- 27 Mart 2019
- 29.773
- 108.604
- 598
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
Bakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.
Babam her şeye karışmıyor.Zaten emekli olduktan sonra pamuk gibi oldu çok şükür.Bir de onca sesi baba da duymamis. Ama baba kral, ona laf yok, onun tarafından sevilmedihi düşünülmüyor.
Nedir bu anaların çilesi valla ya
Konu cok ban a musaıt.Bu kadar takıntı yapmıs olamazsınız Imam hatıp lısesını.Yada orda flortlesmenın olamayacıgını dusunmek cok gercek gıbı gelmedı.Bakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.
Sizce annesi doğru mu davranıyor gerçektenİnsan ne yaparsa yapsın çocuğuna yaranamıyor heralde. Daha iyi eğitim almanızı istemesi suç, daha iyi şeylere sahip olmanızı istemesi suç. Koca kızı iki kere kustuğu için uyanamaması suç. Başında beklemeliydi di mi sabaha kadar çünkü sen üç yaşındasın.
İyi de sen kusarken , dediğin gibi gürültülü şekilde öleyazarken annen de sana bakmadı,baban da sana bakmadi.Babam her şeye karışmıyor.Zaten emekli olduktan sonra pamuk gibi oldu çok şükür.
Düzenli psikolojik yardım alman gerek. Annen için söylediklerin de, okul arkadaşlarına olan bakış açın da normal değil. Ne oldu, ne yaşadın bilmiyoruz tabi ama yanlış bir algı geliştirmişsin ve bundan tek başına kurtulamazsın.Ben zaten 21-22 yaşında bir insan gibi hissetmiyorum ki hiç.Bir yanım liseye yeni başlanılan o yaşlarda bir yanım da yaşlı bir nine gibi... (40 bile çok genç) Tekrar söylüyorum imam hatibe gitmek istememin nedenlerinden dini nedenler küçük bir kısmı,çevrem beni çok etkiliyor.Ben yıllardır kendimle aynı yaşta bir insan gibi hissetmediğimin zaten farkındayım.Neden?Çünkü arkadaşım pek yok.Birkaç tane var onlar da uzakta okuyor...
Yorumumdan anlaşılmıyor mu? Daha mı açık yazmam gerekiyor?Sizce annesi doğru mu davranıyor gerçekten
Anneniz adına üzüldüm. Bu dertler ne kadar çocukça geliyor kulağa... iyi telefon iyi okula gönderdi diye anneye kötü demek ne kadar doğru yani. Bir anne ne yapsa yaranamıyorun canlı örneği.Merhabalar,bu sabah yine annemle kavga ettik.Sebep ise en basit şeye annemin itiraz etmesi.Dün dedemlerin evine gitmiştik.Bu arada dedem de anneannem de vefat ettiler.Orayı depo olarak kullanıyoruz diyeyim.Alt katta da kiracılar var.Şimdi yaz olduğu için ben orada kalalım diyorum hep annem de itiraz ediyor.Neymiş bizim burada düzenimiz varmış.Öte yandan bir de benim içimde yıllardır yara olan bir şey daha var.Ben Anadolu lisesi mezunuyum,şimdi üniversite okuyorum.Anadolu lisesinde annem istediği için okudum.Yoksa ben imam hatibe gitmek istiyordum.Zaten liseye başlamadan önce kısa bir süre Kur'an-ı Kerim kursuna da gitmiştim.Ynai imam hatibe gitseydim şu anda ibadetlerimi daha layıkıyla ederdim.Annem hiç beni imam hatibe göndermek istemedi.Halamın çocukları Anadolu'ya gidiyor diye beni de başka bir ilçedeki Anadolu lisesine gönderdi.Hep bir kıyaslama yapıyordu.Sırf bu da değil.2017'de bana ilk kez cep telefonu alıyorduk.Ben daha ucuz bir şey istememe rağmen annem halamın kızınınkine benzer bir şey aldırttı.Neden hep başkası gibi olmak zorundayım ben?Neden hep başkaları daha iyi.İnanın bu sabah annemle kavga ettiğimizde babam hiçbir şey demedi.Yani annenle nasıl kavga edersin gibi vs. demedi.Annem ise alınganlık etmeye devam etti.Şu anda ise babamla küs değiliz,annemle konuşmuyorum.Babamı da eskiden beri benim yanımda çocuk gibi azarlar.Bir de ben tek çocuğum.Seneye tekrar YKS sınavına girmek istemiş olmama bile ters bakış atan annem yani.Daha iyi bir bölüm okumayı istemek kötü bir şey mi?Gerçekten ben 4 yıl önce intihara bile kalkışmıştım,hiçbirinin ruhu bile duymamıştı.Cumartesiyi pazara bağlayan gece rahatsızlandım,annem duymazdan geldi.Kaç kez WC'ye kalktım,istifra ettim duymamış olamaz.Annemin beni sevdiğini düşünmüyorum açıkçası.Ne yapacağımı bilmiyorum.
