- 18 Haziran 2024
- 247
- -45
- 11
- 21
- Konu Sahibi ezgigizem_
-
2 sonu 3.evre başlangıcı dendi. Kadın ameliyat oldu daha kötü oldu. Ayağa kalkıp gezse bile nefes nefese kalıyor ya delirecem artık cidden üzülmekten dayanamıyorunAnnen kaçıncı evre kanser
İşte bilmediğiniz o kadar konu varki asıl nedeni öğrenmeden yorum yapıyorsunuz. Hayatımdan babamı çıkaramam babama maddi olarak bak bağımlıyım. Okul okul diye bir yerlerimi yırttım diye size kötü insan gibi geldim. Okulum bitmediği sürece hep babama muhtacım bir emekli parasıyla hayat ilerlemiyor. Babam para vermese bana annemin aldığı para yetmiyorSenin kalbin kararmış asıl sıkıntı bu! Kimse sana beddua etmedi. Yaptığını doğru bulmadı. Sen değil misin şeytan diyor çek git diyen? Tabi ki doğurduğum çocuklarıma bakacağım. Çünkü bu benim tercihimdi. Ha tercihim babalarıyla bakmaktı ama nasip olmadı. Onlar benim başımın tacı. Allah ömründen alıp ömürlerine versin inş. Kimsenin hayatı kolay değil. Ama bir şekilde başa çıkacağız. Geçen hafta iş arkadaşımın annesinin kanser riski vardı. Arkadaşım bitti. Doktor doktor il il gezdi annesiyle. Babası abisi herkes vardı ama kimse ilgilenmedi. O da bunu dert etmedi. Tek derdi annesinin iyi olmasıydı. O nedenle sen bana ve herkese tuhaf geldin. Neyse annen biliyordur senin nasıl biri olduğunu zaten şaşırmamıştır. Sen ne kadar beddua edersen et. Dilerim annen hemen sağlığına kavuşur sen de güzelce okulunu bitirip işine başlarsın. Not: babanı hayatınızdan çıkar. Bir gram faydası yok boş boş fikri var
Bu süreç anneyi kaybedince mi bitiyor yani? Başka bir sonuç yok mu? Annemi kaybetmek dünyaki istediğim son şey böyle olmasına da vicdanım el vermiyor. Duygularım o kadar karışık ki kendimi çaresiz kimsesisiz hissediyorum. Annemin gözümün önünde erimesini görmek istemiyorum. Birazcık nefes alsa yürüse iyiyim dese benden mutlusu yok. Kendimi intihar etmeyi dahi düşündüm annemin ölümünü görmiyim diye bunu cidden kaldıramam.Annemde kanser sürecini ben de yaşadığım için senin psikolojini çok iyi anlıyorum. İsyanını, içinde esen rüzgarları, bi yandan kendini düşünmeni , bi yandan kaybetme korkusunu.
Sadece bu bir süreç ve bir ömür sürmeyecek bunu bil. Ama eğer annenin kimsesi yoksa bir de sen içinden bırakıp gitmeyi düşünme , zaten kadın çok zor bi durumda kalmış sana ihtiyacı var. Ona yardım et , onu gülümset moral ver, sevdiği bi yemek varsa yap sevdiği bi meyve varsa al.
bak benim annem 4. Evreydi, onu kaybettim. O kadar yıl çabaladım ama bazen çabalamadığım anlar oldu bazen belki onu ihmal ettim bilmiyorum hala vicdan azabını çekiyorum. Ki çevrem hep annenin yanındaydın elinden geleni yaptın der , ona rağmen vicdan yapıyorum.
O yüzden kendine şunu hatırlat, bu geçici bir süreç. Hep böyle olmayacak. Gençsin önünde çok yıllar var. O zamanlar geldiğinde dönüp bakınca pişman olmamak için elinden geleni yap.
