• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bakmaya benden başka kimse yok

Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
28 yaşındayım, çalışıyorum, bırak anneyi, kayınvalidem ile kayınpederime bakıyorum.
Bazı sorumluluklar vaktinde gerçekleştirilirse güzel, eğer gerçekleştirilmezse ki, sizin açınızdan diyorum, çok büyük ağır bir yük.
Vaktinde o işi yapmalı yoksa sonrası bir değeri yok.

Okulu dondur anneye bak ve hayatına devam et.
Yaptığın iyilik fazlası ile karşına çıkar.

Bas git diyor dediğim için basıp gittim yani öyle mi? Kadın zaten bu hale gelmek istemezdi ne alaka ben salak mıyım kendisi istedi hasta mı oldu demişim? Siz sanki bunaldığınızda çok metanetli insanlarsınız sürekli ayaktasınız sağlamsınız. İnsan her zaman ayakta duramaz bu nasıl düşünceler ya. Şöyle sitem edenlerin yanında eminim dayanakları vardır böyle konuşmak ne kolay yahu.
Hiçte hiçbir zaman yanımda kimse yoktu... Tek başıma okudum, tek başıma doğurdum,tek başıma hem çalıştım hem büyüttüm , eşimde işi gereği sürekli yoğun çalışan bir insandı. Kimseden destek görmedim.Kimseyede ben niye gezemiyorum, herkes niye mutlu ben yorgunum diye mızıldanmadım. 7 ay öncede annemi kaybettim . Daha ne demek istediğimi anlamamışsın bile.. O zaman canın ne istiyorsa onu yap ne diyelim biz ...

Bas git diyor dediğim için basıp gittim yani öyle mi? Kadın zaten bu hale gelmek istemezdi ne alaka ben salak mıyım kendisi istedi hasta mı oldu demişim? Siz sanki bunaldığınızda çok metanetli insanlarsınız sürekli ayaktasınız sağlamsınız. İnsan her zaman ayakta duramaz bu nasıl düşünceler ya. Şöyle sitem edenlerin yanında eminim dayanakları vardır böyle konuşmak ne kolay yahu.
Hiçte hiçbir zaman yanımda kimse yoktu... Tek başıma okudum, tek başıma doğurdum,tek başıma hem çalıştım hem büyüttüm , eşimde işi gereği sürekli yoğun çalışan bir insandı. Kimseden destek görmedim.Kimseyede ben niye gezemiyorum, herkes niye mutlu ben yorgunum diye mızıldanmadım. 7 ay öncede annemi kaybettim . Daha ne demek istediğimi anlamamışsın bile.. O zaman canın ne istiyorsa onu yap ne diyelim biz

Benim bir arkadaşım vardı annesi kanser hastasıydı ve bakıma ihtiyacı oldu aylarca kız hastanede perişan oldu evin tek kızıydı.Abileri de ilgileniyordu ama kız durdu .Okulu dondurdu geri döndü bu sefer annesi vefat etti.

Geldi bu sefer insanlar çok normalmiş gibi üzülme vs . diyorlardı.Geri döndü acısını bile yaşayamadan sınavlarını vermek zorunda kaldı.Hayat herkese adil değil ama bunu yaşayan tek kişi siz değilsiniz, kendinizi yalnız hissetmeyin.Allah kimseye göstermesin .Şimdi gidip anneme kocaman sarılacağım...

Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Babanız ortalığı yıkacak kadar önemsiyorsa geleceğinizi,ev tutsun okuduğunuz yerde sizde annenizle kalın,hem o yalnız kalmaz hemde sizin aklınız arkada kalmaz.

Sık sık yürümesi gerekiyor, ayrıca triflo ile çalışması lazım. Dediklerimi doktora danışın.

