• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin eşi

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
ya artık ağlamaktan bayılıcam adam resmen burda yaşıyoruz diye hizmetçisi olrak görüyo kardeşimle beni..
az önce aramış telefonumu unutmuşum getirsinler çocuklar diyo.otobüsle yarım saatlik mesafe.
hem mecbur değilim ki ya. kardeşimde mecbur değil.
yada evde otururuz birde bağırır kızlar çabuk çabuk çabuk gelin buraya. ee noldu deriz lüzumsuz bişeydir.
bebeğe seve seve bakıyorum.öz kardeşim olarak görüyorum daha 5 aylık.
anne bebek ağlıyo derim adam der ee bebek ağlıyosa sen napıyosun?
bende şaşkınlık içinde bakakalırım..
annem bebeği uyutmaya gitcem der kızlar napıyo dersert bi ses tonuyla.
biz onun getirdiği emeği yiyoruz ya hem hizmetçiliğini yapıcaz hemde bebek bakıcılığını..

artık boğuldum ya..anneme diyorum ben mecbur değilim diye yatın siz yatın diyo..
of allahım ölsemde kurtulsam artık..
yeter çok bunaldım..babamla zaten konuşmuyorum oraya gidemem..
erkek arkadaşımdan tamamen ayrıldım bugün 4 yıl bi kalemde bitti..
of bıktım artık..ne kadar saçmaladığımı biliyorum şuan karmakarışık..
ama lütfen doğru düzgün anne olun ve doğru düzgün baba adayı seçin..
bi şekilde boşanıp çocuklarınız varsa 2.evlilik yapıcaksanız adamı iyice deneyin..
sırf aşık oldum diye evlenmeyin..çok yoruldum çok..
şuan ağlamaktan gözlerim şişti artık..çok zor bu hayat..
mülakatım var..
ondan önce hepsi anlaşmış gibi beni üzdüler..
erkek arkadaş..annem..annemin eşi..
çok yoruldumm:(:(

ne zaman geçicek?..

İşte bu yüzden çocuklarıma başka bir baba düşünemem. Bundan sonraki hayatım onlarındır. Onların üzülmesini istemem.
Anneniz izin vermesin buna
Konuşsun eşiyle
Kendimi sizin yerinize koyduğumda yeni kardeşimden bile soğurdum herhalde diye düşündüm.

İşte bu yüzden çocuklarıma başka bir baba düşünemem. Bundan sonraki hayatım onlarındır. Onların üzülmesini istemem.
Anneniz izin vermesin buna
Konuşsun eşiyle
Kendimi sizin yerinize koyduğumda yeni kardeşimden bile soğurdum herhalde diye düşündüm.

yok annemin eşine asla şöyle laf arasında bile laf edemem
adam sizin için..diye başlar sözlere..
annemi o kadar çok seviyorum ki..neden böyle yapıyo:(
kardeşimden soğumam çok küçük bebek..ama bazen çok bunalıyorum artık ben bakıcımıyım diye:14:

Haklısın ben özellikle kızı olan kadınlar evlenirken 1000 kere düşünmesi taraftarıyım.
2. evliliklere sıcak bakmam hem şans diye denenerek çoluk çocuk böyle zor duruma düşüyor.
Bence kendini ezdirme gerçi kardeşin o fakat uslüp çok yanlış.Bakıcı değilsin evet.
Bunu açık açık konuş elin adamı hala ne kadar ailenizde olsa bile ben inanmıyorum kan bağı olmadan sonradan hayata girilen insanların can ciğer olduğuna istisnadır bu.
Annen ile konuş. Aynı evdesiniz neticede ve sen emirler yağdıran biri ile yaşamak zorunda değilsin. :51:

