Annemi bakmaya benden başka kimse yok

Babam rektum ca akciğere mestastastı onunda bir lobu alındı. Ertesi sene diğer lobu. Çok yürüyordu. Doktordan Onay alıp yürütün. Yürüye yürüye ciğeri açılacak.

Babam rektum ca akciğere mestastastı onunda bir lobu alındı. Ertesi sene diğer lobu. Çok yürüyordu. Doktordan Onay alıp yürütün. Yürüye yürüye ciğeri açılacak.
Doktor zaten bol bol yürü dedi fakat nefesim daralıyor gücsüzüm diye yürümek istemiyor benim tahminimce. Korkuyor yürürken nefessiz kalırım diye. Direkt ayağa kalkıyor 2 adım atıyor nefesi hızlanıyor

Anneniz adına çok üzüldüm gerçekten. Biz anneler evlatlarımızı büyütürken kimbilir kaç gece uykusuz kaldık, kimbilir nelere geç kaldık, nelerden vazgeçtik, halada vazgeçiyoruz. Hastalık, hasta olana daha zor emin ol. Ben 1ay hastanede yatalak yattım altimi bezliyorlardı. Annem çocuğuma baktı ben hastanede yanlız kalıp bir bakıcı tutacaktık. Bir baktım canim teyzem hastaneye gelmiş ,ben dururken ne bakıcısı dedi. 1 ay koskoca kadınım altımı bezledi, yemeğimi yedirdi. Vücudumu sildi. Onun için üzülür tuvaletimi tutardım, kızardı bana elbette ben varım ben bakacağım diye. Allah razı olsun başımın tacıdır. İsyan etme çok üzülürsün. Kimin kime nezaman muhtaç olacağı belli değil. Birde kalbini kırıyorum yazmışsın çok üzüldüm

Ne güzel teyzeniz gelmiş bende annemin altını hastanede tek başıma aldım işte

Muhtaç görünün. Gurur yapılacak mesele mi? Dayınızın eşi belki bakabileceğini söyler. Anormal bir durum değil sonuçta.

Doktor, anneniz için kaç gün yatması gerektiğini veya yatabileceğini söyledi? Birkaç ayı bulursa babanız madem eğitiminizi önemsiyor, gideceğiniz şehre getirtsin annenizi. Orada da birileri yardımcı olsun size, en azından tek başına tuvalet gibi ihtiyacını görene kadar. Eğitim öğretim 12 -14 haftalık zaten. En kötü iki dönem uzasın.

Bulunduğum üniversitede sadece stajı kalmış bir lisans öğrencisi var. Onu verdiği gibi mezun olacaktı. Vakti bol diye staj esnasında bir sürü çalışmalar gördü, projelere dahil oldu. Rahat rahat takılıyor. O çocukla yine kendi döneminden biri gelip yüksek lisansa başvuru yapsa uzatan çocuğun alınması olası. Size prestij kaybı gibi gelebilir ama bağlantı kurması ve tecrübe edinmesi onun için artı bir özellik oldu. Size ne getireceğini de bilemezsiniz. Belki böylesi daha da iyi olur. Ortalamanız düşükse belki daha da yükseltmek için fırsat olmuş olur. Daha fazla yerde staj yaparsınız ki çoğu yerler öğrenci olmayanı kabul etmiyor maalesef. Okulun uzaması meselesini dert etmeyin, daha az strese girersiniz ve daha doğru karar verirsiniz.

Bakin herkesin basinda bir zorluk var. Sadece anlatmadiklari surece biz bilmiyoruz.
Yasadiginiz sey kolay degil. Allah annenize sifa ,size guc versin.
Suan okulu dusunmeyin. Cunku oncelik her zaman sagliktir. Allah korusun , anneniz degil aiz de hasta olabilirdiniz.
Suan annenize odaklanin. Gerisi gelecektir. Anneniz size bol bol dua eder, her sey yoluna girer.
Iyi dusunun iyi olsun

Anneannem kaç ay yatalak kaldı asla dayımın eşi bakmadı bile anneanneme hep annem ilgilendi. En sonunda kadın böyle hasta oldu. 2 dayım var dediğim gibi diğer eşi memlekette olmasına rağmen hastaneye bile bakmaya gelmedi annemin hepsine ayrı ayrı iyiliği geçmiştir kadın kendi derdine düştü daha ağlayıp üzülemiyor da. Staja gelirsek stajı kendi okulumda yapmam lazım yaz stajı gibi istediğim yerde yapabileceğim staj değil keşke öyle olsa hiç düşünmem. Kendi memleketimde de bu bölüm yok keşke olsa. Şu okul beni en çok strese sokuyor okul faktörü ortadan kalksa ben annemi bir şekilde iyileştiririm önü yaz geliyor çıkar hava alır kapımızın önü vs bahçe

Covid geçirdikten sonra yürürken zorlanıyordum. Birkaç kez dışarı çıkıp yürümek zorunda kaldım, nefes darlığım oldu, halsiz düştüm. Eve gelince yattım. Birkaç sefer daha çıktıkça yürüdükçe o yorulmalarım azaldı. Yine nefes darlığım oluyordu ama kas yorgunluğum azalmıştı. Doktor da demiş zaten, süreyi her seferinde uzatarak yürütün.