Bırakıp gidersen daha çok üzüleceksin. Belki derslerden de kalırsınız. Yazılarından vicdansız biri aklıma gelmedi. Yorgun bir genç kız var. Annen emekli galiba. Kirada vs değilseniz arada kadın tutabilirsiniz. O ara okula ara verin derim. Dondurun. İlk donduran siz olmayacaksınız. Yatay geçiş hakkınız da var, ama dikkat edin dersleri saymadıkları da oluyor. Dondurmak en mantıklısı
Yürümekten çekiniyor nefes alamıyorum tıkanıyorum diyor direkt. Doktor balon şişirsin dedi önceden hiç şişiremezdi şimdi şişiriyor. Ama ayağa kalkıp 2 adım atsın direkt yoruluyıe nefes nefese kalıyor en çok üzüldüğü o

Babanız ortalığı yıkacak kadar önemsiyorsa geleceğinizi,ev tutsun okuduğunuz yerde sizde annenizle kalın,hem o yalnız kalmaz hemde sizin aklınız arkada kalmaz.
Ahahhahahah babam paraya gelince yapar mı öyle şeyler. Babama sorsak ben bu işin böyle olacağını biliyordum der sanki bilerek yapmışız gibi. Diyorum ya annemden başkasından fayda yok annem bugün ölse yarın ben tekim

Konunuzu hayretle okudum. Annem yıllarca tedavi gördü hastanelerde. 20li yaşlarımın başında hergün sabah erkenden kalkar hastaneye giderdim, oradan işe, işden sonra yine hastaneye. Annemi hastayken görmek kalbimi o kadar acıtırdı ki, "niye hayatımı yaşayamıyorum" diye isyan etmek ne demek? Annem sağ diye şükrederdim.

Konunuzu hayretle okudum. Annem yıllarca tedavi gördü hastanelerde. 20li yaşlarımın başında hergün sabah erkenden kalkar hastaneye giderdim, oradan işe, işden sonra yine hastaneye. Annemi hastayken görmek kalbimi o kadar acıtırdı ki, "niye hayatımı yaşayamıyorum" diye isyan etmek ne demek? Annem sağ diye şükrederdim.
Ne yani annemi hasta olarak görmek kalbimi acıtmıyor mu 😂 evet arkadaşlar ben vicdansızım en iyisi sizsiniz

Ben anlıyorum seni konu sahibi.
Tek çocuk olmanın getirdiği bir yük zaten var.
Anne babanın işbirliği içerisinde olmamasının getirdiği yük zaten var.
Yaşıtlarının çoğunun seninki kadar zor bir hayatının olmadığını bilmenin getirdiği yük de var. (senden kötüsünü düşünerek yine de iyiyim yav demek hastalıklı bir düşünce ona hiç girme zaten)
Sonuçta sana verilen hayatta çiçek bahçesi yokken hala fedakarlık beklenmesi de gücüne gidiyor biliyorum.
İçten içe bazen "hiç mi eşi dostu olmaz insanın" diye sövdüğünü da biliyorum.
Ama yapacak daha iyi bir seçenek yok şu an, bir sene gidecek umarım sonrasında çok güzel bir hayatın olur. Tüneldesin gibi düşün, sonunda ışık olduğunu ben biliyorum sen de akışa güven.

2 buçuk yaşındaki bebeğim rahatsızlandı 3 hafta hastanede kaldık sabahlara kadar ağladım bebeğime bir şey olmasın diye çalışıyorum iş yerim izin konusunda sorun çıkardı devlet memuruyum yemişim izninide atsınlar işten gerekirse dedim hiç gözüme iş falan görünmedi annelik böyle bir şey sizde anne olacaksınız o zaman annenizi daha iyi anlayacaksınız 7 yaşından beri çalışıyor kardeşlerim okuyamadılar babasız büyüdüğümüz için annem ameliyat oldu kardeşim işi bıraktı anneme bakmak için keza bende küçücük bebeğimi bıraktım koşturdum annemin peşinde siz daha hayatın başındasınız hayatı kaçırmakta neymiş 39 yaşındayım dgs ye çalışıyorum üniversite okuyacam diye 1 sene kaybınız olsa nolur yapmayın nolur bi silkelenin bir de öyle herkesin hayatı dört dörtlük değil dört duvar arasında insanlar neler yaşıyor bilemezsiniz kimseyle kıyaslamayın kendinizi