Haklısın ben özellikle kızı olan kadınlar evlenirken 1000 kere düşünmesi taraftarıyım.
2. evliliklere sıcak bakmam hem şans diye denenerek çoluk çocuk böyle zor duruma düşüyor.
Bence kendini ezdirme gerçi kardeşin o fakat uslüp çok yanlış.Bakıcı değilsin evet.
Bunu açık açık konuş elin adamı hala ne kadar ailenizde olsa bile ben inanmıyorum kan bağı olmadan sonradan hayata girilen insanların can ciğer olduğuna istisnadır bu.
Annen ile konuş. Aynı evdesiniz neticede ve sen emirler yağdıran biri ile yaşamak zorunda değilsin. :51:

şuan öyle şartlar var ki yaşamak zorundayım:14:
dedikleriniz çok çok doğru ..
ama annemle defalarca konuştum..
annemin eşi iyi olduğu zamanlar iyidir..mesela ankaraya gitmem gerekiyordu..o götürdü babamın vermediği parayı o verdi..v.s v.s
ama diyorum annemle evlenmeyi kabul ettiyse mecbur bunlara..
ama ben annem bu adamla evlendi diye onun emirlerini yapmaya mecbur değilim..
annem tek söz ettirmezz..o adama da bişey demez..
zaten dese bile bağırır çağırır..kendi çocuklarıda babasıyla konuşmuyolar..2tane kızı var..
off çok bunaldım artık:14:

Sadece talimatları sinirlendiriyor anladığım kadarıyla
Bunu öz babalar da yapabiliyor.
Çocuklarına talimatlar yağıdırıyor.
Annenizde bitiyor ama yine de iş.
Artık büyüdüğünüzü ve bu tarz ifadelerin sizi incittiğini anlatabilir. Gerçi bunu önce annenizin anlaması gerekiyor ya. O da size düşüyor

canım belki de bazı davranışları öz baban olmadığı için batıyordur. bugüne kadar hiç para konusunda sizin için yaptıklarını yüzünüze vurdu mu peki?

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

evet talimatları..
yada gelir kızım hemen hazırlanın şuraya gidiyoruz çabuk 10 dk içinde bekliyorum.

daha yeni evlenmişlerdi kardeşim sokakta oynuyodu..
çıktı dışarı hava karardı gir diye kardeşimde girdi off off dedi..
yemin ederim adam evi talan etti..saksıları yere atmalar..sehpaları kırmalar..
2 defa yaptı bunu..saçma sapan cıvık cıvık espriler yapar..
yada ben babamla küsmeden önce oraya gidicemiz zaman izin alıcakmışız beyefendiden..
almıyoduk zaten. hareketleride sinir ediyo artık..
bi an önce şu mülakatı geçip burdan gitmek istiyorum..:14:

canım belki de bazı davranışları öz baban olmadığı için batıyordur. bugüne kadar hiç para konusunda sizin için yaptıklarını yüzünüze vurdu mu peki?

hayır canım yüzümüze vurmadı.allah var son kuruşuna kadar harcamıştır.
ama bunları yapması beni hizmetçi yerine koymasını gerektirmez ki..
resmen anneme kızıyor ya sen niye bakıyosun kızlar nerde diye..

geliyo bazen bizim odaya laf sokarşekilde ohh rahat sizin rahat vallaa..
öz babam şu şekilde davranmadı yaa..rahatlık konusunda..
ama ben bunları gördükçe yaşadıkça kendi babamdan bin kat daha nefret ediyorum..

benimde üvey kardeşlerim var..yıllarca ayrı yasadıgın kardeşini, bir anda bağrına basma zorunlulugunun ne demek oldugunu bılırım..:( üvey baba/anne dramını yaşamadım ama ortada eğer bir cocuk varsa..cocuklarınızı gercekten buna mahkum bırakmayın.Tutupta yaptınız cok iyi seçim yapın lütfen..

benimde üvey kardeşlerim var..yıllarca ayrı yasadıgın kardeşini, bir anda bağrına basma zorunlulugunun ne demek oldugunu bılırım..:( üvey baba/anne dramını yaşamadım ama ortada eğer bir cocuk varsa..cocuklarınızı gercekten buna mahkum bırakmayın.Tutupta yaptınız cok iyi seçim yapın lütfen..

evet cnm..çocuklar olduktan sonra insanın sadece kendini düşünmemesi gerek..
aşık oldum tamam bitti diyip evlenmemek gerek..
bana bunları yaşatan kendi öz babam aslında..
bu hayata mahkum edende o!! kızlarını koruyamayan adam o!!:14:
elalemin adamı ne diye korusun ki öz babam böyle yaparsa:14:

"Ama diyorum annemle evlenmeyi kabul ettiyse mecbur bunlara..
ama ben annem bu adamla evlendi diye onun emirlerini yapmaya mecbur değilim..."