Ve bu süreçte , annene destek olurken kendini ihmal etmemek adına, arada nefes alabileceğin bi şeyler yapmaya çalış. Sana destek olacak biri varsa destek istemekten çekinme. Kendini de mutlu et ki, annene faydan olsun
Kuzum eğer ki ameliyat olduysa ve 3. Evdeyse kurtulma ihtimali çok yüksek.Bu süreç anneyi kaybedince mi bitiyor yani? Başka bir sonuç yok mu? Annemi kaybetmek dünyaki istediğim son şey böyle olmasına da vicdanım el vermiyor. Duygularım o kadar karışık ki kendimi çaresiz kimsesisiz hissediyorum. Annemin gözümün önünde erimesini görmek istemiyorum. Birazcık nefes alsa yürüse iyiyim dese benden mutlusu yok. Kendimi intihar etmeyi dahi düşündüm annemin ölümünü görmiyim diye bunu cidden kaldıramam.
Sürekli yürütmeniz lazım. Balon şişirecek. Egzersizlerini yapmaza ciğerleri açılmaz. Nefes nefese kalmaya devam eder.Patoloji sonucunu bekliyoruz dikişlerimi nasıl aldırmaya gidicem onu düşünüyor kadın yürürken soluk soluğa kalıyor. Nasıl düzelir bilmiyorum umutlarım artık bitti. 10 gün oldu hala aynı yürürken nefes nefese kalıyor bilmiyorum nasıl iyi olur ne olur
Uyuyamıyor da uykusuz kaldığı için güçsüz nasıl yapacağım bilmiyorum çok bitkin hiç zorlamıyor kendiniSürekli yürütmeniz lazım. Balon şişirecek. Egzersizlerini yapmaza ciğerleri açılmaz. Nefes nefese kalmaya devam eder.
Herkes bana kızmış ama şu an anneme maddi olarak yeterli olsak dahi kadın ayarlayıp yine de gitmem. Çünkü anneannem vefat ettikten sonra annem 2.5 3 ay yalnız kaldı o zaman sağlıklı ve işlerini kendi hallederdi ona rağmen çok üzülür ağlardım üniversitede neredeyse her gün. Gecelerce annemi arardım konuşmasa bile telefonu açsın yeter derdim yaşadığını bileyim vs vs. En büyük korkum annemi kaybetmek. Ameliyat onu çok sarstı. Allah düşmanımın başına vermesin diyor her gün nefes alamamak ne kötüymüş diyor. Kendi işlerini halletse okulum uzasın sorun değil. Bunun kemoterapi boyutu da var ben sağlıkcıyım. Kemoterapide midesi vs bulanırsa serum takarım bir şekilde ağrıları hafifler. Ben karadeniz bölgesinds yaşiyorum okulum ankarada. Her zaman gidip zaten gelemem yollar çok uzun. 2 haftadır annemin gülen yüzüne muhtaç kaldım. Biraz daha kendini toparlasa dikişlerim alındığında rahat ederim diyor
Allah şifa versin, çok zor bir durum.Tabii ki senden başka kimsesi yoksa sen bakacaksın.Bunalmışsın anlaşılan,hastaya bakmak çok zordur.Annem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Of ne kadar basit sizin için anneni de al git demesi. 100 tane insnaa annem yürürken nefes alamıyor diye anlatmışım siz hala al git diyorsunuz bilinçsiz insanlar yorum yapmasın yaArabayla git gel 2 3 dersin için en azından yükün hafifler yoksa araba tren bi arkadaşım yüksek lisans için haftada 2 gün trenle gitti geldi. Ya da anneni al git. Kız kardeşim adapazarından istanbula arabayla gidip geliyor tıp okuduğu halde
Siz zorlayın. Babamın sürecinde psikoloğa danışmıştım, artık onu çocuk gibi görün, çocuk gibi isteyin demişti. Uyumuyorlar zaten. İtekleyin, saat kurun, kalkma zamanı deyin.Uyuyamıyor da uykusuz kaldığı için güçsüz nasıl yapacağım bilmiyorum çok bitkin hiç zorlamıyor kendini
Allah mezun olmanıza nasıl izin vermedi merak ettim. Annenize de bakacaksınız tabi. İnsanlar 21 yaşında mezun olup atanıp işe başlıyor. Küçük bir yaş değilki. 15 yaşındasınız sandım . Bencilsiniz ek olarak galibaAnnem ameliyat oldu fakat toparlanması uzun sürecek gibi. Üniye 1 dönem kaldı sonra bitecek ama hiç gidebileceğimi sanmıyorum. Anneme bakacak kimse yok. Tek çocuğum zaten. Boşandıkları babam mı bakacak? Ne kadar güvenebilirim ona? Dondursam hayattan geç kalıyorum dondurmasam arkada annem kalıyor. Başkalarının hayatına bakıyorum hepsi güzel yerinde ben daha 21 yaşında sorumluluklarla yüklü hayat yaşıyorum. Okulumu bile bitirmeye allah yol açmadı. Normalde allaha hiç isyan etmezdim ama aşırı isyan etmeye başladım. Çünkü hayat üstümüze çok geldi. 24 ünde başlayacak okul hadi 1 hafta geç gideyim yine iyileşmez. Hocalar da devamsızlıktan vs idare etmez o kadar zaman sizce ne yapmalıyım?
