Annemin devamlı bana patlaması

Ay benzer mi resmen kendimi okudum, işte o sırada annem hayatına birini alıp resmen bizi kendinden uzaklaştırdı. Adam beni telefonla arayarak bir sürü şey söyledi. Hangi hakla. Zaten kötü bir durum yaşadık çocukluğumuz sınır stres kavga içinde geçti, tam düzeldik derken farklı bir adam çıktı ve o adam için annemin bizimle kavga etmesi cok zoruma gitti.

Ben bu saatten sonra böyle yapmaya karar verdim, çünkü her türlü yıpranıyorum. Madem bu kadar rahatsız ediyorum bende zorunlu kalmadıkça içime sinmesede bu şekilde mesafe koymam gerekiyor.

Gerçekten iyiliğiniz için diyorum.
Vurdumduymazlık dediğiniz şey bazen gerçekten lazımdır.
Böyle her olaya müdahil olarak, kafanıza takarak inanın kendinizi yıpratıp, kendinize zarar veriyorsunuz.
Yok ben kötü anlamadım gerçekten diyorum keşke öyle olabilseydim ama yaradılış herhalde annem ablamla kardesımı baba tarafına benzetir hep çünkü gerçekten çok vurdumduymazlar.

Hatta aklıma gelmişken:)
18-19 yasımdayım, ablamla odamız aynı karşılıklı yataklarda yatıyoruz, eve hırsız girdi, kış ayı. Perdeyi açmasıyla oda buz gibi oldu bende tıkırtılara uyandım zaten.
Avazım çıktıgı kadar bağırıyorum görmeniz lazım annem bile koştu geldi diğer odadan. Ablam şöyle bi gözünü açar gibi oldu dedim kalk hırsız girdi kaçıyor şimdi ama o panıkle nasıl bagırıyorum amaaan dedi döndü uyudu.
Bu kadar yani:)

Annemde başkası ile evlendi ancak boşandıktan sonra, başka biri için bizi kırmadı sanırım tek fark bu
Ama kızmakta çok haklısın, biz en güzel zamanlarımızı çocukluğumuzu, gençliğimizi hatta 30lu yaşlarımızı bile sürekli onlara üzülerek, kavga içinde mutsuz geçirelim, ama sonra başka bir adam için gelip kalbimi kırsa bende çok Kızardım ki ben annem usulünce evlenmesine rağmen ben zor kabul ettim bu durumu
Psikolojisi bozuktur zor bir hayat evet ancak bunun çözümü var terapi, antidepresan vs biraz insanın içinde mutlu olmak
Hayatımız böyle akıp gidiyor üzüle üzüle

O adama ne oldu sonra? Anneniz ondan da ayrıldı galiba anlattıklarınıza göre.

Anneniz de sanırım erken yaşlarda evlenmiş, gözü açılmadan 3 çocuk yapmış. Eş şiddeti yaşamış, değer görmemiş. Hayatı kaçırdığını düşünüyor. Geri almak için o adamı fırsat görmüş. Keşke o kadar önüne geçmeseydiniz. Kendi yaşayıp görseydi. Sizi bu kadar suçlamasının sebebi bu. Mutluluğunu istemediğinizi düşünüyor. Bu kendisine her daim destek olmuş size haksızlık evet. Ama o kadar badire atlatmış, travma geçirmiş birinden sağlıklı düşünce bekleyemeyiz.

Kardeşleriniz büyümüş, artık herkes kendi ayaklarının üstünde durabilir. Bırakınız herkes kendi hayatını yaşasın, kendi kararlarını alsın, hataysa hata doğruysa doğru.

Ablanızdaki gamsızlıktan ben de istiyorum.

Evet çünkü nereye kadar diyoruz omur bu şekilde geçmez bir şekilde toplanıp devam etmek gerekiyor, biz ayrı eve taşınınca zaten başımızda adam yok ve iyi bir semtte oturuyorduk, tuhaf bir mahalleye geldik çünkü annem yatırımlık almıştı vakti zamanında bu evi. Birden bire bu adam çıkınca ne oluyoruz dedik çünkü annem liseli aşıklar gibi gizli gizli odalardan çıkmıyor konuşuyor, akşam eve geç geliyor biz sorunca da bana hesap soramazsınız modunda. Halbuki merak ediyoruz tabiki işinden evine gelen kadın birden böyle davranmaya başlayınca. Birde adam arayıp annenizi fanusa kapatamazsınız vs gibi konusunca, annemde sağolsun benim hayatım karışamazsınız rahat bırakın felan diyor bağıra çağıra ama biz ne oluyoruz diyoruz. Eşimle iş ciddiyete binince de tamamen gitmek istedim evden.

Ya Ben açıkçası bunu yazmak istemiyordum yanlış anlaşılmamak için. Adam çok sağlam birisi değildi, aynı yaşta annemle anladığım kadarıyla. Şekilci birisi degilim Ama bandana küpe motor takılan birisiydi. Ben çok şaşırmıştım adamı görünce. Hanı annemle yanyana koysanız alakaları yok, hani zibidi dersiniz ya öyle birşeydi.
Zaten sonradan mesajlarını gördüm sanırım bu adam aynı zamanda başka başka kadınlarla da görüşmüş. Gerçekten sağlam tarzda birisi değildi. Facebook hesabına da bakmıstım adamın hesabı full kadınlarla doluydu. Zaten önüne geçmek gibi bir durum olmadı kendi gördü adamın yüzünü, o sıra mesajlarını gördüm başka kadınlardan gelen, ne zaman konu açılsa kendi kapıyor hiç birşey bilmiyorum başka hakkında.
Ben anneme tümüyle hak veriyorum ona da hep dedim erken evlendi babamdan da annesinden de çok çekti. Ama biryandan diyorum ki çalışıp destek olduk, hayırlı evlat olmaya çalıştık ama hep zıt gitti bizimle. Aslına bakarsanız ablamla kardeşimle de bu şekilde ama onlar gamsız ve vurdumduymaz oldukları için haliyle tartışmıyorlardı.

Belli bir yaştan sonra anne abla baba kardeş hepsine mesafe koymak lazım. Kendi sınırını çizmen lazım. Ben 25 yaşındayım hala ailemle yaşıyorum. Bi an önce iş bulsam da gitsem diye düşünüyorum. Kötü insanlar değiller ama olmuyor artık. Aynı sofrada onun kaşı bunun gözü o şöyle baktı vs. yoruluyorsun. Sizin zaten onlarla bir bağınız kalmamış arada arayıp sorun görüşün yeter. İlla içli dışlı olmak zorunda değilsiniz.

Kaynanam da aynı, kocadan kaynanadan çok çekmiş. Kendine bunu yapanlardan hesap soramamış ama kaçırdığı hayatı evlatlarından bekliyor bizimki. Yemeyelim içmeyelim ona verelim. Biz çözümü kendi haline bırakmakta bulduk. Kendi evlatları bile katlanamıyor.

Anneniz sizi gunah keçisi yapmış, asla duzelmez ilişkiniz, ne yapsaniz yaranamazsıniz tecrubeyle sabittir. Belli ki erken de olsa iyi bir evlilik yapmışsın, annenden uzak dur, kendi yuvanın huzurunu , kendini, çocugunu koru, düşün, ileride olmaz umarım ama dara düşersen bir tekme de annen ve kardeslerin vuracak, bunu sakin aklindan çıkarma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…