Bu ayrimcilik neden??? Katilmiyorum...
Isine gelen yerde "yapmak zorunda" diyipte, isine gelmeyen yerde "yapmaya mecbur degilim" demen cok yanlis bence.
Kendi babanla görüsmüyormussun; onun öz baban oldugunu düsünürsek, annenin esinin de aslinda hic birseyin olmadigini düsünürsek senin icin
yaptiklarini düsünerekten bence bardaga dolu tarafindan bakman gerek... eger senin icin yaptiklari, huysuzluklarindan agir basiyorsa bunlara fazla
takilmamalisin bence; sonucta insanin öz babasi da bu sekilde davranabiliyor... "anahtari getirsin cocuklar" demesini illa emri vaki olarak kabul etmemelisin,
sonucta bu seni gercekten öz kizi gibi gördügü icin samimiyetten de olabilir...
Takilmamalisin derken tabiiki herseyi yut demiyorum: bence annenle falan degil, direk git onunla konus; "bi yürüyüs yapalim mi?" vs. gibi teklif edip yürüyüs
esnasinda sIkIntini dile getir; ona yaptigi iyiliklerden dolayi tesekkür et, kendi babanizin size sahip cikmazken onun bu davranisinin ne kadar takdire sayan oldugunu
ama sana karsi tavirlarinin seni cok kirdigini vs. anlat... bence böyle güzel yaklasan bir insani kaale alir...
Kolay olan sadece sIkayet etmek; annen bu yüzden esinden bosanmayacagina göre bu hic birseyi degistirmez, ev ortaminda huzursuzluk sürüp gider ve herkesi olumsuz
sekilde etkiler...
Uzlasmayi dene bence... denemekten zarar gelmez...

"Ama diyorum annemle evlenmeyi kabul ettiyse mecbur bunlara..
ama ben annem bu adamla evlendi diye onun emirlerini yapmaya mecbur değilim..."

Bu ayrimcilik neden??? Katilmiyorum...
Isine gelen yerde "yapmak zorunda" diyipte, isine gelmeyen yerde "yapmaya mecbur degilim" demen cok yanlis bence.
Kendi babanla görüsmüyormussun; onun öz baban oldugunu düsünürsek, annenin esinin de aslinda hic birseyin olmadigini düsünürsek senin icin
yaptiklarini düsünerekten bence bardaga dolu tarafindan bakman gerek... eger senin icin yaptiklari, huysuzluklarindan agir basiyorsa bunlara fazla
takilmamalisin bence; sonucta insanin öz babasi da bu sekilde davranabiliyor... "anahtari getirsin cocuklar" demesini illa emri vaki olarak kabul etmemelisin,
sonucta bu seni gercekten öz kizi gibi gördügü icin samimiyetten de olabilir...
Takilmamalisin derken tabiiki herseyi yut demiyorum: bence annenle falan degil, direk git onunla konus; "bi yürüyüs yapalim mi?" vs. gibi teklif edip yürüyüs
esnasinda sIkIntini dile getir; ona yaptigi iyiliklerden dolayi tesekkür et, kendi babanizin size sahip cikmazken onun bu davranisinin ne kadar takdire sayan oldugunu
ama sana karsi tavirlarinin seni cok kirdigini vs. anlat... bence böyle güzel yaklasan bir insani kaale alir...
Kolay olan sadece sIkayet etmek; annen bu yüzden esinden bosanmayacagina göre bu hic birseyi degistirmez, ev ortaminda huzursuzluk sürüp gider ve herkesi olumsuz
sekilde etkiler...
Uzlasmayi dene bence... denemekten zarar gelmez...

