Annemin bencilliğinden psikolojikmen çöktüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakış acilarinizin farkli olmasi annenizi rahatsiz ediyor. Ki forum üyelerini bile rahatsız etti.

Okuduğunuz okulla ibadetlerinizin hakkını verip verememenizin hiç bir ilgisi yok. Ama işte siz daha basit, daha iddiasiz, maneviyata daha dönük biri olduğunuz için annenizle aranızda çekişmeler yaşanıyor..

Seçimlerinize dunyanin en sacma seçimleri bile olsa, başkalarına zarar vermediğiniz sürece saygı duyulması gerekiyor duyulmuyorsa kendi ayaklarınız üzerinde duracak konuma gelip, kendi hayatınızın iplerini elinize alırsınız, başka çözüm yok

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.En yapıcı yorum sizinki :) Yani ben zaten kendimi ifade etmek konusunda güçlükler yaşıyorum.2021 sonbaharında psikolojik danışmaya gitmiştim.Buna tekrar ihtiyacım var gibi.Arkadaş sayım da birkaç tane.İmam hatibe gitmek istememin nedeni tabii ki de sadece dini nedenler değildi.Herkesle arkadaşlık kuramıyorum.Forumdakilerin çoğu da maalesef ahkam kesmek istiyor anlamadan dinlemeden.

Sen anne falan olamazsın ciddi misin ? Kız kusmuş insan bir merak eder ya beyin kanaması geçirecek olsaydı kusma beyin kanaması habercisi bile olabilir ya sirf linç için yazan tayfadan midem bulandı artık
Milletin analıgindan size ne ? Şimdi diyeceksiniz ki buradaki şahıs niçin annesine laf ediyor onu da diyeyim ,çünkü konuya insanlardan yorum yapmasini istemis .

İstediğiniz telefonu almak için öncelik o telefonun parasını kazanmak. Kendi ayaklarınızın üzerinde durursanız hayatınızın iplerini de elinize alırsınız. Kustuğunuzda sesinizi duymamış olabilir. Dedenizin evinde de siz gidin kalın. Hem biraz da uzak kalmış olursunuz. Ama genel olarak sizi sevmediğini değil dediğim dedik bir yapıda olduğunu düşündüm. Sevmese okulunuza karışmaz, telefon almaz ne yaparsa yapsın derdi.

1-İmam hatip okumaman dinini yaşamana engel değil, istesen yaparsın anneni bahane yapmışsın.
2-Tekrar girmek istediğin YKS sınavında Anadolu Lisesi okumuş olmanın daha çok faydasını görmüş olacaksın.
3-Kadın daha fazla para verip daha iyisini almış. Bir ürün alırken 2 kuruş fazla verip uzun ömürlüsünü almak daha kârlı bir alışveriştir.
Anne bencil değil ama sen kendini sorgulamalısın.

Yaşadığı çevre ve aile yapısına farklı olan kişiler genelde bu şekilde içsel kaygi ve kaybolmuşluk yaşar, serbest bir aileye karşın inancı ve maneviyatı daha yüksek biriyle, tutucu bir ailede yaşayıp özgür ve daha ileri görüşlü olmak gibi.. ikisi de sizin hissetiklerinizi hissettirir.

Profesyonel destek almaya devam etmelisiniz.. once kendinizden siz emin olun sonra yakınlarınıza kendinizi en iyi şekilde ifade edersiniz..

Ben dikkat çekmek için açılmış fake bir konu gibi hissettim. Kışkırtmaya yönelik unsurlar var, bence etkileşim alma çabası. Dinden vurma var, anneye laf söyleme var, daha iyisi alınmışken laf söyleme var, depo gibi evde kalma giib mantıksızlık talebi var. Sanki şöyle bir konu açayım da insanlarla iki kapışayım çabası var gibi

