• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin bencilliğinden psikolojikmen çöktüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.
Geçmiş artık o zamanlar. Geriye bakarak hicbirsey elde edemezsiniz. Önünüze bakın artık. Öbür okula gitseniz oradada bambaşka sorunlar yaşayacaktiniz belki. Ki bence nerede kizlar çoğunlukta olursa orada kıskançlık vb gibi sorunlar her zaman daha fazla olur. Asıl karma okulda okuduğunuz için erkeklerle de iletişim kurmayı öğrenmiş olmanız gerekir. Çekingen olmanızın suçu da anneniz değil.

Merhabalar,bu sabah yine annemle kavga ettik.Sebep ise en basit şeye annemin itiraz etmesi.Dün dedemlerin evine gitmiştik.Bu arada dedem de anneannem de vefat ettiler.Orayı depo olarak kullanıyoruz diyeyim.Alt katta da kiracılar var.Şimdi yaz olduğu için ben orada kalalım diyorum hep annem de itiraz ediyor.Neymiş bizim burada düzenimiz varmış.Öte yandan bir de benim içimde yıllardır yara olan bir şey daha var.Ben Anadolu lisesi mezunuyum,şimdi üniversite okuyorum.Anadolu lisesinde annem istediği için okudum.Yoksa ben imam hatibe gitmek istiyordum.Zaten liseye başlamadan önce kısa bir süre Kur'an-ı Kerim kursuna da gitmiştim.Ynai imam hatibe gitseydim şu anda ibadetlerimi daha layıkıyla ederdim.Annem hiç beni imam hatibe göndermek istemedi.Halamın çocukları Anadolu'ya gidiyor diye beni de başka bir ilçedeki Anadolu lisesine gönderdi.Hep bir kıyaslama yapıyordu.Sırf bu da değil.2017'de bana ilk kez cep telefonu alıyorduk.Ben daha ucuz bir şey istememe rağmen annem halamın kızınınkine benzer bir şey aldırttı.Neden hep başkası gibi olmak zorundayım ben?Neden hep başkaları daha iyi.İnanın bu sabah annemle kavga ettiğimizde babam hiçbir şey demedi.Yani annenle nasıl kavga edersin gibi vs. demedi.Annem ise alınganlık etmeye devam etti.Şu anda ise babamla küs değiliz,annemle konuşmuyorum.Babamı da eskiden beri benim yanımda çocuk gibi azarlar.Bir de ben tek çocuğum.Seneye tekrar YKS sınavına girmek istemiş olmama bile ters bakış atan annem yani.Daha iyi bir bölüm okumayı istemek kötü bir şey mi?Gerçekten ben 4 yıl önce intihara bile kalkışmıştım,hiçbirinin ruhu bile duymamıştı.Cumartesiyi pazara bağlayan gece rahatsızlandım,annem duymazdan geldi.Kaç kez WC'ye kalktım,istifra ettim duymamış olamaz.Annemin beni sevdiğini düşünmüyorum açıkçası.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Anneniz sizin iyiliginizi istiyordur hiç bir anne çocuğunun kötülüğünü istemezbende imam hatip e gitmedim ibadetlerimi yerine getiriyorum annenizin değerini bilin bence

İste bende buna şaşırdım, annesinin bariz hatalarını birçok kişi fedakarlık vs olarak yorumlamış, pedagojik olarak asla doğru davranışlar değil bunlar , tamam bizde normal hayatımızda dört dörtlük değiliz ama yanlışa yanlış demek gerekir ki normalleşmesin böyle şeyler, bir çocuğun nerede okumak istediğine annesi karar veremez , vermemeli...
Hata başka sevmemek, bilinçli kötü davranmak başka. Biz de, şbizim annelerimiz de hata yapmıştır. Ancak burada fiziksel, ekonomik şiddet aşağılama yok. Sevmiyor diye peşin hükümlü olmaya gerek yok. Konu sahibi de çok mantıklı beklentilerde değil. Anneanne evinde kalmak için ısrar etmek, kustuğumda kalkmadı demek ve sadece anneyi suçlamak doğru değil. Eve tek gitmek, kadının duymamış olması ihtimal dahilinde bile düşünülmüyor.