Ne yani annemi hasta olarak görmek kalbimi acıtmıyor mu 😂 evet arkadaşlar ben vicdansızım en iyisi sizsiniz
Öyle demek istemedim, sonraki yorumlarınızı okuduğumda sizi daha iyi anladım, ilk yazdıklarınızı okuyunca ister istemez şaşırıp üzüldüm.. Böyle zamanlarda kimseden fayda gelmez, kendi başınızın çaresine bakmanız gerekir maalesef, aynı yollardan geçtik bizde.. Yaşınız o kadar genç ki, şimdi annenizin yanında olmanız size bi şey kaybettirmez, aksine vicdanınız rahat bir şekilde, daha huzurlu devam edersiniz hayata..

Siz 21 yaşınıza gelene kadar anneniz sizi ne zorluklarla büyüttü? Çocukluğunuzda geçirdiğiniz rahatsızlıklarda sizi hiçbir an bıraktı mı? İsyan etti mi? Buna göre hareket edin. Bir tanecik anneniz var.

Yaşıtlarının çoğunun seninki kadar zor bir hayatının olmadığını bilmenin getirdiği yük de var. (senden kötüsünü düşünerek yine de iyiyim yav demek hastalıklı bir düşünce ona hiç girme zaten)
Sonuçta sana verilen hayatta çiçek bahçesi yokken hala fedakarlık beklenmesi de gücüne gidiyor biliyorum.
Ama yapacak daha iyi bir seçenek yok şu an, bir sene gidecek umarım sonrasında çok güzel bir hayatın olur. Tüneldesin gibi düşün, sonunda ışık olduğunu ben biliyorum sen de akışa güven.
İşte kimseye bunları anlatamıyorum annem babam birlikte olsa belkide anlaşabilen 2 insan olsa gözüm arkada kalmaz. Fakat annem babam çok zıt karakterde insanlar. Babam annemin canını ben yokken sıkar eminim. Babam zaten sinirli ,aksi,asık suratlı bir insan. Dünyada daha eşi benzeri yoktur eminim. Aile birliği yok, üstüne sadece düşünmesi gereken ben varım, üstüne yoruldum ve hala mücadele etmek zorundayım üstümden yükü alacak kimse yok. Bunları dile getirince neden ben kötü biri oluyorum

Hocamın 1 tanesi ben idare ederim demiş ama diğer hocaların için bir şey diyemem dedi. Stajım var zorunlu ona gitmesem okulum yine uzayacak
Yönetmeliğinizi bilmiyorum ama stajı öbür döneme hatta yazın da yapabilirsiniz.

Aynı ilde olmak için yatay geçiş yapmayın. Belli ki okulun da bir adı var, belki de size göre iyidir de aslen tırttır. Bilgi vermediğiniz için yorum yapamayacağım.

En kötü bir sene uzasın. Dünyanın sonu değil ya. Okula biraz geç kalacaksınız diye yaşadığınız stresten dolayı hasta olmanızı da başkalarına suç olarak yaftalamışsınız.

Hiç mi akrabanız yok; annenizin kuzeni, kardeşi, annesi, teyze veya halası? Arada size de yardıma gelirler. Yeri geliyor komşular bile bakar birbirine.

Vay be. Hamilelik ağrıları,kiloları,bedende ki hormonal değişimlerin sana etkisi,doğum sancıları,iyileşme süreci,emzir,yedir,aylarca uykusuz geceler,hastalansa başında sabahlamalar,büyümesi,okulu,sosyal hayata adapte etme çabaları. Kendi hayatını yıllarca ertele.
Sonra ameliyat ol. Kızın bir dönem okul uzatmaya söylesin ve hayatını sorgulasın. Seni zamanında aynı evde kalmak istemediğin için ayrıldığın adama bırakmayı düşünsün. 21 yaşına gelmiş koca kadın annesine yardımcı olduğu için isyan etsin.
Vay beeee