CvbınaBir de onca sesi baba da duymamis. Ama baba kral, ona laf yok, onun tarafından sevilmedihi düşünülmüyor.
Nedir bu anaların çilesi valla ya
8-10 yıl önce yaşaması gereken anneyle çatışma dönemini bu yaşına taşımış.İyi de sen kusarken , dediğin gibi gürültülü şekilde öleyazarken annen de sana bakmadı,baban da sana bakmadi.
Neden tüm kinin annene?
Onu merak ettim...
Nasıl takıntı yapmayayaım?Hayalimdeki hayatı YAŞAYAMADIM.Ki ben diğer insanlar gibi manken,ünlü hayatı yaşamak istemedim.Gayet sıradan cüzi amaçların olduğu bir hayat istedim.Sevmediğim şehirdeyim,sevmediğim okullarda okuyorum.Ayrıca imam hatip mezunu arkadaşlarımın daha mutlu olduğunu düşünüyorum.İnternetteki ders çalışma gruplarından,kendi arkadaşlarımdan vs. Daha 13-14 yaşımda sınav dırdırı çekmektense,stres yaşamaktansa imam hatipte okumak isterdim.Zaten travmalarımın çoğunluğu o yaşlardan hep.Konu cok ban a musaıt.Bu kadar takıntı yapmıs olamazsınız Imam hatıp lısesını.Yada orda flortlesmenın olamayacıgını dusunmek cok gercek gıbı gelmedı.
Bu ısıltılı hayatı sen secmedın tmmdiğer insanlar gibi manken,ünlü hayatı yaşamak istemedim.
Bakin kocaman kız degilmi. Gercekten kötü birsey olsa annesini uyandirmazmi. Uyandırır. Demekki kötü birsey yok. Şımarıklık buSen anne falan olamazsın ciddi misin ? Kız kusmuş insan bir merak eder ya beyin kanaması geçirecek olsaydı kusma beyin kanaması habercisi bile olabilir ya sirf linç için yazan tayfadan midem bulandı artık
Sen kimsin ne hakla böyle yaziyorsun haddini bil bence vallahi bana yorum yapılmış kadr sinirlendimSen anne falan olamazsın ciddi misin ? Kız kusmuş insan bir merak eder ya beyin kanaması geçirecek olsaydı kusma beyin kanaması habercisi bile olabilir ya sirf linç için yazan tayfadan midem bulandı artık
Bakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.
Imamhatibe giden akrabalarimin çoğu daha lisedeyken kapi onündeimamhatiO liseye gittiğinde kalıcı arkadaşlık kuracağının garantisi vardı yani.
İmam hatipe gitmedim ama orada da zorbalık, arkadaş kayırma vardır çünkü dönem gereği herkes ergen. En fazla aşk meşk işleri yoktur.
