Annemin anlayışsızlığı mahvetti beni

Rest çek. Anneye saygı da bir yere kadar. Dersi olan öğrenciden iş beklemekte nedir ? Hem de kendi eli boş durur iken.
öyle yaptım bugün valla:) Bugün de bilgisayar başındayken dedi evi süpür diye ama hayır dedim az önce de bitirdim ödevlerin birini bugün tüm canlı derslere de zamanında girdim. Haftasonuna sakin kafayla giricem online derste yokken evin işini yaparsam belki daha da anlar dersim olmadığında evle ilgilenebildiğimi

Dedenizle yaşasanız bir süre olur mu? Onlar anlayışlı demişsiniz.

Afferin kız. Sen öğrencisin ilk ve en önemli işin eğitimin. Diğer şeyleri aksatabilirsin ama eğitim asla !

Kuzum senin tek kurtuluşun okumak. Yoksa inan ellerine oyuncak olursun. Sonra da okusaydın der geçerler.

bence ders calisacagim diye hic is yapmamazlik yapma, sonucta orasi senin de evin ama sinirlarini da cizmelisin bence.

bence ders calisacagim diye hic is yapmamazlik yapma, sonucta orasi senin de evin ama sinirlarini da cizmelisin bence.
problem benim iş yapmamak istememem değil zaten online derslerimin sabah başlayıp öğleden sonra ya da akşam bittğini bildiği halde müsait değilken bile bana iş vermesi. Online dersi de geçtim gün içinde oturup ödevlerimi odaklanma problemi yaşamadan bitiremiyordum

Miknatiss

Normalde çok problemli anlaşması zor bir insan değil ama okulumun olduğunu ve sınavlar yüzündden çok sıkıştığımı anlayamıyor onun için en önemli şey ev işi yapmam yemek yapmam onun gibi örgü örmem. Yani hiç ders çalış falan yok hep ev kızı olayım istiyor

ben ders zamanlari disinda demek istedim. bir de acik acik soyleyin sunu yapabilirim sunu yapamam diye.
canim annenin yaptigi normal degil, benim annem sadece sofra toplatirdi aksam yemegi sonrasi, hic ev isi yaptirmadi. simdi her isimi kendim yapiyorum hic de zorluk cekmedim evlenince. annen malesef sana destek olmuyor, sen de annene cikisma ama bunun da farkinda ol.

Aferin sana , hayatta karşına çıkacak herkese aynı şekilde davranmalısın . Önce kendin gelirsin bu hayatta unutma . 40 yıl sırtında taşısan birini , beş dk dinleneyim desen senden kötüsü olmaz .
Mesafe candır . Mesafe hayat kurtarır . Mesafe insanların hadsizlik yapmalarını engeller .
Arkadaş , iş arkadaşı , eş , eş ailesi hatta çocukların için bile belli bir sınırın olsun . O sınırı kimseye geçirtme .

Aydınlanma öncesi öyle düşünüyor insan zaten. Çünkü anneler manipülatör :) ben kötü insan mıyım, annemi üzüyorum, tembelim bi isteğini yapmadım lanet gelsin bana vs vs :) iyi bilirim yıllarca düşündüm bunları. Bir ara kötü bir insan olduğumu düşünüyordum. Bencil, kendinden başkasını düşünmeyen vs. Sonra anladım ki bencil olan annem. Böyle düşünmemi sağlayan da annem. Bunu anladığımda yılların ağırlığı kalktı omuzlarımdan. Özgürleştim. Çünkü benim hakkımdaki düşüncelerine beni inandırmaya çalışması bana yaptığı kötülükten ibaret. Aydınlanma sonrası öfkem büyüdü. Nefrete yakın hislerim oluştu. Görmek, görüşmek istemedim. Sonra onu da aştım. Şimdi yav he deyip geçtiğim dönemdeyim. Darısı başına :)

Orta okul ilk sınıfa giden kızıma sen masada otur testini çöz yeter diyorum. Bursluk sınavına hazırlanıyor, test ve notlarına bak diyorum devamlı. Onunda artık canı sıkılıyor. Geçen kızlarımı bilim merkezine götürdüm. Kütüphaneyi dolandık. Sizde kütüphaneye gitseniz nasıl olur ? Gençler pür dikkat derslerini yapıyorlardı. Ortam baya bir sesisti.

Kahvaltı sende toplama sende bulaşık temizlik akşam yemeği de sende e o zaman annene ne kaldı. Sen o evin hizmetçisi olmuşsun resmen. Evin hanımı sen değilsin sonuçta. Keyfilik bir durum da yok ayrıca ders çalışıyorsun. Annen çok düşüncesiz geldi bana açıkçası.

Yav he deme moduna nasıl geçtiniz?
Varsa bir taktik alayım ben de. :)

Evet anlıy

Evet anlıyorum. Sizin annenizin durumunuda biliyorum benim konuma yazmıştınız. Bu yüzden öncelikle söylemem gereken annenizin kafasında istediği, hayal ettiği bir siz varsınızdır. Bunu değiştirmek olanaksızdır bunu benim kadar sizde biliyorsunuz. Bu yüzden bunu kabullenerek kendi benliğinizi oluşturmak zorundasınız. Biliyorum çok zor ama böyle olmak zorunda. Diğer hanımlarımızın da yazdığı gibi annenize bugün böyle böyle işlerim var halletmek zorundayım şeklinde söyleyip işlerinizi halletmelisiniz. Sakın endişe etmeyin yemek yapmazsanız millet açlıktan ölmez veya evi pislik götürmez yani hiçbir şey olmaz sizinde dediğiniz gibi en fazla trip atıyormuş bırakın atsın dursun. Ya döner dolaşır kendi yapar ya trip atar yada siz işlerinizi olurda bitirirseniz siz yaparsınız.
Oldukça da yoğun bir dönemden geçiyorsunuz anlıyorum kolaylıklar diliyorum, dert etmemeye çalışın

Oturduğu yerde tosurdasin annen sana ilerde maaş vermeyecek ben anlamıyorum gerçekten bu ev işini bukadar değerli kılan ne onların gözünde kendi yan gelip yatacagina yemeği yapıp evi supuruversin yapmıyorum de kendi kendine söylensin yapacak bişey yok ne desen anlamaz

Babanla konus annenle konuşsun. Ikincisi de isleri paylaşın her gün zamanına hangi iş uyuyorsa onu yap. Mesela bulaşık yıkarsın yemekten sonra. Belli olsun yapacagin iş planını ona gore yap. En iyi yol bu gozukuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…