Annemin zaten içinin buruk olduğunu biliyorum. Küçüklükten beri hep yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalışan biriydim. Kuzenlerim var ama herkes kendi kabuğunda. Annem ağjr ameliyata girecekti 2 gün olsun gelip bakmadılar ameliyata girmeden önce. Güya istanbuldalar. Annem iyi olsa sorsan herkes annemi çok seviyor. Kadın kötüyken nerdeydiler? İnsan bazen yanına ses bir dayanak arıyor. Hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak bir şeyleri götürmek çok kötü. Hele birde anneyse bu işin içindeki. Annemin değerini o kadar iyi bilen biriyim ki herkes kendi hayatını yaşarken biz neden böyle olduk diye kahroluyorum. Dayılarıma kuzenlerime sorsak zaten yanında ben varım annemin herkes rahat. Benim hayatım nereye gidiyor? Annem bugün ölse bana sahip çıkacak babamdan başka birisi yok. Bak babam dahi annem hastanede yatarken okul derslerini seçtin mi diyor kadının yanında. Sonra ise sen okuluna git biz bakarız diyor bu bencillikle annemi mi bakacak?Ben bu şekilde bencil bir ailede yetiştim.
Babanızın dediği gibi bir iki hafta gidin. Annenizin huzurunda sıkıntı yoksa okula devam edin. Yok eğer huzursuzsa duruma göre geri dönersiniz.

Siz gidince annenizin akrabaları gelip ilgilenmek zorunda kalır. Akrabalar da varmış ne güzel. Siz desteğe ihtiyacınızın olduğunu söylemeseniz adım atmazlar ki. Onu da babanız yapsın.

İşte kimseye bunları anlatamıyorum annem babam birlikte olsa belkide anlaşabilen 2 insan olsa gözüm arkada kalmaz. Fakat annem babam çok zıt karakterde insanlar. Babam annemin canını ben yokken sıkar eminim. Babam zaten sinirli ,aksi,asık suratlı bir insan. Dünyada daha eşi benzeri yoktur eminim. Aile birliği yok, üstüne sadece düşünmesi gereken ben varım, üstüne yoruldum ve hala
Yönetmeliğinizi bilmiyorum ama stajı öbür döneme hatta yazın da yapabilirsiniz.

Aynı ilde olmak için yatay geçiş yapmayın. Belli ki okulun da bir adı var, belki de size göre iyidir de aslen tırttır. Bilgi vermediğiniz için yorum yapamayacağım.

En kötü bir sene uzasın. Dünyanın sonu değil ya. Okula biraz geç kalacaksınız diye yaşadığınız stresten dolayı hasta olmanızı da başkalarına suç olarak yaftalamışsınız.

Hiç mi akrabanız yok; annenizin kuzeni, kardeşi, annesi, teyze veya halası? Arada size de yardıma gelirler. Yeri geliyor komşular bile bakar birbirine.
Kuzeni vs olsa ne olacak hepsi hayırsız? 2 tane dayım var erkek kadına ne kadar bakacak? Teyzesi vs yok anneannemde tek çocukmuş

Babanızın dediği gibi bir iki hafta gidin. Annenizin huzurunda sıkıntı yoksa okula devam edin. Yok eğer huzursuzsa duruma göre geri dönersiniz.

Siz gidince annenizin akrabaları gelip ilgilenmek zorunda kalır. Akrabalar da varmış ne güzel. Siz desteğe ihtiyacınızın olduğunu söylemeseniz adım atmazlar ki. Onu da babanız yapsın.
Kuzenlerim var hepsi çalışıyor uzaktalar kimse gelip bakmaz. Annem ameliyata girmeden önce gelip bakmadılar da kadın ölücek mi kalacak mı diye düşünmeden. Böyle insanlara neden muhtaç görünelim? Annemin yeğenleri annemin ne kadar zor ameliyattan geçtiğini bildikleri halde onların demesi lazımdı. Annem herkese koşarken iyiydi de şimdi mi söyleyip gelecekler yardıma

Back