Valla kusura bakma ama kendin hariç herkes sorunlu, annen hatalı bencil, okul kötü, yaşıtların kötü, bir tek sen mükemmelsin. Bu bakış açısı bana hiç normal gelmedi. Kendin hayatta başarısız oldukça anneni günah keçisi bellemişsin.
Ben okulda arkadaş edinemedim annem yüzünden, moralim bozuk annem yüzünden...
onündeimamhatibe giden 3 kuzenim 4 de ilkokul arkadasim var denk mi geldi bilmiyorum ama hepsi kapiönunde tanistığı adamlarla kacarak evlendi daha lisedeykenBakın okuduğum mezun olduğum lise uzaktı.Yani okulu da sevmiyordum yol da yoruyordu.Hayatımın en güzel 4 yılı mahvoldu diyebilirim.Kalıcı arkadaş bile edinemedim.Nasıl edineyim ki?Küfürlü konuşan insanlar,sevgilisi olup rahatsız edici davranışlar sergileyenler,zorbalık yapanlar... Ben liseye başlanılan 14-15 yaşlarında kız-erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.Kendim de hep mesafeli durarak kötü şeylerden korunmaya çalıştım.Yani şimdi düşünüyorum,imam hatibe gitseydim,orada kız-kıza beraber kütüphaneye gideceğim,pikniğe gideceğim arkadaşlar edinseydim,lisenin son yılı da dershane,kurs vs. gidip orada daha bilinçlenmiş daha benimle aynı amaca yönelmiş erkek arkadaşlar edinebilirdim.Artık benim için her şey çok geç bunu anlatmaya çalışıyorum.Anadolu lisesine gidince daha mı iyi oldu?Yine iyi bir eğitim yok.Kalıcı arkadaşım yok,insanlara karşı çekingen biri oldum.Biraz da annem benim ezik olmamı istiyor diye düşünüyorum bazen.
Lahiyat okuyun bari orasi da benzer ortamdir hevesinizi alin. Takinti olmus sizde bu durum. Kimsenin lise hayati cok cok iyi degilsir zatenBen zaten 21-22 yaşında bir insan gibi hissetmiyorum ki hiç.Bir yanım liseye yeni başlanılan o yaşlarda bir yanım da yaşlı bir nine gibi... (40 bile çok genç) Tekrar söylüyorum imam hatibe gitmek istememin nedenlerinden dini nedenler küçük bir kısmı,çevrem beni çok etkiliyor.Ben yıllardır kendimle aynı yaşta bir insan gibi hissetmediğimin zaten farkındayım.Neden?Çünkü arkadaşım pek yok.Birkaç tane var onlar da uzakta okuyor...
İste bende buna şaşırdım, annesinin bariz hatalarını birçok kişi fedakarlık vs olarak yorumlamış, pedagojik olarak asla doğru davranışlar değil bunlar , tamam bizde normal hayatımızda dört dörtlük değiliz ama yanlışa yanlış demek gerekir ki normalleşmesin böyle şeyler, bir çocuğun nerede okumak istediğine annesi karar veremez , vermemeli...Yorumumdan anlaşılmıyor mu? Daha mı açık yazmam gerekiyor?
Bu isteğiniz de hiçbir mantık yok biliyor musunuz? Üniversite öğrencisi olduğunuza emin misiniz? 7 yaşındaki çocuğum bu kadar saçma bir istekte bulunmaz çünkü . 3 sokak ötesine neden kalmaya gidilsin tası tarağı toplayıp. Kadın niye düzenini bozsun. Şaka gibi vallaDedemin evi 3 sokak ötede aynı mahalle sayılır.Ayrıca pek çok insan yarın tatile en basitinden memlekete gidiyor.Ben 3 sokak öte gitmek istemişim çok mu?Ayrıca o ev zaten dayalı döşeli.Sadece gıda alışverişi yapmak gerekli o da zaten 1 günde olacak şey.Teyzem şimdi bizde kalıyor.Teyzem de dedemlere gitmek istiyor.Babam da kendini orada daha rahat hissediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?