Ya bir de bir şeyleri fazla masalsılaştırıyor konu sahibi. En büyük sorunlarından biri o. İmam-hatip okulu mesela, oraya gitseydi her şey harika olacakmış gibi düşünüyor. Ama bu okul türünde görev yapmış biri olarak söylüyorum, insan her yerde insan canlarım. Orada da dışlanma, akran zorbalığı vs. var.
Şu ev meselesi mesela, o eve de çok fazla şey atfetmiş. Mutluluğu hep dışarıda arıyor, kendi içine baktığı yok hiç.

Bir de onca sesi baba da duymamis. Ama baba kral, ona laf yok, onun tarafından sevilmedihi düşünülmüyor.
Nedir bu anaların çilesi valla ya
Hep anne baba Kv Kb vs üzerinden sikayet eden Yetiskin Cocuklar Gelinler vs buradalar sanki hep onlar hakli anne baba mecbur bir ömür onlari memnun etmeye cilelerini vs köleleriymis gibi dertlerini cekmeye . Maalesef evladlarindan muzdarip olan anneler evladlarindan gördükleri saygisizliklardan yasadiklari travmalardan vs konu acmiyorlar acmak istiyorlar haya duygu vs cesaret edemiyorlar birde o gamli fedakar kiymeti bilinmeyen vefakar fedakar Anneler evlatlari ile imtihanlarini yazsasalar ne kadar cok hayirsiz ana babaya asi elaleme karsi cok iyimser görünen yetiskin cocuklari oldugunu görürdük keske annelerde yasadigini yazabilseler de ibret olsalar diger anne ,cocuk vs Rabbim esinde evladinda vs hayirlisini versin Rabbim yar ve yardimcimiz olsun amin

Son düzenleme:
İste bende buna şaşırdım, annesinin bariz hatalarını birçok kişi fedakarlık vs olarak yorumlamış, pedagojik olarak asla doğru davranışlar değil bunlar , tamam bizde normal hayatımızda dört dörtlük değiliz ama yanlışa yanlış demek gerekir ki normalleşmesin böyle şeyler, bir çocuğun nerede okumak istediğine annesi karar veremez , vermemeli...
Doğru okulunu kendisi seçmesi lazımdı ama okul seçiş tarzı o kadar mantıksız bir zeminde ki... 13-14 yaşımda derslerle boğuşmayacaktım diyor ama aksine imam hatibin dersleri çok daha ağır. Yani gitmek istediği okula bile bu yaşında hakim değil. Annesine de bu tarz şeyler söylediyse kadının da göndermemesi kendince haklı.

Imamhatibe giden akrabalarimin çoğu daha lisedeyken kapi onündeimamhati
onündeimamhatibe giden 3 kuzenim 4 de ilkokul arkadasim var denk mi geldi bilmiyorum ama hepsi kapiönunde tanistığı adamlarla kacarak evlendi daha lisedeyken
Malesef kız liselerinin önünde bekleyen abaza çok olur. Kizlar da erkek davranışlarını gozlemleyemedikleri için gördükleri ,dışarı da onları bekleyen ilgilenenlerin ilgisi hoşuna gider. Hepsi değil ama olmayacak birşey değil. Kız kardeşim de kız lisesinde okudu. Ne olaylar dönüyordu okulda

Dedemin evi 3 sokak ötede aynı mahalle sayılır.Ayrıca pek çok insan yarın tatile en basitinden memlekete gidiyor.Ben 3 sokak öte gitmek istemişim çok mu?Ayrıca o ev zaten dayalı döşeli.Sadece gıda alışverişi yapmak gerekli o da zaten 1 günde olacak şey.Teyzem şimdi bizde kalıyor.Teyzem de dedemlere gitmek istiyor.Babam da kendini orada daha rahat hissediyor.

Teyzenizi zorla tutan mı var ? Miras hakkını kardeşler aralarında halletsinler , teyzeniz ne yapıyorsa yapsın sonra.

Babanız niye orada daha rahat hissetsin ? Adam niye kendi evinden çıkıp sadece 3 sokak ötedeki rahmetli kayınvalide /kayınpederinin evinde yaşamak istesin ?

Duyan da rahmetlilerin evi bir tatil mekanında ancak anneniz kendi gitmediği gibi başkalarının gitmesini de engelliyor , evi kapalı tutuyor sanacak.