Annen toparlanana kadar bakabilecek baska biri varsa tabii ki okuluna gitmelisin...Çok ileri evre değildi. Akciğerinin bir lobu alındı. Daha bugün 9.gün ameliyat olalı. Gücüm kuvvetim yok diyor ayağa kalkınca direkt nefes nefese kalıyor. Annemin iyi olması her şeyden daha önemli benim için. Strese giriyorum çünkü kendi işlerimi yapacak kadar iyi olsam bana yeter diyen birisi zaten fazlasında gözü yok. Kemoterapi büyük ihtimal alacak. Zaten kemoterapi zamanı da gelmek isteyen biriydim ama 21 günde bir nasıl geleyim üni uzak otobüs fiyatları desek almış başını gidiyor. Anlayacağınız zor bir dönem. Belirsizlik beni çok yoruyır evet şu an böyle ama ilerde ne olur gibisinden. Babam diyor ki illaki bakacağız sen git benim gibi bakabilecekler mi hayır. Annem hasta iken anneme merhamet edip iyi davrandı eve gideceğini öğrendiği an eski sinirli hallerine geri döndü. Annemi ben ona mı bırakırım asla.
Baban doğru olanı yapıyor, herşeyden önemli olan sensin onun için, üstelik biz bakarız da demiş adam eski eşine yardımcı olacak belli ki...Niye bencil olsun ki?Annemin zaten içinin buruk olduğunu biliyorum. Küçüklükten beri hep yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalışan biriydim. Kuzenlerim var ama herkes kendi kabuğunda. Annem ağjr ameliyata girecekti 2 gün olsun gelip bakmadılar ameliyata girmeden önce. Güya istanbuldalar. Annem iyi olsa sorsan herkes annemi çok seviyor. Kadın kötüyken nerdeydiler? İnsan bazen yanına ses bir dayanak arıyor. Hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak bir şeyleri götürmek çok kötü. Hele birde anneyse bu işin içindeki. Annemin değerini o kadar iyi bilen biriyim ki herkes kendi hayatını yaşarken biz neden böyle olduk diye kahroluyorum. Dayılarıma kuzenlerime sorsak zaten yanında ben varım annemin herkes rahat. Benim hayatım nereye gidiyor? Annem bugün ölse bana sahip çıkacak babamdan başka birisi yok. Bak babam dahi annem hastanede yatarken okul derslerini seçtin mi diyor kadının yanında. Sonra ise sen okuluna git biz bakarız diyor bu bencillikle annemi mi bakacak?Ben bu şekilde bencil bir ailede yetiştim.
Anneler çocuklarına bakmak zorunda zaten, çünkü doğurmayi seçen onlar.. Sırf görevlerini yapıp bakip büyüttüler diye çocuklar ebeveynlerine hiçbir şey borçlu değildir.... Doğurduğu çocukları ömür boyu borçlu ve kendilerine bakmakla sorumlu hissettiren insanlar bence dünyanın en kötü, en şeytani varlıklarıdır ve maalesef bizim ülkemizde çok fazla var...Siz 21 yaşınıza gelene kadar anneniz sizi ne zorluklarla büyüttü? Çocukluğunuzda geçirdiğiniz rahatsızlıklarda sizi hiçbir an bıraktı mı? İsyan etti mi? Buna göre hareket edin. Bir tanecik anneniz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?