Temel sorun bence: siz kendinizi annenizin sizi sevmedigine inandirmissiniz. Onun icin ne yapsa ne söylese size dokunuyor. Burda size daha iyi telefonu almasina tepkili olmaniz nasil anlasilmiyorsa, annenizde sizin neye tepki verdiginize anlamiyorsur belki de. Bence asıl sorunu kücük olaylara takilarak görmüyorsunuz. Ve arkadaslara katiliyorum: Ibadetin kalitesi Imam Hatipe bagli degil. Eskiden kaynak pek yoktu, ama artik hersey elimizin altinda sükür

3 yasında kızım gece uyanıp seslenıyor,duymuyorsam kalkıp yanıma gelıyor.3 yasında ogrenıyorsunuz bunları.Anneyız dıye ozel guclerımız yok.Uyuyordur kadın.Agır uykudadr belkı?Inthaar etme bıdaha ozman madem duymuyrlar:)Hayır ınsan ıntıhar edıyoırsa o noktada duymalarına gerek yok zaten.

Ben bekar bir insanım,flört ettiğim biri de yok.Hiçbir zaman da olmadı.Arkadaşlarım da birkaç tane.Tek sorunum aile,dersler vs. olabilir di mi?Ayrıca pek çok kişi beni bencillikle suçlamış.Ben okulda bile arkadaş edinmeye çalıştım hep.Hep daha çok ödün veren taraf oldum.Artık bunu istemiyorum.İstediğim şey kendimi güzelce ifade etmek.Depo gibi dediğiniz evde benim güzel anılarım var.Sıkıntılarımdan uzaklaşıyorum en azından.Dinden de vurmadım.İmam hatibe gitmek istememin tek nedeni dini sebepler değil.Anlatamayacağım şeyler var.Artık doğduğumdan beri yaşadığım şehirden de bıktım.Ben kendimi gerektiği gibi ifade edemediğim için insanların üzerime geldiğini düşünüyorum.

Öncelikle psikolojik destek almanız sizi çok rahatlatacaktır. İntihar eğiliminden bahsetmişsiniz o sebeple mutlaka bir psikologa görünün. Konudan konuya atladığınız için madde madde gideceğim.

* Annenizin size güzel telefon alması suç değil. Sonuçta sizin paranızdan harcamamış. Kendi parası ile bunu uygun görmüş.
* İmam hatibe gitme kararını keşke size bıraksaymış ama anneniz de sizin geleceğinizi düşünmüş. Sonrasında imam hatipten memnun olmayan da çok kişi var. Üstelik dini yaşama kısmını da anlayamadım imamhatibe gitmeyen birçok kişi de dini gerekleri öğrenip yerine getirebiliyor. Çevrenizde bir çok dini kurs vardır katılıp kendinizi geliştirebilirsiniz. İslamın şartlarından biri imam hatibe gitmek değil o konu tamamen sizin kendi kariyer isteğinizle alakalı.
*Anneniz kusmanızı hastalığınızı gerçekten duymamış olabilir bazı insanların uykusu ağır ya da önemli olduğunu düşünememiştir.
* Siz yksye yine de girin sonuçta kaybedecek bir şeyiniz yok annenize kulak asmayın.
*Maalesef baba yanında ya da insan içinde azarlamak neredeyse her türk annesinin huyu buna bir şey diyemeyeceğim.

Umarim her şey gönlünüzce olur. Bence bunalımdasınız o yüzden ufak şeyler bile sizi rahatsız etmeye başlamış. Muhakkak bir destek alın.

Anneanne ve dede vefat etmiş depo olarak kullanılan bir ev, yani evde oturulmuyor bir süredir.
21 yaşındasın al anahtarı git temizle düzenle yemeği hazırla annenleri çağır madem çok kalmak istiyorsunuz.

Anne gidecek yatmaya temiz nevresim çarşaf ayarlayacak, kalacakları süre için tabak çanak yıkayacak sonuçta ev kullanılmıyor her şey tozlanmıştır. Yemekleri buzdolabına koyacak ee yine kullanılmadığı için onu da temizleyecek, tozları alacak vs vs kadın 2-3 gün için bir sürü temizlik yapacak.