E isteyenler gitsin o zaman . Alisverisinizi de kendinjz yapin. Kadindan ne istiyorsunuz

Hizmet ve şımartılmak istiyor. Kusmuş , annesi nasıl duymamışmış.😒

Halbuki yaş kaç olursa olsun evlat "Anne bitti" diye bağırınca , anneler hemen koşup çocuğunun pisliğini temizlemeli. (!) 😂

Halbuki bunu bütün anneler bilir ve yapar ; ayıp etmiş kadın.(!) 😂😂

Ya bir de bir şeyleri fazla masalsılaştırıyor konu sahibi. En büyük sorunlarından biri o. İmam-hatip okulu mesela, oraya gitseydi her şey harika olacakmış gibi düşünüyor. Ama bu okul türünde görev yapmış biri olarak söylüyorum, insan her yerde insan canlarım. Orada da dışlanma, akran zorbalığı vs. var.
Şu ev meselesi mesela, o eve de çok fazla şey atfetmiş. Mutluluğu hep dışarıda arıyor, kendi içine baktığı yok hiç.
Ya aslında imam hatibin şu yönünü seviyorum.Kendi cinslerinle iç içesin.Kalıcı arkadaş edinebilirsin.Bu yönünü en çok seviyorum. Ayrıca benim çok sevdiğim bir sanatçı var.Dinlediğim tek sanatçı.O da Erenköy kız lisesi mezunu.İmam hatip değil kız lisesi de olabilirdi yani.Ve çok muazzam bir kadın.Örnek alınmayı çok hak eden bir kadın.Ve doksanlardan beridir süregelen süper bir kariyeri var.48 yaşında ama 30'larında gibi.Gerçekten onu çok seviyorum.Ayrıca geçinmek için bir erkeğe asla muhtaç değil.Çok güçlü bir kadın.Ben kendi yaşımı bile onun benim yaşındaki haliyle kıyaslıyorum yani gerçeklikten de çok koptum.O kadın gibi olamamak da olamayacak olmak da beni çok yıpratıyor.HA BİR DE YANLIŞ ANLAMAYIN BEN ONUN ŞÖHRETİNİ DEĞIL KARAKTERİNİ,HAYATA OLAN TUTUMUNU SEVİYORUM.Bir de 21 yaşına gelip Kur'an okumayı nerede öğrenebilirim bu yaştan sonra kaygısı da var maalesef :(

Yani tutunduğu meseleler çok absürt. Yok pahalı telefon yok imam-hatip... Yani dertsiz başına dert arıyor işte, illa bir dram çıkaracak. Maksat üzülmek olsun.

Kız seçimleriyle ,ağız tadıyla mağdur edebiyatı yapacakmış ; annesi hep engellemiş. (!) 😂😂

Ne büyük acılar.(!)

Ya aslında imam hatibin şu yönünü seviyorum.Kendi cinslerinle iç içesin.Kalıcı arkadaş edinebilirsin.Bu yönünü en çok seviyorum. Ayrıca benim çok sevdiğim bir sanatçı var.Dinlediğim tek sanatçı.O da Erenköy kız lisesi mezunu.İmam hatip değil kız lisesi de olabilirdi yani.Ve çok muazzam bir kadın.Örnek alınmayı çok hak eden bir kadın.Ve doksanlardan beridir süregelen süper bir kariyeri var.48 yaşında ama 30'larında gibi.Gerçekten onu çok seviyorum.Ayrıca geçinmek için bir erkeğe asla muhtaç değil.Çok güçlü bir kadın.Ben kendi yaşımı bile onun benim yaşındaki haliyle kıyaslıyorum yani gerçeklikten de çok koptum.O kadın gibi olamamak da olamayacak olmak da beni çok yıpratıyor.HA BİR DE YANLIŞ ANLAMAYIN BEN ONUN ŞÖHRETİNİ DEĞIL KARAKTERİNİ,HAYATA OLAN TUTUMUNU SEVİYORUM.Bir de 21 yaşına gelip Kur'an okumayı nerede öğrenebilirim bu yaştan sonra kaygısı da var maalesef :KK43:
70 yaşında spora başlayıp 100kg ağırlık kaldıran kadınlar var yapmayın Allah aşkına. Ne öğrenmek istiyorsanız gidin kursa yazılın. İdolünüz hanımefendiyi tanımıyorum ama örnek alın işte. Acaba o demiş midir yaşım 21 hiçbir dil öğrenemem artık diye... 100 yaşında gibi davranıyorsunuz.