teşekkür ederim yorumunuz için.
inanın gitmek istemediğiniz bir yere zorla götürülmek isteseniz(örneğin misafirliğe) anlardınız beni..
artık saat 10u geçsin diye bekler oldum bir yere zorla hadi gidiyoruz kalkın dicek diye..
tabi dediğiniz gibi insanın öz babası bazı şeyleri yapmıyosa.

o ayrımcılıkta şu yüzden.
annemle evlenirken o bizim olduğumuzu biliyodu.maddi açıdan bazı şeyleri yapıcanı biliyodu.
ama biz ona emir vermiyoruz.
ama o maddiyat yapması konusunda zaten biliyodu bunu neden buna karşılık hizmet çocuk bakıcılığı bekliyo ki..
inanın ben ona bunları konuşsam bana ee ben çalışıp çabalıyorum sende hizmet et bak çocuğa diycek veya öyle düşünücek diye korkuyorum..

ve yine öz babama kızıyorum..bu olaylarda gerçekten kızdığım kişileri birden unutup kendi babama nefret duymaya başlıyorum..

olaya dışarıdan bakmaya çalışıyorum. sakın onun tarafını tutuyorum gibi algılama. objektif olmaya çalışıyorum. şimdi bu adam da yeni bir düzen kuruyor. bir şekilde evdekiler (siz çocuklar) üzerinde otorite kurmaya çalışıyor. öyle evde yaşan, fikri sorulmayan, itibar edilmeyen biri olmak değil, evde herşeyden ve herkesden sorumlu olmak istiyor. bunu da kendince doğru ama aslında yanlış bir yolla yapıyor. kardeşine eve girmedi diye bağırması çağırmasının sebebi, sözünü dinlettirebilmek. doğru bir yol değil dediğim gibi ama bence altında bu yatıyor. abuk sabuk espiriler yapması da aslında belki de ilişkileri çok sert tutmak istememesinden. ama diğer yaptıkları o kadar çok batıyor ki size, espri yaptığında bile tahammül edemiyorsunuz artık. çocuğa baksınlar ksımındaysa belki biraz da anneni düşündüğü için. tüm gün bebeği siz pışpışlıyor, tüm işini siz yapıyor ve evin bütün işlerini de siz yapıyor, buna rağmen anneniz oturuyor değil. kendince onu da kayırıyor belki de. bir günden bir güne size yaptığı maddi desteği suratınıza bir kere bile vurmadıysa ben bu kişinin niyetinin kötü olduğunu zannetmiyorum.

bence bir gün oturun tatlı tatlı konuşun. anlatın. hem teşekkür edin hem de rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin. sizin ona zaten saygı duyduğunuzu, ama ailede yeni birine alışmanın zor olduğunu, aynı şekilde onun içinde zor olduğunu, bu yüzden birbirinize hayatı kolaylaştırmanız gerektiğini söyleyin. insanız sonuçta, çok katı kalpli lanet bir adam değilse -ki çok öyle olduğunu düşünmüyorum- söylediklerinizi en azından düşünecektir.

olaya dışarıdan bakmaya çalışıyorum. sakın onun tarafını tutuyorum gibi algılama. objektif olmaya çalışıyorum. şimdi bu adam da yeni bir düzen kuruyor. bir şekilde evdekiler (siz çocuklar) üzerinde otorite kurmaya çalışıyor. öyle evde yaşan, fikri sorulmayan, itibar edilmeyen biri olmak değil, evde herşeyden ve herkesden sorumlu olmak istiyor. bunu da kendince doğru ama aslında yanlış bir yolla yapıyor. kardeşine eve girmedi diye bağırması çağırmasının sebebi, sözünü dinlettirebilmek. doğru bir yol değil dediğim gibi ama bence altında bu yatıyor. abuk sabuk espiriler yapması da aslında belki de ilişkileri çok sert tutmak istememesinden. ama diğer yaptıkları o kadar çok batıyor ki size, espri yaptığında bile tahammül edemiyorsunuz artık. çocuğa baksınlar ksımındaysa belki biraz da anneni düşündüğü için. tüm gün bebeği siz pışpışlıyor, tüm işini siz yapıyor ve evin bütün işlerini de siz yapıyor, buna rağmen anneniz oturuyor değil. kendince onu da kayırıyor belki de. bir günden bir güne size yaptığı maddi desteği suratınıza bir kere bile vurmadıysa ben bu kişinin niyetinin kötü olduğunu zannetmiyorum.

