- 24 Temmuz 2015
- 670
- 1.674
benim yapabileceğim pek bir şey yok ki bununla alakalı.
torunlarını severken bile küçüğe kızıyor büyüğü kollamak için.
yok canım.ASlında kızma ama 22 aylık bebeğinin olması için 8. ayında hamile kalmışsın. Annene güvenmediğin kesin tabi de annen de belli bir yaştan sonra sıkılıyor olabilir. Menapoz döneminden kaynaklı sıkıntıları kadınlar farklı yaşarlar.
Annemin bir komşusu vardı. Kadın evine misafir pek almazdı. Ama aldığı zaman da sıkılınca insanlara "siz oturun ben azcık bir dolanayım geleyim" derdi. İnsanlar tanımasa akıl sağlığından şüphe eder, ama öyle kabul etmişlerdi kadını.
Annen gençlik yıllarında da tez canlı ve sıkılgan biriyse katlanmıştır şu yaşında.
Önceden iletişiminiz nasıldı?
bıkkınlıkla alakalı değil ayrım yapma huyu var. öz evlatları arasında yani bizim aramızda (4 kardeşiz 2 kız 2 erkek) erkekler hep ön planda onun için.
şimdi de kızlarım arasında ayrım yapıyor. ilk doğan daha kıymetliymiş onun için.
sadece o değil ki, mesela cuma günü çocukları hastaneye götürmem gerekiyor, iki çocukla gitmenin zorluğu herkesin malumu. annem muhakkak her gün gezmek için dışarı çıkar, alışveriş yapar ama benimle gel desem, yorgunum tansiyonum var der.Pes yanı sızı bukadar yalnız bırakması hoş degıl. Komsuya desek yapıyor. Bilmıyorum oyle kabul edın . Ikı cocukla cok zor ama emınım ustesınden gelirsınız
iki günde bir görüşüyoruz. yakına taşındı torunları için. sözde çok seviyor ama yine de ayrım yapıyor.O zaman çok az görüş . Yazık küçük çocuğa. Karakter oluşumunu bile etkiler bu durum.
ben kabullendim de çocuklarıma da böyle davranması canımı sıkıyor.Burda konu acip dert paylasan insan zaten gergin ve sikintidadir az empati yapip germeden cevap yazmak zor olmasa gerek
konuya gelince bazı anneler öyle bellentiyi minimumda tutmalisin.ben kvdemden gördüğüm ilgiyi annemden görmem ama annemide kendi şartlarına göre kabul etmeyi öğrendim
Anladım. Bir sırrı vardır hamileliklerinin tesadüf olması..yok canım.
8 sene çocuk olmadı. ilk kızım da ikinci kızım da sürpriz oldu. yani en umutsuz anlarımda onlara hamile olduğumu öğrendim. zaten annemin bakmasını istemiyorum, sadece yardıma ihtiyaç duyduğumda gücü yettiğince yardım etmesini istedim. annem erkek evlatlarının her şeyine koşar ama kız evlada gelince rahatı aklına gelir.
sadece o değil ki, mesela cuma günü çocukları hastaneye götürmem gerekiyor, iki çocukla gitmenin zorluğu herkesin malumu. annem muhakkak her gün gezmek için dışarı çıkar, alışveriş yapar ama benimle gel desem, yorgunum tansiyonum var der.
ben kendim için kabullendim. çocuklarımın aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum.Anladım. Bir sırrı vardır hamileliklerinin tesadüf olması..
Annen için yapacak bir şey yok o halde.. Yaradılışı deyip böyle kabul edeceksin..
konuşmak işe yaramıyor.Ah canım yanekadar içerledıgını anlayabılıyorum konussan
yani kendi anneliğin bakımından mı? yoksa çocuklarının anneanne sevgisinden mahrum kalacağından dolayı mı?ben kendim için kabullendim. çocuklarımın aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum.
çocukların kendi arasında kıskançlık yapmasından korkuyorum. zaten kardeş arası normal kıskançlık yaşanıyor. bir de anneanne büyüğü bağrına basıp küçüğü ihmal edince kıskançlık düzeyinin artmasından korkuyorum ileride.yani kendi anneliğin bakımından mı? yoksa çocuklarının anneanne sevgisinden mahrum kalacağından dolayı mı?
konuşmak işe yaramıyor.
senelerdir konuşuyoruz. evlat ayırıyorsun diyorum ama klasik anne cevabı beş parmak nasılsa siz de öylesiniz diyor ama değiliz işte. beş parmağın var ama hepsini aynı görmüyorsun diyorum, beni suçluyor. kıskanç diyor. kıskançsam da sebebi annem zaten.
annem işte kendince yanımda olduğunu iddia ediyor.Ben kıskandıgınıza ınanmıyorum.. Arkanızda annenızı ıstıyorsunuz ve bu cok doğal annem hayatta degıl yokluğunu cok hıssedıyorum.. Annen hayatta rabbım uzun omur versın ıhtıyac duydugunda bır omzu sende olmalıydı
annem işte kendince yanımda olduğunu iddia ediyor.
geçen hafta memlekete gitti, hem abimi hem torunlarını görmek için. abim ve yengem annemi evlerine çağırmadılar bile. annem arkadaşında kaldı ve torunlarıyla abimle dışarda görüştü. bu davranışlarına rağmen abime ve karısına toz kondurmaz. ama ben iki gün aramazsam en kötü evlat olurum, hakaret eder, laf sokar.
maalesef. çoktan gücenip küserim de ölümlü dünya, bugün varız yarın yokuz.Anne babalarımız nasıl olursa olsun canımız ama bazen tavrımızıda koymak lazım.. Kv yapsa el dersın kendı canın olunca agır geliyor. Canım benım bende yaranamadım ınsanlara bı ömur ya :)
maalesef. çoktan gücenip küserim de ölümlü dünya, bugün varız yarın yokuz.
Rabbim sana da sabır versin.