Anlayışlı bir babam olsa okulu direkt dondurucam. Yaşadığımız yere yakın bir okula kaydımı aldıracaktım hocalarım da yardımcı oldu hepsi söyledi babam ortalığo yıktı. Bu sefer kararlıyım asla dinlemeyeyeceğim. Annem sadece anne değil benim dert ortağım eskiden beri tüm zorlukları beraber atlattık onu asla yalnız bırakamam. Babam da cahil sanki okula gitsem rahat bir şekilde sınavlara çalışabileceğim bu durumda neyin başarısını bekliyor anlamış değilim

Okulumuzun size tanıdığı devamsızlık hakkı ne kadar?iki hafta gitmezseniz idare edilemez mi?bizim zamanımızda her bir derse 5 defa girmeme hakkı vardi.o zamana kadar anneniz iyilesir

Yine bir kiz cocugu konu sahibinin basina üsüsmüssünüz. Konu sahibi bakmam etmem demiyor ki , en büyük Korkusu zaten annesini kaybetmek.

Ben de tek kiz cocuk sahibiyim. Bir bebege bakmak, onun ilk adimini ilk gülüsünü ilk anne deyisini görmek ile insanin hasta yasli Ana babasina bakmak ayni sey olabilir mi ? Bebegine baktiniz büyüttünüzse de kendiniz bile isteye bir birey yetistiriyorsunuz. Bundan dolayı size hiç bir evladın borcu yok. Kızlarınıza artık böyle ağır bir yükü yüklemekten vazgeçin, onları özgür serbest bırakın. Kendi yaşlılığınız hastalığınız için bugünden doğru adımlarınızı atın , kimseye de muhtaç olmayın. Onları böyle bir ağır yük altında manevi bile olsa bırakmayın.

Konu sahibi sana sarılmak istedim . Ama herkes mutlu dışarda diye düşünme. Yaşın çok küçük ilerde anlayacaksın herkesin farklı bir sınavı varmış bu hayatta , sizin sınav maalesef bu konudan çıkmış . Yarım dönem bir yıl sana birşey kaybettirmez , önünde upuzun bir hayat var . Yolun güzelliklerle dolsun

Anladım. O tip stajlardan. Babanız baskı yapmasa belki daha rahat karar verirsiniz.

Annenizle bağınız zayıf değilse annenize siz bakın. Bakmazsanız ve vefat ederse kendinizi suçlayabilirsiniz. En azından ben görevimi yaptım dersiniz. Bazıları bunun verdiği acıyı ömür boyu çekiyor.

Akrabalardan hayır gelmeyecek anladığım kadarıyla.

Dönem uzaması stresi bende de olmuştu. Uzasaydı ne değişirdi bilmiyorum. Sadece kompleks yapmıştım o zamanlar. Bir seneden bir şey de olmuyormuş çoğunlukla. 21 yaş lisans mezuniyeti için bile erken bir yaş ayrıca. Mezun olduğumda 23 yaşındaydım.

Annemle bağım çok farklı onu hiç konu bile etmem dış faktörler ve çaresizlik beni yordu

Sorunum dönem uzaması değil okulu bitirip işe başlayıo annemi daha konforlu hayatta yaşatmak başka bir şeyde gözüm yok

Annenizin sizden başka kimsesi yoksa , isyan etmenizin bi anlamı yok ki. Mecbur elinizden geleni yapacaksınız, benim de annem ben 26 yaşındayken rahatsızlandı , yurtdışındaydım hayallerim vardı ama haberini alır almaz aynı gün döndüm ve annemle son yıllarını geçirebildim. Yine döner miydim yine dönerdim şimdi olsa da, okul okunur biter, iş bulunur para kazanılır ama zor günlerde aile olmak zamanda geri alınabilecek bi şey değil. Evet yaşınız çok genç ama tek çocuksunuz , biz tek çocukların kaderi bu yapacak bi şey yok

Ekleyeyim, iyi ki Türkiye’ye dönmüşüm de diyorum bu sayede eşimle tanıştım, zor günlerin üstüne şimdiki ailemi kurdum. Olumsuz düşünmeyin hep

aynen katılıyorum

Sizin gözünüz arkada kalacağa benzemiyor pek. Basıp gideceksiniz de belli. Git desinler diye açmışsınız konuyu da ama aynı durumda siz olsaydınız anneniz size bakar mıydı yoksa basıp gider miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…