bence bir gün oturun tatlı tatlı konuşun. anlatın. hem teşekkür edin hem de rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin. sizin ona zaten saygı duyduğunuzu, ama ailede yeni birine alışmanın zor olduğunu, aynı şekilde onun içinde zor olduğunu, bu yüzden birbirinize hayatı kolaylaştırmanız gerektiğini söyleyin. insanız sonuçta, çok katı kalpli lanet bir adam değilse -ki çok öyle olduğunu düşünmüyorum- söylediklerinizi en azından düşünecektir.

doğru söylüyosunuz..
haklısınız..kötü kalpli lanet bir insan değil hakkını yiyemem..
ama inanın bebeğe zaten severek bakıyorum..
annemle az önce konuştum..anne zatenn ben bebeğe severek bakıyorum onun demesiyle değil emrivaki yapmasın bana niye böyle dedim ben ona diyorum kızım çocuklar bakıyo hep diye onunda konuşma tarzı o diyo..

bende düşünüyorum kendi çocukları üzerinde bu şekil otoriteyi kuramamış..
neden bizim üzerimizde deniyor bazı şeyleri..
kendi çocukları çatır çatır lafını söyleyen tipler..
biz sessiz kalıyoruz diye belkide benden korkuyorlar diye düşünüyodur..
seviniyodur..ama biz sırf annemin mutluluğu bozulmasın istiyoruz..

evlendikleri ilk zamanlar sürekli kardeşimle bi sorunu olsa babana git ozaman derdi.
şimdi kardeşim bişiy yapmıyo dışarı falan çıkmıyo.ama çıksa yada herhangi bişey olsa hemen babanıza gidin madem..
biz sessiz kalıyoruz bu yüzden pek olay çıkmıyo..
yoksa kendi kızları gibi olsa hiçde böyle olmaz..

belki kendi kızlarına böyle davranmadığı için tepelerine çıkmıştır onlar da? oda, sizde böyle birşey olmasın diye bu yolu deniyordur. her insanı olduğu gibi kabul etmek lazım. sen bence bir konuş, dediğim gibi hem onure et, hem de rahatsızlıklarınızı söyle. mutlu mesut geçinip gitmek niyetinde olduğunuzu söyle... adam kendi kızlarından böyle bir yaklaşım görememiş belli, belki sizin bunu yapmanız hoşuna gidecek...

canim bence sen öz baban olmadigi icin böyle düsünüyorsun belki haklisin
ama belkide seni oda kizi yerine koymustur..bu dedigin seyler öz babamizla aramizda gecebilecek seyler..
atiyorum telefonu evde kalsa kendi gelemezse getirirmemi isteyebilir..ya da annem bir is yaparken onun yoruldugunu düsünüp
sende yapsana diyebilir..hatta ben babama derim senden iyi kaynana olur diye tabi bizim aramizda sevgi var istersem yapmam diyebilirim ya da
tartisabilirim ama bunlari unuttabilirim..bence bunlari öz babaniz olmadigini icin düsünüyorsunuz .
birde bebegi kardesim gibi görüyorum diyorsunuz ki zaten kardesiniz her ne kadar babaniz ayri olsada annenizin cocugu bana göre üvey kardes
demek degil..annenizin tutumuda cok önemli belki kullandigi kelimelerde size adam ne yapsin size herseyi yapiyor sizde mecbursunuz tarzi seyler söylemese
belkide mecburiyeten degil isteyerek yaparsaniz bilinmez..ama öz babaniz olsaydi mecbur degilim diye düsünmezdiniz akliniza bu tarz seyler bile gelmezdi.

