegenimde olur. bebeğimi sormazlar.ağlar zırlar biraz da ben alayım kucagıma sen dinlen demez. mesela ben çalışıyorum gelinimiz çalışmıyor kendime veya bebeğime bişey aldıgımda annem onlae garibanmış moduna girip aa bende torunuma alırım(yegenimden bahsediyor) der ya da gelnimizden ötürü onun da yok ona da alalım der. yani bilmiyorum cok üzülüyorum bu duruma. ben neyse ama bebeğime bunu yapmalarıma cok içerliyorum. bu arada maddi olarak cok destek saglarlar annem her konuda arkamda durur vs ama iş abimle ben olunca abimi ayırt etmesi bana bunu hissettirmesi çok üzücü.
Kayınvalide gelini el üstünde tutmayınca gelinin evinin huzuru olmuyorsa orda gelin sorunludur ve idare etmeye çalışıyorlardır aman sussun diye, normali herkese normal davranmak çünküEvlat ayırma konusunda bir şey demek istemiyorum ama aslında anneniz geliniyle altlı üstlü oturuyormuş. Burda ne konular var görüyoruz. Kadın belki de geliniyle iyi anlaşıp hem oğlunu düşünüyordur hemde huzurları kaçmasın diyordur. Siz kızı olarak onu zaten doğduğunuzdan beri tanıyorsunuz, affedici ve gelininden daha çok sevgi duyuyorsunuz. Bunu anneniz de bilir. Bizim buralarda da gelini el üstünde tutarlar evinin huzuru olsun diye. Benim kayınvalidemde kızını çok seviyor sonuçta kendi kızı canından bir parça ama yan yanayken bana daha çok ilgili davranır hani seni kendi kızımdan ayırmıyorum der gibi. Ona aldığı şeyden bana da alır. Benim görümcem sevinir bu konuya.
Peki hanımefendi.Kayınvalide gelini el üstünde tutmayınca gelinin evinin huzuru olmuyorsa orda gelin sorunludur ve idare etmeye çalışıyorlardır aman sussun diye, normali herkese normal davranmak çünkü
Ayrıca seni kızımdan ayırmıyorum gösterişi palavra oğluna yalakalık olsun diye, herkesin yeri başkadır
artık o şekilde tepki göstericem zaten içimden de gelmiyor burada kalmayı bu tavırları görünceBöyle kıskançlara pabuç bırakmak yerine kızıyla zaman geçirse keşke
Zaten gelin anneni çok seviyorsa bile zaten birlikte yaşıyorlarmış yan yana sarılıp uyusunlar bazen tövbe tövbe ya, Allah yardım etsin konu sahibi, bu cahil insanlarla uğraşmak çok zor, ben de yaşadım bilirim, tavsiyem annenle arana mesafe koymayı dene, ben sadece seni görmeye geliyorum bu sefer başka zaman gelinle otururuz yoksa gelmeme gerek yok diyebilirsin, aranızdaki iletişime bağlı olarak tabi
aynen bariz ortada ayrım yaptıgı onlara farklı bize farklı davranıyor ama sorsan yok böyle bir durumAnneniz bebek torununu kucağına alsa sizinle oturup sohbet edip çay kahve içse , bebek için hediyeler alsa, bu duruma yengeniz alınsa ya da yanlış anlama durumu varsa zaten sorun yengenizin bakış açısındadır. Yanlış anlarsa anlasın ne olacak? Annenizde asıl sorun. O kendi kızının da desteğe, güzel bir sohbete ,ilgiye ihtiyacı olduğunu bilmeli. Ama bu konuda dengeyi sağlayamamış .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?