- 4 Şubat 2022
- 2.703
- 6.557
- 88
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
Bakış acilarinizin farkli olmasi annenizi rahatsiz ediyor. Ki forum üyelerini bile rahatsız etti.Merhabalar,bu sabah yine annemle kavga ettik.Sebep ise en basit şeye annemin itiraz etmesi.Dün dedemlerin evine gitmiştik.Bu arada dedem de anneannem de vefat ettiler.Orayı depo olarak kullanıyoruz diyeyim.Alt katta da kiracılar var.Şimdi yaz olduğu için ben orada kalalım diyorum hep annem de itiraz ediyor.Neymiş bizim burada düzenimiz varmış.Öte yandan bir de benim içimde yıllardır yara olan bir şey daha var.Ben Anadolu lisesi mezunuyum,şimdi üniversite okuyorum.Anadolu lisesinde annem istediği için okudum.Yoksa ben imam hatibe gitmek istiyordum.Zaten liseye başlamadan önce kısa bir süre Kur'an-ı Kerim kursuna da gitmiştim.Ynai imam hatibe gitseydim şu anda ibadetlerimi daha layıkıyla ederdim.Annem hiç beni imam hatibe göndermek istemedi.Halamın çocukları Anadolu'ya gidiyor diye beni de başka bir ilçedeki Anadolu lisesine gönderdi.Hep bir kıyaslama yapıyordu.Sırf bu da değil.2017'de bana ilk kez cep telefonu alıyorduk.Ben daha ucuz bir şey istememe rağmen annem halamın kızınınkine benzer bir şey aldırttı.Neden hep başkası gibi olmak zorundayım ben?Neden hep başkaları daha iyi.İnanın bu sabah annemle kavga ettiğimizde babam hiçbir şey demedi.Yani annenle nasıl kavga edersin gibi vs. demedi.Annem ise alınganlık etmeye devam etti.Şu anda ise babamla küs değiliz,annemle konuşmuyorum.Babamı da eskiden beri benim yanımda çocuk gibi azarlar.Bir de ben tek çocuğum.Seneye tekrar YKS sınavına girmek istemiş olmama bile ters bakış atan annem yani.Daha iyi bir bölüm okumayı istemek kötü bir şey mi?Gerçekten ben 4 yıl önce intihara bile kalkışmıştım,hiçbirinin ruhu bile duymamıştı.Cumartesiyi pazara bağlayan gece rahatsızlandım,annem duymazdan geldi.Kaç kez WC'ye kalktım,istifra ettim duymamış olamaz.Annemin beni sevdiğini düşünmüyorum açıkçası.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Okuduğunuz okulla ibadetlerinizin hakkını verip verememenizin hiç bir ilgisi yok. Ama işte siz daha basit, daha iddiasiz, maneviyata daha dönük biri olduğunuz için annenizle aranızda çekişmeler yaşanıyor..
Seçimlerinize dunyanin en sacma seçimleri bile olsa, başkalarına zarar vermediğiniz sürece saygı duyulması gerekiyor duyulmuyorsa kendi ayaklarınız üzerinde duracak konuma gelip, kendi hayatınızın iplerini elinize alırsınız, başka çözüm yok