Son düzenleme:
bence biraz sakinleşmelisin, yaşadıkların zor yılların birikimi ama sende çok panik yapıp fazla hırpalıyorsun kendini.. hem öz anne babalarda telefonu unutunca evde olandan, en genç insandan yardım isterler, genelde de böyle işler hep bir kişiye kalır.. bebeğe bakma konusunda da duyma onun söylediklerini ya o söylediğini unutuyor belki sen niye kendini hırpalıyorsun yapabileceğini yap bakamayacagın zamanda sebebini iletirsen kimse seni zorlayamazki.. ayrıca bütün bunlara karşı isteklerini hizmet olarak değerlendirme bak ankaraya götürmüş seni, yol paranı borç bulabilirdin ama destek olmuş o desteğin yerini ne tutabilir? yada size maddi desteğini söylememiş bence hiç kötü bi insan değil ama oda kendini ifade edemiyor bence halledilemeyecek bir sorununuz yok canım bütün bunlar geçer sende izleri kalır hırpalama kendini

canim bence sen öz baban olmadigi icin böyle düsünüyorsun belki haklisin
ama belkide seni oda kizi yerine koymustur..bu dedigin seyler öz babamizla aramizda gecebilecek seyler..
atiyorum telefonu evde kalsa kendi gelemezse getirirmemi isteyebilir..ya da annem bir is yaparken onun yoruldugunu düsünüp
sende yapsana diyebilir..hatta ben babama derim senden iyi kaynana olur diye tabi bizim aramizda sevgi var istersem yapmam diyebilirim ya da
tartisabilirim ama bunlari unuttabilirim..bence bunlari öz babaniz olmadigini icin düsünüyorsunuz .
birde bebegi kardesim gibi görüyorum diyorsunuz ki zaten kardesiniz her ne kadar babaniz ayri olsada annenizin cocugu bana göre üvey kardes
demek degil..annenizin tutumuda cok önemli belki kullandigi kelimelerde size adam ne yapsin size herseyi yapiyor sizde mecbursunuz tarzi seyler söylemese
belkide mecburiyeten degil isteyerek yaparsaniz bilinmez..ama öz babaniz olsaydi mecbur degilim diye düsünmezdiniz akliniza bu tarz seyler bile gelmezdi.
canım haklısın..öz değil ya artık ne yapsa ondan batar olmuş sanırım..
yada psikolojik olarak kendi öz babamın hıncını ondan mı alıyorum ne?
teşekkür ederim yorumun için..
çok doğru söylüyorsun..

bence biraz sakinleşmelisin, yaşadıkların zor yılların birikimi ama sende çok panik yapıp fazla hırpalıyorsun kendini.. hem öz anne babalarda telefonu unutunca evde olandan, en genç insandan yardım isterler, genelde de böyle işler hep bir kişiye kalır.. bebeğe bakma konusunda da duyma onun söylediklerini ya o söylediğini unutuyor belki sen niye kendini hırpalıyorsun yapabileceğini yap bakamayacagın zamanda sebebini iletirsen kimse seni zorlayamazki.. ayrıca bütün bunlara karşı isteklerini hizmet olarak değerlendirme bak ankaraya götürmüş seni, yol paranı borç bulabilirdin ama destek olmuş o desteğin yerini ne tutabilir? yada size maddi desteğini söylememiş bence hiç kötü bi insan değil ama oda kendini ifade edemiyor bence halledilemeyecek bir sorununuz yok canım bütün bunlar geçer sende izleri kalır hırpalama kendini

canım beni düşündüğün için çk çok teşekkür ederim evet boşuna hırpalıyorum kendimi..
böyle olmamalıydı diye..o da bilinçsizce söylüyor belki..ben kolay kolay unutmuyorum en kötü huyum bu malesef..

Back
X