Annemin anlayışsızlığı mahvetti beni

Geçenlerde pandeminin özellikle de ‘evin kızlarına’ etkisi konulu bir tartışmaya denk geldim. Ortaokul lise öğrencileri kardeşe bakmaktan, bakkala markete gönderilmekten; üniversite çağındaki öğrenciler ise ev işi yemek yapmaktan dersin başına oturamamaktan muzdarip. Öyle ki kızları için okula göndermeme kararı alan aileler oğullarını okula gönderiyormuş. Çok üzücü maalesef ama annenizle konuşun. Hocalarım derse katılmayı zorunlu yaptı, verimim düştü diye beni uyardılar filan deyin. Derslerinize, eğitim hayatınıza da sımsıkı sarılın

Benim çocuğum sizin gibi ders çalışsa yemeğini suyunu tepsiyle odasına götürür evde en ufak ses cikaracak tv bile açmam.
Anneniz bencillik yapıyor. Evin hanımı siz değilsiniz.
Tabiki yardımcı olacaksınız boş zamanınızda.
Ama canlı ders varken ödev varken anlaşılması imkansız annenizin.
Ciddi şekilde konuşun ve yapmayın. Geleceğiniz söz konusu. 2 tabak fazla yikayayim derken dersleri mi kaciracaksiniz.
Anneniz saf iyi niyetli olabilir ama ben pek öyle gormedim.

Anneniz düşüncesizlik yapıyor. Hadi hafta sonu sizden yardım bekleyebilir ama ders başında oturan çocuk da kaldırılıp işe çağrılmaz. Bizde o yollardan geçtik. Meyvemiz masamıza gelirdi. Sizin işten kaçmak için dersi bahane ettiğinizi falan mı düşünüyor acaba. Annenizi karşınıza alıp konuşun, burda anlattığınız gibi anlatın bakalım ne diyecek

ev işi bitmez sonu yok yaptıkça fazlasını ister, yapma, sakın yerinden kalkma istediği kadar surat yapsın umursama bile kendi derdin kendine, işsizlık almış başını gitmiş ne kazanırsan kardır kimse sana iş başvurusunda ya da iş hayatında ev işlerinde ne kadar başarılısın diye sormuyor ilerde çalışan bir kadın olmak istiyorsan şimdiden ev işleri, okul işlerini düzenlemeni öneririm hepsinin yapılacağı zaman vardır buna annenin karar vermesine engel ol ne zaman dersim biter o zaman de kestirip at bu arada dinlenmeyi de unutma tabi ki yoksa tahammülün iyice düşer

Çok uzun okumadım ama annen neden yemek yapmıyor? Ya yemek yapmayan anne mi olur çok ilginç ekmek arası mı yiyor bir de tembel mi

Annen okul nedir
Ders nedir bilmiyor sanırım valla burayı gördükçe anacığımın ellerinden öpesim geliyor, yemek yapmayıp çocuk gibi ekmek arası yemek nedir ya? Hiçbir şey yoksa insan bir bulgur pilavı yapar bir makarna yapar

ay annene ayar oldum

Hep böyleydi ya bi gün demedi ki kızım sen dersini bitir sonra yaparsın diye. Yapmam demiyorum bitsin yapıcam anne diyorum surat asarak çıkıyo söylene söylene yapıyor çok sinirlerim bozuldu
Ay yapma tabi ki evde anne varken sana mı düşer ? Annen aşırı bencil tembel evde yatıp TV izliyor sanırım

Ay yok köylü kurnazı resmen kadın ya, ders çalışan çocuktan iş mi beklenir

Bence senin gorevin ders calismak . Ne yemegi ne sofrasi ne evi supurmesi.tabiki yardimci olursun ama yardimci olursun sorumluluk senin degil. Seni cok iyi anliyorum. Bende yillardir senin yasadigini yasadim. Yapmasam ya duygu somurusu ya surat asikligi yasardim. Simdi cocugum olunca anladim. Yanlis yapmislar ve icten ice kiziyorum onlara. Ve belki cok iyi yerlerde olabilirdim. Olamadim. Sen bu hatayi yapma. Ama nasil yaparsin bilmiyorum. Bu fikri de diger arkadaslar versin. Cok yorucu bir surec.

Konussun dursun geç odana ders yap

Annen bir tuaf valla. Eğer anlattığın gibiyse gerçekten çok sinir oldum. Benim yavrum istekli istekli dersini çalışsın, çalıştığım halde gece bile olsa yemeğini, atıştırmalığını çerezini meyvesini hazırlar hepsini tek tek kabalra koyar not bırakırım yeter ki çalışsın okusun.
Annen oflasa da poflasa da surat da assa açık konuş anne de farzet ki okuldayım. Buraya yazdığın gibi anlat. Bunca açıklamaya da küsüyor sa kendi bilir. Annelik yapsın biraz.

bu da psikolojik şiddet oluyor işte. konu sahibi adına çok çok üzgünüm...

Evet gercekten tutturmus ben senin yasindayken her seyi yapardim yerimde durmazdim diye. Ama gercekten o kadar zor bi donem ki odev ustune odev ve seneye mezun olucam eksik hissediyorum bi kitap okumak bile luks suan yds sinavina calismak icin iki soru cozmem vakit kaybi oluyor keske beni bogmasa ya

Ya keske oyle olsa keske hicbir zaman derse teavik edici olmadi baska insanlar kizlarini over durur okusunlar baska bisey istemem diye benimki hicbie is yapmiyo erkek cocugu gibi diyor. Universiteye gittim yurtta kaldigim icin yemek yapma dersim yoktu ben de bir sey ogrenemedim artik ben senin yasindayken her seyi yapardim diyor ama oyle olmuyor iste hicbie sey bilmiyim su okulu bitireyim ya

Annenizin işi neymiş? Siz boş vaktinizde yardımcı olursunuz. Resmen onun yüzünden dersten kalıyorsunuz şu durumda. Dersleriniz bitmeden kalkmayın masadan kim ne isterse istesin, çok lazımsa kendisi yapar.
Kalkamam dedigimde oflaya puflaya yapiyor o isi de zaten sonra tum gun surat bir sey sorsam kaba kaba cevaplar zaten arkadaslarimla gorusmuyorum evde tek bi de boyle tavirlar sinirden stresten tum gun gerginim

Evet gercekten suan beni ev kizi gibi goruyor gecen donem derslerim agir degil diye hos gorulu davraniyodum suan dediginiz gibi derslere odaklandim ve her dediginde gitmiyorum bu sefer tavirli oluyor aksam babam geliyor ona sikayet ediyor bu sefer babam da dalga geciyor benimle tum gun yatiyormusum bari o dese ki anlayisli ol falan. 21 yasindayim hala 16 yasinda ergenmisim de ergenlik triplerindeyim gibi davraniyorlar

Ben şok oldum ya
Acaba aksam babaniz gunduz yapsana derslerini dediginde konuyu acsaniz mi?
O belki bir yolunu bulur

Inanin daha bugun evi silmedin dedi proje yapiyordum yerimden kalkamadim ki bir turlu dedim sanki kufur etmisim gibi bakti bana yine sinirlendim tabi yasli da degil ki 40 yasinda ama sanki bakima muhtac bir insan gibi davraniyor her sey onune gelsin istiyor skildim artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…