Bu arada aileniz ileride kariyeriniz için göndermemiş istediğiniz liseye, sizi sevmediğinden değil. Sonuçta imam hatipe gitmeyen çoğu kişi dinini düzgünce yaşıyor. ha orada almak istediğiniz dersleri okul dışında da alabilirsiniz, kurslara online ya da yüz yüze katılabilirsiniz çağ teknoloji çağı. Yürekten yapmak isteyen çaresini bulur:)

Telefon meselesine girmek bile istemiyorum saçma, ucuzu istedim pahalısını aldı ee noldu pahalısını alınca?? ne anlam çıkardınız mesela?

Son düzenleme:
Bakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.

2017'de bana ilk kez cep telefonu alıyorduk.Ben daha ucuz bir şey istememe rağmen annem halamın kızınınkine benzer bir şey aldırttı.
Allah başka dert vermesin dicem ama seni anlıyorum . Beni de annem lise bir biterken dersaneye yazdırmıştı mesela. Oysa ben 8. Sınıftayken dersaneye gitmek istemistim , aklı melekesi yerinde her insan gibi. Heralde o dönem durumları mi yoktu,içinde mi kaldı bilmiyorum ama dersaneye sınav için gidilir. Sen niye sınava 3 sene varken dersaneye yazdiriyorsun,bir de benim tüm haftasonlarimi elimden alıyorsun? Elinde de kitaplarla gelmişti eve, sanmış ki sarilacagim,mutlu olacağım. Ben de epey bir ters davranmıştım.
Şimdi düşününce üzücü geliyor...
Yine aynı anneme lise 3te evime yakın, en sevdiğim öğretmenin orada danışman olup bize özel sınıf açacağı ve epey indirim hakkimin olduğu dersaneye gitmek istediğimi açık bir şekilde söylemiştim. Gitmiş beni adı duyulus- istedigimin iki katı pahalı, üstelik hem evime hem okuluma iki otobüs uzaklıkta bir yere yazdırmış. Ona da çok sinirlenmistim:)
Üniversite ikinci sınıfta öğrenci evine çıkarken de (benim bütçeme göre) cok pahalı bir evi tutmak istemişti,hatta kimliğimi falan vermişti imza atacakken 'hayir' dedim,nikahtan kaçar gibi ortamdan çıktım. Sırf bu yüzden beni o şehirde bırakıp gitmeye yeltenmisyi. Sonra o evin yarısından da ucuz bir yer buldum,onu tuttuk.
Yani çocuğa neden fazlasını verme çabasına giriliyor ki, arasira da ona sormak lazım "yavrum,ne istersin?" diye.
Gerçi sizin istediğiniz iyi bir Anadolu lisesi yerine imam-hatip yani çocuğun istediği sacmaysa ailenin ısrarcı olmaktan başka çaresi de yok.
Freud 'evladim için ne yapmalıyım' diyen kadına 'ne yaparsan yap sonunda yine sen kötü olacaksin' derken çok haklıymış.

Son düzenleme:
İçinde bir ergenle kırk yaşında bir kadın çatışma yaşıyor sanki. İki kişiliğini birleştirebilirsen biyolojik yaşına uygun düşünce ve davranışlar geliştirebilirsin bence.

İçinde bir ergenle kırk yaşında bir kadın çatışma yaşıyor sanki. İki kişiliğini birleştirebilirsen biyolojik yaşına uygun düşünce ve davranışlar geliştirebilirsin bence.
Ben zaten 21-22 yaşında bir insan gibi hissetmiyorum ki hiç.Bir yanım liseye yeni başlanılan o yaşlarda bir yanım da yaşlı bir nine gibi... (40 bile çok genç) Tekrar söylüyorum imam hatibe gitmek istememin nedenlerinden dini nedenler küçük bir kısmı,çevrem beni çok etkiliyor.Ben yıllardır kendimle aynı yaşta bir insan gibi hissetmediğimin zaten farkındayım.Neden?Çünkü arkadaşım pek yok.Birkaç tane var onlar da uzakta okuyor...

Bir de onca sesi baba da duymamis. Ama baba kral, ona laf yok, onun tarafından sevilmedihi düşünülmüyor.
Nedir bu anaların çilesi valla ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…