Ya aslında imam hatibin şu yönünü seviyorum.Kendi cinslerinle iç içesin.Kalıcı arkadaş edinebilirsin.Bu yönünü en çok seviyorum. Ayrıca benim çok sevdiğim bir sanatçı var.Dinlediğim tek sanatçı.O da Erenköy kız lisesi mezunu.İmam hatip değil kız lisesi de olabilirdi yani.Ve çok muazzam bir kadın.Örnek alınmayı çok hak eden bir kadın.Ve doksanlardan beridir süregelen süper bir kariyeri var.48 yaşında ama 30'larında gibi.Gerçekten onu çok seviyorum.Ayrıca geçinmek için bir erkeğe asla muhtaç değil.Çok güçlü bir kadın.Ben kendi yaşımı bile onun benim yaşındaki haliyle kıyaslıyorum yani gerçeklikten de çok koptum.O kadın gibi olamamak da olamayacak olmak da beni çok yıpratıyor.HA BİR DE YANLIŞ ANLAMAYIN BEN ONUN ŞÖHRETİNİ DEĞIL KARAKTERİNİ,HAYATA OLAN TUTUMUNU SEVİYORUM.Bir de 21 yaşına gelip Kur'an okumayı nerede öğrenebilirim bu yaştan sonra kaygısı da var maalesef :KK43:

Lezbiyen misiniz?

Yavrum evladım kendi cinsinle iç içe olmak cennetten bir paye mi sanıyorsun nedir? Gerçek hiç de öyle değil, öğretmenim diyorum. Herhalde benden iyi bilecek değilsin?
O sanatçı oradan mezun diye, hayatı iyi gitti diye senin de mi öyle olacaktı? Koşullamaların aşırı mantıksız ve dayanaksız. Çocuk gibi önermelerin var, biber acıdır hayat da acıdır, o halde hayat biberdir seviyesinde bir mantıksızlık var. "O sanatçı kız lisesinden mezun ve mutluysa ben de kız lisesinde okusaydım mutlu olurdum."
21 yaşına gelip Kur'an öğrenebilirsin. Ben edebiyatçıyım, bizde üniversitede zorunlu Osmanlı Türkçesi dersi var. Tahmin edersin ki alfabe Arap alfabesi ağırlıklı. Ve hiç Kur'an öğrenmemiş arkadaşlarım, o alfabeyi öğrendi ve dersi geçti. Alfabeyi bilen ben de geçtim. Demek ki belli bir yaştan sonra da alfabe öğrenilebiliyor.

Kız kardeşim kız lisesi mezunu, iyi de bir liseydi başarı ortalamasi yönünden. Ama oradaki arkadaşlarının hiçbiri ile görüşmüyor ve sevmezdi de pek fazla.

İkincisi anneannem 60 yaşında kuran okumayı öğrendi. Yani 21 yaş çok da geç değil . Kendinize bahane bulmayin artık.

Ayrıca yok sevdiğim sanatçı o okuldan mezundu falan çok hayali şeyler. Mantıklı da değil. Sizin mantıklı düşünme ile ilgili sıkıntılarınız var. Neden sonuç ilişkilendirmede de . Yardım almalısınız en acilinden

Lezbiyen misiniz?
Bu nasıl hadsiz bir soru? Bu sorunuza şöyle cevap verebilirim ben evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum,flört vs. de düşünmüyorum zaten.Dinlediğim sanatçı da öyle.O eski bir röportajında böyle bir şey tercih etmediğini belirtmiş ben de kendimi öyle nitelendiriyorum açıkçası.En azından bu yönüyle ona benzeyeyim değil mi?Ayrıca bazı şartlar oluştuğunda dini açıdan evlilik zorunluluğunun kalktığını okumuştum sanki.Ben de zaten psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum.Bu belki yeterli bir sebeptir belki de değildir bilemem...

Bu nasıl hadsiz bir soru? Bu sorunuza şöyle cevap verebilirim ben evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum,flört vs. de düşünmüyorum zaten.Dinlediğim sanatçı da öyle.O eski bir röportajında böyle bir şey tercih etmediğini belirtmiş ben de kendimi öyle nitelendiriyorum açıkçası.En azından bu yönüyle ona benzeyeyim değil mi?Ayrıca bazı şartlar oluştuğunda dini açıdan evlilik zorunluluğunun kalktığını okumuştum sanki.Ben de zaten psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum.Bu belki yeterli bir sebeptir belki de değildir bilemem...
Kim bu sanatçı ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back